'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δεκάλογος του τεμπέλη!!

1) Αγάπα το κρεβάτι σου ως εαυτού.

2)Αναπαύσου τη μέρα ώστε ν’ απολαμβάνεις τον ύπνο κάθε βράδυ.

3)Όταν δεις κάποιον να ξεκουράζεται βοήθησέ τον.

4)Κάθε δουλειά είναι μια προσπάθεια που πρέπει ν’ αποφεύγεται.

5)Μην κάνεις σήμερα ότι μπορείς να κάνεις αύριο.

6)Κάνε όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.

7)Ό,τι πρέπει να κάνεις εσύ άστο να το κάνει κάποιος άλλος.

8)Κανένας δεν πέθανε από υπερβολική ανάπαυση.

9)Αν αισθάνεσαι τη διάθεση για εργασία, ξάπλωσε να σου περάσει.

10)Και θυμήσου… ζούμε για ν’ αναπαυόμαστε!!! 

Ξέμειναν από ρευστό οι Ταλιμπάν !!!!!!!

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών το Αφγανιστάν παρήγαγε πέρσι , 2009, πάνω από 6.900 τόνους όπιο, δηλαδή το 90% της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι εξεγερμένοι Ταλιμπάν στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν είναι αντιμέτωποι "με οικονομική κρίση" αφού η συμμαχία των διεθνών δυνάμεων που καθοδηγεί το ΝΑΤΟ, έχει σχεδόν καταστρέψει το επικερδές γι αυτούς εμπόριο του όπιου, δήλωσε σήμερα ένας αμερικανός στρατηγός.

Μετά από τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι Ταλιμπάν στα εργαστήρια και τις αποθήκες των ναρκωτικών, τους έχουν απομείνει με τα μισά από τα ρευστά που διέθεταν εδώ και ένα χρόνο, τόνισε ο στρατηγός Ρίτσαρντ Μάιλς που διοικεί τα στρατεύματα της συμμαχίας στην επαρχία Χελμάντ, βασικό σημείο της καλλιέργειας των ναρκωτικών των Ταλιμπάν.


"Εχουμε πληροφορίες που μας δείχνουν καθαρά ότι οι Ταλιμπάν αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση , έχουν πρόβλημα ρευστότητας", τόνισε ο στρατηγός Μάιλς σε βιντεοδιάσκεψη από το Αφγανιστάν.


"Θεωρούμε ότι η εξεγερμένοι στην επαρχία Χελμάντ έχουν πλεόν μόνο τα μισά από τα χρήματα που διέθεταν για τις επιχειρήσεις τους σε σχέση με τον περασμένο χρόνο", κατέληξε ο αμερικανός στρατηγός.

Έχασε 1 εκατομμύριο ευρώ … στο δρόμο !!!!

Σκηνή από ελληνική ταινία με τον Μπάρκουλη, που όταν πίνει δεν θυμάται τι έχει κάνει, θυμίζει η περίπτωση του James Haggerty, ο οποίος μετά από μερικά ποτηράκια στο ξενοδοχείο Mark του Manhattan έχασε ένα πίνακα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο James Haggerty πήρε το «Πορτραίτο ενός κοριτσιού», ένα αριστούργημα του ζωγράφου Jean Baptiste Camille Corot μαζί του στο ξενοδοχείο, για να μπορέσει ένας υποψήφιος αγοραστής να εξετάσει τον πίνακα.

Ο Haggerty εκτελούσε χρέη υπάλληλου για τους δύο ιδιόκτητες του πίνακα και όταν η συνάντηση με τον αγοραστή  δεν πήγε καλά, πήρε τον πίνακα αγκαζέ και  πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου να πνίξει τον καημό του.

Από εδώ αρχίζει το μυστήριο της… εξαφάνισης του πίνακα, αφού οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δείχνουν τον υπάλληλο να φεύγει τρεκλίζοντας από το μπαρ με τον πίνακα αλλά επιστρέφει σπίτι του με άδεια χέρια!

Τι συνέβη στην διαδρομή μέχρι το σπίτι φαίνεται να το θυμάται μόνο το «κορίτσι» του πίνακα και τώρα ο ανεύθυνος James καλείται να αποκαταστήσει όχι την τιμή του κοριτσιού αλλά την τιμή του πίνακα.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Η χλιδάτη ζωή των εκατομμυριούχων !!!!

Ιδιωτικά νησιά στις Μπαχάμες αλλάζουν χέρια έναντι 45 εκατ. ευρώ, λιμουζίνες όπως οι Rolls Royce Ρhantom φτάνουν να πωλούνται προς 300.000 ευρώ, μικροί κροίσοι νοικιάζουν τις υπηρεσίες ενός διάσημου σεφ με μισθό μέχρι και 120.000 ευρώ ετησίως, ενώ πληθαίνουν όσοι αποκτούν ελικόπτερο αξίας 5 εκατ. ευρώ, μέγκα γιοτ (5,5 εκατ. ευρώ) ή ιδιωτικό τζετ έναντι 39 εκατ. ευρώ με δυνατότητα να ταξιδέψει από την Αυστραλία μέχρι το Λος Αντζελες χωρίς ενδιάμεση στάση.


Ποιοι κάνουν αυτό τον σπάνιο τρόπο ζωής; Διάσημοι και μη, αρκεί να διαθέτουν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Διότι στη λίστα του World Wealth Report 2010 της Μerril Lynch, εκτός από τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον πλανήτη, τον διάσημο μεξικανό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim που στα τέλη Ιουλίου έδωσε 34 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το πολυώροφο ακίνητο Duke Semans Μansion στην 5η Λεωφόρο του Μanhattan, υπάρχουν και αρκετοί άσημοι εκατομμυριούχοι: Αυστραλοί μεγαλοκτηνοτρόφοι, Βραζιλιάνοι κάτοχοι ορυχείων και νεόκοποι Ρώσοι ολιγάρχες, μέχρι Κινέζοι επενδυτές real estate, Ελληνίδες κληρονόμοι και Ινδοί πετρελαιάδες. 

Και αν οι έχοντες περιουσία μεγαλύτερη από ένα εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα WWR 2010, είναι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια, οι έχοντες χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 30 εκατ. δολαρίων φτάνουν τους 929.000 και ελέγχουν το 35% του παγκόσμιου πλούτου! Χάρη μάλιστα στην ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και την επανατοποθέτηση των κεφαλαίων τους, αυτά αυξήθηκαν κατά 21,5% καλύπτοντας τη χασούρα του 24% που είχαν το 2008, όπως σημειώνει ο συντάκτης της ιταλικής εφημερίδας «Ιl Sole 24 Οre». Είναι δηλαδή πλουσιότεροι οι εκατομμυριούχοι του σήμερα από ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια.

—Μερικοί από τους τυχερούς —

Ποιοι είναι λοιπόν οι τυχεροί; Για παράδειγμα, ο βασιλιάς των καζίνων και ξενοδοχείων Steve Wynn που τον Ιούλιο έδωσε 23 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει μια μεζονέτα άνω των 1.500 τ.μ. στην Ρlaza της Νέας Υόρκης με ιδιωτικό ασανσέρ και ταράτσα που βλέπει στο Central Ρark. 

Το ζευγάρι Βrad Ρitt και Αngelina Jolie που σύμφωνα με το ελβετικό γραφείο ακινήτων Αlexander Ρroto Consulting, φέρονται να αγόρασαν προς 30 εκατ. ευρώ μια βίλα 15 δωματίων στη Valponicella, κοντά στη Βερόνα. Επίσης, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» sir Ρeter Jackson που πλήρωσε 39 εκατ. ευρώ για ένα ιδιωτικό τζετ τύπου Gulfstream G550, το οποίο μπορεί να πετάξει από την Αυστραλία μέχρι το Λος Αντζελες χωρίς ενδιάμεση στάση.
 
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν ακόμη πολλοί άλλοι, η αύξηση των οποίων τόσο σε αριθμό όσο και σε πλούτο, οφειλόμενη εν πολλοίς στην περσινή ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών, συντηρεί πιο ζωντανή παρά ποτέ μια διογκούμενη βιομηχανία πολυτελών αγαθών, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα αυτοκίνητα.

Μανία για ακριβά αυτοκίνητα Σύμφωνα με την «Ιl Sole 24 Οre» που επικαλείται έρευνα της βρετανικής «Sun», στο Λονδίνο κυκλοφορούν μερικά από τα πιο ακριβά σούπερ αυτοκίνητα στον πλανήτη (μια αγορά συνολικής αξίας άνω των 60 εκατ. ευρώ). Μια Βugatti Veyron αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ εθεάθη πρόσφατα μεταξύ Κnightsbridge και Μayfaire και μια Ρagani Ζonda Cinque, ένα από τα πέντε μοντέλα που κυκλοφορούν στον κόσμο, είναι παρκαρισμένη μπροστά από το Dorchester Ηotel, γνωστό για τους πολλούς «εξόριστους» πολυεκατομμυριούχους πελάτες του.

Στον κόσμο όμως των πολύ πλουσίων οι Ferrari, Rolls Royce και Μercedes-Μc Laren, όλες κατασκευασμένες κατά παραγγελία του πελάτη, δεν θεωρούνται κάτι το αξιοπρόσεκτο. Δεν ισχύει το ίδιο για τα δύο αυτοκίνητα των βασιλιάδων του Κατάρ, μια Lamborghini Μurcielago των 430.000 ευρώ και μια Κoenigsess Ccxr του 1,5 εκατ. ευρώ, αμφότερα ήταν παρκαρισμένα τον Ιούλιο έξω από τα Χάροντς, το πολυκατάστημα του οποίου η ίδια οικογένεια είναι ιδιοκτήτης. Lotus και Ρorsche 917

Οι παραγγελίες αυτής της νέας πελατείας προς την αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνονται συνεχώς. Η Lotus λάνσαρε πρόσφατα μια περιορισμένη έκδοση για συλλέκτες ενός από τα πιο ιστορικά μοντέλα της (Εxos Τype 125), αξίας 780.000 ευρώ. 

Και στις 16 Αυγούστου, στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Βonhams μια σπάνια Ρorsche 917 σειράς Spider του 1973, όπως εκείνη που οδηγούσε ο Στιβ Μακ Κουίν στην ταινία «Le Μans». Η τιμή του μοντέλου, ένα από τα 25 που κατασκεύασε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, έφτασε τα 4 εκατ. δολάρια, αλλά το όνομα του αγοραστή κρατήθηκε μυστικό.

—Νοίκιασαν τσίρκο για τα γενέθλια της κόρης τους! —

Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τα πορτοφόλια των πολυεκατομμυριούχων. Το αντίθετο μάλιστα. Οι περιουσίες τους συντηρούν μια τεράστια βιομηχανία, άλλος χαρακτηριστικός κρίκος της οποίας είναι τα ξενοδοχεία πολυτελείας. «Στο Four Seasons του Μιλάνου», αφηγείται ο γενικός διευθυντής του Vincenzo Finizzola, «το μέσο έσοδο ανά δωμάτιο την ημέρα έχει φτάσει να είναι τα 800 ευρώ». Και όπως εξηγεί, οι πελάτες του ζητούν όλο και πιο παράξενες υπηρεσίες. Οπως ένα ζευγάρι από την Ανατολική Ευρώπη που για τα γενέθλια της 10χρονης κόρης του νοίκιασε το τσίρκο του Μόντε Κάρλο για μια βραδιά με την ονομασία «Χίλιες και μία νύχτες», από την οποία δεν έλειψαν νεογέννητα λιοντάρια και τίγρεις καθώς και ένα πανάκριβο «ιπτάμενο χαλί»!

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr

Κουμπάρος της οικογένειας ασέλγησε στα παιδιά τους.....

Μία ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού ανήλικων εξετάζει η Αστυνομία Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία, ένας 39χρονος άνδρας, κουμπάρος της οικογένειας των ανηλίκων, φέρεται να ασέλγησε εις βάρος ενός 12χρονου αγοριού και ενός 14χρονου κοριτσιού.


Η καταγγελία έγινε από την μητέρα τους, που ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα ίδια της τα παιδιά της εκμυστηρεύθηκαν την «κόλαση» που είχαν ζήσει.


Ο 39χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες.

ΠΗΓΗ:   zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr 

Εκνευρισμός Μπλατ με την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος !!!!!!

Η Εθνική Ομάδα έχασε από τη Ρωσία, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ κατέκρινε τον τρόπο με τον οποίο συνέβη αυτό, λέγοντας πως «είναι ντροπή για το Mundobasket. Είναι εικόνα Ελλάδος αυτή;».


«Ντρέπομαι γι' αυτό που είδα σήμερα. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου. Είναι ντροπή για το Mundobasket. Οι παίκτες μου θα κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ, δεν ισχύει το ίδιο για τους δικούς σας. Εμείς τα δώσαμε όλα, εσείς τι διάολο κάνατε» είπε σε έξαλλη κατάσταση ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής της «αρκούδας»...



«Το να βλέπει κανείς τέτοια εικόνα από παίκτες παγκοσμίου κλάσεως, όπως οι Έλληνες, με τόσα εκατομμύρια αμοιβές, είναι απογοητευτικό. Λατρεύω το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα, σέβομαι όσο λίγοι τους Έλληνες παίκτες, αλλά σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που είδα. Ήταν Ελλάδα αυτή; Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι' αυτή την εικόνα, αλλά ντρέπομαι» πρόσθεσε, μιλώντας στη μεικτή ζώνη.

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο πρώην προπονητής του Άρη υπογράμμισε: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής της Ρωσίας. Οι παίκτες μου έχουν πάθος να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να βελτιώνονται. Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα, τα μεγάλα συμβόλαια και τους τίτλους των αντιπάλων τους, αλλά θέλουν να παίξουν μπάσκετ. 


Είμαι πολύ περήφανος που προπονώ αυτά τα παιδιά. Είχαμε πει και πριν τον αγώνα ότι θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό δείχνει σεβασμό προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά που παρακολουθούν και τους θεατές. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά χαίρομαι που δώσαμε και την καρδιά μας για τη νίκη».

gazzzetta.gr 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://oreokastrosalad.blogspot.com

Το φιάσκο της γρίπης Η1Μ1 αποκαλύπτεται

Μετά την εκτενή πλύση εγκεφάλου που στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς όσο και ανήθικης εκστρατείας υποβλήθηκε όλος ο πληθυσμός τη υδρογείου για τη «μεξικανική» γρίπη Η1Μ1, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (European Medicines Agency-EMA) εξετάζει τα περί συμπτωμάτων ναρκοληψίας (σπάνια διαταραχή του ύπνου) σε παιδιά (καταγεγραμμένα κρούσματα στη Σουηδία και στη Φινλανδία, με τη δεύτερη να έχει απαγορεύσει τη χρήση του εμβολίου). Κι όλα αυτά μετά το φιάσκο για το οποίο κύριος υπεύθυνος είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που στην υπηρεσία των φαρμακοβιομηχανιών, μίλησε για παγκόσμια επιδημία για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια. Μάλιστα, αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν προβλέψει ότι 30% των Ευρωπαίων, θα νοσήσουν. 31 εκατομμύρια Ευρωπαίοι όμως, εμβολιάστηκαν με το Pandemrix.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών: «τρελά» κονδύλια για εμβόλια από τις κυβερνήσεις, τρελά κέρδη για τους φαρμακοβιομήχανους (ειδικά για την GSK) και επειδή ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι, μεγάλα στοκ άχρηστων εμβολίων, που ακριβοπληρώθηκαν αλλά δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Και κάποιοι μιλούν για παγκόσμια διακυβέρνηση... Στις 10 Αυγούστου 2010, ο αναξιόπιστος πλέον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε γελοιοποιώντας εαυτόν, ότι η επιδημία γρίπης H1N1 βρίσκεται σε ύφεση. 


ΠΗΓΗ:  http://www.elkosmos.gr

Τέλος τρία από τα ελληνικά Προξενεία στην Γερμανία.....

Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του Τζέφρυ (ξέρετε αυτού του... Έλληνα της διασποράς), μετά από την απόφαση να αφήσει τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού χωρίς δασκάλους, και πολλά από αυτά να αναγκαστούν να κλείσουν (τα «συγχωνεύουν» κατά την πασοκική λογική) μια ακόμη απόφαση έρχεται να κτυπήσει τον ελληνισμό της διασποράς. 

Συγκεκριμένα σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ Θάνου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη προς το ΥΠΕΞ, σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα ελληνικά Προξενεία στο Αννόβερο, στην Λειψία και στην Κολωνία, η απάντηση του ΥΠΕΞ είναι πως αποφασίστηκε η αναστολή (!) της λειτουργίας τους λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος, και περιστολής δαπανών! Φυσικά δεν παραλείπουν να πουν τα γνωστά περί «αναδιάταξης», «αναδιάρθρωσης», «εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας», λέξεις οι οποίες σκεπάζουν το ανθελληνικό υπόβαθρο αυτών των αποδομητών του Ελληνισμού. 

Οι ελληνικές κοινότητες των τριών γερμανικών πόλεων, κοινότητες μάλιστα με μεγάλη ιστορία στην Γερμάνια, είναι οργισμένες, και ήδη ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας. 

Το μόνο σίγουρο είναι το εξής: Ο Ελληνισμός της Διασποράς με το ΠΑΣΟΚ χάνει τα σχολεία του, χάνει τους δασκάλους του, χάνει τα Προξενεία του, χάνει τις Εκκλησίες του (Άγιος Νικόλαος Νέας Υόρκης). 


Για τους τριτοκοσμικούς μετανάστες λεφτά υπάρχουν (κατά την γνωστή φράση), για τους Έλληνες του εξωτερικού όχι μόνο λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά δυστυχώς ούτε πλέον και φιλότιμο. 

ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

Απίστευτη καταγγελία γιατρού για συναδέλφους της !!!!

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη, μετά από επιστολή της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανιών, Εύας Μπαλωμενάκη για υπόθεση χρηματισμού γιατρών της εν λόγω κλινικής.

Η κ. Μπαλωμενάκη σε επιστολή της προς τον διοικητή του νοσοκομείου αναφέρει: «Στον εργασιακό μου χώρο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα παρατηρώ καθημερινά τους μαυραγορίτες της υγείας συναδέλφους μου να πλουτίζουν συνεχώς εις βάρος των ασθενών που δήθεν εθελουσίως τους καταθέτουν χρηματικές ταρίφες (φακελάκια), το ύψος των οποίων η μεγαλοπρέπειά τους έχει καθορίσει».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου η κ. Μπαλωμενάκη θα κληθεί να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει, στο πλαίσιο της ΕΔΕ. Παράλληλα ο κ. Δουλγεράκης κάλεσε τους πολίτες αν αντιλαμβάνονται συμπεριφορές χρηματισμού από γιατρούς να το καταγγέλλουν επώνυμα.

ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr/

Αλλάζουν όλα στο Στρατό..!!!!!!!



Με τυποποιημένα κριτήρια και όχι με το βαθμό αρχαιότητας θα γίνονται πλέον οι προαγωγές των στελεχών του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη (2/9) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το νέο αυτό νομοσχέδιο, πια τα στελέχη θα προάγονται με σαφή και αναλυτικό τρόπο ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης, ενώ εισάγεται ο θεσμός της κρίσης κατ' απόλυτη εκλογή στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη και του συνταγματάρχη.

Παράλληλα, δημιουργείται μια παράλληλη επετηρίδα, για όσους τίθενται εκτός οργανικών θέσεων, μέχρι να συμπληρώσουν την αναγκαία πραγματική στρατιωτική υπηρεσία.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αναδεικνύεται ως “απόλυτος άρχων” του Ελληνικού Στρατού αφού ασκεί πλήρη διοίκηση, διοικητική και επιχειρησιακή.  Η διοικητική διοίκηση ασκείται από τους αρχηγούς των τριών κλάδων, Πεζικού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Οι Αρχηγοί των επιτελείων μετέχουν όμως πλέον και στην επιχειρησιακή διοίκηση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, πάντα υπό τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

Σε ό,τι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης, ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, η θητεία δηλαδή ανέρχεται πλέον στους 15 μήνες.

Τέλος, με το νομοσχέδιο καθορίζονται τα ελάχιστα χρονικά όρια παραμονής σε κάθε βαθμό, ώστε οι αξιωματικοί των παραγωγικών σχολών να συμπληρώνουν στο βαθμό του συνταγματάρχη 35 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.  



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Σοβαρή κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

«Τελειώνει» η περίφημη άσκηση «Αετός της Ανατολίας» (Anatolian Eagle), τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, και μάλιστα από αυτούς που την εμπνεύστηκαν…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επί της ουσίας ως προαπαιτούμενο της συμμετοχής τους, να κληθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία είχε αποκλείσει τη συμμετοχή των Ισραηλινών λόγω του ναυτικού επεισοδίου με το σκάφος «Ναβί Μαρμαρά».


Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε άρθρο της αναφέρει ότι η αμερικανική συμμετοχή ακυρώθηκε, λόγω του ότι ο χαρακτήρας της άσκησης έπαψε να είναι πολυεθνικός. Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην κάνουν αποδεκτό τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την άσκηση.

Η σημασία της εν λόγω εξέλιξης είναι τεράστια. Πρακτικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής γεωπολιτικής προσέγγισης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Η προσέγγιση αυτή στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στη διμερή συνεργασία – συμμαχία Τουρκίας – Ισραήλ η οποία απλά έπαψε να υφίσταται.

Επίσης, η άσκηση έδινε έμφαση σε σενάρια αντιαεροπορικής – αντιβαλλιστικής άμυνας, με προφανή στόχο το Ιράν και τις πυρηνικές του φιλοδοξίες που μπορεί να εξελιχθούν σε πραγματική απειλή για τη Δύση. Είναι προφανές ότι η τελευταία εξέλιξη αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την υλοποίηση των αμερικανικών σχεδίων για την δημιουργία «ομπρέλας» με αντιβαλλιστικά συστήματα εγκατεστημένα κοντά στην απειλή, καθότι η αντιμετώπιση ενός βαλλιστικού πυραύλου είναι ουσιαστικά δυνατή (με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες) στη φάση της εκτόξευσης (boost phase).

Το δεδομένο αυτό σηματοδοτεί επίσης και την έναρξη της διαδικασίας γεωπολιτικής υποβάθμισης της Τουρκίας στον αμερικανικό σχεδιασμό. Θεωρείται βέβαιο ότι η συγκεκριμένη «τιμωρία» που επεφύλασσαν οι Αμερικανοί στην Τουρκία, έχει την έγκριση – αν δεν υποκινήθηκε κιόλας – από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι.

Και είναι βέβαιο ότι το σίριαλ έχει μόλις αρχίσει… Ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσουμε ποια θα είναι η αντίδραση της Άγκυρας. Λέτε να δούμε άσκηση με την… ιρανική Αεροπορία;

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://nationalpride.wordpress.com

Πειραματόζωα οι Έλληνες πολίτες..!!!!

--Κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων εντοπίζει η Κομισιόν στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή αποδείξεων μέσω γραμμωτού κωδικού (barcode)


--Απάντηση της Επιτροπής σε ερώτημα του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη...

Το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική υποβολή αποδείξεων μέσω bar code ενέχει κινδύνους για τα ατομικά δικαιώματα και το προσωπικό απόρρητο του καταναλωτή. Όπως επισημαίνει σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της απάτης κ. Algirdas ?emeta: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται.

Επιπλέον, στην απάντησή της η Επιτροπή δηλώνει ξεκάθαρα τον προβληματισμό της για το σύννομο του νομοσχεδίου υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού νομικού μέτρου. Και τα δύο είναι απαραίτητα ώστε να εξασφαλιστεί ο σεβασμός των αρχών της προστασίας των δεδομένων.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας.

Σχολιάζοντας την απάντηση ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε: «Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει απερίσκεπτα και βιαστικά ένα εισπρακτικό μέτρο χωρίς να υπολογίζει βασικά θέματα προστασίας του καταναλωτή, όπως το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων του. Κάνει πειραματόζωο τον Έλληνα φορολογούμενο χωρίς να έχει το παραμικρό δεδομένο από την ευρωπαϊκή εμπειρία σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου». 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Κατάθεση κλειδί του Σ.Κόκκαλη

Αρνείται -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο Siemens o Σωκράτης Κόκκαλης που ισχυρίστηκε ότι η εταιρία του ήταν ανταγωνιστική με τη γερμανική. Ερωτήσεις και για τις συμβάσεις του '90 με τον ΟΤΕ ως υπεργολάβος της Siemens.

Άρχισε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens, ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση μπαίνοντας, στους δημοσιογράφους  και κατευθύνθηκε στην αίθουσα συνεδρίασης για να λάβει τη θέση του μάρτυρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σ.Κόκκαλης ισχυρίστηκε ότι η εταιρία του είναι ανταγωνιστική με τη Siemens, επομένως θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης και πως η Intracom αναπτύχθηκε και χάρη σε κεφάλαια από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.
Είπε ακόμη ότι η εταιρία του, οφείλει τα κέρδη της στην πολύ καλή ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία κατασκευάζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.
Θεωρείται βέβαιο, ότι ο Σ.Κόκκαλης θα ερωτηθεί για τις συμβάσεις του ΟΤΕ για τα ψηφιακά κέντρα, όπου η Intracom ήταν υπεργολάβος στη Siemens καθ'ως και για δεκάδες άλλες συμβάσεις του Οργανισμού όπου οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Γεγονός ωστόσο είναι ότι ο Σ.Κόκκαλης έχει άσσο στο μανίκι τα δεκάδες απαλλακτικά βουλεύματα για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ η έρευνα του ανακριτή Ν.Ζαγοριανού για τις συμβάσεις Siemens - Intrakom - ΟΤΕ η οποία είχε επικεντρώσει στη δεκαετία του 1990, δεν έφερε στο φως ακλόνητα στοιχεία που να πιστοποιούν αυτό που εξαρχής ήταν ο στόχος της ανάκρισης για το θέμα. Δηλαδή εάν Siemens και Intracom δωροδοκούσαν και κινούσαν μαύρο χρήμα μέσα από κοινούς λογαριασμούς.
Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η ολοκλήρωση της κατάθεσης Κόκκαλη στην Εξεταστική της Βουλής, καθώς και οι απαντήσεις που θα δώσει στα παραπάνω ερωτήματα.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Βαθμοφόρος του Λιμενικού πιάστηκε με ναρκωτικά..!!!!!!

Βαθμοφόρος του Λιμενικού Σώματος, συνελήφθη σήμερα το πρωί με την κατηγορία της κατοχής 27,5 γραμμαρίων χασίς.

Η ποσότητα της ακατέργαστης φυτικής κάνναβης, εντοπίστηκε από προσωπικό του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από έλεγχο που έγινε στο αμάξι του 30χρονου βαθμοφόρου.


Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας και την προσαγωγή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, διετάχθη η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ο 30χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε.

Ούφ...Χάσαμε!!!!

Η Εθνική μας τα κατάφερε τελικώς και έχασε το ματς, αποφεύγοντας έτσι Ισπανία και Αμερική !!!

Σε έναν αγώνα που έμοιαζε με παρωδία, είχε κανείς την εντύπωση πως και οι δύο προσπαθούσαν απεγνωσμένα να χάσουν. "Νικητές" στο τέλος οι παίκτες της Εθνικής μας, οι οποίοι κατάφεραν να χάσουν από τη Ρωσία, και να αποφύγουν προς το παρόν Ισπανία και ΗΠΑ, με την ελπίδα πως όταν τους συναντήσουμε θα είμαστε πολύ καλύτεροι από ότι μέχρι τώρα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε τελείως άνευρο, και ηττήθηκε 73-69 από τη Ρωσία, σε αγώνα για την 5η και τελευταία ημέρα της Α' φάσης, και στους «16» (Σάββατο, 4/9) θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του Δ' ομίλου που λογικά θα είναι η βατή Γαλλία. Η Ρωσία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στους «16» θα παίξει με την τρίτη του Δ' ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 5 (1/4τρίπ.), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2/5τρίπ.), Καλάθης 3, Πρίντεζης 4 (0/4τρίπ, 4ρ..), Περπέρογλου 4 (4ρ.), Τσαρτσαρής 3 (1/6δίπ., 1/2β., 5ρ.), Διαμαντίδης 8 (2/5τρίπ.), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσιανίτης 16 (6/13δίπ., 4/7β., 9ρ.)
Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 10 (2), Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 4, Φριντζόν 8 (2/6τρίπ., 5ασ.), Καούν 8, Ζουκανένκο 6, Πονκρασόφ 4 (6ασ.), μόνια 6, Κχβοστόφ, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 10 (8/11δίπ., 0/1τρίπ., 2/2β.)

ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr

Δώστε γρήγορα χρήματα στον λαό! Ετοιμάζουν Επανάσταση!!!!

Μία ιστορία που λέγανε οι παππούδες, ίσως θα έπρεπε να λάβουν υπ' όψη τους οι τριακόσιοι της Βουλής.

Η ιστορία λέει, πως, κάποτε ένας βασιλιάς, κάλεσε τον θησαυροφύλακα και τον ρώτησε αν στο θησαυροφυλάκιο υπήρχε αρκετό χρυσάφι.

Ο θησαυροφύλακας του είπε πως δεν ήταν αρκετό και γι' αυτό ο βασιλιάς διέταξε τους φοροεισπράκτορες ...
να βγουν και να μαζέψουν φόρους από τους υπηκόους. Όταν γύρισαν οι φοροεισπράκτορες, ο βασιλιάς τους ρώτησε πως αντέδρασαν οι υπήκοοι.
- Βασιλιά μας, κανείς δεν αντέδρασε, όλοι πρόθυμα μας.....

...δώσανε τους φόρους, απάντησαν αυτοί.
- Βγείτε πάλι και μαζέψτε κι άλλους φόρους, τους διέταξε ο βασιλιάς.
Όταν γύρισαν οι φοροεισπράκτορες ο βασιλιάς τους ξαναρώτησε για
τις αντιδράσεις των υπηκόων.
- Βασιλιά μας, μουρμούρισαν δυσαρεστημένοι, αλλά μας έδωσαν τους φόρους, απάντησαν αυτοί.
- Βγείτε πάλι και φέρτε κι άλλους φόρους, διέταξε ο βασιλιάς.
Οι φοροεισπράκτορες έφυγαν κι όταν γύρισαν στην ερώτηση του βασιλιά για το πώς αντέδρασαν οι υπήκοοι του είπανε:
- Βασιλιά μας, συναντήσαμε μεγάλη αντίδραση, ο κόσμος φώναζε κι απειλούσε.
- Βγείτε πάλι και φέρτε κι άλλους φόρους, διέταξε ο βασιλιάς.
Γύρισαν πάλι οι φοροεισπράκτορες και στην ερώτηση του βασιλιά για τις αντιδράσεις των υπηκόων είπανε:
- Βασιλιά μας, μόνο που δεν μας σκοτώσανε. Ήτανε πολύ οργισμένοι. Ορισμένοι από αυτούς μας πετούσαν πέτρες κι ότι έβρισκαν μπροστά τους!
- Βγείτε πάλι και φέρτε κι άλλους φόρους, διέταξε ο βασιλιάς.
Όταν γύρισαν οι φοροεισπράκτορες πίσω ο βασιλιάς τους ρώτησε:
- Πως αντέδρασαν οι υπήκοοι όταν τους ζητήσατε κι αυτή τη φορά φόρους;
- Α! Βασιλιά μας! Αυτή τη φορά δεν υπήρχανε αντιδράσεις. Μας έδωσαν αδιαμαρτύρητα τους φόρους που τους ζητήσαμε!
Τότε ο Βασιλιάς γύρισε στον υπουργό Οικονομικών και τον Θησαυροφύλακα και τους είπε γεμάτος ανησυχία:
- Δώστε γρήγορα χρήματα στον λαό! Ετοιμάζουν Επανάσταση!

Η ιστορία αυτή θυμίζει κάτι από το σήμερα; Ας το σκεφτούν σοβαρά οι πολιτικοί μας ...
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kalyterotera.blogspot.com 

Kαι άλλη βράβευση για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτή τη φορά βραβεύεται με το διεθνές βραβείο "FIVE FINGERS" !!!!

Μετά από την ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γ. Α. Παπανδρέου θα βραβευτεί με το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο «Quadriga» , για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας, μια ακόμα ανακοίνωση βράβευσης του Γιώργου ταράζει τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας. 

Πράγματι ο Παπανδρέου μετά από πρόταση διεθνών οικονομικών οίκων θα βραβευθεί με το παγκοσμίου φήμης βραβείο ηθικής υπόστασης και τιμής «five fingers» (θεωρείται ανώτερο και από το βραβείο Νοbel) για την προσφορά του ανδρός στην εξαπάτηση 10 εκατομμυρίων Ελλήνων με την απίστευτη είναι αλήθεια στρατηγική που ακολούθησε ως κυβερνήτης κράτους στην πτώχευση του λαού του προς δόξα των διεθνών τραπεζικών και άλλων οίκων του εξωτερικού. 

Η βράβευση του βραβείο «five fingers» θα γίνει σε ανοικτό στάδιο ώστε οι πολλοί που θα θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή να έχουν και την δυνατότητα συμμετοχής πετώντας άνθη, ντομάτες αυγά καθώς και άλλα ζαρζαβατικά!!

ΠΗΓΗ:   http://online-pressblog.blogspot.com

Δείτε παράξενες φωτογραφίες, χωρίς καμία επεξεργασία από Photoshop !!!!

Βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες, θα βάζαμε στοίχημα ένα τσουβάλι χρήματα ότι έχουν υποστεί επεξεργασία με Photoshop για να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. 

Κι όμως, καμία από αυτές δεν είναι «πειραγμένη»! Δείτε τις προσεκτικά και δεν θα το πιστεύετε...




Όχι, η κοπέλα δεν αιωρείται. Απλά, «συνελήφθη» από τον
φωτογραφικό φακό την ώρα που πήδηξε στον αέρα!










Αριστερά βλέπετε έναν καθρέφτη και δεξιά πεντακάθαρο
γυαλί, με μια κοπέλα να στέκεται απ' την άλλη πλευρά.













Τώρα νομίζετε ότι μας πιάσατε... Αυτό πιστεύετε πως είναι σίγουρα Photoshop.
Κι όμως, μέσα στο τρεχούμενο νερό βρίσκεται μια μεταλλική κολώνα!









Όχι, το άλογο δεν είναι ακέφαλο. Έχει γυρίσει από
την άλλη πλευρά και δεν φαίνεται το κεφάλι του!









Μοιάζει διάφανη η οθόνη του laptop. Στην πραγματικότητα, πίσω του
υπάρχει μια κιθάρα και έχει για wallpaper το ίδιο δημοφιλές όργανο.















Ο φωτογράφος έγειρε λίγο το τραπεζάκι και τοποθέτησε
τη φωτογραφική μηχανή του στην ίδια γωνία.










Εδώ έχουμε το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ενός μεθυσμένου
οδηγού με άτυχους ποδηλάτες. Ο απολογισμός ήταν 10
τραυματίες και ένας νεκρός. Έγινε στο Μεξικό το 2008...





Η μεγαλύτερη καρέκλα του κόσμου στην ιταλική πόλη Μανζάνο, που
φημίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την κατασκευή καρεκλών.






Πρόκειται για τον Ντιν Πότερ, ο οποίος είναι διάσημος
ορειβάτης. Κάτι τέτοια τα κάνει για την πλάκα του...












Ξαπλωμένη στον ουρανό... Να 'ναι καλά ο θαυματουργός φωτογράφος!










ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://29-26.blogspot.com

Αλλοδαπός φοιτητής εξυμνεί την πόλη των Ιωαννίνων!!!

Αλλοδαπός σπουδαστής του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε στη δημοσίευση αφιερώματος για την πόλη των Ιωαννίνων. 

Ο Carmel Serracino από τη Μάλτα με αφορμή την παραμονή του και τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ξετυλίγει έναν δισέλιδο «οδηγό» για την πόλη των Ιωαννίνων στην κυριακάτικη εφημερίδα της Μάλτας «The Sunday Times». 

Αναφέρεται εκτενώς στην πόλη των Ιωαννίνων, στα αξιοθέατά της αλλά και στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. 

Η ξενάγησή του συνεχίζεται στο Νησάκι και στο Πέραμα. Φτάνει ως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και συνεχίζει μέχρι τα Ζαγοροχώρια και το Μέτσοβο, ενώ δεν παραλείπει τις παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας και της Πάργας. 

Πώς επηρεάζει το Ιντερνετ τον ανθρώπινο εγκέφαλο!!

Αίσθηση και μεγάλη
συζήτηση προκαλεί η κυκλοφορία νέου βιβλίου στις ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι οι σύγχρονες ηλεκτρονικές μας συνήθειες και η πληθώρα πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά σκοτώνουν όχι μόνο τη μνήμη, την υπομονή, και την ικανότητά μας να συγκεντρωθούμε, αλλά μεταβάλουν την ίδια τη δομή......του εγκεφάλου μας.

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «The Shallows» ο Νίκολας Καρ επεκτείνει τις θέσεις που παρουσίασε σε παλιότερο άρθρο του με τίτλο «Η Google μας κάνει ηλίθιους;». Στο νέο βιβλίο, ο Καρ εξετάζει εφευρέσεις του ανθρώπου, όπως ο χάρτης, το ρολόι και η γραφομηχανή, για να καταλήξει στο πόσο επηρέασαν τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου.

Απρόσεχτη ανάγνωση, επιδερμική γνώση!
Με τον ίδιο τρόπο, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η «κακοφωνία ερισμάτων» και το «τρελό κέντημα» πληροφοριών του Διαδικτύου οδήγησε στην επικράτηση της απρόσεκτης ανάγνωσης, της διασπασμένης σκέψης και της επιδερμικής γνώσης, σε αντίθεση με την εποχή του βιβλίου, που ώθησε τον άνθρωπο στην ενδοσκόπηση και την ανάπτυξη της φαντασίας του.
Ο Δρ Γκάρι Σμολ, διευθυντής του Κέντρου Μνήμης και Γήρανσης του Πανεπιστημίου UCLA λέει: «Ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κάθε είδους ερέθισμα. Πρόκειται για πολύ περίπλοκη αλληλουχία νευρολογικών, χημικών και ηλεκτρικών επιπτώσεων που έπεται κάθε ερεθίσματος. Αν, όμως, προσέξουμε συγκεκριμένα ερεθίσματα και αγνοήσουμε άλλα, ορισμένα νευρικά κυκλώματα θα ατονήσουν».

Η γενιά των ηλεκτρονικών αυτοχθόνων!
Ο Δρ Σμολ παρατήρησε στις μελέτες του ότι η νέα γενιά «ηλεκτρονικών αυτοχθόνων» -όπως ονομάζει τους εθισμένους στο Ιντερνετ νέους - δεν διαθέτει κοινωνικές δεξιότητες, όπως «να κοιτούν το συνομιλητή τους στα μάτια ή να παρατηρούν μη λεκτικές εκφράσεις, όπως μορφασμούς», ενώ φοβάται ότι η επικράτηση των γραπτών μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμβλύνουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα.
Ο Δρ Σμολ και ο Νίκολας Καρ προειδοποιούν ότι η «πολυπραγμοσύνη» -η ικανότητα να κάνει κανείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη χρήση του Ιντερνετ - δεν αποτελεί αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδο, καθώς αν και βελτιώνει το χρόνο, πλήττει την ποιότητα.

Και κάτι... αισιόδοξο!
Ο Δρ Σμολ προσφέρει, όμως, αισιόδοξη νότα, εκτιμώντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποφεύγει την κατάρρευση. «Ο εγκέφαλος μπορεί να προλάβει τη ζημιά, εφόσον αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Η απόφαση πρέπει, όμως, να προέλθει από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να μάθουμε να εξισορροπούμε το χρόνο μας μεταξύ του Διαδικτύου και εκτός αυτού», λέει ο Δρ Γκάρι Σμολ.


ΠΗΓΗ:   http://www.troktikaras.com

Οι ferrari καίγονται... Ανάκληση για όλες τις Ferrari 458 !!!!

Στάχτη δέκα Ferrari 458 Italia σε τρεις μήνες!

 Πριν από μερικές μέρες πέντε 458 Italia που καταστράφηκαν ολοσχερώς από «ύποπτες» αναφλέξεις που προκλήθηκαν δίχως προφανή λόγο. 

Οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας προχώρησαν σε ανάλογες έρευνες και το πόρισμα έδειξε πως η αιτία της ανάφλεξης οφείλεται σε μία κόλλα που τοποθετείται ανάμεσα στο θερμομονωτικό υλικό στους πίσω θόλους των τροχών. Στις υψηλές θερμοκρασίες η κόλλα λιώνει και υπάρχει πιθανότητα ανάφλεξης προκαλώντας φωτιά.


Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα την ανάκληση και την αντικατάσταση της κόλλας ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα ανάφλεξης στις....


1.248 458 Italia που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα.
Η διαδικασία γίνεται δίχως καμία επιβάρυνση για τον πελάτη και πραγματοποιείται άμεσα από το επίσημο δίκτυο της εταιρίας ενώ οι άτυχοι ιδιοκτήτες με τις καμένες Ferrari θα αποζημιωθούν αν τελικά αποδειχτεί πως η αιτία της φωτιάς ήταν η κόλλα!

Για κακούργημα οι συληφθέντες που μετέδιδαν σήμα της NOVA μέσω ίντερνετ

Ένα ακόμα κύκλωμα που διέθετε μέσω Ίντερνετ το σήμα της Nova, προκαλώντας οικονομική ζημιά στην εταιρία αλλά και στο ελληνικό Δημόσιο, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η εταιρία Multichoice Ελλάς.
 
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα και μια αλλοδαπή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλους επτά Έλληνες, που κατηγορούνται για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα, περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας αποκωδικοποιητές του σήματος της Nova, που ήταν «φορτωμένοι» με....

ειδικό παράνομο λογισμικό, μοίραζαν παράνομα μέσω Ίντερνετ τα κλειδιά για την αποκρυπτογράφηση σε διάφορα άτομα αντί αμοιβής, που βέβαια ήταν πολύ μικρότερη από τη συνδρομή στη Nova.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Multichoice, από τη δράση των κατηγορουμένων το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά για τα έτη 2008-2009 που ανέρχεται στο ποσό των 15.975.360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 


ΠΗΓΗ:   http://news24gr.blogspot.com

Μητέρα σκότωσε τρία μωρά...

Σοκ στην κοινωνία της Ολλανδίας από την είδηση ότι μητέρα σκότωσε τρία μωρά. 

Οι ολλανδικές Αρχές εντόπισαν τα πτώματα δύο βρεφών στον κήπο του σπιτιού της γυναίκας, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για τη δολοφονία ενός άλλου μωρού.Τα πτώματα των νεογέννητων βρεφών βρέθηκαν στο....
Γκελίν, ένα χωριό περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ. Η Αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα, 41 ετών, στις 27 Αυγούστου, μετά τον εντοπισμό του πρώτου νεκρού βρέφους.

Οι Αρχές διερευνούν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των τριών βρεφών καθώς και με ποιο τρόπο και πότε πέθαναν. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που μία μητέρα από την Ολλανδία θεωρείται ύποπτη ότι δολοφόνησε βρέφη.


Στις 6 Αυγούστου, η Αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα στο χωριό Νιτζ Μπιτς, περίπου 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άμστερνταμ, αφού ανακάλυψε τέσσερις βαλίτσες στη σοφίτα του σπιτιού της, που η καθεμία περιείχε ένα νεκρό βρέφος. Η γυναίκα αυτή θεωρείται ότι τα δολοφόνησε μέσα σε διάστημα οκτώ ετών.


http://ktikio.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rokakias.blogspot.com 

Air France: Εγκαινιάστηκε το νέο γιγάντιο αεροσκάφους Α380!!!!!!!

Την εκμετάλλευση του γιγαντιαίου αεροσκάφους Α380 από τη γραμμή Παρίσι-Τόκιο εγαινίασε η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, γιορτάζοντας την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα της πρώτης επιβατικής πτήσης από τη γαλλική πρωτεύουσα.
Το αεροσκάφος μετέφερε 363 επιβάτες, ενώ η διαθεσιμότητά του είναι 538 θέσεις.

Προς το παρόν, το Α380 θα πραγματοποιεί τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής και από τις 5 Οκτωβρίου το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό.


Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη ..........



Νέα Υόρκη (η γραμμή πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2009) και το Γιοχάνεσμπουργκ (από τον Ιανουάριο του 2010).

Ωστόσο, το Ναρίτα δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α380, καθώς από δύο μηνών η Singapour Airlines το χρησιμοποιεί για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.


Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, χάρις και στις δυσκολίες της ενδιάμεσης σύνδεσής τους με την ιαπωνική πρωτεύουσα, να αγοράσουν το τεράστιο αεροσκάφος παραγωγής της, μ’ όλο που οι δύο μεγάλοι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways (ANA) et Japan Airlines (JAL) δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον.



tanea
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://cobra-argos.blogspot.com

Επικίνδυνα παιχνίδια υγείας με βλαστοκύτταρα

Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο διακινδυνεύουν τη ζωή τους στις παράνομες κλινικές που προσφέρουν θεραπείες με βλαστοκύτταρα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 
 
Μια ομάδα ειδικών εντόπισε τέτοιου είδους ιδιωτικές κλινικές στη Γερμανία και την Κίνα, τις οποίες επισκέπτονται οι λεγόμενοι "τουρίστες βλαστοκυττάρων". 
 
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτές οι θεραπείες θεραπεύουν παραδείγματος χάριν τη νόσο του Πάρκινσον ή την τύφλωση, οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες τους μαζί με πολλές χιλιάδες δολάρια στους γιατρούς αυτών των κλινικών. 
 
"Ο ασθενής μπορεί ακόμη να χάσει και τη ζωή του, ταξιδεύει τόσα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του για να πάει κάθε φορά στο εξωτερικό, δεν εμφανίζει ύστερα σημάδια βελτίωσης και ξοδεύει σχεδόν όλη του την περιουσία", δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας βιομετασχηματισμού του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, Κρις Μέισον. 
 
Οι επιστήμονες δίνουν ως παράδειγμα την περίπτωση ενός νεαρού Ισραηλινού, ο οποίος ακολούθησε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα από τη Ρωσία ύστερα από τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, αλλά εμφάνισε στη συνέχεια μεγάλο αριθμό όγκων.

Τα βλαστοκύτταρα έχουν την ιδιότητα να αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού, π.χ. σε μυϊκό, οστεΐκό, νευρικό κλπ. κύτταρο. 
 
Έκκληση απηύθυνε η Διεθνής Εταιρεία για την Έρευνα των Βλαστοκυττάρων για την πάταξη αυτού του φαινομένου της παραπληροφόρησης μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ. 
 
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι ιδιωτικές αυτές κλινικές μπορεί να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, ωστόσο, προσφέρουν θεραπείες στους ασθενείς που δεν έχουν λάβει την έγκριση της επιστημονικής κοινότητας. 
 
Το κόστος της κάθε θεραπείας υπολογίζεται στα 30.000 δολάρια. 
 
Οι αρχές της Κόστα Ρίκα απαγόρευσαν στις μεγαλύτερες κλινικές βλαστοκυττάρων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς, όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα τους. 
 
Η Ταϊλάνδη και το Μεξικό διαθέτουν, επίσης, τέτοιου είδους κλινικές. 
 
Βρετανοί εμπειρογνώμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους ιδιαίτερα για μια επιχείρηση στη Γερμανία, η οποία ονομάζεται Xcell-Center και συνεργάζεται με μια επιχείρηση στην Κίνα, την Beike Biotechnology, η οποία προσφέρει βλαστοκύτταρα για μεγάλο εύρος ασθενειών, όπως η εγκεφαλική βλάβη, η εγκεφαλική παράλυση, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η κάκωση νωτιαίου μυελού και των οπτικών ινών. 
 
"Δυστυχώς, έχουμε να πείσουμε ασθενείς που είναι απελπισμένοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα", σημείωσε ο Κρις Μέισον. 
 
enet.gr 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://allday-news.blogspot.com

ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ BLOG ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ....

 Ένα κεφάλαιο ολοκληρώθηκε - 

Επ'αόριστο αναστολή λειτουργίας...

 

Πρίν σχεδόν ένα χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια επάνω στην κεντρική ιδέα της δημιουργίας ενός άλλου "Τειρεσία" αντί του τραπεζικού , μέσα απο τον οποίο θα μπορούσε να προαχθεί η δημοσιογραφία των πολιτών.

Μια διαφορετική, δημόσια βάση πληροφοριών στην οποία οι ενεργοί πολίτες θα μπορούν να καταγράφουν ημερολογιακά σε αυτήν τα κακώς κείμενα και κατά συνέπεια να "τιμωρούν" ασκώντας βάσιμη και τεκμηριωμένη κριτική μέσα απο ένα δικό τους μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η αξία της αποκαλυπτικής ενημέρωσης και της "αποκωδικοποίησης" της είδησης απο το γνωστό τρόπο που τη παρουσιάζουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχει σαφέστατα κοινωνικό ρόλο και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σε μια πιο ουσιαστική δημοκρατία....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....

alfanea: Ας ελπίσουμε να είναι κάτι το προσωρινό..ένα από τα αξιόλογα blogs  χωρίς αμφιβολία

Πρόσκληση του Σημαιοφόρου Τσακάλη προς όλους τους ένστολους

ΟΣΟΙ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΝ ΧΕΡΙ ΒΑΡΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ, ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΟΥΣΙΝ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Πρόσκληση του σημρου Τσακάλη προς όλους τους ένστολους.

«Αγαπητοί συνάδερφοι, ένστολοι από κάθε κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εν όψη των νέων φασιστικών μέτρων που αποβλέπουν σε νέες μειώσεις στις αποδοχές μας, μέτρα που προγραμματίζεται να εφαρμοστούν από Σεπτέμβρη, σας καλούμε να εκφράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στα απάνθρωπα σχέδια της τρόικας και της κυβέρνησης της Νέας Τάξης, που σκοπό έχουν την εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη και την αφάνιση του Ελληνικού έθνους.

Σας καλούμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας, στα παράνομα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση εις βάρος μας!

Σας καλούμε να διαμαρτυρηθούμε, κινούμενοι νομικά, ενάντια στα απάνθρωπα-παράνομα μέτρα της τρόικας.

Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, το κύρος μας, το ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ και την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Για όποιον συνάδερφο ενδιαφέρεται, περιμένω να επικοινωνήσει με εμένα προσωπικά στο τηλ. 6943484764 μέχρι 20 Σεπτέμβρη, για να του δώσω στοιχεία της δικηγόρου που θα αναλάβει την εν λόγο κίνηση. Επίσης το κόστος της κατάθεσης της μήνυσης είναι περί τα 10 ευρώ και χρειάζεται η βεβαίωση αποδοχών μηνός Αυγούστου ή Ιουλίου ή εναλλακτικά ένα οποιοδήποτε πρόσφατο φύλλο μισθοδοσίας.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Αντισυνταγματάρχη Αεροπορίας Στράτου Αφένδρη Ευάγγελο και τον Ταξίαρχο Πεζικού Μανδραλη Κωνσταντίνο που πρώτοι κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του μνημονίου.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΙ ΔΥΟ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΙΘΎΝΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!

Όσοι το χαλκείον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχουσιν. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία!»

 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hellenicrevenge.blogspot.com/