'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Bολιβία: Επιδειξιομανής και χρήστης ναρκωτικών, πρώην πρόεδρος της χώρας - Συνελήφθη

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Χουάν Περέντα Ασμπούν συνελήφθη από την αστυνομία γιατί σε προάστιο της πόλης Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρα, είχε επιχειρήσει να δείξει τα γεννητικά του όργανα σε μερικούς ανήλικους, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και ναρκωτικά!

Άπό το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοινώθηκε ότι ο Χουάν Περέντα Ασμπούν συνελήφθη την επομένη των καταγγελιών γονέων διαφόρων ανηλίκων που ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε από μερικά παιδιά να μπούνε στο αυτοκίνητό του και τότε έβγαλε το παντελόνι του και τους έδειχνε τα γεννητικά του όργανα.

Ο πρώην πρόεδρος εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικές ουσίες ενώ κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν πολλά τσιγάρα με κοκαϊνη και στο σπίτι του επίσης διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο Χουάν Περέντα Ασμπούν έγινε πρόεδρος της Βολιβίας με το πραξικόπημα του 1978 και παρέμεινε στην εξουσία μόλις τρείς μήνες. Εκτοτε, παρέμεινε μακριά από την πολιτική ζωή.



http://newscity1.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Αγοράζουμε "no name" προϊόντα - Έως και 800% η διαφορά τιμής ανάμεσα σε επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα

To Newsit κάνει σύγκριση τιμών- Πολλά από τα no name παρασκευάζονται από τις ίδιες βιομηχανίες των επώνυμων και διαφημισμένων εταιρειών.

Τα νοικοκυριά "απαντούν" στην οικονομική κρίση και στην ακρίβεια γεμίζοντας τα καλάθια των σούπερ μάρκετ με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Τα «no name» τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτικά, γαλακτοκομικά, αλκοολούχα κλπ. αποτελούν πλέον το 30% στο καλάθι της νοικοκυράς. Όπως θα δείτε στην λίστα που ακολουθεί η έξυπνη επιλογή αυτών προϊόντων οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς η απόκλιση τιμών σε ίδια αγαθά είναι εντυπωσιακή.

Προϊόν( αριστερά η τιμή ιδιωτικής ετικέτας και δεξιά το "επώνυμο"
Αλεύρι 1 κιλό 0,49 2,14
Μέλι 470 γρ. 4,47 7,27
Ψωμί τόστ 480 γρ 1,71 2,48
Δημητριακά 500 γρ 1,39 3,44
Στιγμιαίος καφές
100 γρ 1,93 2,64
Μακαρόνια 500 γρ 0,35 1,17
Αλουμινόχαρτο 50 μ 1,99 9,78
Απποριπαντικό σε
σκόνη 900 γρ 1,30 2,87
Υγρό για τζάμια 75 ml 0,85 1,78
Χαρτί υγείας 12 ρολά 1,99 2,87
Χυμός ντομάτας 500 γρ 0,44 0,63
Φακές 500 γρ 0,65 1,51
Ελαιόλαδο 5 Λίτρα 14,49 25,91
Αλάτι 1 κιλό 0,19 1,36
Ρύζι 500 γρ 0,57 1,43
Χαρτοπετσέτες 70 τεμαχ 0,39 1,30


Κύρια ανησυχία όσων καταναλωτών μέχρι σήμερα δεν έχουν "πειστεί" να βάλουν αυτά τα αγαθά στο τραπέζι τους είναι ο φόβος της χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά παράγονται από τις ίδιες φιρμάτες βιομηχανίες χωρίς ωστόσο να βάζουν σε αυτά το κόστος διαφήμησης και τοποθέτησης σε περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Χαρακτηριστικό της αποδοχής όλο και περισσότερων καταναλωτών των noname προϊόντων είναι η αύξηση στις πωλήσεις τους κατά 25% από τον Μάϊο του 2009 έως φέτος.
Οι καταναλωτές φέτος αγόρασαν 6 εκατομμύρια περισσότερα τεμάχια γάλα ιδιωτικής ετικέτας. Αύξηση 25%. Κατά 24,1% ανέβηκαν τα τυριά.
Κατά 82% ανέβασαν τις πωλήσεις τους και τα παγωτά, ενώ οι οικογένειες δεν διστάζουν να αγοράσουν και το «no name» ψωμί, οι πωλήσεις του όποιου αυξήθηκαν κατά 18,4%. Στο 23,3 έφτασε η αύξηση στο αλεύρι.
Τα μη επώνυμα ζυμαρικά πωλούνται περισσότερο κατά 16,1%,κατά 15,1% στο ρύζι, ενώ στα αλλαντικά οι μετρήσεις έδειξαν άνοδο των πωλήσεων κατά 19,3%.
Με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας γεμίζουν οι νοικοκυρές το καλάθι και για τη λάτρα τουσπιτιού τους. Ενδεικτικά οι πωλήσεις στα λευκαντικά αυξήθηκαν κατά 32,8%, στα απορρυπαντικά για πιάτα κατά 20,1%, στα καθαριστικά φούρνου κατά 20,6%
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων για την περιποίηση των ποδιών που έφθασε το 353,9%, για τα χείλη 211,9% και 68,2% τα αντηλιακά εκτινάσσοντας τις πωλήσεις στα καλλυντικά, και αφήνοντας στο ράφι τα επώνυμα προϊόντα, που έχουν σε πολλές περιπτώσεις τσουχτερές και υπερδιπλάσιες τιμές.

ΠΗΓΗ:    http://www.news21.gr

Νομιμοποίηση της κοκαΐνης...!!!!!!

Ο καθηγητής Σερ Ιάν Γκίλμορ ισχυρίζεται ότι η νομιμοποίηση της ηρωίνης και της κοκαΐνης θα μειώσουν δραστικά την εγκληματικότητα και τα προβλήματα υγείας των τοξικομανών.
Ο Γκίλμορ που πρόσφατα παραιτήθηκε από την προεδρία του Royal College of Physicians,  στον  αποχαιρετιστήριος λόγο του, κάλεσε τους κρατικούς λειτουργούς να βάλουν σαν  στόχο της  αποποινικοποίηση της παράνομης χρήσης των "«σκληρών" ναρκωτικών. Όπως τόνισε  "Αυτό θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την εγκληματικότητα και να  βελτίωση την υγεία των τοξικομανών.
Η άποψη του καθηγητή βρίσκει σύμφωνο τον Νίκολας Γκρίν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας  ο οποίος είπε τον περασμένο μήνα ότι είναι "λογικό" να εξεταστεί η "αποποινικοποίηση της προσωπικής  χρήσης  ναρκωτικών".
Ο Γκίλμορ είπε ότι πείστηκε από ένα πρόσφατο άρθρο στο British Medical Journal, το οποίο υποστηρίζει ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών είναι  "αντιπαραγωγική". Το άρθρο  έκανε λόγο για τα  πολλά προβλήματα δημόσιας υγείας αλλά και για την τόνωση   του οργανωμένου εγκλήματος  και της  τρομοκρατίας.
Ο καθηγητής δήλωσε ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών έχει βλάψει την  κοινωνία. "Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα από άλλη οπτική γωνία. Υπάρχει σοβαρός λόγος για μια διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο γύρω από τα παράνομα ναρκωτικά".
Ισχυρίζεται ότι  η ρύθμιση της χρήσης ναρκωτικών, θα εξοικονομήσει χρήματα για την αστυνόμευση και στις διεθνείς προσπάθειες για τη μείωση της καλλιέργειας ναρκωτικών. "Είναι πιο αποδοτικό να προσπαθήσουμε για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα  από το να προσπαθήσουμε να κλείσουμε της φυτείες  παπαρούνας  σε διαφορές  χώρες."

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Το Facebook τους “έκαψε”

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν την Πέμπτη (19/8) δύο ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ, επειδή ανάρτησαν φωτογραφία στο facebook, που τους έδειχνε να κάθονται σε τραπέζι με δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα και... λευκή σκόνη. 

Οι δύο φρουροί, 26 και 28 χρονών, θα αντιμετωπίσουν και τη δικαιοσύνη, αφού κατηγορούνται για διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος, ενώ εναντίον τους διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο  ένας από τους δύο έκανε κίνηση η οποία παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών.

Aπό την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στο σπίτι ενός από τους δύο, τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια, τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα και η σκόνη ήταν... αλεύρι.

Oι ίδιοι είπαν ότι ήταν όλο αυτό ένα αστείο και απέσυραν τις φωτογραφίες όταν κατάλαβαν ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Όμως ο ένας διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μήνυση κατά αγνώστου ισχυριζόμενος ότι άγνωστος είχε κατασκευάσει και αναρτήσει αυτές τις φωτογραφίες.


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Υποτιμούν με νόημα οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες την προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ...

«Η αυξημένη διπλωματική Ελληνό-Ισραηλινή δραστηριότητα, ύστερα από την δεύτερη σε λιγότερο από ένα μήνα συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Νετανιάχου έχει ως στόχο την Τουρκία», σύμφωνα με την ανάλυση του γνωστού αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor. Μια ανάλυση που εκδόθηκε σχεδόν αστραπιαία αμέσως με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα ο Ισραηλινός ηγέτης δίνει με νόημα αλλά και αιχμές… τα «νέα δεδομένα» και τις εν δυνάμει συμμαχίες που επιχειρεί η Αθήνα να δημιουργήσει έναντι της αυξανόμενης επιθετικότητας και προκλητικότητας της Άγκυρας. Η ανάλυση του stratfor, που παραθέτουμε πιο κάτω, είναι γλαφυρή και ενδεικτική στο πώς σκιαγραφεί με σαφώς μειονεκτικούς υπαινιγμούς για την Ελλάδα αλλά και πώς οι Αμερικανοί βλέπουν τις ενέργειες του έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον «ειδικό αναλυτή» του πλέον ισχυρού αμερικανικού ινστιτούτου, το οποίο στηρίζει τις θέσεις, τις απόψεις και τις αναλύσεις σε ένα πολύπλευρο και πολυσχιδές δίκτυο πληροφοριών που ελέγχει απόλυτα η CIA «Με την Ελληνό-Ισραηλινή συνεργασία, το Ισραήλ επιδιώκει να εμποδίσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να αποτελέσει (περιφερειακή) δύναμη στην Μέση Ανατολή», την ώρα που, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γνωστό ινστιτούτο, «η αδύναμη Αθήνα επιθυμεί να δείξει στην Άγκυρα ότι διαθέτει επιλογές, προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο». Για τον αναλυτή του αμερικανικού ινστιτούτου Startfor, «η Ελλάδα αποτελεί το τέλειο εργαλείο για το Ισραήλ, δεδομένης της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης που υπάρχει στο Αιγαίο», επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο έλεγχος του Αιγαίου είναι ζωτικής σημασίας για την Αθήνα στην άσκηση της κυριαρχίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα χιλιάδες νησιά της». Αλλά για να διατηρήσει τον έλεγχο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Stratfor, «η Ελλάδα χρειάζεται την πλέον εξελιγμένη πολεμική αεροπορία, μια υπόθεση ιδιαίτερα δαπανηρή για μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, ακόμα και στην περίπτωση που δεν αντιμετώπιζε τεράστιο χρέος».

«Το γεγονός αυτό, -όπως καταγράφεται στην αμερικανική ανάλυση- καθώς και η αυτοπροωθούμενη νέα ώθηση της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή ως περιφερειακού στρατηγικής σημασίας παίκτη, δεν επιτρέπουν στην Αθήνα να αποτελέσει ούτε καν απειλή για την Άγκυρα. Η Ελλάδα έχει προσπαθήσει να μειώσει τις εντάσεις με την Τουρκία, προσφέροντας μια ελεγχόμενη μείωση των δυνάμεων στο Αιγαίο, αλλά η Άγκυρα έχοντας αποκρούσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την κίνηση, και γιατί δεν θεωρεί την Ελλάδα απειλή αλλά και διότι η Τουρκία, επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της στον Καύκασο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, χρειάζεται να διατηρήσει την στρατιωτική ισχύ της και δεν μπορεί να αντέξει μια μείωση».

«Ισραήλ και Ελλάδα-συνεχίζει το Stratfor- βλέπουν τα οφέλη από την σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών, ως έναν τρόπο να απαλλαχθούν από την Τουρκία – με το Ισραήλ να ελπίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανησυχεί για μια δυναμική Ελλάδα στα δυτικά της σύνορα, την ώρα που η Ελλάδα επιθυμεί να επιδείξει στην Άγκυρα ότι διαθέτει και άλλες επιλογές για να διατηρηθεί η ισορροπία στην Αιγαίο».

Αυτό ως ζητούμενο αποτελεί, σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάλυσης, «αλλαγή στην πολιτική πραγματικότητα. Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν υποστηρικτής της δημιουργίας αραβικού κράτους, με πολλά μέλη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα. Η Ελλάδα υπήρξε αντίθετη με το Ισραήλ, εξαιτίας της καχυποψίας της για την Ισραηλινό-Τουρκική συμμαχία και επειδή δεν ήθελε να βρεθεί απομονωμένη από τις αραβικές εξαγωγές στο κομμάτι της ενέργειας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αλλά με την αποδυνάμωση Τουρκό-Ισραηλινής συμμαχίας – κλειδί για την ισορροπία δυνάμεων στην Μέση Ανατολή- η Αθήνα βλέπει μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα προς την Άγκυρα. Οι εκθέσεις που θέλουν την Αθήνα να επιτρέπει τα ισραηλινή μαχητικά να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο θα μπορούσαν να αποτελούν ακριβώς αυτό μήνυμα προς την Άγκυρα».


«Ωστόσο- όπως αναφέρει το stratfor- από ισραηλινή άποψη, μια συμμαχία με την Ελλάδα αποτελεί μετά βίας ένα υποκατάστατο της σχέσης, όπως ήταν αυτή με την Τουρκία».

Ο αναλυτής καταλήγει στο συμπέρασμα του με δεικτικό τρόπο έναντι της χώρας μας ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία επιρροή στη Μέση Ανατολή, εκτός από την ένταξη στην ΕΕ και μια ιστορία της διπλωματικής στήριξης των αραβικών κρατών. Η συνεργασία με την Ελλάδα δεν θα έχει καμία επίπτωση στη συνολική στάση του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία επιρροή στην περιοχή».

Αντιθέτως, το ισχυρό αμερικανικό ινστιτούτο και παρά την επιφανειακή προσωρινή ένταση στις ΑμερικανόΤουρκικές σχέσεις, προφανώς επειδή γνωρίζει βαθύτερα μερικά γεγονότα σε συνδυασμό μιας σειράς πληροφοριών σημειώνει συγκριτικά για το ρόλο της Ελλάδας και αντίστοιχα της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας στο πίσω μέρος της σκέψης τους οι αμερικανοί το εκφρασμένο στόχο της Αθήνας να αποτελεί την βασική στρατηγική πύλη, δίοδο και γέφυρα ειρήνης προς την Μεσόγειο-άποψη που προωθούσε μετ' επιτάσεως και η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή- το strafor σημειώνει με νόημα ότι «Το ίδιο δεν συμβαίνει και με την Τουρκία. Η Τουρκία, ως σύμμαχος, θα αποτελούσε ισχυρό πλεονέκτημα για το Ισραήλ. Επιπλέον, η Ελληνό-Ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία δεν είναι κάτι καινούργιο. Το καλοκαίρι του 2008, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την «πρόβα νυφικού» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση- για μια (ισραηλινή) επίθεση εναντίον του Ιράν πάνω από ελληνικά χωρικά ύδατα.


Ο ειδικός αναλυτής του STRATFOR καταλήγει τελικά με σαφώς μειονεκτική την θέση της Ελλάδος ως προς την Τουρκία «πως αυτές οι διπλωματικές κινήσεις αποτελούν κάτι λίγο παραπάνω από ένα μήνυμα προς την Τουρκία. Το Ισραήλ κεντρίζει την Άγκυρα με την αύξηση των δεσμών με την Αθήνα και η Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσελκύει την προσοχή, δεδομένων των σημερινών πιέσεων που της ασκούνται. Αλλά με τις προτεραιότητες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή να εμποδίσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταστεί περιφερειακή δύναμη και με την Ελλάδα (να είναι) πάρα πολύ αδύναμη να αποτελέσει αξιόπιστη απειλή, θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο πέρα από την επιφανειακή σύσφιξη των Ελληνό-Ισραηλινών σχέσεων, προκειμένου να παράσχουν κίνητρο στην Άγκυρα να αλλάξει την πορεία της».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:EIXE ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ LOBBY ΣΤΙς ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ AIPAC ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ & ΙΟΥΝΙΟ...

Εμείς να προσθέσουμε πως στην ίδια ευθεία γραμμή σύσφιξης των σχέσεων με το Ισραήλ κινείται και η Κύπρος το τελευταίο διάστημα και αυτό κατέδειξε και η στάση των Αμερικανό Κυπριακών οργανώσεων στις ΗΠΑ στην πρόσφατη κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ μετά το «Ισραηλινό ρεσάλτο» στην Τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια τον περασμένο Μάιο. Μια ματιά στην καταχώρηση στον αμερικανικό Τύπο των Κυπριακών οργανώσεων με αφορμή την θλιβερή μαύρη επέτειο για τα 36 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, λέει πολλά…

Σύφμωνα τέλος με αποκλειστικές πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency «βασική προεργασία» και ενημέρωση για την νέα γραμμή προσέγγισης με το Ισραήλ για αυτές τις δυο σημαντικές επισκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ και αντίστοιχα του κ. Νετανιάχου στην Αθήνα τόσο σύντομα και με τέτοια θεαματική πρόοδο στις σχέσεις αμφότερα των δυο χωρών Ελλάδος και Κύπρου με το Ισραήλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο παράγοντες 4μελούς της ομάδας του Κυπριακού Lobby στις ΗΠΑ που δραστηριοποιήθηκαν αμέσως μετά το Ισραηλινό ρεσάλτο την Τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωνε ηγετικό στέλεχος της ΠΣΕΚΑ αλλά και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής προς το GreekAmericanNewsAgency τονίζοντας πως «τώρα δίδεται στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα μια ακόμα ευκαιρία να αναπτυχθούν συμμαχίες και συνεργασίες έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία δεν αλλάζει ποτέ την επιθετική στρατηγική της έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να δείξουμε στην Τουρκία ότι μπορούμε να κάνουμε ισχυρούς σύμμαχους στην περιοχή, όπως το Ισραήλ και θα το δείτε τις επόμενες ημέρες » έλεγε χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάϊο και με νόημα λίγο μετά τα πρώτα 24ωρα από το «Ισραηλινό Ρεσάλτο» στην ναυτική Τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα, γνωστός Αμερικανό Κύπριος ηγέτης του γνωστού κουαρτέτου της Αμερικανό Κυπριακής ηγεσίας του Κυπριακού Lobby στις ΗΠΑ ο οποίος κινήθηκε άμεσα και με ταχύτητα με παράγοντες του πανίσχυρου Ισραηλινού AIPAC με τους οποίους ήρθε σε επαφή και επικοινωνία για προσέγγιση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

greekamericannewsagency

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://udemand.blogspot.com

Σχέση πάθους με το διαδίκτυο έχουν οι γυναίκες!!

Μπορεί οι γυναίκες να μπήκαν αργότερα στο παιχνίδι του διαδικτύου, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του comScore, αποτελούν τη δεσπόζουσα ομάδα χρηστών και το βασικό συντελεστή της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών.


Μάλιστα, αναλύοντας τη συμπεριφορά των γυναικών στο διαδίκτυο, οι γυναίκες απαρτίζουν το 46% του παγκόσμιου online πληθυσμού, με τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά να αποτελεί τον κυριότερο λόγο διαφοροποίησής τους από τους άνδρες χρήστες.


Έχει παρατηρηθεί ότι περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες σε κάθε μέρος της γης επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικού χαρακτήρα και ξοδεύουν...
30% περισσότερο χρόνο κάθε μήνα στις διαδικτυακές τους επισκέψεις. Σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις τους για σκοπούς διασκέδασης, οι γυναίκες αρέσκονται στα στα παιχνίδια puzzle, ενώ βλέπουν πολύ συχνά videos στο YouTube.


Μία ημέρα μηνιαίως στο διαδίκτυο


Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι γυναίκες ξοδεύουν 24,8 ώρες κάθε μήνα σερφάροντας στο διαδίκτυο, τη στιγμή που ο αντίστοιχος χρόνος για τους άνδρες ανέρχεται σε 22,9 ώρες. Μεγαλύτερο ρήγμα παρατηρείται σε ό,τι αφορά στην κοινωνικού τύπου διαδικτυακή δραστηριότητα, με το 56% των ενήλικων γυναικών να δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το Internet για να έρχονται σε επαφή και να διατηρούν επικοινωνία με άλλα άτομα. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών που εμφανίζουν την ίδια συνήθεια ανέρχεται σε 46%.


Τα παραπάνω αποτελέσματα αναφέρονται στις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια κοινωνικών ιστοσελίδων, αφιερώνοντας το 16,3% του χρόνου τους κάθε μήνα, ένα ποσοστό που ολοένα και αυξάνεται, τη στιγμή που οι άνδρες διαθέτουν για την ίδια ασχολία μόνο το 11,7% του χρόνου τους.


Οι μεσήλικες γυναίκες, ηλικίας 45 ετών και άνω, αποτελούν τον αποκλειστικό παράγοντα για τη διεύρυνση της χρήσης των κοινωνικών ιστοσελίδων, με τις γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών να εμφανίζονται ως οι πιο τακτικοί και οι πιο πεπειραμένοι χρήστες τέτοιων ιστοσελίδων.


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο Facebook, έρευνα του Oxygen Media έδειξε ότι ο νεότερος γυναικείος πληθυσμός χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ιστότοπο για περισσότερα από 350 λεπτά το μήνα κατά μέσο όρο και ότι περισσότερο από το 1/3 των νεαρών γυναικών ρίχνουν μια ματιά στο Facebook αμέσως μετά το πρωινό τους ξύπνημα!


Βάσει έρευνας ανά χώρα, 9 στις 10 Βορειο-Αμερικανίδες επισκέπτονται κοινωνικές ιστοσελίδες, στοιχείο που τις καθιστά αυτόματα την ομάδα των συχνότερων χρηστών. Επίσης, οι Λατινο-Αμερικανίδες και οι Ευρωπαίες σχεδόν εξισώνονται σε αυτή την κατηγορία με ποσοστά 83.6% και 83.4% αντίστοιχα.


Γυναικεία κυριαρχία στο Twitter!


Η επισκεψιμότητα του Twitter, όπως έδειξε το comScore, είναι οριακά υψηλότερη από τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες, με το γυναικείο πληθυσμό να υπερτερεί στη δημιουργία προσωπικού προφίλ.


Σε αμερικάνικη έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2010, το comScore ρώτησε άνδρες και γυναίκες, πως οι ίδιοι χρησιμοποιούν το Twitter, με τις απαντήσεις τους να δείχνουν πως οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν προσφορές, για να δημιουργούν σχέσεις με άλλα πρόσωπα, για να μαθαίνουν τα νέα των διάσημων αγαπημένων τους και για προσωπικούς λόγους, αποστέλλοντας και διαβάζοντας tweets άλλων ατόμων.


Ισότητα στις e-πωλήσεις


Μπορεί τα δύο φύλα να επισκέπτονται στον ίδιο περίπου βαθμό ιστοσελίδες λιανικών πωλήσεων, αλλά οι γυναίκες περνούν 20% περισσότερο χρόνο, κοιτάζοντας τα προϊόντα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Επομένως, ο διαθέσιμος χρόνος των γυναικών συνεπάγεται την ανάλογη κατανάλωση, με τα στοιχεία να δείχνουν πως προβαίνουν σε αγορές προϊόντων από το διαδίκτυο πιο συχνά απ’ ότι οι άνδρες.


Η διαδικτυακή δραστηριότητα των γυναικών, βάσει στατιστικών στοιχείων και έρευνας, είναι έντονη και καθοριστική. Η γυναικεία προσωπικότητα αποτυπώνεται στο διαδίκτυο, κρατά δυναμικά τα ηνία της δημιουργίας κοινωνικών σχέσεων και παρουσιάζεται γνώστης των ωφελημάτων του Internet προς το σημερινό καταναλωτή.

ΠΗΓΗ:   Πηγή: www.techgear.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://rokakias.blogspot.com 

ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ

Δύο νεαρά άτομα οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, κίνησαν την περιέργεια των Αστυνομικών, χθες (18/8) σε περιοχή της Έδεσσας. Δικαιολογημένα...
...όπως αποδείχθηκε, γιατί ύστερα από έλεχγο που τους έγινε, βρέθηκε να έχουν ποσότητα ηρωίνης, κρυμμένη, που νομίζετε! Στον αναπτήρα του αυτοκινήτου που οδηγούσαν. Αμέσως συνελήφθησαν για τα περαιτέρω.


KARATZOVA.COM
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Σκοτώθηκε άνδρας των Ο.Υ.Κ.

Τραγική κατάληξη είχε η διέλευση του στίβου μάχης στον κέντρο εκπαίδευσης των Ο.Υ.Κ.Ένας νεαρός σημαιοφόρος που...
περνούσε το σχολείο υποβρυχίων καταστροφών την ώρα που περνούσε το εμπόδιο της αράχνης έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από ύψος περίπου 15 μέτρων.
Ο άτυχος αξιωματικός υπέστη βαριά τραύματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε άμεσα στο Αττικό Νοσοκομείο.
 





newsit.gr 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com

Τρελή καταδίωξη την νύχτα στο κέντρο της Αθήνας με 2 αλλοδαπούς τραυματίες

Γύρω στις 2 παρά 10 την νύχτα,αστυνομικοί της ομάδας Ζ στο Ζάππειο,έκαναν νόημα να σταματήσει διερχόμενη θορυβώδης μοτοσυκλέτα με 2 αλλοδαπούς αναβάτες.Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας αντί να... σταματήσει προσπάθησε να τρομοκρατήσει τον αστυνομικό της Ζ,αναπτύσσοντας ταχύτητα και περνώντας ξυστά από δίπλα του.Τότε άρχισε μια τρελή καταδίωξη.Ο οδηγός της μηχανής δεν σταματούσε σε φανάρια και στοπ με τους αστυνομικούς της Ζ να τον ακολουθούν από πίσω με κίνδυνο της ζωής τους.Μέχρι που έστριψαν δεξιά στην Χαρ.Τρικούπη και στην προσπάθεια τους να περάσουν και το φανάρι στην Σόλωνος,διερχόμενο αυτοκίνητο τους χτύπησε.Από το χτύπημα ο οδηγός (Βούλγαρος) χτύπησε στο σώμα και στα χέρια.Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης όμως από το δεξί του χέρι του κόπηκαν τρία δάχτυλα.Ο συνοδηγός (Αλβανός)χτύπησε στο κεφάλι στα γόνατα και στο σώμα.Η αστυνομία θεωρεί ύποπτο το λόγο που δεν σταμάτησαν,αν και δεν βρέθηκε κάτι πάνω τους.Διεξάγετε όμως έρευνα αν είναι μπλεγμένοι σε άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το ποινικό δίκαιο.


(eglimatikotia)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: http://neamadata.blogspot.com

ΑΛΒΑΝΙΑ:Καταπατούν περιουσίες Ελλήνων χτίζοντας ολόκληρο χωριό!

Συλλήψεις πέντε Β/Ηπειρωτών επειδή αντέδρασαν στην παρανομία

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη δολοφονία στη Χιμάρα του 37χρονου Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα, νέο περιστατικό σε βάρος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε στους διπλανούς Αγίους Σαράντα.Συνελήφθησαν πέντε άτομα, και αναμένονται και άλλες συλλήψεις, στην Κακομιά των Αγίων Σαράντα, γιατί αντέδρασαν, για μια ακόμη φορά, στη δημιουργία τουριστικού χωριού μέσα στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων.Έτσι επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι ο κλοιός όλο και σφίγγει γύρω από τους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, διχασμένοι, όπως είναι, δεν αντιδρούν αποφασιστικά και ουσιαστικά στις προκλήσεις.

ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ;
Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Νίβιτσας, μπήκαν στο εργοτάξιο της εταιρίας που χτίζει το χωριό και στην οποία, όπως λέγεται συμμετέχει η κόρη του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, και προκάλεσαν σε μηχανήματα και κτίρια υλικές ζημιές.Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Νίβιτσας, επί τρεις ολόκληρους μήνες έκαναν διαμαρτυρία έξω από την περιφραγμένη έκταση, για να μην επιτρέψουν στην «ανώνυμη» εταιρία, που έχει τη συμπαράσταση του αλβανικού κράτους, να χτίσει πάνω στις δικές τους περιουσίες.Τόσο η κυβέρνηση Νάνο, όσο και η κυβέρνηση Μπερίσα, είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, αναγνωρίζοντας πως η γη ανήκει στους Νιβιτσιώτες, ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.Μόλις ήρθαν στην εξουσία, ξέχασαν τις υποσχέσεις και έστειλαν αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν τους καταπατητές εκατοντάδων στραμμάτων στην Κακομιά.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΡΙ…
Εδώ και δέκα χρόνια οι Κωσταρίτες αγωνίζονται για να διασώσουν τις περιουσίες τους.
Σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους αποφάσισαν:
• Να σταλεί μια επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, υπενθυμίζοντάς του την υπόσχεση που έδωσε στο Δέλβινο.
• Να συγκροτηθεί επιτροπή, για να συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και χάρτες τους χωριού, ώστε να συνεχιστεί η υπόθεση δικαστικά.
• Να προβούν σε κοινωνικές και πολιτικές ενέργειες, μέχρι σε διαδηλώσεις και μπλοκάρισμα της εθνικής οδού, αν δεν φέρουν αποτελέσματα οι νόμιμες προσπάθειές τους.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epirusgate.blogspot.com

Τραγωδία: Ανήλικη καταπλακώθηκε από μεταλλική εξώπορτα

Τραγωδία σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Άργος.
Μια ανήλικη κοπέλα καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική εξωτερική πόρτα στον αύλειο χώρο γειτονικού σπιτιού, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η ανήλικη διεκομίσθη από τους γονείς της στο νοσοκομείο του Άργους και στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου κατέληξε περίπου τα μεσάνυχτα.
Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Άργους.


ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Ένα νέο, φιλικό και πολύ καλό blog ήρθε στην παρέα μας.!!!!!



Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις από εμάς.
Απλά επισκεφθείτε το και γνωριστείτε μαζί του.




ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ :    http://gianniotis.blogspot.com/

Η… «διπλωματία της Παναγίας»

Θρησκευτικό γεγονός αδιαφιλονίκητα μεγάλης σημασίας υπήρξε η λειτουργία που τελέστηκε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην περιοχή της Τραπεζούντας του Πόντου μετά από...88 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η συγκίνηση των χιλιάδων Ποντίων που συνέρευσαν υπήρξε δικαιολογημένα ανεπανάληπτη. Οι πιστοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της ιστορίας.Παράλληλα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το διπλωματικό και πολιτικό παρασκήνιο αυτής της εξαιρετικά ασυνήθιστης λειτουργίας, το οποίο φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις θρησκευτικές ευαισθησίες των πιστών. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο Ερντογάν επέτρεψε την τέλεση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά ελπίζοντας βάσιμα πως αυτή η θεαματική επίδειξη θρησκευτικής ανεκτικότητας θα ενισχύσει τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Ο Ερντογάν, όμως, πολύ δύσκολα θα έκανε μια τέτοια κίνηση μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους. Η απόφασή του υπαγορεύτηκε και από εσωτερικούς λόγους. Καθώς για ακόμη μια φορά οξύνεται η σύγκρουσή του με το κεμαλικό κατεστημένο που είναι αποδυναμωμένο, αλλά όχι και οριστικά τελειωμένο και υποταγμένο, ο Ερντογάν, θεωρώντας τον εαυτό του ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας αλλά και κληρονόμο πρωτίστως των οθωμανικών και όχι τόσο των κεμαλικών παραδόσεών της, επιθυμεί να υπογραμμίσει με την κίνησή του αυτήν την υπεροχή, κατά την άποψή του, της οθωμανικής θρησκευτικής ανεκτικότητας έναντι του κεμαλικού εθνικισμού, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τις σφαγές και την εκδίωξη των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας και φυσικά για την απαγόρευση τέλεσης λειτουργίας στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Ο Ερντογάν έπαιξε το παιχνίδι του, διπλωματικό και πολιτικό και σε άλλα επίπεδα. Εμείς φυσικά έχουμε κάθε λόγο να τονίζουμε τον ρόλο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για ευνόητους πολιτικοθρησκευτικούς λόγους. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής, όμως, είναι ο Ελληνορώσος βουλευτής της Δούμας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ανήκει στο κόμμα του Πούτιν. Πόντιος φυσικά ο ίδιος, αυτός είναι που κινεί τα νήματα τα τελευταία χρόνια γύρω από την Παναγία Σουμελά, χρηματοδοτώντας με δικά του λεφτά ταξίδια Ποντίων από τη Ρωσία προς το μοναστήρι.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δραστήριο στέλεχος του Απόδημου Ελληνισμού, εκ των κορυφαίων, το οποίο όμως λόγω της ρωσικής βουλευτικής του ιδιότητας και δη με το κόμμα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν διαπραγματεύεται με την τουρκική κυβέρνηση έχοντας τις πλάτες του Κρεμλίνου. Οπως είναι ευνόητο για τον Ερντογάν (και για οποιονδήποτε άλλον) δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο πολιτικό βάρος για την Αγκυρα της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Υπάρχουν δύο επιπρόσθετα πολιτικά ζητήματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το πρώτο είναι ότι ο εκάστοτε οικουμενικός πατριάρχης, προκειμένου να επιβιώσει στο εχθρικό τουρκικό περιβάλλον, διατηρεί πάντοτε άριστες σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις της εποχής του. Βεβαίως, η Ουάσιγκτον παρέχει πρόθυμα την πολιτική προστασία της εν τινι μέτρω, προκειμένου να διαθέτει τη δυνατότητα να πιέσει μέσω του πατριάρχη την τουρκική ηγεσία με πρόσχημα θεμελιώδη θρησκευτικά δικαιώματα, αν ποτέ κρίνει ότι αυτό είναι χρήσιμο για γενικότερα αμερικανικά συμφέροντα, άσχετα φυσικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία. Βάζοντας, λοιπόν, στο παιχνίδι τους Ρώσους, ο Ερντογάν αντισταθμίζει κάπως την καταθλιπτική αμερικανική επιρροή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το δεύτερο ζήτημα, στο οποίο διευκολύνει τον Ερντογάν ο Σαββίδης, είναι ότι βοηθά τον Τούρκο πρωθυπουργό να παρουσιάσει τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά ενώπιον της τουρκικής κοινής γνώμης όχι ως «εθνική» παραχώρηση στους Ελληνες, αλλά ως θρησκευτικό άνοιγμα στους ορθόδοξους εν γένει -Ρώσους, Ελληνες, Γεωργιανούς κ.λπ.- πράγμα που διευκολύνει την αποδοχή της από τους Τούρκους.
Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που στον Ιβάν Σαββίδη η γραπτή άδεια για τη λειτουργία δόθηκε στις 13 Μαΐου του 2010, ενώ η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται να ενημερώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο έναν ολόκληρο μήνα αργότερα, στις 9 Ιουνίου!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η ρωσοελληνική συμμαχία κέρδισε
Συλλειτούργησαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Ρώσος επίσκοπος Παντόλσκ και βικάριος του Πατριαρχείου Μόσχας Τύχων και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, αποτυπώνοντας και στο τελετουργικό μέρος τη ρωσοελληνική θρησκευτικοπολιτική συμμαχία που σημείωσε αυτήν την επιτυχία. Γνωρίζουμε από πολιτική σκοπιά τις βλέψεις της Μόσχας να υποκαταστήσει το Φανάρι ως ηγεμονική δύναμη της Ορθοδοξίας και την πολιτική στήριξη του Κρεμλίνου στο σχέδιο αυτό, καθώς προσδοκά βάσιμα πολιτικοδιπλωματικά οφέλη. Οι αντιθέσεις αυτές δεν εξαλείφονται. Η… «διπλωματία της Παναγίας Σουμελά» δείχνει, όμως, ότι η συνεργασία τους επιφέρει οφέλη σε πολλά επίπεδα.

nationalpride
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Στόχος της Τουρκίας η Ρόδος!!

Τα Δωδεκάνησα και ειδικά η Ρόδος (!) αποτελούν τον επόμενο στόχο της Τουρκίας, υποστηρίζει με άρθρο του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής!

Την άποψη αυτή, που θα πρέπει όντως να προβληματίσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Παπαθεμελής, τη διατυπώνει με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση στη Ρόδο, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου.Στο άρθρο του ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει αποσπάσματα από άρθρα και βιβλία του κ. Νταβούτογλου.

Ειδικότερα, γράφει τα εξής:


“Αν η εξωτερική πολιτική ήταν savoir-vivre, η πλησμονή χαράς που διαδήλωναν προχθές δημόσια οι δύο υπουργοί που υποδέχθηκαν τον κ. Νταβούτογλου στη Ρόδο θα αποτελούσε το άριστο της διπλωματικής τέχνης. Δυστυχώς οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι δημόσιες σχέσεις.

Στην περίπτωση μάλιστα της Τουρκίας γίνονται από ωμοφαγικές έως κανιβαλικές.
Ρόδος – Δωδεκάνησα είναι επόμενοι στόχοι του τουρκικού επεκτατισμού. Εξυπακούεται ότι ο επικεφαλής της διπλωματίας μας διαβάζει.

Και διαβάζει καθετί που λέει ή γράφει ο απέναντί του. Όλως συμπτωματικώς, ο κ. Νταβούτογλου και λαλίστατος και πολυγραφότατος είναι. Και στο περιώνυμο «Στρατηγικό βάθος» του δεν χρησιμοποιεί «εποικοδομητικές ασάφειες». Είναι ωμός μέχρι αναισθησίας.

Γράφει λοιπόν: «Θα πρέπει να αυξηθεί η εξάρτηση των Δωδεκανήσων «από τη μικρασιατική ηπειρωτική πλάκα» (σ. 234). Τι εννοεί ο… ποιητής είναι προφανές, και δεν κάνει πλάκα. Επιμένει: «Τα Δωδεκάνησα (…) εξακολουθούν να διατηρούν τη σημασία τους για την Τουρκία» (σ. 279).

Τις σχέσεις με την Ελλάδα τις κατατάσσει στα «υποδεέστερα «στοιχεία» και τις προορίζει για την «άσκηση πολιτικών αφ’ υψηλού» (σ. 235). Επενδύει με καλλιέπεια τον κυνισμό του και δεν περιορίζεται σε «μηνύματα». Εκπέμπει ευθείες απειλές. Θέλει την Τουρκία να απαντά «με την απαιτούμενη σκληρότητα σε κάθε γεγονός που απειλεί τους στρατηγικούς της υπολογισμούς» (σ. 238). Άλλη στάση τη θεωρεί «υποθήκευση» της εξωτερικής της πολιτικής και «υποβιβασμό της σε κατηγορία και σε κλίμακα από την οποία πρέπει να διαλέγεται»(σ. 238). Άρα ο διάλογος γι’ αυτήν είναι πάντοτε προσχηματικός.

Η ευπιστία της εξωτερικής μας πολιτικής να νομίζει ότι διαλεγόμενη με την Άγκυρα θα αποτρέψει την επιθετικότητά της είναι απερίγραπτη. Η Τουρκία δεν διαλέγεται. Απειλεί. Απειλεί και προκαλεί εγγενές φοβικό σύνδρομο στην Ελλάδα. Εκβιάζει στρατιωτικά την Ελλάδα και οι ελλαδικές ελίτ, δειλές και άβουλες, υποκύπτουν στον εκβιασμό της. Συμπεριφέρονται «φινλανδικά».

Ο επισκέπτης της Ρόδου δεν κρύβει προθέσεις, τακτικούς και στρατηγικούς στόχους.
«Το σημείο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμπλοκής σε σύρραξη της Τουρκίας είναι τα νησιά του Αιγαίου που στενεύουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό χώρο της» (σ. 244).

Και για να διαλυθούν οι όποιες αυταπάτες και ως προς την Κύπρο, ο Νεοοθωμανός ξεκαθαρίζει:

«Ακόμη και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα». (σ. 279).

Τούτων ούτως εχόντων, η λεηλασία του Αιγαίου και η διαιώνιση της κατοχής στην Κύπρο είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής φιλοσοφίας που διέπει το βαθύ κράτος, κεμαλικό και νεοοθωμανικό.

Απέναντι σ’ έναν γείτονα που θεωρεί τα ελληνικά εδάφη «κατεχόμενα», η στρατηγική μας βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Η Άγκυρα υποσκάπτει με πειρατικές πρακτικές συστηματικά την κυριαρχία μας, στήνει στρατηγικά προγεφυρώματα, αλωνίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα προσημειώνοντας δικαιώματα δυτικά των νησιών μας και προωθεί γεωστρατηγικά τετελεσμένα. Εμείς υπνώττουμε για πολλοστή φορά. Από τους Αμερικανούς παίρνει ό,τι χρειάζεται και χωρίς αντάλλαγμα. Στους Άραβες πουλάει αφοσίωση. Με τους Εβραίους είναι εχθρός στα λόγια, αλλά συνέταιρος στο εμπόριο με τις αραβικές χώρες.

Από τότε που Σημίτης – Πάγκαλος αναγνώρισαν με τη Συμφωνία της Μαδρίτης «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο, η Άγκυρα λειτουργεί σε θάλασσα και αέρα αρχικά ως συνιδιοκτήτης και συχνά ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης (ICAO και ΝΑΤΟ ερήμην μας έχουν αναγνωρίσει αποκλειστικά δικαιώματα στους απέναντι).

Μας ήρθε και ο αμερικανός υφυπουργός Μόρνινγκσταρ. Καλώς το παιδί! Με το που πάτησε το πόδι του μας είπε ότι «το Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη θάλασσα» και έχουμε με τους πασάδες «πρόβλημα συνόρων» (sic!). Ο επισκέπτης είχε και τη λύση στο τσεπάκι του: «Το οικονομικό όφελος και για τις δύο χώρες είναι τόσο μεγάλο, που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση». Αυτός τετραγώνισε τον κύκλο, αλλά πριν από αυτόν η κυβέρνηση του Μνημονίου εκεί δείχνει να κατέληξε.

Η Τουρκία μάς εκβιάζει στρατιωτικά. Με τους Αλβανούς υπογράψαμε ΑΟΖ και οι Τούρκοι την ακύρωσαν, με τους Αιγυπτίους υπέγραψε η Κύπρος και τώρα η Άγκυρα ζητεί από τον Μουμπάρακ να την παγώσει. Οι Σέρβοι -ναι, αυτοί για τους οποίους δώσαμε την ψυχή μας- πήγαν με τους Τούρκους. Οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι μ’ αυτήν. Η ΕΕ αγρόν αγοράζει σε ζητήματα ασφάλειας.
Πρέπει επειγόντως να βρούμε στρατηγικό εταίρο, εγγυητή της ασφάλειάς μας.

Το νέο έρχεται αναπάντεχο και αληθινό: Ο ρώσος ναύαρχος Βισότσκι, δηλαδή ο Πούτιν, ψάχνει στην περιοχή αγκυροβόλο και ναυτική βάση. Ψάχνει στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να σπεύσει ταχέως.

Αλλιώς η εσχάτη πλάνη θα είναι χείρων των προηγουμένων”.

Πηγή : Ροδιακή
πηγή

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://stakarfia.blogspot.com

Η ΒΡ προσλαμβάνει κατάδικους για τον καθαρισμό των ακτών!!!!

Τις πρώτες μέρες μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα Deepwater Horizon της ΒΡ και την διαρροή αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, διέκρινες στην παραλία εργάτες καθαρισμού με στολές που έγραφαν με έντονα κόκκινα γράμματα: Tρόφιμος Eργάτης. Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών, πολλοί εκ των οποίων έβλεπαν τις ζωές τους να καταστρέφονται, εξοργίστηκαν και διαμαρτυρήθηκαν στις κοινοτικές συνελεύσεις: Για ποιο λόγο η ΒΡ χρησιμοποιούσε τροφίμους φυλακών ως φτηνά ή δωρεάν εργατικά χέρια τη στιγμή που υπήρχαν τόσοι πολλοί άνεργοι απελπισμένοι για δουλειά; Οι στολές εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα.
Της Abe Louise Young από την The Nation, 21/8/2010
Τα συνεργεία καθαρισμού στο Grand Isle της Λουιζιάνα ξεχωρίζουν ακόμα. Σε μια περιοχή όπου οι 9 στους 10 κατοίκους είναι λευκοί, οι εργάτες καθαριότητας είναι σχεδόν αποκλειστικά Αφρο-Αμερικανοί. Η ρατσιστική φύση του καθαρισμού είναι τόσο καταφανής, που ο πρόεδρος της Ένωσης για την πρόοδο των Έγχρωμων (NAACP), στις 9 Ιουλίου, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΡ Tony Hayward απαιτώντας να μάθει γιατί οι μαύροι ήταν υπεράριθμοι «στην πιο δύσκολη σωματικά, χαμηλά αμειβόμενη και με σημαντική έκθεση σε τοξικά, εργασία».
Για την ΒΡ, η πρόσληψη φυλακισμένων δεν είναι μόνο ένας τρόπος να...

εξοικονομήσει χρήματα καθώς καθαρίζει τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία. Επιλέγοντας εργατικό δυναμικό από τις φυλακές, η εταιρία και οι υπο-εργολάβοι της, έχουν εργάτες φθηνούς, βουβούς, που συγχρόνως προσφέρουν σημαντικές φορολογικές απαλλαγές.
Η Λουζιάνα είναι γνωστή ως «η Πολιτεία των φυλακισμένων» καθώς έχει τον υψηλότερο αριθμό φυλακισμένων στις ΗΠΑ. Το 70% των 39.000 τροφίμων είναι άντρες Αφρο-Αμερικανοί. Το σωφρονιστικό σύστημα της Λουιζιάνα διαθέτει κρεβάτια μόνο για τους μισούς, με αποτέλεσμα 20.000 τρόφιμοι να ζουν σε ενοριακές φυλακές - ιδιωτικών συμφερόντων ιδρύματα που προσφέρουν εργασία επί πληρωμή. Οι φυλακές και οι ενοριακές φυλακές παρέχουν δωρεάν εργασία στο κράτος και σε ιδιωτικές εταιρίες σαν την ΒΡ, ενώ παράλληλα συντηρούν και τις δικές τους φάρμες και εργοστάσια, όπου οι τρόφιμοι κερδίζουν από 0 έως 40 λεπτά του δολαρίου την ώρα. Οι υπάκουοι τρόφιμοι, οι «έμπιστοι», τα τελευταία τρία χρόνια της ποινής τους μπορούν να εργαστούν με όρους αγοράς για ιδιωτικές εταιρίες έξω από τις φυλακές. Το πλεονέκτημα που τους δίνεται είναι ότι μπορούν να κρατήσουν ένα ποσοστό των χρημάτων που κερδίζουν από την εργασία τους, εξαργυρώσιμο μετά την αποφυλάκισή τους. Το πλεονέκτημα για τις εταιρίες είναι ότι χρησιμοποιούν έναν νόμο της κυβέρνησης Μπους, σύμφωνα με τον οποίο οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα αμείβονται για την πρόσληψη προσωπικού από «ομάδες υψηλού κινδύνου». Έτσι, εκπίπτουν από την φορολογία τους 2.400$ ανά εργάτη – τρόφιμο που προσλαμβάνουν και ταυτόχρονα τους επιστρέφεται το 40% των ετήσιων μισθών που καταβάλλουν.
Αν η χρήση από την ΒΡ τέτοιου εργατικού δυναμικού στις ακτές του Κόλπου παραμένει ένα κοινό μυστικό, είναι γιατί κανείς αξιωματούχος δεν το παραδέχθηκε δημόσια. Στο κέντρο επιχειρήσεων του Grand Isle στις αρχές Ιουνίου, κάλεσα την τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών της ΒΡ και συναντήθηκα με εκπροσώπους από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ακτοφυλακής, του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και της Προστασίας της Άγριας Ζωής και Αλιευμάτων της Λουϊζιάνα. Όλοι τους απόρησαν. Οι τρόφιμοι έκαναν εργασίες για την προστασία των ακτών ή καθάριζαν την πετρελαιοκηλίδα; Δεν είχαν ιδέα. Αντίθετα, θα ήθελαν να γνωρίζουν: «θα μας ενημερώσετε αν μάθετε τι συμβαίνει;».
Η απάντηση δόθηκε ένα απόγευμα στις αρχές του Ιουλίου, καθώς οδηγούσα στο χαλικόστρωτο δρομάκι της ενοριακής φυλακής Lafourche, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 90, ανάμεσα στην Νέα Ορλεάνη και την Χούμα. Άντρες επέστρεφαν από μια μακρά μέρα φτυαρίσματος άμμου πνιγμένης στο πετρέλαιο, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη. Φορούσαν μπλουζάκια ΒΡ, τζην και γαλότσες (τίποτα που να προδίδει ότι είναι τρόφιμοι φυλακών…) και αφίχθηκαν στην φυλακή μέσα σε λευκά (χωρίς κανένα διακριτικό) φορτηγάκια, εμφανώς καταπονημένοι.
Ο καθαρισμός των ακτών θυμίζει το μαρτύριο του Σισύφου. Οι ακτές καθαρίζονται κατά την διάρκεια της μέρας και το βράδυ ξαναγεμίζουν πετρέλαιο και διαλυτικό οπότε ξανακαθαρίζονται το πρωί εκ νέου. Πάλι και πάλι. Οι εργάτες φορούν προστατευτικές στολές από την κορφή ως τα νύχια. Δουλεύουν 20 λεπτά, μετά κάνουν 40 λεπτά διάλλειμα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί ασφαλείας. Ο περιορισμένος χρόνος φυσικής εργασίας επιτρέπει στους εργάτες να συνέλθουν από την έκθεση στον καυτό ήλιο και την καταθλιπτική ζέστη των αδιαπέραστων στολών.
Κατά την διάρκεια του διαλείμματος οι εργάτες ανοίγουν τις στολές για εξαερισμό, πίνουν παγωμένο νερό και κάθονται κάτω από τέντες. Ξεκινούν στις 6 το πρωί, κάνουν ένα μισάωρο διάλειμμα για γεύμα και τελειώνουν στις 6 το απόγευμα, έχοντας δουλέψει σκληρά για συνολικά 3 με 4 ώρες μοιρασμένες σε εικοσάλεπτα. Τους απαγορεύεται να μιλήσουν με το κοινό και με τα ΜΜΕ λόγω του νόμου-φίμωτρο της ΒΡ. Στο τέλος της μέρας οι προστατευτικές στολές πετάγονται μαζί με τις σακούλες συλλογής μολυσμένης άμμου. Οι εργάτες-πολίτες πηγαίνουν σπίτια τους, ενώ οι τρόφιμοι επιστρέφουν στις φυλακές.
Οι τρόφιμοι εργάζονται έως 12 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, αγγίζοντας τις 72 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Είναι πολλές ώρες για να κάνεις ίσως την πιο τοξική δουλειά στην Αμερική. Παρόλο που οι κίνδυνοι της έκθεσης σε προσμείξεις αργού πετρελαίου και διαλυτικού δεν είναι ευρέως γνωστοί, οι χημικές ουσίες του αργού πετρελαίου μπορούν να βλάψουν όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, καθώς επίσης και την δομή των κυττάρων και το DNA.
Η άρνηση οποιασδήποτε μορφής εργασίας από μέρους των τροφίμων έχει αντίκτυπο. «Αν πουν όχι σε μια εργασία, χάνουν το χρόνο που είχε αφαιρεθεί από την ποινή τους και επιστρέφουν άμεσα στο ίδρυμα από το οποίο ήλθαν», εξηγεί ο αρχιφύλακας της ενοριακής φυλακής Terrebonne στη Χούμα. Αυτό σημαίνει ότι οι τρόφιμοι που θα προτιμήσουν να προστατέψουν την υγεία τους από τον ατέλειωτο τοξικό καθαρισμό, διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν περισσότερο στη φυλακή.
Οι τρόφιμοι ήδη υποβάλλονται σε στερήσεις από το σύστημα υγείας ως φυλακισμένοι και είναι απίθανο να τους παρασχεθεί ιατρική ασφάλιση μετά την αποφυλάκισή τους.
«Δεν πληρώνονται, είναι μέρος της ποινής τους»
Για να μάθω πόσοι από τους 20.000 τροφίμους εμπλέκονται στον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, επικοινώνησα με την προϊσταμένη δημοσίων σχέσεων του Γραφείου Σωφρονισμού της Λουϊζιάνα (DOC), Pam LaBorde, η οποία με αποθάρρυνε τελικά στην αναζήτηση τέτοιων πληροφοριών. («Ειλικρινά δεν ξέρω που οδεύει το ρεπορτάζ σας, αλλά δεν ακούγεται θετικό», μου είπε στο τρίτο μας τηλεφώνημα).
Η επίσκεψη σε αξιωματούχους φυλακών δεν βοήθησε και πολύ. Ο διευθυντής μιας φυλακής στην Νότια Λουϊζιάνα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα κραυγάζοντας: ‘Θέλεις να χάσω τη δουλειά μου;’ Ένας άλλος διευθυντής μιας ιδιωτικής φυλακής παραδέχτηκε - με προϋπόθεση την ανωνυμία του- ότι τρόφιμοι από το δικό του ίδρυμα απασχολούνταν στον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις. Δύο ακόμα διευθυντές ενοριακών φυλακών αρνήθηκαν να μιλήσουν, όπως και ο αρχηγός της αστυνομίας του Grand Isle. [...]
Υπήρξαν και πιο ομιλιτικοί αξιωματούχοι. Μία υποδιοικήτρια στην ενοριακή φυλακή Plaquemines μου αποκάλυψε πως 3 συνεργεία με τρόφιμους-εργάτες έκαναν προεργασίες στο Μπούρας της Λουιζιάνα, μήπως το πετρέλαιο έφτανε κι εκεί. «Δεν πληρώνονται, είναι μέρος της ποινής τους», μου είπε. «Θα δουλέψουν για όσο τους χρειαζόμαστε. Είναι σκληρή δουλειά λόγω της ζέστης, αλλά δεν αρνούνται να εργαστούν». [...]
Όπως όλοι οι κάτοικοι των ακτών του Κόλπου του Μεξικού, οι τρόφιμοι αγωνιούν για το μέλλον. Η ΒΡ έχει δεχτεί σχεδόν 80.000 απαιτήσεις για διαφυγόντα κέρδη λόγω της διαρροής. Πάμπολλοι άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι, η βιομηχανία εξόρυξης βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενώ τα παραδοσιακά επαγγέλματα των ψαράδων και της εκτροφής γαρίδας βλέπουν το θάνατο να πλησιάζει. Το άγχος και το μετατραυματικό στρες επικρατούν.
Σε μερικά μέρη, η απόγνωση είναι ολοφάνερη. Συνάντησα τον Randy Adams, έναν εργολάβο οικοδομών από το Grand Isle, έξω από ένα τοπικό μπαρ. «Αυτή η διαρροή της ΒΡ με μετατρέπει σε αλκοολικό γιατί δεν έχω με τι να ασχοληθώ», λέει. «Αυτό, αυτό το πράγμα-αυτό που έκαναν…». Δείχνει την παραλία. Είναι ανίκανος να πει «διαρροή», «πετρελαιοκηλίδα» ή να το κατονομάσει με οποιοδήποτε τρόπο. Δείχνει το νερό ξανά και ξανά. «Αυτό το πράγμα μου πήρε τα πάντα. Έχω ένα όπλο κάτω από το κάθισμα του φορτηγού μου και κάθε μέρα αποφασίζω αν θέλω να φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι μου. Να ζήσω ή να πεθάνω, αυτή είναι η επιλογή μου εδώ, κάθε μέρα. Η ζωή μου τελείωσε, το καταλαβαίνεις;»
Ο Scott Rojas της οικονομικής επιτροπής ανάπτυξης στην ενοριακή φυλακή Jefferson υπαινίσσεται ότι η τοπική αγορά εργασίας δεν είναι εύκολο να ασχοληθεί με τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας. «Αυτές είναι δουλειές πολύ σκληρές και χαμηλά αμειβόμενες – ξέρω ότι γραφεία εργασίας έχουν προσπαθήσει να βρουν ντόπιους κατοίκους να κάνουν την δουλειά αλλά αυτό είναι δύσκολο. Όσο για το αν απασχολούνται τρόφιμοι, δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω, ούτε να το αρνηθώ. Οι κάτοικοι του Grand Isle ορκίζονται ότι έτσι είναι, αλλά θα πρέπει να μιλήσεις με τους ίδιους γι’ αυτό»
Η κρατική υπηρεσία απασχόλησης της Λουιζιάνα διαφημίζει την επικίνδυνη δουλειά του καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας ως «πράσινες θέσεις εργασίας». Πληρώνουν 10$ την ώρα, οπότε μοιάζουν με ελκυστική ευκαιρία. «Η υπηρεσία κατακλύζεται από σχετικές αιτήσεις», όμως «μπορεί να προσληφθούν 400 άτομα την Δευτέρα και μετά από μια μέρα εργασίας, να επιστρέψουν μόνο 200 την Τρίτη», λέει ο Paul Perkins, ένας συνταξιούχος αρχιφύλακας, που τώρα είναι ιδιοκτήτης πέντε επιχειρήσεων ενοικίασης κατάδικων-εργαζομένων.
Η πρόσληψη φυλακισμένων μπορεί να αποδεικνύεται περισσότερο αξιόπιστη, αλλά προκαλεί την οργή των κατοίκων του Κόλπου. Σύμφωνα με τον Perkins, ο Γραμματέας Σωφρονισμού της Λουιζιάνα, James LeBlanc, συναντήθηκε με εργολάβους στις αρχές Ιουνίου και τους ζήτησε να μην προσλάβουν φυλακισμένους έως ότου όλοι οι άνεργοι κάτοικοι της περιοχής βρουν εργασία. Όμως, η πετρελαιοκηλίδα απέδειξε ότι στη νέα πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει μόνο παρακλήσεις, και μάλιστα με ευγενικό τρόπο. Η ΒΡ κινεί τα νήματα. Επιλέγει τους εργολάβους, όπως η εταιρία ES&H, οι οποίοι έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τον καθαρισμό. Στη συνέχεια, υπο-εργολάβοι, όπως η Able Body Labor, αποφασίζουν ποιον θα προσλάβουν.
Εργασία για την ΒΡ: «Δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω»
Η Anna Keller, μέλος της Critical Resistance New Orleans, έχει έλθει στο Grand Isle για να εργαστεί με την Gulf Recovery LLC και να βοηθήσει στην ανάπτυξη κοινοτικών δράσεων αντιμετώπισης της καταστροφής. «Είναι παγκοίνως γνωστό ότι κατάδικοι δουλεύουν στον καθαρισμό. Αν μιλήσεις με οποιονδήποτε εργάζεται στην παραλία θα σου πει ότι, ναι, φυλακισμένοι εργάζονται εκεί». Περιγράφει ένα κοντέινερ που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού, όπου κρατούνται οι τρόφιμοι-εργάτες, εξοπλισμένο με κουκέτες, κάγκελα στα παράθυρα και διπλές κλειδαριές.
Η ίδια πιστεύει ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι άνθρωποι που σχετίζονται στενά με την οικολογία, την κουλτούρα και τα τοπία της περιοχής. Υποστηρίζει πως αυτοί πρέπει να προσληφθούν πρώτα, και όχι μόνο για τις βαριές δουλειές: «Τα μέλη της κοινότητας πρέπει να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και να πληρώνονται για τη δαημοσύνη τους. Οι ντόπιοι είναι οι πραγματικοί ειδήμονες εδώ»
Στην Χούμα, σε κάποιο μπαρ, ένας ηλικιωμένος άντρας περιγράφει το οικονομικό δίλημμα του γιου του, στην τοπική συγκέντρωση της κοινότητας. Ο γιος του είναι 40 χρονών, παντρεμένος με παιδιά, και απολύθηκε πρόσφατα από μια επιχείρηση ξεφλουδίσματος στρειδιών, μετά την διαρροή της ΒΡ. Τώρα πηγαίνει με μια μηχανή του γκαζόν από πόρτα σε πόρτα μήπως βρει μεροκάματο. Ο ηλικιωμένος άντρας κρατά το κεφάλι του ανάμεσα στα αρθριτικά χέρια του. Η σερβιτόρα του προσφέρει ένα χαρτομάντιλο να σκουπίσει τα μάτια του. Τον ρωτάω αν ο γιος του θα εργαζόταν στην ΒΡ για τον καθαρισμό και κάνει μια γκριμάτσα. «Μπορεί, όχι, δεν νομίζω», λέει. «Αυτό θα ήταν σκληρό για την υπερηφάνεια του, καταλαβαίνεις; Για τόσο λίγα χρήματα; Όχι».
Οι εργάτες καθαρισμού των ακτών παίρνουν τους χαμηλότερους μισθούς. Άλλοι στον μισθολογικό πίνακα της ΒΡ, τα καταφέρνουν καλύτερα, αλλά η δουλειά τους είναι μια καθημερινή υπενθύμιση αυτών που έχουν χάσει. Ο Κρις Γκρίφιν είναι ένας γαλλόφωνος ψαράς γαρίδας και όπως ο πατέρας και ο παππούς του, είναι ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους για το ψάρεμά της. Μετά την πετρελαϊκή μόλυνση και την απαγόρευση ψαρέματος στα νερά του κόλπου, ο Γκρίφιν προσλήφθηκε από την BP ως ξεναγός-οδηγός ταχύπλοου στις βαλτώδεις από το πετρέλαιο περιοχές. Τρεις φορές την ημέρα οδηγεί ένα τετραθέσιο σκάφος με μια εκκωφαντική μηχανή, σε νερά που γνωρίζει όλη του τη ζωή, ενόσω αξιωματούχοι της Ακτοφυλακής δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και απαντούν στις ίδιες ζοφερές ερωτήσεις πάλι και πάλι.
«Δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω», λέει ο Γκρίφιν, «αλλά είμαι ικανοποιημένος που έχω δουλειά και έτσι μπορώ να φροντίσω την οικογένεια μου. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τα χρήματα. Αυτό δεν το απολαμβάνουν όλοι. Εγώ ανησυχώ για τα χρόνια που θα έρθουν. Θα συνεχίσουμε να καθαρίζουμε; Θα τους φροντίσουν όλους;»
Η μετάφραση έγινε από το μέλος του μεταφραστικού project του TVXS, Γεωργία Σ.



ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://listonplace.blogspot.com

Επιβολή προστίμου ύψους 449.100 ευρώ στη ΔΕΗ!!!

Πρόστιμο ύψους 449.100 ευρώ επιβλήθηκε στη ΔΕΗ ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, τον Νοέμβριο του 2009, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, το ΥΠΕΚΑ και η ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί πενταετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ ΑΕ. Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com

"Παγιδευμένοι" στο διαδίκτυο οι Έλληνες έφηβοι

Οι έφηβοι του Βόλου είναι οι πλέον εθισμένοι χρήστες του διαδικτύου στη Θεσσαλία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 4 θεσσαλικές πόλεις. Ωστόσο, και προηγούμενα στατιστικά στοιχεία, από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, κατατάσσουν τη χώρα μας, μαζί με την Κίνα την Ταιβάν και τη Ν. Κορέα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο παγκοσμίως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πρώτη επιδημιολογική μελέτη του πληθυσμού των εφήβων που κάνουν υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις, με τη συμμετοχή 2200 εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Οι έφηβοι του Βόλου είναι οι πλέον "εθισμένοι" χρήστες του διαδικτύου στη Θεσσαλία και ακολουθούν αυτοί των Τρικάλων, με 8,7%, της Καρδίτσας με 8,5% και της Λάρισας 5,8%, ο δε μέσος όρος του εθισμού των Θεσσαλών εφήβων στο διαδίκτυο διαμορφώνεται στο 8,2%.

Εξάλλου, στην Ελλάδα, τελευταίες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο, της Ελληνικής Εταιρείας μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, τον περασμένο Νοέμβριο, αποκαλύπτουν πως το ποσοστό εθισμού των εφήβων στην Κω είναι 11.3% και 15% στη Χίο.

Τα ποσοστά αυτά τοποθετούν τη χώρα μας, μαζί με την Κίνα (2,4%-11,3%), την Ταιβάν (12,8%) και τη Ν. Κορέα (1,6%-20,3%) στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Το προφίλ του εθισμένου εφήβου

Στην Ελλάδα, κλινικά δεδομένα από το Ειδικό Ψυχιατρικό Ιατρείο Παιδιών κι Εφήβων για την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο δείχνουν πως το προφίλ του εθισμένου αφορά αγόρια στην εφηβεία, με κορύφωση στα 15-16 έτη, με μέσο όρο χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου 6 ώρες την ημέρα, που παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια προσομοίωσης μάχης, στρατηγικής και παιχνίδια ρόλων (MMORPGs).

Τα παιδιά αυτά είναι απομονωμένα πολλές ώρες στο δωμάτιό τους, έχουν χαμηλές επιδόσεις και μειωμένα κίνητρα για μάθηση στο περιβάλλον του σχολείου και κάνουν πολλές απουσίες λόγω μεταμεσονύκτιων συνδέσεων στο ίντερνετ.

Τα συμπτώματα που “μαρτυρούν” εθισμό και οι επιπτώσεις του

Απαντώντας στο ερώτημα “ποια είναι τα συμπτώματα ή οι συμπεριφορές εκείνες που προμηνύουν εθισμό στο διαδίκτυο”, ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σημειώνει :

Οι εθισμένοι εξιδανικεύουν το διαδίκτυο και νιώθουν ότι ο κόσμος είναι πληκτικός και κενός χωρίς αυτό. Περνούν την περισσότερη ώρα της ημέρας στο ίντερνετ ή σκέφτονται τη στιγμή που θα ξαναπλοηγηθούν σ' αυτό. Όταν διακόπτεται η σύνδεσή τους θυμώνουν και γίνονται νευρικοί και ευερέθιστοι. Χάνουν την αίσθηση του πραγματικού χρόνου, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε σύνδεση περισσότερο από ό,τι αρχικά σχεδίαζαν”.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο, οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου για τους εφήβους, αφορούν κυρίως την μείωση του χρόνου που περνούν με την οικογένειά τους, περιορίζουν τις αγαπημένες τους συνήθειες και τις κοινωνικές τους συναναστροφές, παραμελούν το διάβασμα, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τη σωματική τους υγιεινή και μειώνεται η συνολική διάρκεια του ύπνου κυρίως λόγω των μεταμεσονύκτιων συνδέσεων με το διαδίκτυο.

Όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όμως, αυτές φαίνεται πως είναι ακόμα σοβαρότερες, καθώς, λόγω της καθιστικής ζωής, της κακής στάσης του σώματος της πολύωρης επαφής με την οθόνη υπάρχει, αντίστοιχα, ο κίνδυνος παχυσαρκίας, μυοσκελετικών συμπτωμάτων και οφθαλμικών παθήσεων, ενώ ο εθισμός στο διαδίκτυο, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να συνυπάρχει και με ψυχικές διαταραχές όπως άγχος, κατάθλιψη ή κατάχρηση παράνομων ουσιών.

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και ν' ακούν με προθυμία τα όσα τούς λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς, που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ο κ. Σιώμος.

"Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου επικοινωνίας στην οικογένεια είναι θεμελιώδους σημασίας για την προστασία του εθισμένου παιδιού στη χρήση του διαδικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καθορισμό των στόχων από την πλευρά των γονέων, την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για συζήτηση, η οποία πρέπει να είναι πριν την πλοήγηση στο διαδίκτυο και όχι κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της", σημειώνει ο κ. Σιώμος.

Οι γονείς οφείλουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα, να είναι προετοιμασμένοι για την αρνητική στάση του παιδιού και εάν αποτύχουν να σκεφτούν νέους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά τους, υπογραμμίζει ο ίδιος.

"Αν γίνουν αυτά τα βήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαταράσσεται η επικοινωνία στην οικογένεια. Επίσης, είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν κοινή στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, να δείχνουν στο παιδί τους πόσο νοιάζονται, να βάζουν λογικούς κανόνες στη χρήση του διαδικτύου, η τοποθέτηση του υπολογιστή θα πρέπει να είναι σε κοινό χώρο στο σπίτι για να ελέγχεται το είδος της χρήσης και τέλος πρέπει να ενθαρρύνουν το παιδί να βρει εναλλακτικές δραστηριότητες".

“Στις περιπτώσεις, όμως, όπου η χρήση του διαδικτύου δεν ελέγχεται και οι ώρες αυξάνονται, παρ' όλο που οι γονείς ακολούθησαν τις παραπάνω οδηγίες, υπάρχουν συνέπειες στη σχολική επίδοση και την οργάνωση της καθημερινότητας και οι οικογενειακές σχέσεις επηρεάζονται αρνητικά, είναι απαραίτητο οι γονείς να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας εξειδικευμένους στον εθισμό στο Διαδίκτυο”, συνιστά ο κ. Σιώμος.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr/

Spiegel: Πρώτα ύφεση, μετά έκρηξη


Με υπέρτιτλο «Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας» και τίτλο «Πρώτα ύφεση, μετά έκρηξη», υπογράφει το ρεπορτάζ της στην ιστοσελίδα του Spiegel, η Corinna Jessen, στο οποίο περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μετά τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Στο άρθρο της, η Jessen αναφέρει πως τα καταστήματα βάζουν μαζικά λουκέτο και πως η ανεργία σκαρφαλώνει σε περιοχές μέχρι και στο 70%... «Στην Ελλάδα μόλις τώρα γίνεται ορατό το μέγεθος της κρίσης. Το κυβερνητικό πακέτο δραστικών μέτρων λιτότητας βυθίζει την οικονομία σε ύφεση. Ακόμη και συνετοί οικογενειάρχες απειλούν με εξέγερση», σημειώνει.

Όπως αναφέρει, το πρόβλημα είναι ότι πλέον η λιτότητα επηρεάζει το σύνολο της οικονομικής ζωής, η κατανάλωση καταποντίζεται και ο αριθμός των χρεοκοπιών και των ανέργων αυξάνεται. «Στην ελληνική κοινωνία σιγοβράζει ένα μείγμα φόβου, έλλειψης προοπτικών και οργής», τονίζει η Corinna Jessen.

Η δημοσιογράφος του Spiegel, στο ρεπορτάζ της, παρουσιάζει τη ζωή ενός εργάτη στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. «Ο Νίκος Μελέτης ζει πλέον από τις αποταμιεύσεις του, γιατί, ενώ κάποτε έκανε 300 μεροκάματα, φέτος έχει κάνει μέχρι τώρα μόλις 25, με αποτέλεσμα να μη δικαιούται και ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, αφού τα προς τούτο απαιτούμενα ένσημα αντιστοιχούν σε 100 ημερομίσθια».

Όπως τονίζει, «στο Πέραμα η ανεργία φτάνει στο 60 έως 70%, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης του Παν/μίου Πειραιά. 77% των ελλήνων εφοπλιστών δηλώνουν μεν ευχαριστημένοι με την ποιότητα των εργασιών στο Πέραμα, ωστόσο προτιμούν να στέλνουν τα πλοία τους για επισκευές στην Τουρκία, στην Κορέα και στην Κίνα, λόγω μικρότερου κόστους, λιγότερης γραφειοκρατίας και έλλειψης απεργιών».

«Το Πέραμα είναι ακραία περίπτωση», διευκρινίζει η Jessen, ωστόσο, σημειώνει ότι «η παρακμή των ναυπηγείων είναι ένα παράδειγμα για τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» και προσθέτει ότι «κανένας κλάδος, όσον αφορά την παραγωγικότητα δεν μπορεί να ‘σταθεί’ στον διεθνή ανταγωνισμό».

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται ορισμένα οικονομικά στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα, όπως η ύφεση που προβλέπεται να αγγίξει το 4%, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, αλλά και η αύξηση των φόρων που επηρεάζει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των πολιτών και η ανεργία που «υπολογίζεται πως θα φτάσει στο 12,5% και το 2011 στο 14,3%».

«Η κατανάλωση μειώθηκε δραστικά και αυτό για μια χώρα, όπου το ΑΕΠ εξαρτάται κατά 70% από την ιδιωτική κατανάλωση, σημαίνει καταστροφή», αναφέρει η Jessen και προσθέτει πως «ολόκληρη η χώρα είναι βυθισμένη σε ύφεση. Πουθενά δεν διαφαίνεται διέξοδος. Αλλά το χειρότερο είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ελπίζει ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες».

Το ρεπορτάζ καταλήγει με μία δήλωση-προειδοποίηση του Νίκου Μελέτη, από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. «Αν η οικογένειά μου δεν έχει ψωμί, είσαι τελειωμένος – αυτό πρέπει να το ξέρουν οι κυβερνώντες. Και ας μας πουν αναρχικούς! Είμαστε οικογενειάρχες σε απόγνωση. Το καζάνι βράζει. Και κάποια στιγμή θα εκραγεί».


ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr

Γάζωσαν περιπολικό με καλάσνικοφ..στη Μαλεσινα. Ούτε στις ταινίες δράσης δεν γίνονται αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Ανθρωποκυνηγητό για ληστές στη Μαλεσίνα


“Για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες δέχτηκαν την επίσκεψη των ληστών οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα. Με το που άνοιξαν το υποκατάστημα στις 8 το πρωί είδαν μπροστά τους έναν καλοντυμένο κύριο να πλησιάζει το ταμείο και με το πιστόλι προτεταμένο να ζητά όλα τα χρήματα.”
2 Γάζωσαν περιπολικό με Καλάσνικοφ.
Πριν απο λίγο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 18 , άγνωστοι δράστες γάζωσαν με Καλάσνικοφ περιπολικό που τους καταδίωκε. Νωρίτερα οι οπλοφόροι είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της ALPHA στη Γλυφάδα.

Οι ληστές που γάζωσαν το περιπολικό επέβαιναν σε JEEP. H καταδίωξη ξεκίνησε απο την Βουλιαγμένης, οι δράστες εγκλωβίστηκαν στη Λεωφόρο Αμφιθέας και έβαλαν κατά των αστυνομικών για να ξεφύγουν. Νωρίτερα είχαν καταφέρει να ληστέψουν τράπεζα στη Γλυφάδα σπάζοντας με βαριοπούλα το τζάμι της τράπεζας.
crimes on air

2) Ληστεία με λεία μαμούθ 440.000 ευρώ!

Στις 08:00 το πρωί δύο άτομα μπήκαν σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μάνδρα Αττικής.

Τα δύο άτομα μπήκαν στο υποκατάστημα από την πλαϊνή πόρτα προσωπικού πριν ανοίξει η τράπεζα για το κοινό. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία η λεία των ληστών φτάνει τις 440.000 ευρώ!

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για εντοπισμό των δραστών.

Χρυσοχοϊδη σε 3 μήνη καλοκαιρινή άδεια είσαι?

eglimatikotita
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Εφιαλτικές στιγμές μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας

Εφιαλτικές ώρες έζησε μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της μία 84χρονη από την Θεσσαλονίκη, που έπεσε θύμα ληστείας και, μάλιστα, από γυναίκα!

Η άγνωστη γυναίκα άσκησε σωματική βία στην ηλικιωμένη και της απέσπασε 2.500 ευρώ και ένα τραπεζικό βιβλιάριο.

Μέρος του ποσού βρέθηκε στις σκάλες της πολυκατοικίας, ενώ η γυναίκα διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Διεθνείς επενδυτικοί οίκοι επαναφέρουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Στο προσκήνιο -μετ’ επιτάσεως- επανέρχονται τα αρνητικά σενάρια για την ελληνική οικονομία, με διεθνείς αναλυτές και επενδυτικούς οίκους να εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την χρεοκοπία.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την Ελλάδα των εκπροσώπων της τρόικας, νέα σενάρια περί αδυναμίας της χώρας μας να στηρίξει τις οικονομικές υποχρεώσεις της βγήκαν στην επιφάνεια.

Βασιζόμενοι στη δυσμενή εξέλιξη των έως τώρα δημοσιοποιημένων οικονομικών μεγεθών και στη ραγδαία επιδείνωση της ύφεσης (εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κατά 4,5% στο τέλος του έτους), οι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι βλέπουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Δείχνουν μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα τη Realnews, να μη λαμβάνουν υπόψη τις δηλώσεις περί προόδου της χώρας που έκναν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ή τους επαίνους του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και τον δρόμο της θα ακολουθήσει και η Ισπανία», ανέφερε ο πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους συναλλάγματος στον κόσμο, της FX Concepts, Τζον Τέιλορ, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Τζίμι Ρότζερς της Rogers Holdings με έδρα τη Σιγκαπούρη δίνει ακόμη μεγαλύτερη έκταση στο θέμα. Θεωρεί πως τα χρέη της Ελλάδας θα πάρουν στον λαιμό τους και το ευρώ!


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Ρωσία: Καταστράφηκε το ένα τέταρτο της σοδειάς σιτηρών..

Το ενδεχόμενο να προσφύγει σε εισαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών προσανατολίζεται η Ρωσία εξαιτίας της ξηρασίας και του καύσωνα που πλήττει την χώρα από τον Ιούλιο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti κατά το έτος 2010-2011 η Ρωσία είναι πιθανό να εισάγει πέντε εκατομμύρια τόνους σιτηρών αφού περίπου το ένα τέταρτο των καλλιεργειών καταστράφηκε από τις θερμοκρασίες ρεκόρ.


Και μπορεί η Ρωσία να είναι Τρίτη εξαγωγική δύναμη σίτου παγκοσμίως και δεύτερη εξαγωγός σιτηρών αλλά πηγές του Υπουργείου Γεωργίας αναφέρουν ότι ήδη έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει σε εισαγωγές σιτηρών και το μόνο που μένει να προσδιοριστεί είναι σε τι ποσότητα.


Στις 5 Αυγούστου, η Μόσχα ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο επί των εξαγωγών σιτηρών μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να διασφαλίσει την εσωτερική ζήτηση και να προλάβει μια έκρηξη των τιμών. Παρά ταύτα, το μέτρο προκάλεσε εκτίναξη των τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.


Χαρακτηριστικό είναι πως το περασμένο έτος η Ρωσία είχε εξαγάγει 21,4 εκατομμύρια τόνους και πραγματοποίησε εκστρατεία για να αυξήσει το μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Γλυκιά… ληστεία

Στο στόχαστρο ληστή μπήκε ένα ζαχαροπλαστείο στο Μαρούσι χθες το βράδυ.

Ένας άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα και, με την απειλή όπλου, ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις.

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από την Αστυνομία.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

"Χρυσά" πληρώνουν οι Έλληνες τα εισαγόμενα προϊόντα

Κατά 6% ακρίβυνε το οικογενειακό καλάθι μέσα σε ένα μήνα. Από 1977,44 ευρώ που κόστιζε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο σκαρφάλωσε στα 2085,05 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (19/08) το ΕΛΚΕΚΑ. Την ίδια στιγμή, πανάκριβα πληρώνουμε τα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών, με την Ελλάδα να φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2087,05 ευρώ τον ΙΟΥΛΙΟ-2010 σε σχέση με τον ΙΟΥΛΙΟ -2009 που κόστιζε 1977,44ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,61 ευρώ , ποσοστό 6%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν :

α) 19% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός"’,

β) 19% της ομάδας "Μεταφορές"

γ) 8% της ομάδας "Στέγαση",

δ) Κατά 5% της ομάδας "Επικοινωνίες"

Από "χρυσάφι" τα προϊόντα των πολυεθνικών

Πανάκριβα πωλούνται στην ελληνική αγορά πολλά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε σχέση με τις τιμές 70 προϊόντων σε έξι χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο, Σλοβενία και Ελλάδα).

Σύμφωνα με το “Βήμα” (19/08), η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (οι τιμές αποτυπώνονται χωρίς τον ΦΠΑ και τις προωθητικές ενέργειες) αφορά διεθνή προϊόντα ευρείας κατανάλωσης περίπου 20 πολυεθνικών ομίλων και έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Στην Ελλάδα, τα αναψυκτικά πωλούνται 31% ακριβότερα σε σχέση με τη Γαλλία, τα γιαούρτια 65% ακριβότερα και πάλι σε σχέση με τη Γαλλία, το αλεύρι 95% ακριβότερα σε σχέση με τη Γερμανία, τα δημητριακά 13% σε σχέση με τη Σλοβενία, το φρέσκο γάλα 21% σε σχέση με τη Γερμανία, η οδοντόκρεμα 88% σε σχέση με τη Γαλλία, το φιλέτο κοτόπουλου (1 κ.) 28% σε σχέση με την Ισπανία, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι (1 lt.) 69% σε σχέση με τη Σλοβενία, η μπίρα 39% σε σχέση με τη Γερμανία και το παιδικό γάλα σε σκόνη 83% σε σχέση με την Ισπανία.

Ταυτόχρονα ωστόσο, σε αντίθεση με τις τιμές των διεθνών επώνυμων προϊόντων, η χώρα μας αποδεικνύεται εξαιρετικά φτηνή στα φρούτα, στα λαχανικά και στα μακαρόνια, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις άλλες χώρες.

Όπως σημειώνεται, υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται ακόμη και σε διπλάσια τιμή στην Ελλάδα απ' ό,τι π.χ. στη Γερμανία ή εταιρείες που δουλεύουν με μεικτό περιθώριο κέρδους από 40% ως και 60%.

Eκτεταμμένους ελέγχους σχεδιάζει το υπουργείο

Ο ενδοομιλικός έλεγχος (transfer pricing) είναι ένα από τα βασικά εργαλεία, που διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας, για να βάλει σε κίνηση τη διαδικασία μείωσης των τιμών.

Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να περάσει νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του καμποτάζ) με την οποία θα συσταθούν μεικτά κλιμάκια ελέγχου των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος πιο αποτελεσματικός, ενώ πρόκειται να προσληφθούν και εξειδικευμένοι εξωτερικοί συνεργάτες.

Επίσης, απέκτησε το σύστημα "Αmadeus"- που έχουν όλες οι αντίστοιχες Αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- με το οποίο είναι δυνατός ο έλεγχος της αξιοπιστίας των στοιχείων που υποβάλλουν οι πολυεθνικές εταιρείες στο υπουργείο.

Εξάλλου, μια ομάδα δέκα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου έχει εκπαιδευτεί από τον Σύνδεσμο Ορκωτών Ελεγκτών, για να μπορεί να ελέγχει τις ενδοομιλικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το transfer pricing, οι πολυεθνικοί όμιλοι πρέπει να είναι σε θέση να τεκμηριώσουν τις τιμές των προϊόντων τους στις συναλλαγές που έχουν από μητρική σε θυγατρική εταιρεία.

Και προφανής στόχος είναι ο εντοπισμός τυχόν υπερτιμολογήσεων των ενδοομιλικών συναλλαγών, με αποτέλεσμα να διογκώνεται τεχνητά το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται, άρα να εμφανίζεται ως αναγκαία η αύξηση των τιμών πώλησης προς τους τελικούς καταναλωτές.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr