'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τραγωδία σε φεστιβάλ μουσικής

Στον πανικό αποδίδουν οι αρχές το θάνατο 15 νέων ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ στη Γερμανία. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει...

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 15 τραυματίες από τους οποίους οι 10 σοβαρά, είναι ο απολογισμός από μαζικό πανικό σε μουσικό φεστιβάλ στη Γερμανία.

Πρόκειται για το ετήσιο φεσιβάλ techno μουσικής Love Parade στο Ντούισμπεργκ της Γερμανίας και σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε πανικός στο τούνελ εισόδου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο εκατοντάδων στο χώρο.

Τα σωστικά συνεργεία, χρειάστηκε να κάνουν ανάνηψη σε τουλάχιστον 10 τραυματίες.

"Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας μαζικού πανικού που προκλήθηκε στη σήραγγα εισόδου, στο χώρο του φεστιβάλ και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Ραλφ Κλάουκ, αστυνομικός διευθυντής του Ντούισμπεργκ.

Από τους 15 τραυματίες οι πληροφορίες φέρουν τους 10 σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο WDR μετέδωσε ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν το μουσικό γεγονός στο Ντούισμπεργκ.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος

Τα άτομα που παρακολουθούσαν τις μουσικές εκδηλώσεις συνέχισαν να διασκεδάζουν μη γνωρίζοντας τί είχε συμβεί στη σήραγγα της εισόδου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν σταδιακά τον κόσμο από το χώρο χωρίς να προκαλέσουν περισσότερο πανικό, συνέχισε το WDR.

Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ!!

O ανυποψίαστος αστυνομικός από εκεί που διασκέδαζε με την παρέα του, βρέθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.

Όλα έγιναν σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Ο αστυνομικός, ήταν εκτός υπηρεσίας και έπινε τον καφέ του, με φίλους και συγγενείς. Ξαφνικά χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε, τον πλησίασε ένας ....
νεαρός και τον δάγκωσε με πρωτοφανή μανία στο αυτί!

Όλοι πάγωσαν. Ο αστυνομικός γέμισε αίματα, ενώ ο δράστης βγήκε από την καφετέρια και άρχισε να τρέχει. Λίγο πιο κάτω έσκυψε και άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στον δρόμο! Στην καφετέρια έφτασε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό σε νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης είναι τοξικομανής που είχε προηγούμενα με τον αστυνομικό. Η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια Μαγνησίας, ώστε να συμπληρωθεί πλήρως το παζλ της άγριας επίθεσης...

ΠΗΓΗ: http://rokakias.blogspot.com

Η ΝΔ καίγεται και ο Καραμανλής δροσίζεται!!!

Εντονο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής απολαμβάνει απερίσπαστος τις διακοπές του, ενώ η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει στην πλάτη της όλους τους σκελετούς που βγαίνουν από γαλάζια ντουλάπια.

Η τελευταία διαρροή συνεργατών του Κώστα Καραμανλή λέει ότι ο τέως πρωθυπουργός θα μιλήσει όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, όχι για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Η διαρροή αυτή ασφαλώς δεν καλύπτει τις ανάγες που έχει σήμερα η ΝΔ να απαντήσει πειστικά και άμεσα σε όλα όσα καταλογίζονται στην διακυβέρνηση των τελευταίων πεντέμιση ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολύ σκληρή δήλωση του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε απάντηση της καταγγελίας της Ρηγίλλης για πολιτική δίωξη και σκευωρία, αναφορικά με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Γιάννη Αγγέλου, έχει προκαλέσει προβληματισμό σε επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, που καταλαβαίνουν πόσο επώδυνη μπορεί να γίνει μία ανοιχτή σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη.


ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Από ποιούς κυβερνάται η Ελλάδα;

Η τρόικα δεν εμπιστεύεται τους υπουργούς.

Ζητεί να τους συνοδεύει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συγκρίνει τα στοιχεία για την εκτέλεση του μνημονίου.

Εάν ορισμένοι πλέον θεωρούν ότι η χώρα κυβερνάται από την σημερινή κυβέρνηση, το παρακάτω ρεπορτάζ, θα τους βάλει σε σκέψεις, εάν δεν τους αλλάξει την γνώμη τους περί το ποιος είναι αφεντικό στην Ελλάδα.

"Oι αντιδράσεις των υπουργών αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η παρακολούθηση του μνημονίου, έκρυψαν ένα μεγαλύτερο ζήτημα από το αν θα τριγυρνούν οι «φον φούφουτοι» παρέα με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στα υπουργεία. Το αίτημα της τρόικας, που ανέλαβε να διατυπώσει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνει τη δυσάρεστη αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία για τη μείωση των δαπανών και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που τους παρουσιάζουν οι υπουργοί. Αυτό κατ΄ επέκταση σημαίνει ότι τα μέτρα υλοποίησης του μνημονίου δεν πάνε τόσο πρίμα όσο επιμένει η κυβέρνηση.

Τη δυσπιστία της τρόικας επιβεβαιώνουν και κορυφαίοι υπουργοί, ενώ ορισμένοι την αποδίδουν στα μπρος-πίσω του Ασφαλιστικού μέχρις ότου καταλήξει το υπουργείο Εργασίας σε μια συμπαγή πρόταση. Οπότε δεν είναι περίεργο που επιθυμούν να έχουν μαζί τους τον κ. Παπακωνσταντίνου με τα κιτάπια του προκειμένου να συγκρίνουν επιτόπου τα στοιχεία, αλλά αυτό τελικώς συνθέτει ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση".


ΠΗΓΗ: http://syndesmos71.blogspot.com

Τίναξαν στον αέρα αυτοκίνητο στη Λεμεσό

Εκρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησία 66χρονου, σημειώθηκε γύρω στις 23:45 χθες βράδυ σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν εξετάσεις.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλετο στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, που τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, μεταξύ του μπροστινού ανεμοθώρακα και του καπό.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και στους πλαϊνούς υαλοπίνακες.
Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στο μπροστινό μέρος αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο πλησίον του πρώτου.
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις


ΠΗΓΗ: http://filoksenos.blogspot.com

Τραγωδία. Ζευγάρι που κοιμόταν σε παραλία παρασύρθηκε από φορτηγό..

Τραγική κατάληξη είχε για ένα ζευγάρι Ρουμάνων η απόφασή τους να περάσουν τη νύχτα στην παραλία του Φλοίσβου.

Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπαγκ στην παραλία, όταν στις 4:15 τα ξημερώματα τούς παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.
Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά με εντολή του εισαγγελέα την προανάκριση για το τραγικό περιστατικό θα κάνει η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.
Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.
Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.


ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anemo-milos.blogspot.com

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ...

Έβαλαν οι φωστήρες τις σημαίες της κάθε χώρας στο πάτωμα για να σταθούν επάνω της οι Πρωθυπουργοί για φωτογραφία ποδοπατώντας την. (Στις μασονικές στοές το τυπικό για να ανεβεί κάποιος στον 18 βαθμό είναι να.....ποδοπατήσει την σημαία της χώρας του).

Ο δικός μας έτρεξε πρώτος να πατήσει τον σταυρό και εξευτελίστηκε μπροστά στον Τούρκο που σεβάστηκε την ημισέληνο. Και όμως δεν είναι απύθμενη ανοησία που δέρνει τους δικούς μας. Είναι δείγματα τελείας υποταγής.

Η Εθνική σημαία αποτελεί κρατικό σύμβολο που θεωρείται το πιο σεβαστό σε ένα κράτος και προστατεύεται από τη κείμενη ανά Χώρα νομοθεσία.

Νόμος 851 (ΦΕΚ Α΄ 233 από 21/22.12.1978)
Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός.

Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντό στη κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.
Ο τύπος και τα χρώματα (κυανό και λευκό) της εθνικής σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Στις 15 Μαρτίου του ίδιου χρόνου το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), που είχε αναλάβει την προσωρινή διοίκηση της Ελλάδας, όρισε με το Διάταγμα 540 τρεις τύπους σημαιών : μια σημαία ξηράς και δυο θαλάσσης, μια για το πολεμικό και μια για το εμπορικό ναυτικό.
Η σημαία της ξηράς είχε σχήμα τετράγωνο, κυανό και έφερε έναν λευκό σταυρό που κάλυπτε όλη της την επιφάνεια. Οι σημαίες της θαλάσσης είχαν την ίδια μορφή που διαθέτει η σημερινή εθνική σημαία. Μοναδική διαφορά στη σημαία του εμπορικού ναυτικού ήταν η αντιστροφή των χρωμάτων (κυανό αντί λευκού) στη θέση του σταυρού. Η σημαία των εμπορικών πλοίων εξομοιώθηκε με εκείνη των πολεμικών το 1828, όταν αναγνωρίστηκε ότι τα εμπορικά πλοία είχαν λάβει μέρος στον αγώνα ως πολεμικά.
Η εθνική σημαία τροποποιήθηκε έκτοτε αρκετές φορές, κυρίως ως συνέπεια των πολιτειακών μεταβολών, χωρίς όμως να μεταβληθεί ριζικά. Το 1833 προστέθηκε στις σημαίες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού ο βαυαρικός θυρεός ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862. Με την άφιξη του Γεωργίου Α΄ το 1863 περιελήφθη στις σημαίες των ανωτέρω σωμάτων το στέμμα το οποίο παρέμεινε μέχρι τη μεταπολίτευση του 1924.
Από το 1864 η σημαία για τα τάγματα Πεζικού απετελείτο από μεταξωτό ύφασμα που έφερε τριγύρω χρυσά κρόσσια και στο κέντρο του λευκού σταυρού την εικόνα του προστάτη της, Αγίου Γεωργίου.
Οι πολεμικές σημαίες που ισχύουν σήμερα είναι για το ναυτικό η εθνική σημαία, και για το στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της χωρίζοντάς την σε τέσσερα ίσα τμήματα. Στο κέντρο του σταυρού, η σημαία του στρατού ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε σημαία της αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


ΠΗΓΗ: http://greeksurnames.blogspot.com/

Oύτε μια αναφορά για το troktiko στα δελτία της tv..

Άγνοια ή στοχευμένη απόρριψη; Αποσιώπηση του γεγονότος ή πένθος σιωπηρό; Η ουσία είναι πως ο Σωκράτης ήταν ένας από εμάς και το troktiko ένα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η τελευταία ανάρτηση του blog δεν έγινε θέμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα. Τα δελτία ειδήσεων δεν φιλοξένησαν ούτε μια αναφορά. Ούτε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Μα, μήπως οι εξελίξεις στο blog που αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνωστών δεν είναι είδηση; Μήπως η τελευταία αυτή είδηση που λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναρτήθηκε, δε συνιστά την απαρχή μιας νέας εποχής στα Μέσα Ενημέρωσης και θα έπρεπε να έχει μια θέση ανάμεσα στη θεματολογία της ημέρας στα δελτία;

Φαίνεται πως ακόμη και η τηλεοπτική αναφορά του κλεισίματος του τρωκτικού θα αποτελούσε «διαφήμιση» για το blog που ήταν το ίδιο διαφήμιση του εαυτού του. Και ως τέτοια, δεν έγινε ποτέ από τα κανάλια.


Πηγή: newsbeast.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sarotiko.blogspot.com

Ο Γερουλάνος μετά τον Καραγκιόζη που τον άφησε να τουρκέψει τώρα "έγραψε" και την Ολυμπιακή Φλόγα!!!!!

Ντροπή! Ελαμψε δια της απουσίας της η κυβέρνηση στη σημερινή τελετή αφής της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη.

Βαρύτατη η προσβολή για το Ολυμπιακό Ιδεώδες, για την κοιτίδα του Ολυμπισμού, για την Ελλάδα, από τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ο οποίος όχι μόνο δεν εκπροσωπήθηκε από τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να ειδοποιήσει ότι, δεν θα παραστεί. Εγραψε, κατά το κοινώς λεγόμενο, εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του την τελετή, σε αντίθεση με τη διοργανώτρια χώρα, που εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, τον πρόεδρο της επιτροπής διοργάνωσης και άλλους αξιωματούχους, παρόντος βεβαίως του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, του μέλους της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελα, των Ολυμπιονικών του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα και φυσικά των φορέων της Ηλείας.
Προφανώς ο νεόκοπος υπουργός θεώρησε πως η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συνιστά μια «τυπική κυβερνητική υποχρέωση»!...

Μα, είναι δυνατόν με αυτούς τους ανθρώπους να μιλήσουμε σοβαρά για την «βαριά βιομηχανία του τουρισμού και του πολιτισμού»;


πηγή kafeneio

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://koukfamily.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ" Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ;;

ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Εκπληξη δημιουργείται από την "σιωπή" του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ό οποίος δύο μέρες τώρα από τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια , δεν έκανε ούτε μία δήλωση γιά το τραγικό γεγονός..
Οί πολίτες θέλουν και έχουν την ανάγκη στό γενικώτερο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται να αισθάνονται δίπλα τους τις Δυνάμεις Ασφάλειας του Κράτους και τον Πολιτικό τους Προιστάμενο.
Άλλο η κριτική γιά πράξεις ή παραλείψεις και άλλο η αγάπη πρός τον θεσμό πού ασφαλώς είναι δεδομένη..

Ίσως επειδή έχει κατηγορηθεί ότι λέει περισσότερα από όσα κάνει, να θέλει να εμφανισθεί αυτή τη φορά με ουσιαστικές και όχι τυπικές δηλώσεις.
Μακάρι να είναι έτσι...


ΠΗΓΗ:
http://politikosafari.blogspot.com

Κ.Παπούλιας - Η νέα γενιά,θα υποφέρει περισσότερο από όλους, καθώς «της παραδίνουμε μια χώρα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας»

Στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό» απέδωσε την «κύρια ευθύνη για την ελληνική παρακμή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε το κράτος, «τον μεγαλύτερο παραβάτη» όπως είπε, να αποδείξει ότι «η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς».....

«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη.. που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε επίσης την ελληνική πολιτική τάξη «να κάνει τη δημοκρατία να λειτουργήσει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με αλλαγές που δεν έγιναν για δεκαετίες, στις οικονομικές και διοικητικές δομές, στη σκέψη και στις στάσεις ζωής».
Ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση επισημαίνοντας ότι.....
«με το ξέσπασμά της έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974».

Τόνισε δε ότι παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, «η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».

Η νέα γενιά, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα υποφέρει περισσότερο από όλους, καθώς «της παραδίνουμε μια χώρα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας» και υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που της οφείλουμε είναι να της διασφαλίσουμε καλύτερη παιδεία, ένταξη στην παραγωγή, να της δώσουμε προοπτική και επομένως, να δώσουμε προοπτική στη χώρα».

...........http://citypress-gr.blogspot.com
http://wwwaristofanis.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ]ΜΕ ΣΤΟ: http://kerkyraikialepou.blogspot.com

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η 2Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ...

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να βγει η χώρα από την κρίση, δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η δεύτερη δόση του δανείου, στο πλαίσιο του μνημονίου με...

ΕΕ και ΔΝΤ είναι εξασφαλισμένη, καθώς «οι όροι που τέθηκαν έχουν εκπληρωθεί». Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου τονίζει ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προχωράει κανονικά, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί το έργο της κυβέρνησης είναι δύσκολο και υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει. Πάντως, όσον αφορά στα έσοδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος, καθώς εκτιμά πως τα αποτελέσματα θα φανούν το προσεχές διάστημα όταν θα ενσωματωθεί και η δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου.


ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Υποβάθμιση της εκπαιδευτικής κατάταξης των Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Δελτίο Τύπου : Γραμματεία Ειδικών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ

Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της απαξίωσης θεσμών και αξιών, έρχεται να προστεθεί άλλη μια ανορθογραφία της σημερινής παρακμάζουσας Κυβέρνησης, η οποία πλήττει για ακόμη μια φορά μία από τις πιο αδικημένες και συνάμα με μεγάλη προσφορά κοινωνικές ομάδες, αυτή των αστυνομικών .

Πιο συγκεκριμένα,Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/37345/0004 από 4-6-2010 Κ.Υ.Α (784-Β) που αφορά την.....

περιβόητη πλέον απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, εστάλησαν στις 8 Ιουλίου σε όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συμπληρωματικές οδηγίες απογραφής. Οι οδηγίες αυτές καθορίζουν το εκπαιδευτικό επίπεδο στο οποίο κατατάσσονται οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων, κάνοντας γνωστό πως εφεξής θα συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία με ένδειξη «Δ.Ε.» (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), εντάσσοντας τους ουσιαστικά στο σύστημα απογραφής ως αποφοίτους Λυκείου.

Είναι ευρέως γνωστό πως με βάση τη σχετική Νομολογία του ΣτΕ, οι παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας εξομοιώνονται με τις υπόλοιπες Ανώτερες Σχολές της χώρας και τα ΤΕΙ.

Σε μια εποχή που οι θεσμοί και οι αξίες απαξιώνονται συνεχώς, η ελληνική Πολιτεία επιλέγει για ακόμη μία φορά να απαξιώσει και να υποβαθμίσει το λειτούργημα του αστυνομικού. Ενδεικτικά επισημαίνουμε ορισμένα βασικά σημεία , τα οποία η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όφειλε να τα γνωρίζει και να εφαρμόσει:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1404/1983, του Ν. 2621/1998, του Ν. 2817/2000 και του Ν. 2916/2001, με τους οποίους αποσαφηνίζεται ο ρόλος των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους στην Ανώτατη εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 5, 6 και 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος, από τα οποία προκύπτει ότι τόσο η ανώτατη εκπαίδευση όσο και η ανωτέρα επαγγελματική εκπαίδευση ανήκουν στην ίδια Τρίτη βαθμίδα, καθώς και του άρθρου 4 του Συντάγματος περί Ισότητας.
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη σχολή Αστυφυλάκων και στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 1351/1983 (ΦΕΚ 56 Α΄) «Εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», καθώς επίσης ότι η φοίτηση στην σχολή Αστυφυλάκων διαρκεί πέντε (05) εξάμηνα. {Άρθρο 1, παρ. 1 και Άρθρο 2, παρ. 1 του Ν. 2226/1994 « Εισαγωγή, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και στο Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και άλλες διατάξεις»}.
Στα ηλεκτρονικά πεδία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.apografi.gov.gr στην Δ. Ομάδα - Εκπαίδευση που καταχωρούνται στοιχεία σχετικά με τίτλους σπουδών, δίδεται το δικαίωμα σε αποφοίτους της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων που δεν ανήκουν πλέον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά σε άλλο τομέα του Δημοσίου πλέον, να καταχωρήσουν ως τίτλο σπουδών το πτυχίο της αποφοίτησης από την Ανωτέρα Σχολή Αστυφυλάκων.
Ευελπιστούμε πως έστω και την ύστατη στιγμή η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα διορθώσει αυτή την εξόφθαλμη αδικία και δεν θα πλήξει για ακόμη μία φορά το κύρος και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη της ασφάλειας στο δρόμο. Ως νέοι άνθρωποι επιζητούμε μια ελληνική αστυνομία αξιόμαχη, πλήρως καταρτισμένη και με υψηλό φρόνημα μη μπορώντας να παραβλέψουμε τις αδικίες εις βάρος δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων των στελεχών της, ούτε τώρα αλλά ούτε και μελλοντικά.


ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

Από 6.500 ευρώ, παίρνω 4.800..πρέπει να περιορίσω τις διακοπές..η οικογένεια γκρινιάζει

"Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί."

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ασφαλιστικό και τις περικοπές μισθών-συντάξεων.
Δεν θα σας λυπηθούμε κ. Αντιπρόεδρε, δεν μπορείτε να έχετε παράπονο με τις αποδοχές που παίρνετε.
Μην τρελαθούμε κιόλας...
Τι θα πρέπει δηλαδή να λένε οι σύζυγοι και τα παιδιά αυτών που είναι άνεργοι, ή παίρνουν 800 από 1000 ευρώ που έπαιρναν πριν;
Πόσες μέρες διακοπές θα πάνε οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων;
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο κ. Πάγκαλος να μην αναφερόταν στον εαυτό του, αλλά σε κάποιους άλλους που έπαιρναν 6.500 ευρώ και τώρα παίρνουν 4800...
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ....

στην εφημερίδα Economic Observer.
Η πλήρης συνέντευξη ΕΔΩ
Δημοσιογράφος: Οι περισσότεροι Έλληνες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση θίγει προσωπικά συμφέροντα, κυρίως με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή των συντάξεων.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Αν οι πολίτες δεν κατανοούσαν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, θα ψήφιζαν ακραία κόμματα. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι φυσικό να αισθάνονται οι πολίτες δυσαρεστημένοι και να διαμαρτύρονται. Κάτι απροσδόκητο έχει συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι άνθρωποι, που είναι δυσαρεστημένοι, είναι και πρόθυμοι να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αλλά πολλοί από αυτούς δεν εκφράζουν τις σκέψεις τους. Οι πολίτες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά μία λύση στο πλαίσιο της Ε.Ε. Οι πολίτες χρειάζονται μία ισχυρή λύση.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://citypress-gr.blogspot.com

Αυξήσεις έως 15% στα τέλη κυκλοφορίας

Τα νέα Τέλη θα υπολογίζονται βάσει της 1ης άδειας κυκλοφορίας, του κυβισμού αλλά και των εκπομπών ρύπων. Καταργείται η έκτακτη εισφορά για τους κατόχους παλαιών ΙΧ μεγάλου κυβισμού

Του Γιώργου Ανδρή

Ακόμη πιο υψηλό αναμένεται να είναι το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων τον επόμενο χρόνο καθώς τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2011, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι δύο ταχυτήτων, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της «Η» στις 19 Φεβρουαρίου του 2010. Τα νέα Τέλη θα υπολογίζονται βάσει της 1ης άδειας κυκλοφορίας, του κυβισμού αλλά και των εκπομπών ρύπων.
Ειδικότερα τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2011 στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζονται βάσει του κυβισμού του κινητήρα ενώ όσα ΙΧ ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 τα Τέλη θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα. Οσον αφορά στις χρεώσεις στην πρώτη κατηγορία που αφορά στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν ως βάση θα ληφθούν τα Τέλη του 2009 τα οποία κυμαίνονταν από 18 έως και 580 ευρώ, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 15% και θα διαμορφωθούν από 21 έως και 667 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία όπου και ανήκουν τα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2011 ο υπολογισμός των Τελών Κυκλοφορίας θα γίνεται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα και θα κυμαίνεται από 0,50 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κάθε κινητήρας...

Βέβαια μεγάλη ανάσα αναμένεται να πάρουν οι κάτοχοι παλαιών οχημάτων με μεγάλους κινητήρες καθώς καταργείται η έκτακτη εισφορά που κατέβαλαν για τα Τέλη του 2010 όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. και η οποία κυμαίνονταν από 150 έως 650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό...

Παλαιά ΙΧ
Τα Τέλη για ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31/12/2011 εξετάζεται να υπολογίζονται με βάσει εκείνα του 2009 τα οποία κυμαίνονταν από 18 έως και 580 ευρώ προσαυξημένα όμως κατά 15%. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα εισπράξει περίπου 1,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. θα αφορούν στην αύξηση του 15% που θα επιβληθεί σε όλες τις κατηγορίες. Ετσι τα Τέλη του 2011 αυξάνονται κατά 2,7 ευρώ στην κατηγορία οχημάτων με κινητήρες έως 300 κ.εκ., 6,9 ευρώ για κινητήρες έως 785 κ.εκ., 16,8 ευρώ για κινητήρες έως 1.357 κ.εκ., 30,3 ευρώ στα ΙΧ με κινητήρες έως 1.928 κ.εκ., 66,9 ευρώ στα μοντέλα με κινητήρες έως 2.357 κ.εκ. Και 87 ευρώ στα πολυτελή ΙΧ με κινητήρες άνω των 2.358 κ.εκ.

Ρύποι
Αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας σε όσα ΙΧ ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011 καθώς, όπως είχε δημοσιεύσει η ?Η? στις 19 Φεβρουαρίου, θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων των κινητήρων με κλιμακωτή χρέωση. Ειδικότερα για αυτοκίνητα με κινητήρες που εκπέμπουν έως 100 γραμμαρια CO2 ανά χιλιόμετρο η χρέωση θα είναι 0,50 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο που εκπέμπει κάποιο αυτοκίνητο.

Για οχήματα με κινητήρες που εκπέμπουν από 101 έως και 150 γρ. ανά χλμ. η χρέωση θα είναι 1 ευρώ ανά γραμμάριο. Αμέσως μετά τοποθετούνται τα ΙΧ με κινητήρες που εκπέμπουν από 151 έως και 200 γρ. CO2 ανά χλμ. με χρέωση 1,5 ευρώ ανά γραμμάριο. Οσα αυτοκίνητα εκπέμπουν από 201 έως και 250 γρ. CO2 ανά χλμ. θα καταβάλλουν 2 ευρώ και τέλος τα ΙΧ με κινητήρες που εκπέμπουν πάνω από 250 γρ. CO2 ανά χλμ. θα πληρώνουν 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο!

Όπως είναι προφανές, τα «καθαρά» αυτοκίνητα που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους είναι αρκετά ευνοημένα καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα καταβάλλουν πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που θα πλήρωναν με το παλιό σύστημα.

Εξελίξεις για πετρελαιοκίνηση
Το φθινόπωρο στην Ελλάδα το πρώτο υβριδικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο

Αγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο τα δεδομένα το φθινόπωρο θα αλλάξουν καθώς θα εισαχθεί το πρώτο υβριδικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο στην ελληνική αγορά (Peugeot RCZ Hybrid4) το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το δρόμο για την απελευθέρωση των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. έστω και υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα η έλευση του πρώτου υβριδικού πετρελαιοκίνητου μοντέλου με ελάχιστους ρύπους θα είναι αδιανόητο να μην επιτρέπεται να κυκλοφορεί εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς δεν ρυπαίνει! Αλλωστε όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν οι πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 είναι πολλοί πιο «καθαροί» από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες και αν δεν επιτραπεί η κυκλοφορία των οχημάτων που έχουν τοποθετηθεί θα πρέπει να απαγορευθεί αντίστοιχα και η κυκλοφορία των Ι.Χ. με βενζινοκινητήρες Euro5!

Παραδείγματα για τα «πράσινα» τέλη
H Alfa Romeo Mito με κινητήρα 1.4 λίτρων το οποίο εκπέμπει 129 γρ. CO2 ανά χλμ. με το καθεστώς των Τελών του 2009 θα πλήρωνε 202 ευρώ ή 168 αν υπολογιστεί στα επίπεδα του 2008. Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού για το 2011 ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα καταβάλει μόλις 129 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης ενός Toyota IQ το οποίο εκπέμπει 99 γρ./χλμ. με το παλιό καθεστώς θα κατέβαλλε 112 ευρώ για το σήμα των Τελών βάσει των επιπέδων του 2009 και 93 ευρώ βάσει του 2008 ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού θα καταβάλει μόλις 49,5 ευρώ!

Αντίστοιχα ιδιοκτήτης ενός VW Tiguan με εκπομπές ρύπων 185 γρ./χλμ. με το παλιό καθεστώς θα πλήρωνε 202 ευρώ (2009) ή 168 ευρώ (2008) ενώ με το νέο καθεστώς θα πρέπει να καταβάλει 277,5 ευρώ!


ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/

«Έφυγε» ο δημιουργός του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων των Ιωαννίνων

Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,μας άφησε τεράστια κληρονομιά

Τον άνθρωπο που ίδρυσε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων,όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την ιστορία, μέσα από κέρινα ομοιώματα, ξακουστών, αλλά και αφανών ηρώων, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την προεπαναστατική περίοδο έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,αποχαιρετούν σήμερα τα Γιάννενα!!!Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,«έφυγε» αφήνοντας μας,μια τεράστια κληρονομιά.


Ποιός ήταν ο Παυλος Βρέλλης

Γεννημένος στα Γιάννενα στις 25/3/1923, ορφάνεψε σε ηλικία 4 ετών από μητέρα. Εννέα χρόνια αργότερα χάνεται και ο πατέρας του.Η θεία του, Σοφία Παραμυθιώτη, αδερφή της μητέρας του, τον μεγαλώνει και τον σπουδάζει. Ο ρόλος της, τόσο σαν παιδαγωγός (δασκάλα η ίδια), όσο και σαν παρουσία με σπουδαία καλλιτεχνική αγωγή, τον επηρεάζει βαθύτατα.Το έργο της δύσκολο.Όχι μόνο επειδή ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος άφησε έντονα τα σημάδια του, αλλά επειδή ο Παύλος είναι ο πλέον ζωντανός από τους ανιψιούς της. Η καλλιτεχνική του πλευρά, είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται από την παιδική του ηλικία, όταν είχε ζωγραφίσει ή σμιλέψει σε ξύλο ή πέτρα, αγαπημένους του ήρωες. Η άλλη του πλευρά όμως ήταν αυτή που στάθηκε η αιτία να προχωρήσει μπροστά στη ζωή. Ο ζωντανός του χαρακτήρας και η αγάπη του για δράση και ανακαλύψεις, τον κράτησε ζωντανό πνευματικά, όταν -έφηβο πια- τον συνέλαβαν οι Γερμανοί κατά την περίοδο της κατοχής, χρησιμοποιώντας τον μαζί με άλλα παιδιά για να καθαρίζει απομεινάρια πολεμικού υλικού, που δεν είχε εκραγεί...Έχοντας ζήσει σα μελλοθάνατος, σκάλιζε στη φυλακή απλά αντικείμενα σε ξύλο, περίμενε τις τελευταίες του στιγμές, είδε φίλους να χάνονται για πάντα, αποτύπωνε μορφές συγκρατούμενων του, με διαφορετική πια ενόραση. Άρχισε να έχει τις πρώτες του πνευματικές ανησυχίες, οι οποίες τώρα πια δε βασίζονταν απλά σε μια παρόρμηση για εξερεύνηση, αλλά σε μια ανάγκη για έκφραση, μέσα απ' αυτά που ένιωθε ότι τον αντιπροσώπευαν περισσότερο.Μετά από επιθυμία και προτροπές της θείας του, θα τον δούμε το 1945, να μπαίνει στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και να αποφοιτά το 1947. Σε ηλικία 23 χρονών (πριν μπει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), καταπιάνεται με τη δημιουργία προτομών.Το 1954, αποφοιτά από τη Σχολή του με Θεωρητικό και Πρακτικό Πτυχίο. Είναι, τώρα πια, ο πρώτος Ηπειρώτης που κατάφερε να περάσει στη Σχολή αυτή και ο πρώτος Ηπειρώτης που αποφοιτεί απ' αυτή, με τέτοια εφόδια.Δε σταματά εκεί τις σπουδές του. Με υποτροφία, παρακολουθεί μαθήματα Τέχνης & Τεχνικής της Χαλκογλυπτικής στη Φλωρεντία (όπου εργάζεται για σύντομο χρονικό διάστημα) και Ψηφοθεσίας στη Ραβέννα. Εργάζεται όμως, κυρίως, σαν καθηγητής Τεχνικών σε Γυμνάσια και Λύκεια. Ανακαλύπτει τις αδυναμίες του συστήματος της εκπαίδευσης και προετοιμάζει κατάλληλα, με τα μαθήματά του αυτά, μελλοντικούς υποψήφιους Αρχιτεκτονικής.

Το μουσείο στο Μπιζάνι

Έχοντας αποσυρθεί από τη μέση εκπαίδευση, με το βαθμό του γυμνασιάρχη, αγόρασε μια πετρώδη έκταση γης, 17 στρέμματα, τον Φλεβάρη του 1983, κοντά στο χωριό Μπιζάνι (απέχει 12 χλμ. από τα Γιάννενα και βρίσκεται πολύ κοντά στα ιστορικά πεδία μαχών, που σημάδεψαν τις μάχες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-'13). Για τα επόμενα 12 χρόνια, δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, δεδομένου ότι άρχισε όλο το εγχείρημά του, σε ηλικία 60 χρονών. Ευτύχησε να έχει την αμέριστη βοήθεια πρώην μαθητών και πιστών του φίλων και την υποστήριξη ατόμων, οι οποίοι γνώριζαν τη δουλειά του και πίστευαν στην καλλιτεχνική του φλέβα.

(Αρχι)μάστορας, ενδυματολόγος, συλλέκτης

Δούλεψε ασταμάτητα ως εργάτης, (Αρχι)μάστορας, ενδυματολόγος, συλλέκτης κι αρχιτέκτονας, προκειμένου να δώσει μορφή και ζωή, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου που "φιλοξενεί" τα κέρινα ομοιώματά του. Κύριος σκοπός του ήταν να μπορέσει να κερδίσει τον επισκέπτη μ' έναν ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να τον κάνει, σταδιακά, να αισθανθεί ο ίδιος υποκείμενο της Ιστορίας και μέσα από τη διαδικασία του "να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει" τα θέματα, να αποκτήσει μια πρωτόφαντη εμπειρία, διευρύνοντας τα όσα γνώριζε σχετικά με πρόσωπα και γεγονότα. Η Ελληνική Ιστορία ήταν η μόνη πηγή απ' την οποία άντλησε τα θέματά του. Με ιδιαίτερη φροντίδα χάραξε δρόμους, διαμόρφωσε πλατείες, έφτιαξε, με τα χέρια του καλντερίμια και βραχόκηπους, μετασχημάτισε το φυσικό περιβάλλον γύρω από το μουσείο και φύτεψε αμέτρητα δέντρα και φυτά. Στο κτιριακό συγκρότημα, που περιλαμβάνει το Μουσείο, τη βιβλιοθήκη, το γραφείο και το χώρο εργασίας του, έδωσε μορφή Αστικής Φρουριακής Αρχιτεκτονικής, που συναντάται μόνο στην ενδοχώρα της Ηπείρου κατά τον 18ο αιώνα.Πάντα, σεβόμενος "τα μορφολογικά και ρυθμολογικά στοιχεία που η ίδια η παράδοση τού έχει υπαγορεύσει" όπως ο ίδιος συνήθηζε να λέει...


ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/

Συνελήφθησαν εκβιαστές στη Θεσσαλονίκη. Ζητούσαν χρήματα για να μη...σκοτώσουν !!!

Συνελήφθη χθες (23-7-2010), βραδινές ώρες, στο 24ο χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 45χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα της εκβίασης.

Συνελήφθη επίσης και η 31χρονη σύζυγος του, η οποία του παρείχε συνδρομή.
Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες δύο ημεδαπών (πατέρας και υιός), ηλικίας 63 και 33 ετών αντίστοιχα, που έλαβαν χώρα την 15 και 23-7-2010 στο Α.Τ. Ασσήρου, για την σε βάρος τους εκβίαση από άγνωστο άτομο, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι, άγνωστος άντρας, επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής τους και της οικογένειάς τους, απαιτούσε εκβιαστικά την παράδοση κοσμημάτων, χρυσών λιρών και...
χρηματικού ποσού.


Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνες, κατέληξαν στα στοιχεία ταυτότητας του αγνώστου. Πρόκειται για 45χρονο άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε αγροτική περιοχή, στο ύψος της διασταύρωσης της επαρχιακής οδού Ασσήρου – Κριθιάς, ενώ σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που βρισκόταν σε παρακείμενη περιοχή, τον ανέμενε η 31χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κι ένας ανιχνευτής μετάλλων.
Πάντως 1) ο ανιχνευτής μετάλλων και
2) οι λίρες που ζητούσαν ( μετά βεβαιότητος ότι υπάρχουν)
3) το όλο "σκηνικό", παραπέμπει σε χρυσοθήρες που μάλλον κάπου δεν τα βρήκαν.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε αποκαλύψεις......

ΕΔΩ δεν εχουμε να φάμε, 106 βεκ. ευρώ για... Τούρκικο Τζαμί θα δώσουμε

Την στιγμή που η χώρα παραπαίει και ο Ελληνικός λαός φυτοζωεί κάτω από τα δεινά της τρόικας του ΔΝΤ, κάποιοι θέλουν με το ζόρι να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ το TZAMI.

Σας παρουσιάζουμε το ενημερωτικό σημείωμα του ΑΝΣ προς τον ΥΕΘΑ, στο οποίο αναφέρονται εκτιμώμενα κόστη για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού από την περιοχή του Βοτανικού (θέση ελαιώνας), θέση στην οποία έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Μιλώντας, πάντα, οι ναύαρχοι του ΑΝΣ για εκτιμώμενα κόστη (και όχι πραγματικά) αποφάσισαν ότι η μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΠΝ από το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού θα στοιχίσει στον Ελληνικό λαό 91.000.000 ευρό. Η κατασκευή του τεμένους έχει προβλεφθεί περί τα 15.000.000 ευρό, λεφτά που θα παρθούν (σύμφωνα με τον Υ/ΓΕΝ) από λογαριασμούς του Ναυτικού οι οποίοι προορίζονται για συντήρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων του ΠΝ.

Συνολικό "εκτιμώμενο" κόστος 106.000.000 ευρό!!!

Και πάντα "εκτιμώμενο", γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα τίποτε δεν κατασκευάζεται σύμφωνα με το προβλεπόμενο κόστος του.
Όλα στοιχίζουν παραπάνω!

Την στιγμή που μειώνονται συντάξεις των 400 ευρώ, την στιγμή που μειώνονται μισθοί δημοσίων υπαλλήλων, την στιγμή που δεν διατίθενται κονδύλια για συντήρηση υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με το οποίο υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας μας, οι "πολιτικοί" αυτής της χώρας έχουν βάλει αυτοσκοπό την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους με λεφτά του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

Και για την ιστορία οφείλουμε να γράψουμε ότι η περιοχή του ελαιώνα είχε ζητηθεί το 2006 από τον δήμο Αθηναίων για ανάπλαση, αναβάθμιση της περιοχής με στόχο την καλυτέρευση της ζωής των Αθηναίων πολιτών. Αλλά η τότε κυβέρνηση, με απόφαση του Αρείου Πάγου, ακύρωσε την εκποίησή της.

Αυτή είναι η γραμμή των πολιτικών αυτού του τόπου. Μεριμνούν για την καλυτέρευση της ζωής των παρανόμως ερχόμενων μεταναστών σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

http://asimpiestos.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Κινηματογραφική καταδίωξη για ένα κιλό χασίς

Σκηνές από ταινία του Χόλυγουντ εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο στο όχημα δύο νεαρών, ηλικίας 20 και 22 ετών.

Εκείνοι δεν συμμορφώθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι νεαροί πέρασαν αρκετά κόκκινα φανάρια, προκειμένου να τους χάσουν οι αστυνομικοί.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 22χρονος συνοδηγός αποβιβάστηκε και τελικά συνελήφθη λίγο πιο κάτω. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κιλό χασίς.

Όσο για τον οδηγό, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα μετά και από σύγκρουση του αυτοκινήτου με ένα περιπολικό.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

"Θαμμένα και αζήτητα" πάνω από 12 δισ. ευρώ

Το δημόσιο χάνει 300 εκατ. έσοδα ετησίως από τη μη αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού.

Τουλάχιστον κατά τα τελευταία δέκα χρόνια «φιλόδοξοι» επιχειρηματίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν το πρώτο χρυσωρυχείο στην Ελλάδα. Εις μάτην όμως, αφού μέχρι σήμερα οι συγκεκριμένες επενδύσεις παραμένουν εγκλωβισμένες ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της γραφειοκρατίας και των σφοδρών οικολογικών αντιδράσεων, τη στιγμή που αντίστοιχα έργα χρυσού έχουν πραγματοποιηθεί στη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Με τον τρόπο αυτό για περισσότερο από μία δεκαετία η TVXS Hellas και μετέπειτα η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. δεν έχουν καταφέρει να

θέσουν σε λειτουργία τα μεταλλεία της Κασσάνδρας που βρίσκονται στο «τέταρτο πόδι» της Χαλκιδικής, μετά το Άγιο Όρος.

Η εταιρεία που ελέγχει τα ορυχεία στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και τις Σκουριές της Χαλκιδικής ετοιμάζει την τελική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστούν ανυπέρβλητα προσκόμματα, η κατασκευή των χρυσωρυχείων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Πρόσφατα η Ελληνικός Χρυσός που ελέγχεται κατά 5% από τον όμιλο Ελλάκτωρ και κατά 95% από την εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου και στο χρηματιστήριο του Τορόντο European Goldfields, απέκτησε άδεια για ερευνητικές γεωτρήσεις στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, όπως και στις περιοχές Πιάβιτσα, Φισώκα και Τσικάρα.

Εάν το ελληνικό κράτος μεριμνούσε, ώστε σήμερα το συγκεκριμένο έργο να βρίσκεται σε λειτουργία, ενδεχομένως να μη λάμβαναν χώρα οι πρόσφατες δραματικές περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς. Η αιτία; Η εκμετάλλευση των περίπου 7 εκατ. ουγκιών χρυσού, αλλά και των 800 χιλιάδων τόνων χαλκού που βρίσκονται συνολικά στα ορυχεία της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, θα μπορούσε να αποφέρει στην εταιρεία ετήσια έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Και βέβαια από αυτά περίπου τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στον κρατικό κορβανά μέσω ασφαλιστικών εισφορών ή φορολόγησης.


Από τον Δημήτρη Δελεβέγκο http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1016647
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

Συγκλονιστικά τα ευρήματα της Αστυνομίας για τους παιδόφιλους στην Ελλάδα

Ούτε ο πιο αρρωστημένος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να συλλάβει τα ανατριχιαστικά ευρήματα των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην έρευνα που διεξάγουν για την παιδική πορνογραφία στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν να παρακολουθούν on line βιασμούς βρεφών, ενώ ένας άνδρας καταζητείται για ασέλγεια σε βάρος εξάχρονου αγοριού. Κι όλα αυτά ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται ακόμα στη μέση. Την τελευταία εβδομάδα οι αστυνομικοί του Τμήματος, με επικεφαλής τον διοικητή τους, τον Μανώλη Σφακιανάκη, ταξίδεψαν μέχρι τη Μεγαλόνησο, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αράχνη» και κατάφεραν μεγάλο πλήγμα ενάντια στην «κατάρα» της παιδοφιλίας.
Εκτός από το φρικιαστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας που εντόπισαν σε δεκάδες υπολογιστές πολιτών υπεράνω υποψίας, ανακάλυψαν και μια συγκλονιστική ιστορία βιασμού και ασέλγειας σε βάρος ενός μικρού αγοριού από 39χρονο άνδρα, που είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό εδώ και 8 μήνες λόγω απειλών που δεχόταν. Από τις αρχές Ιουνίου οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας “σαρώνουν” ολόκληρη της Ελλάδα, με σκοπό να ξεριζώσουν διεθνές κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.

Η επιχείρηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου έχει την επωνυμία “Αράχνη”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα όταν η έρευνα ολοκληρωθεί θα έχουν σχηματιστεί πάνω από 200 δικογραφίες σε βάρος αντίστοιχων προσώπων που συμμετείχαν στο κύκλφωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε στην χώρα μας για θέματα παιδοφιλίας και παιδικής πορνογραφίας.

newsit

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kampia.blogspot.com

Πάλι πέσανε 2 οδηγοί της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη στο Περιστέρι!

Καταδίωξη και πέσιμο..

Το περιστατικό συνέβη στο Περιστέρι.
Έξι μηχανές της ΔΙΑΣ ήταν σε καταδίωξη αναβάτη με μηχανή εντούρο (και δεν τον πρόλαβαν)..Κατά την καταδίωξη οι 2 από τους έξι πέσανε.Και όπως ήταν φυσικό η καταδίωξη έλαβε τέλος.
Αλλά για καλή τους τύχη...
την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγουν από την περιοχή(έπειτα από 40 λεπτά που έδιναν κατάθεση στην τροχαία Περιστερίου),ένας πολίτης τους ενημέρωσε πως ο αναβάτης της εντούρο έπινε το καφεδάκι του (ανέτος)σε καφετέρια λίγο πιο πέρα..Και πήγαν εκεί και τον συνέλαβαν...Ο ένας από τα παιδιά της ΔΙΑΣ που έπεσε δήλωσε τραυματισμό από τα γδαρσίματα,παρόλο που τον συμβούλευσαν οι συνάδελφοί του να μην το κάνει..και θίξει την ομάδα και με άλλο πέσιμο....
ΥΓ-1.. Για όποιον έχει αμφιβολία κια για αυτό,ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει την τροχαία Περιστερίου...

ΥΓ-2..Για όσους της ΔΙΑΣ δεν ξέρουν από μηχανή και τους βάλανε να μάθουν την δουλειά στο κασίδι την καμπούρα (πολίτες) καλό θα είναι να ειδοποιούν την ομάδα Ζ σε τέτοιες περιπτώσεις..Αυτοί ας κρατάνε μόνο τον αριθμό του οχήματος....

ΥΓ-3..Στην φώτο πάνω βλέπετε πως οδηγούν μέσα στην κίνηση,οι πραγματικοί αναβάτες μότοσυκλέτας.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.com

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ... ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ?

ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 12 .15 ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ '' ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ''....

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΥ BLOG ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΧΥΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ......
ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ...
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ?
·
ΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Α ΑΠΕΙΛΕΣ) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ,ΕΦΘΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ( ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ) ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ( ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ/ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ.... ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ .

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ BLOGS ΑΡΧΙΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ « ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ» ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΑΞΙΑ
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο NIKOS SALAMINA
ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ...????...ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ?

Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές!!!!!!!

Αυτή είναι η παρότρυνση του Πρωθυπουργού πρός τους

Υπουργούς και Βουλευτές του...!


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Ευτυχώς που τους παρότρυνε , γιατί θα ήταν μέσα στις ενοχές και το άγχος!


ΠΗΓΗ: http://rokakias.blogspot.com

Σε ποιο μπλογκ θα συνέχισουν να γράφουν 2 συντάκτες του ''Τρωκτικού'';;;

Σε ένα παλαιό και όχι τόσο γνωστό μπλογκ θα γράφουν δύο συντάκτες του μπλογκ ''Τρωκτικό΄' που έκλεισε σήμερα τα ξημερώματα. Θα κάνουν αποκαλύψεις για πολλούς και όσοι αναριωτιέστε σε ποιο...

μπλογκ θα γράφουν, η απάντηση θα έρθει με τον καιρό.

Εσείς τι πιστεύετε;;; Ότι θα σταματούσαν να γράφουν οι άνθρωποι. Όχι, φυσικά. Κανείς δεν θα φιμώσει τα στόματα των μπλόγκερς.


http://apokalipsi-gr.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ SITE !!



Tweetyblogs : Συνεχής ροή ενημέρωσης σε τίτλους

αποκλειστικά από Βlogs. Μαζεμένα τα μεγαλύτερα

ελληνικά Blogs. Ανανέωση κάθε 1 λεπτό!


http://www.tweetyblogs.gr/

Με “απόφαση” των νέο-ναζί του Διεθνούς “Δικαστηρίου” της Χάγης, η πατρίδα των Σέρβων έγινε Αλβανία! Να περιμένουμε κάτι κι εμείς για… …Κύπρο, Αιγαίο,


Απόφαση ντροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (Vergognosa sentenza del Tribunale Onu dell`Aja), χαρακτηρίζεται για πρώτη φορά στη γειτονική Ιταλία από την Rinascita, η νεοναζιστική απόφαση του δήθεν διεθνούς "δικαστηρίου" των ΗΠΑ, που απόδωσε τη γη των Σέρβων στην Αλβανία!
Πως αλλιώς θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ασφάλεια για τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση εκτός συνόρων τους οι ΗΠΑ; Η βάση Camp Bondsteel θα μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής μόνον με την προστασία των τρομοκρατών του Uck.
Και κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν τολμάει να υψώσει φωνή αλήθειας απέναντι στους δολοφόνους των λαών, που...

αποφάσισαν σε πλήρη αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ (απαραβίαστα τα σύνορα των χωρών μελών του ΟΗΕ) και την ιστορική-πολιτιστική σημασία του Κοσσόβου (ομφαλός του Σερβικού πολιτισμού), για την Σερβία!
Όταν οι πολιτική και η πολιτική δεν μπορούν να διαφυλάξουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και αρχές, όταν λειτουργούν ως κλητήρες των ΗΠΑ, ο αγώνας των λαών είναι η μοναδική απάντηση!
Η επίσημη Ελλάδα σιωπά;

ΠΗΓΗ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


" Γράφτα "....Η ανέχεια πλήττει τα νοικοκυριά στην Ήπειρο.

Παλαιά στην Ήπειρο και ιδίως στα χωριά, ακόμη και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ʼ70, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο οι άνθρωποι να αγοράζουν πράγματα από το μπακάλικο, αλλά να τα πληρώνουν όταν θα είχαν χρήματα.

Έτσι ο μπακάλης κρατούσε σʼ ένα τεφτέρι το χρέος, καταγράφοντας αναλυτικά τα ψώνια, δίπλα την τιμή τους και στο τέλος το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.
Αυτός ο τρόπος αγοράς φαίνεται πως επανέρχεται, αφού η οικονομική ανέχεια πλήττει πλέον τα περισσότερα νοικοκυριά. Το ομολογούν καταστηματάρχες, μανάβηδες, χασάπηδες, μπακάληδες: Όλο και περισσότεροι πελάτες τους λένε «γράφτα».
Παρόλο που και οι έμποροι δεν έχουν...

οικονομική άνεση και θέλουν ρευστό, εν τούτοις… αναγκάζονται να τους πιστώνουν. Πρώτον για να μην τους χάσουν. Και δεύτερον γιατί πολλοί από αυτούς είναι τακτικοί πελάτες. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συνδέονται και φιλικά.
Πέρα από αυτό, όμως, ο κόσμος πλέον αγοράζει τα απαραίτητα. Γιʼ αυτό στα ράφια των μπακάλικων της γειτονιάς στα Γιάννινα οι ποικιλίες και οι ποσότητες προϊόντων λιγοστεύουν.

Ωστόσο και οι έμποροι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να προμηθεύονται σωρεία εμπορευμάτων, αφού και ρευστό δεν έχουν, αλλά και τα έξοδα τρέχουν καθημερινά. Επιπλέον δεν τους πιστώνουν και οι προμηθευτές.


Πρωϊνός Λόγος


ΠΗΓΗ: http://epirus-ellas.blogspot.com

Σε νέα δίκη ο πρώην Αττικής για νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Δεν έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αίτησή του με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης, πρώην Αττικής δικάζεται με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Παντελεήμονα κρίνοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, η απόφαση κρίνει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιέχει αντιφάσεις, αλλά αντίθετα περιέχει σαφήνεια και πληρότητα, καθώς και ορθή εφαρμογή των .........
νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και καταχραστών του Δημοσίου.

Η νέα παραπομπή σε δίκη του Παντελεήμονα είναι σε συνάφεια αλλά και σε συνέχεια της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση 160.000 ευρώ από την Μονή του Οσίου Εφραίμ.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε για δεύτερη φορά αίτηση του Παντελεήμονα που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την υπεξαίρεση. Όλοι οι ισχυρισμοί του κρίθηκαν αβάσιμοι και για τον πρόσθετο λόγο ότι είχαν εξεταστεί και υπορραφθεί με την πρώτη αναίρεση που είχε υποβάλλει.


ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Πυροβόλησαν γυναίκα στο κεφάλι στο κέντρο της Αθήνας !!!

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται γυναίκα που βρέθηκε πεσμένη στο οδόστρωμα και σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι στην οδό Αριστομένους στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία κοντά στη γυναίκα βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας των 22 mm ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι το τραύμα στο κεφάλι προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.

Η γυναίκα ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών με καταγωγή από την Αλβανία.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αθηνών σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Όλη η χώρα στην παρανομία!

Μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας, αρκεί για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις του ευρύτερου λιανικού εμπορίου.

Προσφορές, Bazzar, 10ήμερα ή 20ήμερα εκπτώσεων, εκποιήσεις, είναι τα "σλόγκαν" που επικρατούν στις βιτρίνες των καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες. Οι καταναλωτές με τη σειρά τους θεωρούν δεδομένη την παροχή κάποιας έκπτωσης στις αγορές τους. Βλέπεις 100, το θέλεις 80 ή ακόμη πιο χαμηλά.
Βεβαίως και οι επιχειρήσεις έχουν πάρει το "μήνυμα", αφού έχουν καταλάβει ότι χωρίς κάποια έκπτωση ή προσφορά σήμερα δεν υπάρχει "μέλλον". Έτσι, ενώ όλοι είχαν προχωρήσει σε μια άτυπη συμφωνία με τους εν δυνάμει πελάτες τους, πλέον αυτό το εξωτερικεύουν με σχετικά μηνύματα στις βιτρίνες τους, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι οι εκπτώσεις ισχύουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Έτσι λοιπόν όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις του ευρύτερου λιανικού εμπορίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας με ένα και μόνο σκοπό: την επιβίωσή τους. Παράλληλα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων βάζουν "νερό στο κρασί" τους με έναν και μόνο στόχο και αυτοί: να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να πάρουν και αυτοί τα λεφτά τους. Βεβαίως πάντα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων και επαγγελματιών που "βρίσκονται στον κόσμο τους".
Φαίνεται λοιπόν ότι η αγορά έχει βρει τον τρόπο να ξεπεράσει το βασικότερο, που δεν είναι άλλο από αυτό της έλλειψης ρευστότητας. Το γεγονός ότι όλοι παρανομούν είναι αδιάφορο. Εξάλλου, ο "πελάτης έχει πάντα δίκιο".
Το θέμα βεβαία είναι να μην πάει κανείς να κόψει πρόστιμο... γιατί τότε αυτός θα αξιολογηθεί ως εξωγήινος.
του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

www.emea.gr