'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

10 μυστικά για να κατακτήσεις την πιο hot γυναίκα που φαντάζεσαι !!!

Αυτοπεποίθηση, μυστήριο, πρωτοτυπία, τόλμη, είναι μόνο μερικά από αυτά που χρειάζεσαι για να ρίξεις τη γυναίκα των ονείρων σου.

Οι περισσότεροι άντρες νομίζουν ότι πρέπει έχουν γερό πορτοφόλι, εμφάνιση ροκ σταρ ή ηθοποιού για να κατακτήσουν το super γκομενάκι που κάθετε στο μπαρ. Λάθος. Τα πάντα έχουν το μυστικό τους. Ανακάλυψέ το και μπες στο παιχνίδι.


Μπες στον ανταγωνισμό


Οι πολύ όμορφες γυναίκες είναι και πολύ ανταγωνιστικές. Πολύ περισσότερο απ’ τις υπόλοιπες. Κι αυτό μετράει υπέρ σου. Αν δουν να περιτριγυρίζεσαι από κάποια άλλη το «ανταγωνιστικό» τους ένστικτο χτυπάει καμπανάκι. Άλλωστε το κοινό χαρακτηριστικό των αντρών που έχουν τέτοιες γυναίκες δίπλα τους είναι ένα: γεμάτο καρνέ και βαρύ πρόγραμμα με «ραντεβού». Οπότε ξεκίνα αρχικά να βγαίνεις με πολλές «απλές» γυναίκες(να είναι
εμφανίσιμες όμως) και δεν θ’ αντέξουν να μην μπουν
στον ανταγωνισμό να σε διεκδικήσουν.


Κάνε τη κίνηση σου


Μόλις δεις ότι παρατήρησε την παρουσία σου μην μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια. Προχώρα. Σίγουρα την χαζεύουν κι άλλοι και δεν θες να σε προλάβει κανείς. Αν μείνεις απλά στο σε κοιτώ με κοιτάς ή θα ματιαστείτε ή θα ξενερώσει που πέτυχε άλλον έναν άντρα που δεν τολμά. Θυμήσου. Ο τολμών νικά.


Άρωμα μυστηρίου


Όταν ξεκινήσεις την κουβεντούλα άσε ένα μυστήριο να πλανάτε γύρω σου. Μην τα δώσεις όλα στο πιάτο. Κι αυτά που πρέπει να κρατήσεις είναι τα καλύτερα. Θα εντυπωσιαστεί πολύ περισσότερο αν την αφήσεις να τ’ ανακαλύψει μόνη της. Αν της δώσεις όλες τις πληροφορίες που θέλει απλόχερα απλά θα φύγει γιατί δεν θα είσαι αυτό που ψάχνει. Και για ν’ αποφύγουμε τα ευτράπελα άντρας μυστηρίου δεν είναι ο Austin Powers.


Να έχεις τρόπους


Αν πουλήσεις λίγο το στυλάκι του gentleman αυτόματα θα ξεχωρίσεις από όλους του υπόλοιπους. Κι αυτό ακριβώς θέλεις. Άνοιξε μια πόρτα, τράβα μια καρέκλα για να καθίσει, συνόδευσέ την σπίτι. Μην το παρακάνεις φυσικά. Θα σε θεωρήσει ξενέρωτο και θα φύγει τρέχοντας.


Δεν παρακαλάς κιόλας


Σου φαίνετε προφανές; Πολλοί όμως δεν αντιστέκονται σ’ αυτές τις γυναίκες και φτάνουν στο σημείο του «παρακαλάω». Έχε στο μυαλό σου ότι έχουν συνέχεια γύρω τους τέτοιους άντρες που παρακαλάνε και γλύφουν και το τελευταίο πράγμα που ψάχνει είναι άλλον ένα. Όποτε μην γκρινιάξεις αν δεν απαντήσει στο μήνυμα αμέσως, αλλά μην απαντήσεις κι εσύ. Θυμήσου αυτό που είπαμε πριν. Θα σκεφτεί ότι είσαι απασχολημένος, πιθανότατα με άλλη γυναίκα.


Θέλει σχέδιο


Στις hot γυναίκες αρέσουν οι οργανωμένοι άντρες. Όποτε φτιάξε πλάνο. Σκέψου τι θα πεις, πότε και πως και εφάρμοσε το σχέδιό σου. Παίξτο λίγο James Bond. Μην την δώσεις την επιλογή να διαλέξει. Τηλεφώνησέ της και πες της πότε θα συναντηθείτε, τι ώρα θα περάσεις να την πάρεις και τι να φοράει. Μην την αφήσεις να προλάβει ν’ αντιδράσει. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Εσύ έχεις το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Φρόντισε μόνο να έχεις κάτι ωραίο στο μυαλό σου για το ραντεβού αλλιώς δεν πρόκειται να σου ξαναδώσει την επιλογή.


Πρωτοτύπησε

Όταν θα της προτείνεις να βγείτε μην της πεις απλά να πάτε για ποτό. Αυτό το κάνουν όλοι. Θυμήσου ότι θες να ξεχωρίσεις. Πρότεινέ της να πάτε για πικ-νικ, να πάτε σ’ ένα λούνα πάρκ, να νοικιάσετε ποδήλατα και να πάτε στο βουνό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορείς να σκεφτείς.


Ας το παλέψει λίγο


Κι αυτή την τεχνική την ονομάζουμε αλά ελληνικά «το βαρύ πεπόνι». Ότι κι αν κάνουμε στη ζωή, αν δεν το παλέψουμε, δεν το εκτιμάμε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σηκώνεις πάντα το τηλέφωνο, δεν θα απαντάς αμέσως στα μηνύματα, δεν θα κάνετε ότι θέλει αυτή. Ας την να δουλέψει κι αυτή λίγο για τη σχέση. Κι όσα περισσότερα κάνει, τόσα περισσότερα θα ζητήσει(κι αυτό συμπεριλαμβάνει μπόλικο σεξ).


Γίνε απρόβλεπτος
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άντρες με τις hot γυναίκες είναι ότι είναι τελείως προβλέψιμοι. Μάντεψε; Αυτό το σκοτώνει αυτόματα τα δύο πράγματα που ψάχνουν οι γυναίκες: ενθουσιασμός και ανυπομονησία. Μπέρδεψέ την λίγο λοιπόν. Πες ότι θα πάρεις και μην το κάνεις αμέσως, πήγαινε εδώ κι όχι εκεί, κάνε αυτό και όχι εκείνο που περιμένει να κάνεις.


Μην φαίνεσαι απελπισμένος


Κι αυτό είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Όπως θα έχεις καταλάβει αυτό το κομμάτι παίζει παντού, σε ότι αφορά τις γυναίκες. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι λες και θα την ρίξεις σίγουρα. Να έχεις τον αέρα του νικητή. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω αλλά είμαι σίγουρη ότι το πιασες.


Πηγη : men24.gr 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  TNSite 

Ξανθιές και... επιθετικές...!!!

Οι ξανθές είναι περισσότερο επιθετικές και διεκδικούν άμεσα ότι επιθυμούν, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια φυσική ξανθιά για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και με το βάψιμο των μαλλιών, μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά.
Η έρευνα έγινε σε 156 φοιτήτριες από ειδικούς του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν «πολεμική» συμπεριφορά, καθώς προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα.


Αυτό ισχύει, όπως αναφέρουν, όχι μόνο για τις φυσικές ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, καθώς σταδιακά αποκτούν τα επιθετικά χαρακτηριστικά των ξανθιών.



Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα και κατέληξε ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και βαθμολογούνται υψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους.
Παράλληλα είναι πιο πρόθυμες για «πόλεμο» προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους.


Ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες, να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, «οι ξανθιές επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια "φούσκα", μη συνειδητοποιώντας ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Δεν συνειδητοποιούν καν ότι τις αντιμετωπίζουν σαν πριγκίπισσες», εξηγεί ο Άαρον Σελ, υπεύθυνος της έρευνας.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://tyxaiodenomizo.blogspot.com

"Αυτούς τους τουρίστες προσελκύουμε"(?)..!!!

“Μαϊμού” καταγγελίες για βιασμούς από αλλοδαπές.

Για την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες...

Φέτος τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου όσο κυρίως των Χανίων έγιναν αρκετές καταγγελίες βιασμών από νεαρές τουρίστριες (κυρίως από Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία κλπ).

Με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αποδείχτηκαν “μαϊμού”

Επάγγελμα «βιασθείσα». Η οικονομική κρίση και η ανεργία «σπρώχνουν» όλο και περισσότερες αλλοδαπές, οι οποίες κάνουν τις διακοπές τους σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης να “σκηνοθετήσουν“ το βιασμό τους- λίγο πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους- επιδιώκοντας να βάλουν στην τσέπη την αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών....Το “κόλπο“ είναι παλιό αλλά γνωστό στις διωκτικές Αρχές που πάντα διερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή τέτοιες καταγγελίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεικνύεται περίτρανα από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι καταγγέλλουσες μόνο παθούσες δεν είναι.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που κάποιοι έχουν βρεθεί στα κρατητήρια με την κατηγορία του βιασμού παρά το γεγονός ότι είχαν πέσει στο κρεβάτι με τη θέληση της καταγγέλλουσας.

Πολλές φορές επίσης οι αλλοδαπές κάνουν την καταγγελία με σοβαρή καθυστέρηση, δίνοντας αόριστα στοιχεία για τον τόπο του συμβάντος ή τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Στην συνέχεια επικαλούμενες το σοκ αρνούνται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και πολύ συχνά συμβαίνει να φεύγουν για τη χώρα τους πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δικαστικές και ιατροδικαστικές διαδικασίες.

Φέτος τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου όσο κυρίως των Χανίων έγιναν αρκετές καταγγελίες βιασμών από νεαρές τουρίστριες (κυρίως από Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία κλπ). Με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αποδείχτηκαν “μαϊμού“.

patris.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://manosbee.blogspot.com

"ΑΤΑΚΤΗ" ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...


...ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΡΟΥΤΣΑΣ-ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.! 
Έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ στην Άγκυρα μεταξυ Ερντογάν-Νταβούτογλου και Αρχηγου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας...
Φόβος και τρόμος στο στρατιωτικο-πολιτικό κατεστημένο της γείτονος Χώρας άμα τη αναλήψει του Υπουργείου των Εξωτερικών από τους Δρούτσα-Ξενογιαννακοπούλου.
Η επιλογή αυτή του Πρωθυπουργού τους τρόμαξε, διότι κατάλαβαν ότι ο Γιώργος,δεν έχει σκοπό να παιξει το παιχνίδι τους, στο Αιγαίο.!
Ολονυκτίς προχώρησαν, σε αναδιάταξη της επιθετικής τους πολιτικής και αυθωρεί αποφάσισαν, να σταματήσουν τις παραβάσεις και παραβιάσεις του Εθνικού μας εναέριου χώρου.Δεν διεκδικούν πλέον... τίποτα.!

Aυτά, μας είπε συνεργάτης μας στην Τουρκία πού μόλις ξύπνησε κοιμώμενος με το αριστερό πλευρό, τώρα πού θα ξανακοιμηθεί με το δεξί, άμα ξυπνήσει θα μας ενημερώσει και γιά τις τελευταλιες λεπτομέρειες...
Για ενημερωσή σας η Κυβέρνηση του Γιώργου ανασχηματίσθηκε "Μαύρα Μεσάνυχτα"...


ΠΗΓΗ:     http://politikosafari.blogspot.com

Τελεσίγραφο Ρέππα στους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης, με τον Δημήτρη Ρέππα να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί δεκαετή μεταβατική περίοδο σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις αδειών.

«Το υφιστάμενο καθεστώς ισχύει επί 35 χρόνια και υποχρέωση της Κυβέρνησης ήταν να το αλλάξει, για να δοθεί το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση στο επάγγελμα, ασφαλώς με προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζουμε στο νομοσχέδιο που προωθούμε», υπογραμμίζει ο υπουργός.


Ο κ. Ρέππας προχωρά, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέες κινητοποιήσεις, που θα οδηγήσουν σε μπλακ άουτ την αγορά υγρών καυσίμων, αλλά και κάθε εμπορική δραστηριότητα. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα μηδενίσει την τριετή μεταβατική περίοδο, η οποία προβλεπόταν στο προσχέδιο του επίμαχου νομοθετήματος.


Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών εμφανίζονται έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι το επάγγελμά τους κινδυνεύει με απαξίωση, εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.


Η σκληρή στάση που έχει αποφασίσει να τηρήσει το υπουργείο, έρχεται ως απότοκο των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου από την Τρόικα, καθώς καλείται να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση όσων επαγγελμάτων θεωρούνταν μέχρι πρότινος κλειστά.


Σε μια επίδειξη ισχύος, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αυτοκινητοπομπή φορτηγών και βυτιοφόρων διέσχισε το κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στη Βουλή, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία.


Οι συνδικαλιστές του κλάδου επιμένουν στην υπαγωγή των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ σε υψηλότερη συνταξιοδοτική κλίμακα, αλλά και στην άμεση αποζημίωση από φόρους εισοδήματος και από υποχρεώσεις καταβολής ΦΠΑ.


Παράλληλα, ζητούν τη θέσπιση «θεσμικών αντικινήτρων», ώστε να αποφευχθεί η είσοδος στο επάγγελμα για τις αλυσίδες τροφίμων, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του επαγγέλματός τους.


ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr 

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!!!

Μετρά αντιδράσεις  ετοιμότητας  και απάντησης της Ελληνικής αεροπορίας .Το θέμα όμως είναι ότι εμείς δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον τις δυνατότητες και τον άμεσο σχεδιασμό  της απάντησης από την Αντιαεροπορική  Άμυνα .

Δεν έχουμε κανένα σχεδιασμό για επιθετική ενέργεια απλά αντιδρούμε !!

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζουμε ένα στόχο και να εκπαιδευτούμε σε αυτό ώστε να αντιδράσουμε χωρίς εντολή  ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗ !!

Για την ιστορία οι Τούρκοι  ξύπνησαν νωρίς ; όχι βέβαια απλά σχεδιάζουν και εκτελούν σχολαστικά !!

(Όλοι ξέρουν ότι μια επίθεση θα γίνει όταν οι πιλότοι μας θα βρίσκονται στον δρόμο απο το σπίτι τους έως στην  Μοίρα )

Συγκεκριμένα 3 σχηματισμοί από 17 μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε μεμονωμένη περίπτωση, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 4 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 14 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, αλλά δεν υπήρξαν εμπλοκές, όχι εξαιτίας της απροθυμίας των τούρκων πιλότων να εμπλακούν ανά πάσα στιγμή, αλλά από τις διαταγές που περιορίζουν στο ελάχιστο τα περιθώρια αντίδρασης των ελλήνων πιλότων.

Έγινε εγκλωβισμός των αεροσκαφών   FIRE& KILL  από τις μονάδες μας ;  σε καμιά περίπτωση απλώς παρακολουθούμε !!

Οι Τούρκοι ξέρουν πλέον ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα αντιδράσουμε ακόμη και αν μας καταρρίψουν μεταγωγικό ελικόπτερο !!

ΠΗΓΗ:     http://trikalagr.blogspot.com

Δίχρονο κοριτσάκι ήπιε βενζίνη και πέθανε ....

Τραγικό θάνατο είχε ένα κοριτσάκι στη Σύρο.

Το δίχρονο αγγελούδι διέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του και ήπιε βενζίνη, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Όταν η γιαγιά του αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Σύρου με αναπνευστικά προβλήματα.


Το κοριτσάκι ύστερα από λίγη ώρα εξέπνευσε. 

Χανς Βέρνερ Σιν: "Αν ληφθούν και άλλα μέτρα θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα"!!!!!!!

"Αν ληφθούν και άλλα μέτρα θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα". Η φράση αυτή βγήκε από τα χείλη του Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Γερμανικού think tank IFO. Πρόσθεσε οτι η «λιγότερο κακή επιλογή» της Αθήνας θα είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα, είπε.

«Η πολιτική της αναγκαστικής «εσωτερικής υποτίμησης», ο αποπληθωρισμός και η ύφεση θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου,» τόνισε ο Sinn στη ...

συνάντηση των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στο Cernobio της Ιταλίας.

«Είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30%, χωρίς σημαντικές ταραχές ... η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει χωρίς τη διάσωση. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομερές, αλλά η λιγότερο τρομερή είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν αυτό σκοτώσει τις ελληνικές τράπεζες», συμπλήρωσε.


Αντίθετα ο επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε πως η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή» για τη χώρα.


«Δημιουργήσαμε το ευρώ για να επιτύχουμε την ενιαία αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης στο Cernobio ο Ζαν Κλώντ Τρισέ. Συμπλήρωσε οτι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να φροντίσουν για την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ζώνης του ευρώ.


http://apolitistosteki.blogspot.com/ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://rokakias.blogspot.com

Παρκαρισμένο ΙΧ με πτώμα που σάπιζε στο πίσω κάθισμα !!!!


Το βρήκε τυχαία ένας κτηνοτρόφος στην αγροτική περιοχή Χέρσου, στο Κιλκίς, όπου ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ.

Μια σκιά στο πίσω κάθισμα του παρκαρισμένου αυτοκινήτου, τράβηξε την προσοχή του κτηνοτρόφου που περπατούσε αμέρυμνος, στις 09.00 το πρωί.

Όταν πλησίασε, ανακάλυψε έντρομος ότι επρόκειτο για... ένα πτώμα άνδρα, το οποίο μάλιστα ήταν σε κατάσταση σήψης!

Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές, που έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στο αυτοκίνητο, το οποίο έχει πινακίδες Βουλγαρίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έχασε τη ζωή του...


ΠΗΓΗ:     http://totefteri.blogspot.com

Πωλούνται... πτυχιακές και διδακτορικά για ΑΕΙ και ΤΕΙ...!!!!!!!!


Κυκλωμα που λυμαινεται τα πανεπιστημια θησαυριζει εν μεσω κρισης. Με 500 ευρω αγοραζουν πτυχιακη και με 2000 ευρω το διδακτορικο τους.

Επιχείρηση εύκολου κέρδους με αντάλλαγμα έναν καλό βαθμό στην πτυχιακή εργασία και στο διδακτορικό έχουν στήσει πολλά γραφεία στην χώρα μας. Κάποια παρουσιάζονται ως κέντρα υποστήριξης σπουδών ενώ άλλα ως συμβουλευτικά, όμως το ρεπορτάζ του Newsit αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για άτομα που θησαυρίζουν στην πλάτη των φοιτητών.

Ομολογία από τους ίδιους τους φοιτητές
Στα ΤΕΙ αλλά και στα ΑΕΙ, το σύστημα της πληρωμένης εργασίας είναι  γνωστό εδώ και χρόνια. Όλοι οι σπουδαστές το γνωρίζουν ,όπως επίσης και αρκετοί καθηγητές. Εκείνο όμως που δεν μπορούν να αποδείξουν είναι το αν μια εργασία είναι γραμμένη από τον φοιτητή ή όχι.
''Αυτά τα γραφεία εδώ και χρόνια έχουν καταλάβει την ανάγκη των φοιτητών και απλώνονται παντού'' λέει στο Newsit ο Πέτρος Γ., τελειόφοιτος του τμήματος ιατρικών εργαστηρίων στα ΤΕΙ Αθηνών.'' Εγώ συγκεκριμένα το βλέπω καθημερινά ενώ οι καθηγητές κάνουν τα στραβά μάτια'' συμπληρώνει.

Συστήνουν και οι καθηγητές γραφεία εργασιών
Όταν η ταρίφα μιας πτυχιακής εργασίας αρχίζει από 500 ευρώ, τότε τα χρήματα είναι πολλά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κάθε γραφείο μπορεί να αναλάβει παράλληλα από 10 έως και 50 εργασίες, ανάλογα με το προσωπικό που διαθέτει. Οι υπάλληλοι που βρίσκονται από πίσω είναι συνήθως άτομα τα οποία έχουν τελειώσει ανάλογες σχολές θετικών και θεωρητικών επιστημών, που το κάνουν για έξτρα εισόδημα.
''Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει τέτοια γραφεία, διότι στην αρχική τους σελίδα διαφημίζουν ότι εκπονούν εργασίες και διδακτορικά'' προσθέτει ο Πέτρος Γ. '' Είδα καθηγήτρια στα ΤΕΙ Αθηνών να προτείνει σε φοιτητή συγκεκριμένο γραφείο για να του κάνει την εργασία'' τονίζει χαρακτηριστικά.
''Το ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε'' λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ στο Newsit
O κ. Μουντζούρης Κωσταντίνος, πρύτανης του ΕΜΠ αναφέρει ότι πριν από 5 μήνες έγινε έρευνα στο Πολυτεχνείο και βρέθηκε ότι πραγματικά υπήρχαν γραφεία τα οποία θησαύριζαν από αυτή την δουλειά. Παρά τις προσπάθειες όμως, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεγχθεί το κύκλωμα.
''Δεν μπορούμε ούτε νομικά να επέμβουμε διότι δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι'' αναφέρει.''Γνωρίζουμε τα γραφεία τα οποία δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν διότι πολύ απλά κρύβονται πίσω από τον τίτλο των φροντιστηρίων για φοιτητές'' προσθέτει.

 ΠΗΓΗ:     http://www.newsit.gr

Δείτε 10 μωρά να κάνουν τα πιο περίεργα και ξεκαρδιστικά πράγματα... !!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχετε δει μωρό να μπουσουλάει με το κεφάλι ή να κοιμάται στον νιπτήρα και το νερό να τρέχει; Και αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε μωρό να κάνει... σεξ, να παίζει καράτε, ή να χορεύει στους ρυθμούς της Beyonce; Παρακάτω δείτε αυτές και κάποιες άλλες ξεκαρδιστικές σκηνές, σε μερικά από καλύτερα βίντεο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο.

10. Μωρό καρατερίστας


9. Το πιο περίεργο μπουσουλητό

8. Άγριο Μωρό

7. Μωρό χορεύει τραγούδι της Beyonce

6. Ανήσυχος ύπνος

5. Ύπνος κάτω από τη βρύση

4.Άφθονο γέλιο στο άκουσμα χαρτιού να σκίζεται!

3. Μωρό ολισθαίνει στο πάτωμα με παράξενο τρόπο
2. Τα καταφέρνω καλύτερα από την αδερφή μου...
1. Μωρό κάνει... σέξ!


ΠΗΓΗ:    http://www.tempo.gr

H Google προσφέρει 8,5 εκατομμύρια δολλάρια !!!

H Google έχει προσφέρει $8,5 εκατομμύρια διακανονισμό για να σταματήσει την αγωγή που είχε γίνει σε βάρος της για παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω του Buzz.

Όταν η Google κυκλοφόρησε ή καλύτερα ενεργοποίησε το Buzz, η προσπάθεια της Google για ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, δέχτηκε πολύ γρήγορα έντονες αρνητικές κριτικές καθώς όλες οι επαφές των χρηστών του Gmail βρέθηκαν... σε κοινή θέα για όλον τον κόσμο.

Αυτό οδήγησε σε ομάδα επτά χρηστών του Gmail, να καταθέσει αγωγή κατά της Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.


Η Goolge άλλαξε το Buzz, αρκετά γρήγορα, και απολογήθηκε για την ανωμαλία που προκλήθηκε, λαμβάνοντας την ευθύνη όπου τώρα αντιμετωπίζει την αγωγή. Από τον προσφερόμενο διακανονισμό που προτείνει το 30% θα πάει σε νομικές αμοιβές, $2.500 θα πάρει ο κάθε ένας από τους επτά χρήστες της αγωγής και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για την προαγωγή της online προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Ο διακανονισμός δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο υπεύθυνο για την υπόθεση. 

Φώναξε το όνομα του φίλου της κόρης της στο sex και τη δολοφόνησε !!!


Το ζευγάρι γνωρίστηκε παίζοντας poker στο διαδίκτυο. Ο Gary Higgs 44, έκανε έρωτα με τη φίλη του, Joanne Kitchen 41, κι εκείνη φώναξε: "Πιο δυνατά Chris!" , το όνομα ανήκει στο φίλο της κόρης της.


Ο σύντροφός της τότε θολωμένος, κατέβηκε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και της το κάρφωσε μία φορά στην πλάτη και μία στο στήθος. Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών. Αφού υπέφερε από τις πληγές, ο άντρας την αποτελείωσε με το καλώδιο του ηλεκτρικού ρολογιού.


Όταν έφτασε η αστυνομία, ο δολοφόνος είπε: "Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν, άρπαξα το μαχαίρι κι ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα. Ήμουν πολύ θυμωμένος.


Όταν τη μαχαίρωσα, την έβλεπα να υποφέρει και ήθελα να της πάρω τον πόνο. 'Ετσι την αποτελείωσα με το καλώδιο, πνίγοντάς τη. Λυπάμαι πολύ γι'αυτό που έκανα."


Τώρα φυσικά βρίσκεται στη φυλακή και η ποινή του είναι τουλάχιστον για 15 χρόνια. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 2009 στο Facebook, παίζοντας poker. Είχαν αρκετές σχέσεις και όλες τελείωσαν αξιοπρεπώς.


Πρόσφατα είχαν μετακομίσει σε ένα σπίτι στο  Radcliffe, κοντά στο  Greater Manchester. Το έγκλημα έγινε τον Απρίλιο, μία ημέρα που η γυναίκα επέστρεψε από το σπίτι της  20χρονης κόρη της, που είχε σχέση με τον  Christopher James. 


Προφανώς η γυναίκα φώναξε με άλλο όνομα το σύντροφό της επειδή είχε συναντήσει  την προηγούμενη μέρα, τον φίλο της κόρης της!

ΠΗΓΗ:    http://neamadata.blogspot.com

Κίνα: 200 πιλότοι έδωσαν πλαστά στοιχεία για να προσληφθούν!!!!

Περίπου 200 πιλότοι αεροσκαφών στην Κίνα βρέθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει τα στοιχεία που αφορούσαν την εμπειρία τους ώστε να προσληφθούν, σύμφωνα με  δημοσιεύματα.

Οι πιλότοι αυτοί φέρεται ότι υπερέβαλαν όσον αφορά τις ώρες πτήσεις που έχουν στο ενεργητικό τους και πλαστογράφησαν τα διπλώματά τους. Ένας κινέζος πιλότος επέρριψε την ευθύνη για το πρόβλημα αυτό στη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας
China Daily.

"Η ταχεία επέκταση της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας απαιτεί περισσότερους πιλότους και το κενό το γεμίζουν συνήθως αυτοί οι πιλότοι που πετούν στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά μετατίθενται στις εμπορικές πτήσεις", δήλωσε στην εφημερίδα ο πιλότος, ο οποίος κατονομάζεται μόνο ως Χου.


"Οι πιλότοι αυτοί είναι πολύ πιθανό να πλαστογραφούν το ιστορικό των πτήσεών τους στο στρατό λόγω της δυσκολίας που υπάρχει να εντοπιστεί αυτό και να επαληθευτεί", προσέθεσε.  "Ακολουθώντας αυτήν την πρακτική, παίρνουν πιο γρήγορα προαγωγή όταν πετούν εμπορικά αεροσκάφη", κατέληξε.


Η είδηση αυτή ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε πτήση της
Henan Airlines στις 24 Αυγούστου στο Γιτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα. Συνολικά 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο συνετρίβη κατά την προσπάθεια προσγείωσής του. Οι αρχές ελέγχουν τώρα τα πιστοποιητικά όλων των πιλότων, των μελών των συνεργείων συντήρησης και του λοιπού προσωπικού.


ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr 

Παραδόθηκε και ο δεύτερος ληστής της Αλοννήσου !!!

Προς εξιχνίαση βαίνει η υπόθεση της ληστείας που διαπράχθηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο. Δεύτερο άτομο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, αφού παρουσιάστηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και παραδόθηκε.

Πρόκειται για έναν 37χρονο, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος αναζητούνταν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις ανακριτικές αρχές του Βόλου. Για την ίδια ληστεία στην Αλόννησο έχει ήδη συλληφθεί 38χρονος, σεσημασμένος εγκληματίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη δράστης.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εξαπέλυσαν πυρ εναντίον αστυνομικών, χωρίς να τους τραυματίσουν, ενώ εγκατέλειψαν το νησί, χρησιμοποιώντας ταχύπλοο. Νωρίτερα, είχαν αρπάξει μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χρήματα, όταν έπεσαν με δίκυκλη μηχανή πάνω σε φορτηγό.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Υποκρινόταν ότι έπασχε από κάρκινο για να παντρευτεί τζάμπα !!!

Η 23χρονη Jessica Vega από τη Νέα Υόρκη υποκρινόταν ότι έπασχε από λευχαιμία. Έλεγε μάλιστα πως η κατάστασή της ήταν εξαιρετικά δύσκολη και θα πέθαινε. Πήρε ακόμη και γνωμάτευση από γιατρό...


Οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και ξένοι άνθρωποι την λυπήθηκαν κι έτσι αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα προκειμένου να μπορέσει η ''άρρωστη'' κοπέλα να παντρευτεί τον αγαπημένο της Michael O'Connell. Και όπως κι έκανε. Όχι μόνο της πλήρωσαν το νυφικό αλλά και το μήνα του μέλιτος που τον πέρασε στην Αρούμπα.


Μόνο που... η 23χρονη δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα καρκινοπαθής. Τους εξαπάτησε όλους άπλά και μόνο για να καταφέρει να παντρευτεί και μάλιστα στο τζάμπα! Όπως είναι φυσικό, μόλις ο Μichael ανακάλυψε την αλήθεια τη χώρισε. Εκείνη προσπάθησε να τον πείσει πως έγινε καλά γιατί άλλαξε γιατρό. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έπεισε κανέναν...

ΠΗΓΗ:     http://neamadata.blogspot.com

Φως στη μαύρη τρύπα των Κυπριακών Αερογραμμών

Εδώ και μέρες γίνεται πολύς λόγος για τις ζημιές που παρουσίασαν οι Κυπριακές Αερογραμμές. 

 Εξ αφορμής των τραγικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε και η συζήτηση για συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria.

Πέραν των πρακτικών προβλημάτων και του κινδύνου να μην εγκριθεί η συγχώνευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό που απασχολεί όμως την κοινή γνώμη είναι το ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την κατάντια των δύο εταιριών. Τις τελευταίες ημέρες Αβέρωφ Νεοφύτου και Στέφανος Στεφάνου έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών για τις πολιτικές ευθύνες της νυν και των πρώην κυβερνήσεων, οι δύο εταιρίες όμως είχαν και έχουν διοικητικά συμβούλια και προέδρους οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Το ευρω-βόρο Α330
 
Οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών από και προς Παρίσι και Λονδίνο πραγματοποιούνται από το Α330 το οποίο είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιεί υπερατλαντικές πτήσεις. Τα λειτουργικά έξοδα καθώς επίσης και τα καύσιμα που καταναλώνει για τόσο κοντινούς προορισμούς δεν μπορούν να υπερκαλυφθούν από το κόστος των εισιτηρίων ακόμη και το αεροσκάφος ταξιδεύει γεμάτο. Είναι ενδεικτικό πως από τα 25 εκατομμύρια που εμφανίζονται ως ζημιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρίας τα 18 οφείλονται στη χρήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους.  Τα 6 εκατομμύρια έχουν «χαθεί» στο δρόμο για Παρίσι και άλλα 12 για το Λονδίνο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive έχει κατατεθεί έκθεση στο ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών πριν 8 μήνες βάσει της οποίας το συγκεκριμένο αεροσκάφος πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο μικρότερης χωρητικότητας.

Υπηρεσίες Εδάφους-Εδάφους

Κατά την περιβόητη αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών είχε αποφασιστεί να καταργηθούν μία σειρά υπηρεσιών Εδάφους και η εταιρία να μισθώνει τις υπηρεσίες της Swiss port. Η συγκεκριμένη λύση θεωρήθηκε τότε πολύ επικερδής για την εταιρία αφού αφενός θα γλίτωνε σημαντικά ποσά από το ήδη τεράστιο μισθολόγιο αφετέρου θα ενίσχυε μία εταιρία στις οποίας τη μετοχική σύνθεση συμμετέχει με ποσοστό 20%. Αυτό που δεν προβλεπόταν στην περιβόητη αναδιάρθρωση ήταν η δημιουργία νέου τμήματος το οποίο θα ήταν επιφορτισμένο με τον έλεγχο της SwissPort! 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Έντεκα χρόνια μετά το σεισμό που συγκλόνισε την Αττική......

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, στις 14:57 το μεσημέρι, μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συντάραξε την πρωτεύουσα. 

 Περισσότερα από 40 κτίρια κατέρρευσαν, 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και 40.000 οικογένειες έμειναν άστεγες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στις νοτιοδυτικές παρυφές της Πάρνηθας, σε περιοχή που δεν είχε δώσει σεισμούς τα τελευταία 200 χρόνια και γι' αυτό εθεωρείτο, όπως και η υπόλοιπη Αττική, χαμηλής σεισμικής επικινδυνότητας. 

Η εξαιρετικά μεγάλη ένταση του σεισμού προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στους Δήμους Αχαρνών, Άνω Λιοσίων, Θρακομακεδόνων, Κηφισιάς, Ζεφυρίου, Νέας Ερυθραίας, Μεταμόρφωσης, Καματερού, οι οποίοι βρίσκονται πλησιέστερα στο επίκεντρο. Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν και στους υπολοίπους Δήμους της Αττικής καθώς και σε όμορες περιοχές της Βοιωτίας. 

Ο τραγικός απολογισμός του σεισμού ήταν 143 νεκροί και περισσότεροι από 700 τραυματίες. Τεράστιες ήταν και οι επιπτώσεις του στις κατοικίες. Σε όλη την Αττική και τις σεισμόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας καταμετρήθηκαν 1.700 κτίρια κατοικιών κατεστραμμένα ή με ανεπανόρθωτες βλάβες και 35.000 κτίρια με επισκευάσιμες βλάβες.

Η παραγωγική υποδομή των περιοχών αυτών υπέστη επίσης σοβαρότατο πλήγμα. Πολλά εργοστάσια, βιοτεχνίες και άλλες επιχειρήσεις καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και διέκοψαν την λειτουργία τους. Σημαντικές βλάβες επίσης υπέστησαν και πολλά σχολεία, νοσοκομεία, εκκλησίες και μνημεία. 

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να μείνουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες. Την επομένη του σεισμού, στήθηκαν 101 καταυλισμοί σεισμοπλήκτων σε διάφορα σημεία της πόλης. Στους καταυλισμούς τοποθετήθηκαν 5.700 κοντέινερ, για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων. Μέχρι το 2004, είχαν κλείσει μόλις οι 19 από αυτούς τους καταυλισμούς, παρά τις υποσχέσεις του τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδη ότι «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν κλείσει οριστικά όλοι οι καταυλισμοί σεισμοπλήκτων στην Αττική. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι δυνατόν να βρουν την Αθήνα με κοντέινερ». Μέχρι το 2009, παρέμενε στη θέση του περισσότερο από το ένα τρίτο των κοντέινερ, περίπου 2.200 (έναντι 2.931 το 2008), το 80% στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια.

Τεράστια πληγή αποτέλεσε και η κατάρρευση της Ρικομέξ, η οποία παραμένει ανοιχτή μέχρι σήμερα. Η κατάρρευση του εργοστασίου, είχε ως αποτέλεσμα συνολικά 39 άνθρωποι να θαφτούν στα συντρίμμια. Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά 11 χρόνια για να δικαιωθούν οι συγγενείς των θυμάτων και να ληφθεί απόφαση καταβολής των αποζημιώσεων. Μόλις τον περασμένο Μάιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις αιτήσεις των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ. 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής υποχρεώνεται να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης που υπέστησαν. Το ΣτΕ αναγνώρισε ότι η Νομαρχία έχει ευθύνες αφού κατά το κατασκευαστικό στάδιο του εργοστασίου της «ΡΙΚΟΜΕΞ» δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ή έγιναν πλημμελείς έλεγχοι, αλλά και δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι πολεοδομικοί κανόνες.

Η δικαστική μάχη για τους συγγενείς των θυμάτων, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει. Ο Άρειος Πάγος καλείται πλέον να κρίνει αίτηση αναίρεσης τράπεζας, η οποία υποστηρίζει ότι για τις διάφορες πληρωμές προηγούνται οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι των συγγενών των θυμάτων. Η τράπεζα διεκδικεί χρήματα από χρέη της Ricomex, η οποία, όμως, έχει κηρύξει πτώχευση. Το αποτέλεσμα είναι να μπλοκάρει για άλλη μία φορά η καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς.

Σήμερα, ελάχιστες κινήσεις έχουν γίνει και σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Όλα τα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από το 1985 βασίζονται σε ανεπαρκείς κανονισμούς και σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αντισεισμικής Ενίσχυσης Υφισταμένων Κτιρίων (ΕΠΑΝΤΥΚ), 3 στα 4 κτίρια της χώρας, δηλαδή 3.000.000 κτίρια που χτίστηκαν πριν από το 1985 από τα περίπου 4.000.000 κτίρια σε όλη την Ελλάδα, είναι παλαιά και χρειάζονται προσεισμική ενίσχυση. 

«Στην Ελλάδα έχουμε τέσσερις κατηγορίες κτιρίων: Αυτά που κτίστηκαν προ του 1959, χωρίς κανένα αντισεισμικό κανονισμό. Τα κτίρια της περιόδου 1959-1964, που κτίστηκαν με ανεπαρκή αντισεισμικό κανονισμό. Τα κτίρια από το 1985 ως το 2000 που κτίστηκαν με καλύτερο αντισεισμικό κανονισμό. Και τα κτίρια μετά το 2000,που θεωρούνται τα πλέον ασφαλή» σημειώνει στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) Νίκος Ζυγούρης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή», μετά τον καταστροφικό σεισμό, ο πολεοδόμος Γρηγόρης Διαμαντόπουλος τόνιζε: «Ο σεισμός περικλείει ένα παράδοξο. Είναι και καταστροφή και ευκαιρία για διαφορετικές συνθήκες ζωής. Ο σεισμός βέβαια είναι μια τεράστια καταστροφή. Όμως κοντά στο κακό υπάρχει και η σκοπιά του μέλλοντος.

Η "ευκαιρία" των σεισμών, αν μπορούσαμε να την πούμε έτσι. Το πρόβλημα είναι μόνον πώς ο κάτοικος θα πολεμήσει τον σεισμό; Όλα τα άλλα πώς θα τα πολεμήσει; Η ποιότητα ζωής κινδυνεύει σοβαρά από έναν σεισμό. Αλλά, άμα ξεχαστεί ο σεισμός και σε ένα-δύο χρόνια ξεχάστηκε, τα προβλήματα της ποιότητας της ζωής είναι πάλι παρόντα. Ο σεισμός μάς δίνει την ευκαιρία, δίνει την ευκαιρία σε όλους, εκεί που γκρεμίστηκαν τα σπίτια να κάνουμε μια πόλη για τον κάτοικο. Με τους αναγκαίους ελεύθερους χώρους και οργάνωση της κυκλοφορίας, με όλη την υποδομή».

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Συλλήψεις τριών γυναικών για κλοπές στα Γιάννενα!!

Στα Ιωάννινα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τρεις Ελληνίδες γιατί αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια του και τράπηκαν σε φυγή, για να ακολουθήσει καταδίωξή τους. 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν ασημένια κοσμήματα συνολικής αξίας διακοσίων 200 ευρώ. Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. 

Τούρκοι η μεγαλύτερη ομάδα ξένων πολιτών που ζουν εντός της Ε.Ε .


Με περίπου 2,4 εκατομμύρια πολίτες, οι Τούρκοι εκπροσωπούν την μεγαλύτερη ομάδα ξένου πληθυσμού που είναι εγκατεστημένη στην Ευρώπη, ακολουθούμενοι από τα δύο εκατομμύρια των Ρουμάνων, οι οποίοι είναι και η πρώτη ομάδα ευρωπαίων πολιτών που ζουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από το Eurostat. 

Συνολικά 31,9 εκατομμύρια ξένοι πολίτες έχουν απογραφεί το 2009 στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, δηλαδή το 6,4% του συνολικού πληθυσμού των Ευρωπαίων.

Στα 31,9 εκατομμύρια ξένων τα 11,9 εκατομμύρια είναι πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα πάντα με το Eurostat. Η χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες ομάδες ξένων είναι η Γερμανία (7,2 εκατομμύρια ξένοι) και ακολουθούν η Ισπανία (5,7 εκατομμύρια ) η Βρετανία (4 εκατομμύρια) η Ιταλία (3,9 εκατομμύρια) και η Γαλλία (3,7 εκατομμύρια).

Αλλά το Λουξεμβούργο είναι αυτό που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ξένων σε σχέση με τον πληθυσμό του, αφού οι ξένοι αποτελούν το 44% του πληθυσμού του, και ακολουθεί η Λετονία (το 18% του πληθυσμού της) ενώ το μικρότερο ποσοστό σημειώνεται στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Μεταξύ των 19,9 εκατομμυρίων ξένων που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. και ζουν στην Ε.Ε., τα 7,2 εκατομμύρια προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα 4,9 εκατομμύρια από την Αφρική, τα 4 εκατομμύρια από την Ασία και τα 3,3 εκατομμύρια από την αμερικανική ήπειρο.

Εκτός των Τούρκων, οι άλλες μεγαλύτερες ομάδες μη πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στην Ε.Ε. είναι οι Μαροκινοί (1,8 εκατομμύρια) και οι Αλβανοί (1 εκατομμύριο).

Και τέλος εκτός των Ρουμάνων, οι πλέον πολυάριθμες ομάδες ευρωπαίων πολιτών που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι Πολωνοί (1,5 εκατομμύρια) και οι Ιταλοί (1,3 εκατομμύρια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news.ert.gr



  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://infognomonpolitics.blogspot.com

«Φοβού τους Έλληνες και ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ φέροντες!!!!

"Beware of Greeks Bearing Bonds" είναι ο τίτλος του "Ρεπορτάζ" της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού VANITY FAIR.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες όταν τα Ελληνικά "Τσακάλια" της (παρα)Δημοσιογραφίας το πάρουν είδηση, θα αρχίσουν τις κλασικές θεατρικές αντιδράσεις, όπως με την περίπτωση της Αφροδίτης στο FOCUS. 

Κι όμως ο δημοσιογράφος Michael Lewis που υπο-γράφει τις πικρές αλήθειες, ήλθε επί τόπου τις βρήκε και τις διασταύρωσε.

 
 The average state railroad employee earns 65,000 euros a year. Twenty years ago a successful businessman turned minister of finance named Stefanos Manos pointed out that it would be cheaper to put all Greece’s rail passengers into taxicabs: it’s still true. 

Για τα χάλια του ΟΣΕ ξέθαψε την προ 20ετίας δήλωση του Στέφανου Μάνου που είπε ότι "θα κόστιζε λιγότερο στην Ελλάδα να διαθέτει στους επιβάτες των Σιδηροδρόμων για τις μετακινήσεις τους, ταξί, παρά να συντηρεί τον Οργανισμό!!! 

Και τόσα άλλα που δικαιούμαστε να... ντρεπόμαστε για τους διαχειριστές μας. Οι αγγλομαθείς αξίζει να το διαβάσετε (κλικ), και στην συνέχεια να γελάσετε με τους υπερευαίσθητους αναλυτές -πανελίστες των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, που θα μιλάνε (για μέρες) για ανθελληνικό παραλήρημα...


ΠΗΓΗ:   http://adena-gr.blogspot.com

Η "ευτυχία" μία οικογένειας κοστίζει 4.900 ευρώ τον μήνα!!!

Σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ, ένα μέσο αμερικανικό νοικοκυριό είναι ευτυχισμένο, αν εξασφαλίζει ετησίως μέχρι 75.000 δολάρια, δηλαδή 4.900 ευρώ τον μήνα.

«Η αποτίμηση που κάνει έκαστος για τη ζωή του βελτιώνεται σύμφωνα με τα εισοδήματα και παράλληλα αυξάνεται η συναισθηματική ευημερία» γράφουν ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομίας 2002 Ντάνιελ Κάνεμαν και ο συνάδελφός του στο Πρίνστον, ο οικονομολόγος Άνγκους Ντίτον.


«Όμως, δεν υπάρχει επιπλέον πρόοδος μετά το όριο του ετησίου εισοδήματος ύψους 75.000 δολαρίων» διαπιστώνουν στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings της National Academy of Sciences.


Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε 450.000 απαντήσεις κατά το διάστημα 2008-2009, στο πλαίσιο καθημερινής δημοσκόπησης του αμερικανικού ινστιτούτου Gallup που μετρά την εξέλιξη της ευημερίας ενός δείγματος 1.000 Αμερικανών.


Σύμφωνα με τους δύο συγγραφείς, πέραν των 75.000 δολαρίων στις σημερινές ΗΠΑ, η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος ούτε οδηγεί στην ευτυχία ούτε ανακουφίζει από τη δυστυχία και το στρες, ακόμη κι αν η αύξηση αυτή του εισοδήματος συνεχίζει να βελτιώνει την αποτίμηση που τα άτομα κάνουν για τη ζωή τους.


«Ίσως τα 75.000 δολάρια αποτελούν ένα όριο πέραν του οποίου η αύξηση του εισοδήματος δεν βελτιώνει την ικανότητα των ατόμων να ικανοποιήσουν αυτά που μετρούν περισσότερο για τη συναισθηματική τους ευημερία, όπως ο χρόνος με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η αποφυγή του πόνου και της ασθένειας και η εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου» συμπεραίνουν οι δύο επιστήμονες.


Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Απογραφής, το 32% των αμερικανικών νοικοκυριών ξεπερνά αυτό το όριο το 2008. Όπως αναμενόταν, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη χρημάτων φέρνει δυστυχία. «Το χαμηλό επίπεδο εισοδημάτων ενισχύει τη συναισθηματική οδύνη που συνοδεύει δυστυχίες, όπως το διαζύγιο, η ασθένεια ή η μοναξιά» υπογραμμίζουν οι δύο επιστήμονες.


zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr 

ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ!!!

Πηγαίνοντας από το Γυφτόκαμπο προς το Ηλιοχώρι, σε κάποιο σημείο αριστερά του οδοστρώματος, ο ταξιδιώτης θα συναντήσει τις πέτρες της διπλανής φωτογραφίας, οι οποίες μοιάζουν με σφουγγάρια και στάζουν συνεχώς νερά. Ένα ακόμη όμορφο κατασκεύασμα της φύσης, που θα τραβήξει την προσοχή κάθε επισκέπτη της περιοχής!!

ΦΩΤΟ: Από προσωπικό αρχείο.

Ξέπλυμα χρήματος: Ξέχασαν να...εφαρμόσουν τη νομοθεσία!!!

Με εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, με αβαντάρισμα των δράσεων του ΣΔΟΕ και με δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων, τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς της Ψωροκώσταινας ότι, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ελλάδα.


Παρόλο που δεν έχει προκύψει ακόμη απτό αποτέλεσμα, οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης διοχετεύουν, κάθε τρεις και λίγο, αποκαλύψεις, για εντοπισμό ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στις δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου, στις τραπεζικές συναλλαγές με το εξωτερικό, στην δραστηριότητα κάποιων μάνατζερς του ποδοσφαίρου και δεν συμμαζεύεται.

Κανείς δεν λέει, όμως, με βάση ποια νομοθεσία, γίνεται αυτό το κυνήγι, για τον εντοπισμό – και την τιμωρία- εκείνων που ξεπλένουν αβέρτα βρώμικο χρήμα που, ως γνωστόν, προέρχεται από τις παράνομες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος.

Την αλήθεια την είπε, πριν λίγες μέρες, η Επίτροπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, κυρία Μάλστρομ, απαντώντας σε ερώτηση που, καιρό πριν, είχε υποβάλλει, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Και ούτε λίγο ούτε πολύ η Επίτροπος ξεσκεπάζει την Ελλάδα και βέβαια όλες τις κυβερνήσεις από το 2001 και μετά, ότι έχουν ...ξεχάσει να ενσωματώσουν στο εσωτερικό  δίκαιο της χώρας, την κοινοτική νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τι ακριβώς είπε η Επίτροπος; Ότι η Κομισιόν έχει δημοσιεύσει δύο εκθέσεις σχετικά με την εκτέλεση της κοινοτικής απόφασης-πλαισίου 2001/500/ΔΕΥ, για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος, τον Απρίλιο του 2004 και το Φεβρουάριο του 2006. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, με βάση τα στοιχεία που είχαν τότε παρασχεθεί στην Επιτροπή:

-Όσον αφορά το άρθρο 1 (α): "Η Ελλάδα πρέπει προφανώς να αναδιατυπώσει τις επιφυλάξεις της στο άρθρο 2 της Σύμβασης του 1990 του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ξέπλυμα χρήματος, τον προσδιορισμό, τον εντοπισμό, τη δέσμευση, την κατάσχεση και τη δήμευση των οργάνων και των προϊόντων του εγκλήματος".
-Όσον αφορά το άρθρο 1(β): "Η Ελλάδα φαίνεται ότι εξακολουθεί να μην πληροί τους αναγκαίους όρους".
-Όσον αφορά το άρθρο 2: Η Ελλάδα "δεν έχει δώσει ακόμη γραπτές πληροφορίες για να αξιολογηθεί η εφαρμογή του άρθρου 2".
-Όσον αφορά το άρθρο 3 για τη δήμευση αντίστοιχης αξίας: "Η Ελλάδα δήλωσε ότι είχε συμμορφωθεί με το άρθρο 3, χωρίς όμως να παράσχει τα αντίστοιχα κείμενα".
-Όσον αφορά το άρθρο 4 για την αντιμετώπιση των αιτήσεων αμοιβαίας συνδρομής που υποβάλλουν τα άλλα κράτη μέλη με τον ίδιο βαθμό προτεραιότητας που ισχύει για τα μέτρα αυτά στις εσωτερικές διαδικασίες, η Ελλάδα, όπως και άλλα κράτη μέλη, δεν διαβίβασε στοιχεία.

Κατά την Μάλστρομ, η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι οι κοινοτικές διατάξεις, για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δεν έχουν μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας και κατά συνέπεια- λέμε εμείς- δεν υπάρχει νομοθεσία, πάνω στην οποία να στηρίζεται, το κυνήγι και η τιμωρία, των πλυντηριάκιδων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο χαριτόβρυτος και λαλίστατος Χάρης Καστανίδης, έχει να πει κάτι αντίθετο ή διαφωτιστικό;

ΠΗΓΗ:   http://www.topontiki.gr

Κι άλλη αύξηση του ΦΠΑ....

Το ότι θα αυξηθεί το ΦΠΑ είναι δεδομένο. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι το πώς και πού. Αυτά είπε εν ολίγοις, ο υπουργός Οικονομικών στο Ecofin την Τρίτη (7/9), τη στιγμή που η ΕΕ μας δίνει ασυζητητί και τη δεύτερη δόση του δανείου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, τρία σενάρια είναι αυτά που εξετάζει:

1. Να υπάρξει ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες

2. Να εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης

ή

3. Να αυξηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ (11%) κατά 1 ή 2%.

Την ίδια στιγμή, το Ecofin ενέκρινε στη συνεδρίαση του την χορήγηση του δεύτερου δανείου προς τη χώρα μας.

Υπό το βλέμμα της ΕΕ οι κρατικοί προϋπολογισμοί

Αν δεν περνούν πρώτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κανείς προϋπολογισμός κανενός κράτους δεν θα μπορεί να τεθεί προς έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια, αποφάσισε την Τρίτη (7/9) το Ecofin.

Αν δεν περνούν πρώτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κανείς προϋπολογισμός κανενός κράτους δεν θα μπορεί να τεθεί προς έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια, αποφάσισε την Τρίτη (7/9) το Ecofin.

Σύμφωνα με την απόφαση, από το 2011, τα κράτη μέλη θα καταθέτουν στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του έτους τα σχέδια του προϋπολογισμού του επόμενου έτους και αν εγκριθούν μόνο τότε θα τίθενται στο Κοινοβούλιο της κάθε χώρας.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ικανοποιήθηκε από την εξέλιξη αυτή , διευκρινίζοντας ότι με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που υιοθέτησε η Ελλάδα τον Ιούλιο οι βασικές αρχές του κρατικού προϋπολογισμού κάθε έτους θα χαράσσονται κατά το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ως προς μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως η ενίσχυση των κυρώσεων προς τα δημοσιονομικώς απείθαρχα κράτη μέλη, η σύσταση ενός αποθεματικού ταμείου που θα δημιουργηθεί από τις εισφορές των τραπεζών για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών κ.α., όπως ανέφερε ο υπουργός υπήρξε ανταλλαγή απόψεων χωρίς ωστόσο να υιοθετηθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού χαιρέτισε τις πρόσφατες θετικές για την πρόοδό της δηλώσεις διεθνών παραγόντων, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών όπως πχ το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων κ.α καθώς επίσης και η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.

Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι η ύφεση κατά το 2010 θα είναι τελικώς μικρότερη του 4% του ΑΕΠ και τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι το να κερδίσει την αξιοπιστία της διεθνώς.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος και από στελέχη της «τρόϊκας», θα επισκεφθεί της Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία όπου θα έχει επαφές με διεθνείς επενδυτές στους οποίους θα εξηγήσει τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την ανόρθωση της οικονομίας της.



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Στο έλεος των βιομηχανιών όπλων η Ελλάδα

Νέα δημόσια έκρηξη από τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος επετέθη με σφοδρότητα κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.

Ο Γαλλογερμανός πολιτικός αποκάλυψε πως, εν μέσω ανέχειας και μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά οπλικών συστημάτων.


Ο κ. Κον Μπεντίτ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν την υλοποίηση ενός επί της ουσίας εκβιασμού έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έξαλλος ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι η Κομισιόν και ο κ. Μπαρόζο δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψουν τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η παρούσα κρίση, αλλά και ότι, ενώ τα προβλήματα ήταν ορατά για μακρύ χρονικό διάστημα, οι ευρωπαϊκές Αρχές, αντί να ενεργούν, «πήγαιναν στην Εκκλησία και προσεύχονταν», χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα.


Είναι η δεύτερη φορά εντός εξαμήνου που ο κ. Κον Μπεντίτ επιτίθεται κατά των δεσμεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων από οικονομικά κέντρα της Ευρώπης για την αγορά αμυντικού υλικού με παράλληλη δανειοδότηση, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ελληνική οικονομία και να αυξάνουν τα ελλείμματα.




ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr

Προς ενιαίο φόρο στο πετρέλαιο...

Τρία σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να αποφευχθεί η μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο συμβούλιο του Ecofin. Κερδίζει έδαφος η εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Το Ecofin έδωσε σήμερα και τυπικά την έγκρισή του στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, στα πλαίσια του Μνημονίου. Η Ελλάδα θα λάβει στα μέσα Σεπτέμβρη άλλα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών εκπροσώπησε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού χαιρέτισε τις πρόσφατες θετικές για την πρόοδό της δηλώσεις διεθνών παραγόντων, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.
Όσον αφορά την υστέρηση που έχει παρατηρηθεί στα κρατικά έσοδα κατά το τρέχον έτους ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρεις εναλλακτικές, ώστε να μην προχωρήσει σε μετάταξη μιας σειράς προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%:
* Εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
*Αύξηση 1% ή 2% στον συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα που σήμερα βρίσκονται στο 11%
*Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταπολεμηθεί και το λαθρεμπόριο.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος και από στελέχη της τρόϊκας, θα επισκεφθεί της Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία όπου θα έχει επαφές με διεθνείς επενδυτές στους οποίους θα εξηγήσει τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την ανόρθωση της οικονομίας της.
Εξάλλου, τo Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ αποφάσισε σήμερα ότι από το 2011 τα κράτη μέλη, κατά το πρώτο εξάμηνο του κάθε έτους, θα θέτουν υπό την κρίση της ΕΕ τα σχέδια των κρατικών προϋπολογισμών του ερχόμενου έτους και στη συνέχεια, εφόσον τα σχέδια αυτά υιοθετούνται, θα τίθενται προς έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.
Από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή διευκρινίζοντας ότι με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που υιοθέτησε η Ελλάδα τον Ιούλιο οι βασικές αρχές του κρατικού προϋπολογισμού κάθε έτους θα χαράσσονται κατά το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

450.000 απεργοί παρέλυσαν τη Γαλλία


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί.

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας που προωθεί το Μέγαρο των Ηλυσίων είναι και η αύξηση τον ορίων ηλικίας, από 60 σε 62 μέχρι το 2018 προκειμένου, όπως εκτιμά, να εξοικονομήσει 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα συνδικάτα αντιτίθενται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και για αυτό και την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας, ολόκληρη η Γαλλία παρέλυσε. Εκτιμάται ότι 450.000 άνθρωποι μετείχαν στις διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό.


Τα τρένα έμειναν ακινητοποιημένα στους σταθμούς, τα αεροπλάνα δεν πέταξαν, ενώ κλειστά έμειναν και τα σχολεία. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν την κυβέρνηση να μην κλείσει τα μάτια στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών.


Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έκαναν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Δευτέρας. Οι γραμμές Intercity και ο προαστιακός στο Παρίσι (RATP) διακόπηκαν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, τα δρομολόγια του Eurostar (που ενώνει το Παρίσι με το Λονδίνο) γίνονται κανονικά όπως και άλλες διεθνείς γραμμές.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr