'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Το Airbus του μέλλοντος

Η Airbus παρουσίασε στη διεθνή αεροναυπηγική έκθεση του Φαρνμπόροου στη Βρετανία για πρώτη φορά μακέτες από το νέο επιβατηγό αεροπλάνο που σχεδιάζει και το οποίο προγραμματίζεται να πετάξει στους ουρανούς της Γης κάπου μεταξύ του 2030 και του 2050.

Το ελαφρύ αεροσκάφος θα διαθέτει πολύ μακριά και λεπτά φτερά με κλίση προς τα πάνω, καθώς και μια ουρά σε σχήμα U. Σχεδιάζεται έτσι ώστε να καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα από τα σημερινά αεροπλάνα και να έχει πολύ μικρότερες εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», ώστε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Θα είναι επίσης πολύ λιγότερο θορυβώδες, ενώ θα παρέχει μεγαλύτερες ανέσεις στους
επιβάτες. Τα καθίσματα θα είναι από οικολογικά αυτό-καθαριζόμενα υλικά και θα αλλάζουν σχήμα για να μπορεί ο επιβάτης να κοιμάται πιο αναπαυτικά στις μακρινές πτήσεις.
Το μοντέλο που παρουσιάστηκε σε εικόνες, όπως διευκρίνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας Τσαρλς Τσάμπιον, αποτελεί προς το παρόν μια «άσκηση φαντασίας» από πλευράς των μηχανικών της Αirbus, οι οποίοι προσπαθούν να οραματιστούν πώς θα έπρεπε να είναι το αεροπλάνο του μέλλοντος.
Ανάμεσα στις ιδέες που έχουν προταθεί, είναι τοιχώματα που γίνονται διαφανή με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέποντας θέαση 360 μοιρών του κόσμου από κάτω, καθώς και ολογραφικές προβολές εικονικών ντεκόρ, ώστε οι επιβάτες να μετατρέπουν την καμπίνα του αεροσκάφους στο γραφείο ή την κρεβατοκάμαρά τους! Ηλιακά πάνελ, κυψέλες καυσίμου ή ακόμα και η θερμότητα από τα σώματα των ίδιων των επιβατών μπορεί να παρέχουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την λειτουργία συστημάτων του αεροσκάφους.

enet.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

"Απίστευτο φασιστικό παραλήρημα του ΣΚΑΙ 100,3 εναντίον των Blogs" Γιατί ΟΔΗΓΟΥΝ στην.. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ατιμη ΙΟΥΛΙΑΝΗ ζέστη, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ, ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
'' ΟΠΩΣ ΤΟ HEAVY METAL ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΒΙΑ(!!!), ΟΠΩΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ RAVE ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ(!!!), ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS...

MΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ(!!!!) ''


ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.... ΡΕΕΕΕΕ ΚΟΣΜΕ!!!
ΒΓΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ! ΖΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ!
ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ! ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ! ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ! ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΑΣ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ! ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΗΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΔΟΤΕΣ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ BLOGS!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ?
ΠΟΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟ... ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ... ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ
ΩΣΤΕ Η ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Σ.Ε.Χ.ΤΑ. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ
ΤΟ ''Ε'' ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ (Σ)τρατευμένοι (Ε)ντολοδόχοι (Χ)ωρίς (ΤΑ)υτότητα.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΕΙΣΤΕ... ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ Ή
Σ.Ε.Χ.ΤΑ...
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΡΕ? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.
ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ MEGA... ''ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ...'' TETOIOI ΕΙΣΤΕ ΡΕ! ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ!
ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΟΛΟΙ... ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ...
ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ.... ΤΩΡΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ.... ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ...
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΑΤΕ.... ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΟΜΩΣ.... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ...
ΣΩΚΡΑΤΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.... ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΣΟΥΜΕ... ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ
ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ...
ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Τον τραυμάτισε με μπουκάλι

Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα έναν 22χρονο, γιατί λίγο νωρίτερα είχε τραυματίσει με γυάλινο μπουκάλι έναν Ισπανό.

Ο δράστης στη συνέχεια πήρε προσωπικά αντικείμενα από το θύμα και εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στην οδό Αθηνάς ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Στο διαδίκτυο "αλιεύουν" τις διακοπές τους οι νέοι, αφού μ' ένα απλό κλικ μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χιλιάδων προορισμών, για όλα τα γούστα και τα ... βαλάντια. Όπως προκύπτει από έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΝΕΟΙ", το 90,5% των νέων, ηλικίας 19-36 ετών, κλείνουν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου, καθώς οι τιμές, όπως δηλώνουν, είναι χαμηλότερες και οι επιλογές περισσότερες.

Από την έρευνα, που διεξήχθη σε τυχαίο δείγμα 296 νέων, με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, για το 2010, προκύπτει ότι, το 71% "αγοράζει" τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία- ελληνικά και ξένα- ενώ ένα ποσοστό 21% "σερφάρει" στο ίντερνετ προς αναζήτηση προορισμών και διερεύνηση τιμών, αλλά χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση.

Οι νέοι εμφανίζονται πολύ συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς προτού καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους, κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο κατά 62%, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 84%, αποδεικνύοντας έτσι ότι, το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.
Οι παραθαλάσσιες διακοπές έρχονται και φέτος στην πρώτη θέση προτίμησης των νέων, σε ποσοστό 76% και ακολουθούν τα ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες.
Η κρίση "χτύπησε" και τις διακοπές των νέων, αφού το 44% αναγκάστηκε να μειώσει σε πέντε από επτά- κατ' ελάχιστον, τα προηγούμενα χρόνια- τις ημέρες "αποδράσεων" της νεολαίας σε λιγότερο ή περισσότερο μακρινούς προορισμούς.
Οι νεαροί καταναλωτές δείχνουν να επηρεάζονται πολύ από τις συζητήσεις εντός της παρέας αναφορικά με πιθανούς προορισμούς. Κι ενώ οι συζητήσεις αυτές, στο παρελθόν, γινόταν σε κάποιο καφέ, σήμερα γίνονται μέσα από blogs (ιστολόγια) και ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ: http://prezatv.blogspot.com

Αποκάλυψη : Την επόμενη βδομάδα θα κατέθετε ο Σωκράτης Γκιόλιας καταστατικό για ίδρυση νέας εφημερίδας με το όνομα Τρωκτικό!

Το MEGA παρουσίασε έτοιμα προς κατάθεση έγγραφα της προς ίδρυσης νέας εφημερίδας με την ίδια όνομασία όπως το troktiko.blogspot.Τρωκτικο λοιπόν θα ονομαζόταν η νέα εφημερίδα και όπως καταλαβαίνετε θα έκανε θραυση! Αν και είμαστε κατά της συνομωσιολογίας, όλα αυτά ακούγονται πολύ ύποπτα.

Πηγή:http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2355.html

Απίστευτο: Τους την...έπεσε φάλαινα!

O Ralph Mothes και η σύζυγός του Paloma Werner απολάμβαναν με το ιστιοπλοϊκό τους τα ήρεμα νερά ανοιχτά του Κέιπ Τάουν όταν μια φάλαινα 10 μέτρων και βάρους 40 τόνων έκανε ένα απο τα συνήθη άλματά της, αλλά έπεσε πάνω στο πλοιάριο, σπάζοντας το κατάρτι και αφήνοντας εμβρόντητο το ζευγάρι.

«Ήμασταν το λάθος σκάφος, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», είπε η Γουέρνερ, εξηγώντας ότι φάλαινα που κινείται με βάση τους ήχους δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ύπαρξη του σκάφους επειδή η μηχανή του ήταν σβηστή. «Στην αρχή εμφανίστηκε 120 μέτρα μακριά μας και όταν την ξαναείδαμε απείχε μόλις 10. Ξαφνικά, άκουσα το σύντροφό μου να φωνάζει και μετά κοίταξα γύρω και είδα το τεράστιο πράγμα να πέφτει πάνω μας. Ενστικτωδώς προσπάθησα να κρυφτώ ενώ το κατάρτι έσπαζε. Είδα τον σύντροφό μου, τον Ραλφ να σκύβει για να κρυφτεί πίσω από το τιμόνι του σκάφους». Ευτυχώς το σκάφος ήταν φτιαγμένο από μέταλλο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε προφανώς από άλλο τουρίστα, έναν από τους χιλιάδες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή την περιοχή για να απολαύσουν το θέαμα με τις φάλαινες.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Έχουν αρχίσει τις εικονικές προσβολές στόχων στο Αιγαίο - Επιχείρηση στο Αγαθονήσι από τέσσερα Τουρκικά F-16!

Τέσσερα Τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι σήμερα το απόγευμα.

Τα τέσσερα Τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.

Πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν οτι...


...κατά των Τουρκικών μαχητικών έσπευσαν Ελληνικά μαχητικά επιφυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των Τουρκικών μαχητικών.

Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα Τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.


Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει Ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα Τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Συνολικά σήμερα μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ παραβιάσεις, από δεκαέξι Τουρκικά μαχητικά (οκτώ οπλισμένα).


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν ήξεραν ότι κέρδισαν εννιά εκατομμύρια στο Λόττο!!!

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους και τα μάτια τους, ένα ζευγάρι Βρετανών, η Susan και ο Ivan Westbury από το Νόττινχαμ, όταν πληροφορήθηκαν πως κέρδισαν στο Λόττο 9.153.000 Ευρώ.!

Το ζευγάρι των Βρετανών είχε αγοράσει τον λαχνό την περασμένη εβδομάδα έναντι 11 ευρώ, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να κοιτάξει τα τυχερά νούμερα της κλήρωσης του Σαββάτου.

Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν η Susan πήγε στο σούπερ μάρκετ και αφού έκανε τα ψώνια της έδειξε σε μία υπάλληλο το δελτίο του Λόττο για να το ελέγξει.

Εκεί όμως την περίμενε μία αναπάντεχη έκπληξη, καθώς η υπάλληλος την πληροφόρησε ότι είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού. Αμέσως ειδοποιήθηκε και ο διευθυντής του καταστήματος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο λαχνός της Susan ήταν όντως το μαγικό χαρτάκι των εννέα εκατομμυρίων Ευρώ.

Αμέσως ο διευθυντής του καταστήματος ειδοποίησε και τον σύζυγο της τυχερής, ο οποίος στην αρχή θεώρησε ότι κάποιος του κάνει πλάκα. Ωστόσο πήγε και αυτός στο σουπερ μάρκετ και όταν είδε τη σύζυγό του να κλαίει από χαρά, συνειδητοποίησε ότι η τύχη τους είχε χαμογελάσει για τα καλά.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr/


Απίστευτη απάτη

Τους επιχειρηματίες της Ημαθίας έβαλαν στόχο άγνωστοι που έστειλαν μηνύματα στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία και τους ενημέρωναν ότι έγιναν κληρονόμοι μεγάλης περιουσίας. Όσοι απάντησαν έπεσαν θύματα καλοστημένης απάτης

Συχνά θα έχετε παρατηρήσει διάφορα pop ups να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ διαβάζετε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία πληροφορώντας σας ότι ως δια μαγείας κληρονομήσατε ένα πολύ σημαντικό ποσό από κάποιον.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα αποτελούν μέρος κλασσικής εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου, όπως ανέφερε το Επιμελητήριο Ημαθίας, το οποίο και ενημέρωσε το κοινό μετά από ανάλογα μηνύματα που δέχτηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα προσωπικά e-mail των επιχειρήσεών τους.

Μάλιστα όσοι κάνουν το λάθος και αποφασίσουν να μάθουν ποιος έστειλε το μήνυμα και κυρίως ποιον κληρονόμησαν θα τους πάρει η όλη επικοινωνία πάνω από έξι μήνες, καθώς ο αποστολέας είναι τόσο καλά οργανωμένος που παραχωρεί πειστήρια στο θύμα με σκοπό να συνεχιστεί η επικοινωνία και το θύμα να πειστεί.

Σε πολλές περιπτώσεις, η όλη διαδικασία φτάνει μέχρι το στάδιο που ζητείται από τον υποτιθέμενο κληρονόμο να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όποιος πειστεί, πέφτει απλά στην παγίδα μιας καλοστημένης απάτης από ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια τις διαδικασίες που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και σκοπός τους είναι να αποσπάσουν από τον υποτιθέμενο κληρονόμο-θύμα, συνήθως από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Μαθήματα ζωής από ένα μικρό ήρωα της ζωής...

Σε μια εποχή που έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε με το παραμικρό, να μας φταίνε όλα και να μιζεριάζουμε χωρίς ουσιαστικό λόγο, ένας πιτσιρικάς μας δίνει μαθήματα ζωής και αισιοδοξίας…

Δεν πρέπει να είναι ούτε πέντε ετών, όμως είδε τις δυσκολίες από μικρός, αφού εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας έχει χάσει και τα δυο του πόδια.

Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά έχει ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπο θυμίζοντας μας κάτι που όλοι εμείς, χωρίς σοβαρά προβλήματα (τουλάχιστον τέτοιου τύπου), συνηθίζουμε να ξεχνάμε…



Με βοηθητικό μηχανισμό και περίσσιο θάρρος ο μικρός κατάφερε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε πολλά αθλήματα και να μας δείξει ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να το θέλει. Life goes on...

Ας σταματήσουμε λοιπόν να παραπονιόμαστε και ας χαρούμε με αυτά που έχουμε.















star
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cobra-argos.blogspot.com

Νεκρός από σφαίρες στο κέντρο της Αθήνας...

Στον Ερυθρό Σταυρό εξέπνευσε σήμερα το πρωί ένας άνδρας πιθανότατα πολωνικής καταγωγής σύμφωνα με την αστυνομία, ο οποίος δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς και βρέθηκε αιμόφυρτος στα Εξάρχεια.


Στον Ερυθρό Σταυρό εξέπνευσε σήμερα το πρωί ένας άνδρας πιθανότατα πολωνικής καταγωγής σύμφωνα με την αστυνομία, ο οποίος δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς και βρέθηκε αιμόφυρτος στα Εξάρχεια.
Ο άνδρας του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά βρέθηκε αιμόφυρτος στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ερεσσού στις 7:45 το πρωί και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και εξέπνευσε.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, το θύμα ...
πιθανότατα δέχθηκε επίθεση από άγνωστους νωρίτερα κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Αχαρνών.
Όπως δήλωσε αλλοδαπή καθαρίστρια που εργαζόταν την ώρα εκείνη σε κτίριο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, άκουσε πυροβολισμούς. Το θύμα κατάφερε και περπάτησε μέχρι το σημείο, που βρέθηκε στα Εξάρχεια. Όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, έφερε τραύματα στον πνεύμονα και στον μηρό.
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης εναντίον του, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
enet
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://efenpress.blogspot.com

Νέος ωκεανός σχηματίζεται στο εσωτερικό της Αφρικής!

Στα δύο πρόκειται να χωριστεί η Αφρική εξαιτίας ενός νέου ωκεανού που δημιουργείται στην Αιθιοπία. Σύμφωνα με τους τους επιστήμονες που παρακολουθούν στενά την περιοχή Αφάρ στην Αιθιοπία, ο ωκεανός θα χωρίσει την αφρικανική ήπειρο, αν και θα χρειαστούν 10 εκατομμύρια χρόνια.

Το 2005, δημιουργήθηκε στο Αφάρ ένα ρήγμα μήκους 60 χιλιομέτρων και πλάτους 8 μέτρων εντός 10 ημερών. Μέχρι σήμερα, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές.
Καυτά πετρώματα ανεβαίνουν από τα βάθη της γης στην επιφάνεια και δημιουργούν το ρήγμα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι υπόγειες εκρήξεις συνεχίζονται ακόμα και θα συνεχίζονται έως ότου αποκοπεί εντελώς το κομμάτι αυτό της ηπείρου.....
Μέχρι τότε, το ρήγμα θα έχει μεγαλώσει τόσο και ένας νέος ωκεανός με τα νερά του Ινδικού Ωκεανού που θα εισβάλουν υπογείως θα δημιουργηθεί. Επίσης, θα προκύψει ένα τεράστιο νησί, με τη σημερινή Αιθιοπία και τη Σομαλία.
Οι ερευνητές...θεωρούν μοναδική ευκαιρία το γεγονός ότι μπορούν να παρακολουθούν τη γένεση ενός ωκεανού μπροστά στα μάτια τους, καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλα βάθη. Πιστεύουν η παρακολούθηση τέτοιων φαινομένων θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα οριμένα φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων.
ostria
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com

Αιγαίο: Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο...

Στην «Ελευθεροτυπία» της 8.3.10 γράφτηκε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει συμφωνία με την Τουρκία για καθορισμό του Αιγαίου ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού σαν «περιοχή μειωμένης έντασης», όπου θα απαγορεύονται οι πτήσεις αεροσκαφών εκτός από περιπτώσεις ασκήσεων ή αεράμυνας. Επίσης θα μπορούν να πετούν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών. Πιθανολογείται η κατάργηση του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ. Ανεξάρτητα από τους προβαλλόμενους στόχους της συμφωνίας ένα είναι το κύριο ζήτημα: ότι γίνεται αποδεκτή από την χώρα μας η απαίτηση της Τουρκίας για διχοτόμηση του Αιγαίου με όριο τον 25ο μεσημβρινό. Γιατί άραγε;
Με βάση το δημοσίευμα, μια τέτοια συμφωνία:
  • Εξαιρεί τις ελληνικές πτήσεις για τον έλεγχο του FIR στο ανατολικό Αιγαίο.
  • Επιτρέπει στα τουρκικά αεροσκάφη ως Νατοϊκά να αλωνίζουν.
  • Ενισχύει τον ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ σαν διαχειριστών και κυρίαρχων του εναέριου χώρου πάνω από τα ανατολικά ελληνικά νησιά και μάλιστα με διμερή συμφωνία εκτός των πλαισίων των δύο οργανισμών.
  • Σημαίνει περιορισμό στην κίνηση κατά πάσα πιθανότητα και των ελληνικών πολεμικών πλοίων, αφού γίνεται αναφορά και για κατάργηση του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ, που τα περιλαμβάνει.
Μετά τα παραπάνω και αφού τα τουρκικά αεροσκάφη θα μπορούν να αλωνίζουν το Αιγαίο με νατοϊκό καπέλο και αφού τα ελληνικά «διατηρούν» (;) το δικαίωμα(!) να πετούν σε ρόλο αεράμυνας, ποιο είναι το νέο, που φέρνει η προετοιμαζόμενη συμφωνία; Το νέο είναι, ότι τελικά αναγνωρίζεται από ελληνικής πλευράς ο 25ος μεσημβρινός σαν όριο στο Αιγαίο, ώστε να χρησιμεύσει σε επόμενα βήματα παραχωρήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή!
Και για να ξέρουμε για τι μιλάμε, ο 25ος μεσημβρινός ξεκινάει από το ύψος περίπου της Ξάνθης και στη συνέχεια περνάει διαδοχικά ανατολικά της Θάσου, δυτικά της Λήμνου, τον Αγ. Ευστράτιο, την Σύρο, την Φολέγανδρο και κόβει στη μέση την Κρήτη!
Και αυτά ίσως θα μπορούσαν να αποτελούν (για κάποιους) αποκυήματα της φαντασίας του γράφοντος, όμως τα γεγονότα έρχονται να υπερκαλύψουν τις ό,ποιες φοβίες για μία παράξενη συμφωνία, που παραδίδει το Αιγαίο και συγκεκριμένα τον υποθαλάσσιο πλούτο του, στην Άγκυρα.
Στις 16.5.2010, γράφεται κάτι για μία σκέψη του Γιώργου Παπανδρέου, που θέλει να εισάγει νομοσχέδιο για την απαγόρευση Νέας γεώτρησης πετρελαίου, για λόγους προστασίας μόλυνσης του περιβάλλοντος. Όχι, η απαγόρευση δεν αφορά την Τουρκία, αλλά την ίδια την Ελλάδα!!!
Γράφει χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα της είδησης: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να σταματήσουμε μελλοντική εξερεύνηση στα εθνικά ύδατα κοντά στην Κρήτη, την Ρόδο, τις Κυκλαδες και την Θάσο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. "Γιατί τώρα; Εδώ και χρόνια, οι υποστηρικτές των νέων υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου μας είπαν ότι η γεωτρήσεις στις πλατφόρμες είναι καθαρές και ασφαλής. Η τραγωδία που ζούμε στην ακτή του Λυβικού Πελάγους έχει αποδείξει το λάθος".
Τί συνέβη; Είναι δυνατόν η χώρα, δια του πρωθυπουργού της (και εν μέσω μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης που απειλεί τον κοινωνικό ιστό αλλά και με πτώχευση το κράτος και που απειλεί με εξαθλίωση τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα) να απεμπολεί τα δικαιώματά της στην γεώτρηση πετρελαίου και άρα σε μία διαφυγή από την επερχόμενη οικονομική καταστροφή; Και όμως! Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του πρωθυπουργού επιβάλλουν την προστασία του οικοσυστήματος και την καταστροφή των Ελλήνων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως "παραδίδεται" το δικαίωμα έρευνας και γεώτρησης πετρελαίου στην Άγκυρα (αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες με τις συνεχείς εξόδους των τουρκικών ερευνητικών σκαφών στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο προς αναζήτηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων...! Το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ, καθώς και η Συμφωνία της Μαδρίτης που υπογράφηκε από τον κύριο Σημίτη, δίνουν το νόμιμο δικαίωμα στην Τουρκία να ψάξει ό,που θέλει στο Αιγαίο!!! Και αν αυτό είναι εγκληματική πράξη εις βάρος των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου δια νόμου απαγορεύει στην Ελλάδα να ψάξει και να εξορύξει πετρέλαιο σε εκείνες τις περιοχές όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον της Άγκυρας...! Σύμπτωση;
Σε αυτό το σημείο ίσως πρέπει να διερευνηθεί η έντονη ανησυχία του Γιώργου Παπανδρέου για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και ιδιαίτερα της ελληνικής θάλασσας και των ακτών. Λέτε να τον ενδιαφέρει περισσότερο το κανό σε καθαρά νερά; Και γιατί θα πρέπει να υπάρξει διαρροή; Ποιός το διαβεβαιώνει αυτό;
Από τα παραπάνω, συνάγεται ένα θλιβερό συμπέρασμα, στο οποίο ο κύριος Παπανδρέου δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί και να το αντικρούσει. Όπως όλα δείχνουν, οι Ελληνικές οικογένειες και η Ελληνική οικονομία αξίζουν λιγότερο από τις θαλάσσιες βόλτες του κυρίου Παπανδρέου, ενώ οι οικολογικές ανησυχίες των φίλων του και η βεβαιότητά τους για διαρροή (από εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου) "ακούγεται" αρκετά ύποπτη, αν δεν είναι κάποια ηλίθια ιδεοληψία...

ΠΗΓΗ: http://anaxfiles.blogspot.com

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. " ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΩΡΑ"!

ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΓΙΑ NΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 75 ΕΤΗ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤAI ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΑ 70 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 70.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΑ`ΙΚΗ ΕΛΙΤ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ( ΥΠΑΛΛΗΛΌΙ "ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΕΣ"ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΙΣΟΒΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΠΛΗΒΕΙΟΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 60 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΥΓΙΕΙΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ "ΥΓΕΙΑ" ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ "ΔΟΥΛΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ "ΑΡΡΩΣΤΑ" ΒΙΤΣΙΑ ΤΗΣ.

ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com

Σεξ, ποδοσφαιριστές και η ανήλικη πέτρα του σκανδάλου

Την κράτηση των Φρανκ Ριμπερί και Καρίμ Μπενζεμά αποφάσισε η γαλλική αστυνομία, αφού πρώτα τους ανέκρινε για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα πορνείας ανηλίκων.

Η αστυνομία είχε αναβάλει την ανάκριση των δύο Γάλλων, λόγω του Μουντιάλ. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί ότι τα δύο αστέρια του ποδοσφαίρου, υπήρξαν πελάτες ενός νυχτερινού κέντρου στο Παρίσι, το οποίο λέγεται ότι φιλοξενεί γυναίκες-συνοδούς, μεταξύ των οποίων και η 18χρονη Ζαχία Ντεχάρ.

Η Ζαχία Ντεχάρ είναι η πρωταγωνίστρια του ροζ σκανδάλου καθώς σε συνέντευξή της στο περιοδικό Paris Match, στα τέλη Απριλίου, ενέπλεξε τους παίκτες του ποδοσφαίρου αλλά .......


αρνήθηκε ότι εκδίδεται. Όπως είπε, ο Ριμπερί - ο οποίος παίζει στη Μπάγερν Μονάχου- την είχε καλέσει στο Μόναχο τον Απρίλιο του 2009 για να γιορτάσει μαζί της, σε πολυτελές ξενοδοχείο, τα 26 γενέθλιά του. Σύμφωνα με την ίδια, πέρυσι, την είχε πληρώσει για τρεις «επαφές» ενώ είχε συναντηθεί και με τον Μπενζεμά, ο οποίος παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ζαχία ενηλικιώθηκε τον Φεβρουάριο και όπως αποκάλυψε, δεν είχε πει στους ποδοσφαιριστές την ηλικία της. Το ίδιο ισχυρίζεται και η δικηγόρος του Ριμπερί.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το σεξ επ' αμοιβή με κάποιον κάτω των 18 επισύρει την ποινή της τριετούς φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Η αστυνομία θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι την Πέμπτη το πρωί αν θα αφήσει ελεύθερους τους δύο ποδοσφαιριστές, που επιμένουν ότι είναι αθώοι.


tanea
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cobra-argos.blogspot.com

Γλέντι και χωρίς τη νύφη!

Συνέβη και αυτό στη χώρα μας. Ο γαμπρός περίμενε με την ανθοδέσμη. Η νύφη ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στο ραντεβού της. Έτσι, όλοι έκλαιγαν και παρηγορούσαν τον νεαρό γαμπρό που ήταν κουστουμαρισμένος και έτοιμος για την μεγάλη στιγμή. Αλλά αυτά για ένα μισάωρο. Μετά ανέλαβε να διορθώσει την κατάσταση το αλκοόλ, που ρέοντας άφθονο , οδήγησε σε ένα τρικούβερτο γλέντι στο οποίο τα όργανα πήραν τη σκυτάλη και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του. Τα κεράσματα ήταν πολλά για τους περίπου χίλιους προσκεκλημένους και η ορχήστρα άρχισε κανονικά τα τραγούδια, με τους χορούς να συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όλους να εύχονται στον γαμπρό να βρει ένα άλλο, καλό και άξιο κορίτσι.
Ο γάμος ήταν μεταξύ μουσουλμάνων Ρομά σε περιοχή της Κομοτηνής. Πριν το γλέντι, προηγείται η θρησκευτική τελετή στον ιμάμη, όπου ο γαμπρός πηγαίνει στο πατρικό σπίτι του κοριτσιού και την ζητά επισήμως από τον πατέρα της για να γίνει ο γάμος και μετά την σχετική τελετουργία να ακολουθήσει το γλέντι. Ο γαμπρός ντύθηκε και όπως επιβάλλει το έθιμο και πήγε... στα πεθερικά του. Όπως αποκαλύπτει όμως η τοπική εφημερίδα «Χρόνος», ο πατέρας δεν έδωσε το κορίτσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «νικιάχ», το έθιμο της εξαγοράς της νύφης, είχε συμφωνηθεί. Ωστόσο είναι άγνωστο τι συνέβη στο σπίτι με αποτέλεσμα να «στραβώσει» η όλη συμφωνία, η νύφη να μην παραδοθεί στον γαμπρό και οι συγγενείς του να φύγουν άπραγοι από το σπίτι της.
Όταν επέστρεψαν, ανακοίνωσαν το συμβάν στους καλεσμένους και τους συγγενείς. Ωστόσο, αποφασίστηκε ότι θα ήταν άδικο να ματαιωθεί όλη αυτή η προετοιμασία, με τα πιλάφια, τα εκατοντάδες σουβλάκια και τα σουτζουκάκια αλλά και τα όργανα που είχαν προπληρωθεί. Έτσι το γλέντι ξεκίνησε και ενώ στην αρχή η ατμόσφαιρα ήταν θλιμμένη και όλοι δάκρυζαν, στην συνέχεια εξελίχθηκε σε... τρικούβερτο, έστω και χωρίς τη νύφη...

Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

ΣΑΠΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ... ΓΙΑ ΜΑΣ!

Μπλόκο σε 18,5 τόνους τροφίμων πραγματοποίησαν αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έκριναν ακατάλληλα για κατανάλωση 16,3 τόνους ανανά σε κονσέρβα, προέλευσης Κίνας, συσκευασμένου σε...

919 χαρτοκιβώτια, που επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Αφοί Στεφανίδη ΕΠΕ μέσω του Ε' Τελωνείου Πειραιά. Κατά την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τα μέσα συσκευασίας του προϊόντος παρουσίαζαν οξειδώσεις λόγω εισροής ύδατος εντός του εμπορευματοκιβωτίου. Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά. Την ίδια στιγμή, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος Αφοί Πετροπουλέα ΕΠΕ εντόπισαν και κατέσχεσαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση, 2.220 κιλά νωπών χοιρινών κρεάτων (λαιμοί Γερμανίας, πανσέτες χοιρινές, ψαρονέφρια) και πουλερικών (αποστεωμένα κοτόπουλα), λόγω ελλιπών ενδείξεων ή και απουσίας των προβλεπόμενων από την κτηνιατρική νομοθεσία ενδείξεων (ημερομηνίες παραγωγής, λήξης, χώρα προέλευσης, θερμοκρασία συντήρησης κ.ά.) Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος Εισαγγελέας ενώ ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα
αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

ΠΗΓΗ: http://krmns.blogspot.com

Στα Γιάννενα σήμερα και αύριο ο Σαμαράς

Στο νομό Ιωαννίνων θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ θα διαμορφωθεί ως εξής:

Τετάρτη 21 Ιουλίου:
14:00
Επίσκεψη στη Νομαρχία Ιωαννίνων.
19:00 Ομιλία με θέμα "Στρατηγική Ελπίδας, για την έξοδο από την κρίση" (Ξενοδοχείο Grand Serai).
Πέμπτη 22 Ιουλίου:
09:00
Σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Ξενοδοχείο Grand Serai).
11:00 Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ιωαννίνων.
12:00 Επίσκεψη στην Αγορά Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Μπαράζ ανέργων το επόμενο 6μηνο

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν τελειώνουν αλλά υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος να κορυφωθούν το επόμενο εξάμηνο στην ελληνική οικονομία. Η αγορά εξαντλείται και στερεύει καθημερινώς, η ανάπτυξη βρίσκεται στα σπάργανα και το μειωμένο πορτοφόλι του Έλληνα σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία οδηγεί ακόμα και πολυεθνικές να φύγουν από τη χώρα.
Τα τελευταία 3 χρόνια, τα μικρά μαγαζιά της τοπικής, όπως λέμε, αγοράς κυριολεκτικά «αναστενάζουν». Χιλιάδες έμποροι, φωνάζουν αγανακτισμένοι ότι η πελατεία τους έχει μειωθεί κατακόρυφα ακόμα και τις περιόδους των εκπτώσεων. Και αν το κράτος είχε επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τώρα οι αλυσιδωτές εκρήξεις ακόμα και στους εμπορικούς κολοσσούς βρίσκει με δεμένα τα χέρια την κυβέρνηση.

Κορυφαίοι εμπορικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν τη χώρα
Την προηγούμενη εβδομάδα η είδηση ότι η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ ALDI εγκαταλείπει την χώρα μας, άφησε άφωνους αρκετούς Έλληνες. Με το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα συγκαταλέγεται σε αυτές που διαθέτουν αρκετά προσιτές τιμές για αυτή την περίοδο κρίσης, η ανησυχία για το που πάει η αγορά αυξήθηκε.
Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι και η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και η μηδενική ανάπτυξη διώχνουν τον γερμανικό κολοσσό από τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι της εταιρίας, κατά καιρούς εξέφραζαν τα παράπονά τους καθώς τα ενοίκια ήταν υπερβολικά υψηλά ενώ και η πρόσβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς δεν ήταν εφικτή. «Αν είσαι μεγάλος οικονομικός παράγοντας της αγοράς, δεν θέλεις να ενημερώνεσαι μόνο από τα κάθε είδους δημοσιεύματα» μας τόνισε κορυφαίο στέλεχος επιμελητηρίου της πόλης μας.
Το φαινόμενο όμως της ALDI προφανώς και δεν ήταν το μοναδικό. Είχε προηγηθεί η απόσυρση από την αγορά της αλυσίδας Fnac που ξεκίνησε με όνειρα την διείσδυσή της στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο αλλά τα γεγονότα την διέψευσαν. Εκτός από την Fnac, θυμόμαστε όλοι και τις αποχωρήσεις της Plus, της Shell, της BP και της Ιnterattica.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στον ίδιο δρόμο
Βλέποντας τις πολυεθνικές να διαλέγουν την τακτική της πλήρους εγκατάλειψης των επενδύσεών τους, παράγεται άμεσα προβληματισμός και για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Στον ίδιο τομέα με την ALDI, στα σούπερ μάρκετ, η ελληνική επιχείρηση ΑΤΛΑΝΤΙΚ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις διαδικασίες για να υπαχθεί στο άρθρο 99, όπερ σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση. Οι εταιρίες καταφεύγουν σε αυτή τη λύση για να επαναδιαπραγματευθούν και να ξαναρυθμίσουν τα χρέη τους.
Τον ίδιο δρόμο είχαν στο παρελθόν επιλέξει και οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ παράλληλα είχαν κλήσει οριστικά οι επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.

Δυσοίωνο το μέλλον
Κανένας άνθρωπος της αγοράς δεν μπορεί να κάνει ευχάριστες προβλέψεις για το μέλλον. Το αντίθετο μάλιστα. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και άλλα «λουκέτα» ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές αποχωρήσεις πολυεθνικών.
Σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι επιπτώσεις από τα συνεχή λουκέτα στην αγορά θα είναι τραγικές. Οι εκτιμήσεις για 10.000 νέους ανέργους από τις αποχωρήσεις των πολυεθνικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, για να αισθανθούμε τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που θα ζήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kostasxan.blogspot.com

Υποψήφιος στο Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων ο Μαρίνος Γαρνέλης

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όπου κατέρχεται με «υπερκομματικό» ψηφοδέλτιο, ανακοίνωσε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Αστυνομίας Μαρίνος Γαρνέλης.

Ο κ. Γαρνέλης, που υπηρέτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου, αλλά και ως Αστυνομικός Δ/ντής Άρτας και Ηπείρου, ανακοίνωσε την απόφασή του με γραπτή επιστολή του προς τον Τύπο όπου αναφέρει τα εξής: «Με απόλυτη επίγνωση των υποχρεώσεων και των ευθυνών που αναλαμβάνω απέναντι στο λαό των Τζουμέρκων, δηλώνω την πρόθεση μου να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου για τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Μέσα από ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα διεκδικήσουμε την ψήφο, αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση, του Τζουμερκιώτικου λαού προκειμένου η επιτυχία στο όμορφο αλλά δύσκολο έργο μας να "ανεβάσει" τα Τζουμέρκα στη θέση που πραγματικά τους αξίζει. Τα μονά κριτήρια για την επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας είναι η εντιμότητα, η εργατικότητα, η ικανότητα προσφοράς έργου στο συγκεκριμένο τομέα και, τέλος, η βαθειά και ανυστερόβουλη αγάπη για τον τόπο μας, συνοδευόμενη από μια ανάλογη πίστη για το μέλλον του».

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com

Σύλληψη 33χρονου για απαγωγή και βιασμό 19χρονης

Στη σύλληψη ενός 33χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή και το βιασμό μίας 19χρονης στο Βόλο.

O 33χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, που διατηρούσε κατά το παρελθόν εφήμερο δεσμό με την κοπέλα, την απήγαγε, την έκλεισε στο σπίτι του και τη βίασε το απόγευμα της Τρίτης (20/7) υπό την απειλή μαχαιριού.

Μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του, ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

«Βροχή φωτεινών ακτίνων» στην Κίνα !!

Δεκάδες κάθετες φωτεινές ακτίνες εμφανίσθηκαν στον ουρανό της πόλης Xiamen, στη νοτιοανατολική Κίνα, περίπου στις 23:30 στις 9 Ιουλίου.

Το φαινόμενο της «βροχής των φωτεινών ακτίνων» διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα και αρχικά ανακαλύφθηκε από τον κ. Wang, έναν κάτοικο που βρισκόταν κοντά στο δρόμο Huandao της Xiamen.
«Αρχικά, είδα μόνο πέντε φωτεινές ακτίνες, όχι πολύ ψηλά στον ουρανό. Μετά από λίγο, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε περίπου 50 και άρχισαν να κινούνται όλο και ψηλότερα στον ουρανό», είπε ο μάρτυρας.
Άνθρωποι από το μετεωροσκοπείο της πόλης ανέφεραν ότι ποτέ ξανά κατά το παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί ένα παρόμοιο μεςτεωρολογικό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://mystikos-planitis.blogspot.com

Το κράτος για τις υπηρεσίες τους, τους βράβευσε με ……ακάλυπτες επιταγές !

Το βραβείο ήταν πλαστικοποιημένο αντίγραφο τραπεζικής επιταγής, την οποία θα μας παρέδιδαν τις επόμενες ημέρες ώστε να την….. εισπράξουμε από το τραπεζικό κατάστημα.

Επιταγές δίχως αντίκρισμα μοιράστηκαν το από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε τρεις εθελοντικές ομάδες ως βραβείο για την προσφορά τους. Μετά από πολλές προσπάθειες των εκπροσώπων των οργανώσεων τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στους... βραβευμένους - κατά τ’ άλλα - εθελοντές.

Χρηματικό βραβείο απονεμήθηκε σε τρεις εθελοντικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής βράβευσης το Μάρτιο του 2009 από τη Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην.....

..Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτη Μουζά.

Το παρέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας, Θανάσης Σωτηράκης.
«Έχουμε επιταγή 20.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το βραβείο ήταν πλαστικοποιημένο αντίγραφο τραπεζικής επιταγής, την οποία θα μας παρέδιδαν τις επόμενες ημέρες ώστε να την εισπράξουμε από το τραπεζικό κατάστημα. Κουράστηκα επί ένα χρόνο να προσπαθώ να εισπράξω αυτή την επιταγή με την οποία θα αγοράζαμε υδραυλικά συστήματα για το τμήμα μαζικών καταστροφών. Τα παραγγείλαμε, ήρθαν και πήραμε δάνειο επειδή εξοπλίσαμε τους εθελοντές με μία ακάλυπτη επιταγή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Στην ίδια εκδήλωση βράβευσης απονεμήθηκε βραβείο στο Σώμα Σαμαρειτών- Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το πλαστικοποιημένο αντίγραφο τραπεζικής επιταγής έγραφε «οικονομική ενίσχυση 15.000 ευρώ» .

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών, Αναστάσιος Γερασιμάτος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις προσπάθειες που έκανε.
«Έκανα τηλεφωνήματα όλο το 2009 στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας . Η πρώτη απάντηση ήταν σε λίγες ημέρες, τον επόμενο μήνα, άρχισε να τραβάει το θέμα, μετά φθάσαμε στις εκλογές και η απάντηση ήταν ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν εκταμιεύονται χρήματα. Ο Ερυθρός Σταυρός είχε ήδη προχωρήσει στην παραγγελία διασωστικού οχήματος, το αυτοκίνητο είχε έρθει και ήταν σε αναμονή για να το πάρουμε. Πριν από περίπου τρεις μήνες μας το επιβεβαίωσαν τηλεφωνικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι δεν πρόκειται να πάρουμε τα χρήματα διότι δεν υπάρχουν στα ταμία του Κράτους».
Ο κ. Γερασιμάτος μας ενημέρωσε ότι ακύρωσαν την παραγγελία του αυτοκινήτου ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό και πρέπον να μην υλοποιείται μία υπόσχεση, η οποία ήρθε αβίαστα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αφού δεν απαιτήθηκε από το Σώμα.

Την τρίτη πλαστικοποιημένη επιταγή
παρέλαβε η υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Καισαριανής και δημοτική σύμβουλος Γεωργία Φιλίππου, για την προσφορά των εθελοντών. Η εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής βραβεύθηκε με «οικονομική ενίσχυση» 10.000 ευρώ.

«Επικοινώνησα πολλές φορές με τον κύριο Μουζά και με τη γραμματέα του, όμως δεν μας την έδωσαν ποτέ » επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος Καισαριανής.

Πηγή : Skytv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com

Ακρόπολη και Δωδώνη, NOT FOR SALE!!!

Α, όλα κι όλα, μπορεί κατά καιρούς να σούρνω διάφορα στους βουλευτές, ειδικά του ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση είναι, αυτοί θα τα λούζονται!!!), αλλά σε αυτή την περίπτωση του βγάζω το καπέλο!!!

Για τον Βαγγέλη τον Αργύρη μιλάω, τον βουλευτή Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρο της Βουλής. Από την καρέκλα του προεδρείου, "τάπωσε" τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Μιχάλη Καρχιμάκη και του το ξέκοψε ορθά-κοφτά πώς για τους Ηπειρώτες η συζήτηση για τυχόν πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι σα να λέμε ότι θα πουληθεί η Ακρόπολη!!!


Επί λέξη του είπε: "Ακρόπολη και ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλούνται, εμπεδώστε το"!!!

Τα 'χασε στην αρχή ο Καρχιμάκης, γιατί δεν περίμενε μια τέτοια τοποθέτηση και μάλιστα από το Προεδρείο, αλλά μετά τα μπάλωσε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και "δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και το γεγονός δημιουργήθηκε από την λάθος θέση ενός στελέχους της τράπεζας που δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα αυτό"...

Θα μου πείτε, εμ βέβαια, για Περιφερειάρχης πάει ο Αργύρης, θα κοντραριστεί on camera για να τον ακούσουν οι ψηφοφόροι και να γίνει αρεστός, αλλά δεν έχουμε δει συχνά τέτοιες τοποθετήσεις.
..
Κι άλλοι βουλευτές παίρνουν τον λόγο on camera, (με το κανάλι της Βουλής τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε...), αλλά ενώ στα χωριά λένε θα πάω στην Αθήνα και θα τους δείξω και θα τους μπήξω και θα τους κάνω και θα τους ράνω, μόλις έρθει η ώρα βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και σαν τα καλά σκυλάκια περιμένουν το χάδι του αρχηγού...

Για αετοί ξεκινάνε, κοτούλες καταλήγουνε!!!

ΠΗΓΗ: http://aletri.blogspot.com

Παρασκεύαζε «μαϊμού» κρασί

Μετά από καταγγελία, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας 51χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ποτών, ο οποίος κατηγορείται πως παρασκεύαζε κρασί χρησιμοποιώντας τα διακριτικά και την ετικέτα γνωστής εταιρείας οινοποιίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τα τέλη Ιουνίου ο δράστης πωλούσε σε διάφορα καταστήματα στη Χαλκιδική φιάλες λευκού κρασιού, που αποτελούσαν απομίμηση του πραγματικού προϊόντος. Μπορεί οι φιάλες να έφεραν τα διακριτικά και την ετικέτα της εν λόγω εταιρείας, διέφεραν ωστόσο στον κωδικό εμφιάλωσης και στο πώμα, ενώ υπήρχαν και ενδείξεις που πρόδιδαν μη ασφαλείς συνθήκες εμφιάλωσης.

Σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του δράστη, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κενών φιαλών με χαρακτηριστικά της παθούσας εταιρείας οινοποιίας, καθώς επίσης και....
αχρησιμοποίητα πωμάτα, τα οποία έφεραν το όνομα και το σήμα της εταιρείας κατ’ απομίμηση των γνησίων.

Ο 51χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση το βράδυ της Δευτέρας και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση των νόμων περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού και για παράβαση του αγορανομικού κώδικα.

Η επανάσταση στην ενημέρωση μέσω διαδικτύου "μετράει" τον πρώτο νεκρό...

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, γενικού διευθυντή του ρ/σ «ΘΕΜΑ FM», αλλά και του ανθρώπου, που όπως όλα δείχνουν, ήταν o δημιουργός και η «ψυχή» του μεγαλύτερου ελληνικού ειδησεογραφικού blog, troktiko, λέει πολλά για το πόσο ειδικό βάρος έχει αποκτήσει η ενημέρωση μέσα από το διαδίκτυο και σε ποιο βαθμό έχει «διατρήσει» τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Όπως και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους συντελεστές της αυτή η επανάσταση στην ενημέρωση που στην Ελλάδα δυναμώνει μέρα με την ημέρα. Η δύναμη της ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου είναι μεγαλύτερη στις ηλικίες μεταξύ 18 και 40 ετών, ακόμα και από αυτή την δύναμη της τηλεόρασης! Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Η εξάπλωση της ευρυζωνικότητας υπολείπεται κατά πολύ σε σύγκριση με αυτή των άλλων κρατών της Ε.Ε. και πάνω απ’όλα η διάδοση της χρήσης του διαδικτύου υπολείπεται από τον κοινοτικό μέσο όρο.
Και όμως: Η ενημέρωση σήμερα στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου, τείνει να υποκαταστήσει, όχι τις εφημερίδες οι οποίες είναι "χαμένες από χέρι" μπροστά στο πρώτο τυχαίο blog (!), αλλά την ίδια την τηλεόραση. Αυτό που ζούμε λέγεται και «επανάσταση δημοκρατίας», αλλά με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους συντελεστές της κάτι τέτοιο. Ο Σωκράτης ο Γκιόλιας, έπεσε θύμα ακριβώς αυτής της επιτυχίας που είχε το troktiko την οποία ούτε και ο ίδιος ανέμενε: Έγινε στόχος δυνάμεων (είτε είναι «τρομοκράτες» είτε παρακρατικοί) τις οποίες δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να προβλέψει ότι θα γινόταν ποτέ στόχος, αλλά και δεν μπορούσε να τις αναχαιτίσει.
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών με, συνολικά, δεκάδες φρουρούς, ιδιωτικούς ή της ΕΛΑΣ, με θωρακισμένα αυτοκίνητα, με αλεξίσφαιρες σκοπιές έξω από τα σπίτια τους, είναι ασφαλείς. Άλλωστε το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν τους παρέχει – και ορθώς – όλα τα μέσα για να είναι ασφαλείς. Έστω και αν έχουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις μικρότερο ειδικό βάρος στην πληροφόρηση από αυτό που έχουν τα ενημερωτικά sites όπως το defencenet.gr ή blogs, όπως το troktiko.
Γιατί; Γιατί τα ανεξάρτητα ενημερωτικά sites και τα blogs – με όλα τα μειονεκτήματα τους τα τελευταία – αποτελούν «μονάδες ανταρτοπολέμου» σε ένα πεδίο μάχης όπου τα «τακτικά στρατεύματα», τα παραδοσιακά ΜΜΕ, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, απλώς γιατί έχουν απωλέσει την έννοια το ΑΝΣΚ («αντικειμενικού σκοπού»): Πολεμούν σε αρκετές περιπτώσεις όχι για την ενημέρωση, αλλά για την χειραγώγηση της ενημέρωσης. Στο defencenet.gr, στηριζόμενοι στο επιτελείο της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο πυρήνα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη σε θέματα γεωστρατηγικής, άμυνας και ασφάλειας, έχουμε γνωρίσει από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει «απόπειρα χειραγώγησης και τρομοκράτησης». Όχι μόνο από εμπόρους όπλων, αλλοτριωμένα κυβερνητικά στελέχη, πουλημένους αξιωματούχους κλπ, αλλά και από ξένες δυνάμεις. Γνωρίζουμε ότι ειδικά έναντι των τελευταίων είμαστε ιδιαίτερα «ευάλωτοι», αν αποφασίσουν να «τελειώνουν» μαζί μας. Ειδικά με δεδομένο ότι έχουμε «σφραγίδα και ονοματεπώνυμο» και ξέρουν που να μας βρουν. Όπως και μας βρήκαν. Όχι ότι η ανωνυμία - παραδοσιακή τακτική των blogs την οποία θεωρούμε θεμέλιο αυτής της «λαϊκής επανάστασης» στα ΜΜΕ – προστάτεψε τον άτυχο Γκιόλια.
Με όλα αυτά νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα για να φέρουμε στην δημοσιότητα ένα κλασικό παράδειγμα ευθείας απειλής κατά της διαδικτυακής ενημέρωσης και μάλιστα απειλής προερχόμενης από ξένη δύναμη. Για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εντός της εβδομάδας τα σπουδαία...

Πηγή http://www.defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://hellasxg.blogspot.com/

Σύλληψη δύο αλλοδαπών με κλεμμένη Ferrari στο τελωνείο των Κήπων

Δύο αλλοδαπούς οι οποίοι προσπάθησαν να εξάγουν από τη χώρα μας ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Ferrari, συνέλαβαν οι αρχές στο τελωνείο των Κήπων στο Νομό Έβρου. Πρόκειται για έναν 45χρονο Ιταλό και έναν 33χρονο Τουρκικής υπηκοότητας κάτοχο Ολλανδικού διαβατηρίου.

Στον έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο τελωνείο των Κήπων, διαπιστώθηκε ότι η Ferrari ήταν καταχωρημένη από τις Ιταλικές αρχές ως κλεμμένο όχημα από εταιρεία leasing στην Ιταλία. Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομο περιουσιακό όφελος. Οι δυο αλλοδαποί πλήρωσαν εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr/

Ο Σισέ κυνήγησε οπαδό!

Ο Γάλλος άσος δεν αγωνίστηκε στο φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Βόλφσμπουργκ αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής αφού στο τέλος του αγώνα κυνήγησε Γερμανό οπαδό που τον έβρισε...

Είναι γνωστό ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είναι και το πιο ήρεμο παιδί. Αυτό το απέδειξε και στο Σβατς όπου διεξήχθη το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού.

Ο Γάλλος βρισκόταν στο γήπεδο αν και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και αποθεώθηκε από τους φίλους του τριφυλλιού.
Δεν έγινε το ίδιο και με έναν γερμανό οπαδό που έβριζε τον Σισέ από την αρχή του αγώνα.

Ο Σισέ τον προειδοποίησε με χειρονομίες και όταν τελείωσε το ματς ανέβηκε στην εξέδρα και τον κυνήγησε. Ο οπαδός, για καλή του τύχη, το αντιλήφθηκε και απομακρύνθηκε έγκαιρα.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Κάντο όπως η Σύρος !!!

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση διερωτήθηκε: «Πουθενά δεν γίνεται ανακύκλωση στην Ελλάδα. Πέστε μου εσείς πού».

Ο «Η.Α.» δίνει την απάντηση:

Ο «Η.Α.» δίνει την απάντηση. Πώς ένα ελληνικό νησί έπιασε τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους ανακύκλωσης και παροτρύνει τους τουρίστες να ανακυκλώνουν μαζί με τους κατοίκους του. Με αυτόν τον τρόπο ο μικρός τους ΧΥΤΑ (που διαφημίζεται μάλιστα στους τουριστικούς οδηγούς του νησιού!) θα λειτουργήσει αποτελεσματικότερα και για περισσότερα χρόνια.

Λίγη ώρα πριν το πλοίο πιάσει λιμάνι στην Ερμούπολη της Σύρου, στα δεξιά τους, οι επιβάτες μπορούν να δουν τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του νησιού. Αν και φαίνεται καθαρά, ελάχιστοι τον προσέχουν. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπεις. Μοιάζει με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και το θέαμα είναι αδιάφορο.

Στη Σύρο δεν ενοχλούνται από την εικόνα, δεν ασχολούνται με λεκάνες απορροής, παρόλο που ακριβώς κάτω από το ΧΥΤΑ, χωρίς ίχνος υπερβολής, λάμπουν τα νερά της θάλασσας. Το αντίθετο: το έργο, σύγχρονο και ασφαλές, προβάλλεται πλέον και στον Τουριστικό Οδηγό του νησιού για το 2010!

Στην πόλη διανέμονται επίσης διαφημιστικά φυλλάδια στους κατοίκους και στους τουρίστες. Η διαφήμιση γίνεται για πρακτικούς σκοπούς. Ο πληθυσμός του νησιού τους θερινούς μήνες αλλάζει, αλλά οι κανόνες της ανακύκλωσης δεν πρέπει να διαταραχθούν. Βλέπετε, ο ΧΥΤΑ δεν είναι ξεκομμένο εργοστάσιο, αλλά μέρος της αλυσίδας διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σύρο. Και σε αυτή την αλυσίδα συμμετέχουν όλοι. Ο ΧΥΤΑ έχει ήδη μετατραπεί σ’ έναν άτυπο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, αφού τα υλικά που φθάνουν εκεί είναι αυστηρά επιλεγμένα χάρη στην οργανωμένη ανακύκλωση!

Η αλυσίδα

Ας περιγράψουμε όμως εν συντομία πώς λειτουργεί το σύστημα στη Σύρο.Στο νησί ο ΧΥΤΑ λειτουργεί από τις 12 Νοεμβρίου του 2009.

Το 2007 οι τρεις δήμοι του νησιού δημιούργησαν τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με στόχο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και την αποτελεσματική οργάνωση της ανακύκλωσης. Τι πετυχαίνουν με την ανακύκλωση; Μειώνουν τα απορρίμματα που φθάνουν τελικά στον ΧΥΤΑ.

Καθημερινά εναποτίθεται εκεί μόνο τα μη ανακυκλώσιμα αστικά απορρίμματα. Επειδή ο ΧΥΤΑ (όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε νησί) είναι μικρός, οι αρχές ζητάνε από τους κατοίκους να περιορίζουν τα καθημερινά τους απορρίμματα για να επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής του χώρου.

Ο Φορέας έβαλε κάδους ανακύκλωσης παντού, διαφήμισε την πρωτοβουλία και οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Σήμερα το νησί ανακυκλώνει με ποσοστά που προσεγγίζουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα!

Η οργάνωση υπήρξε απαράμιλλη. Σε 80 σημεία του νησιού τοποθετήθηκαν κάδοι: Κίτρινοι για το χαρτί, μπλε για το γυαλί, γκρι για το πλαστικό και τις συσκευασίες. 30 ακόμη κάδοι για το μαγειρικό λάδι. Τέλος υπάρχουν σημεία συλλογής μπαταριών και λαμπτήρων. 60 εθελοντές μοίρασαν οδηγίες σε 4.000 σπίτια του νησιού. Σε κάθε σχολείο της Σύρου οργανώθηκαν ομιλίες (συνολικά πάνω από 100) για να μάθει και το τελευταίο παιδί πώς λειτουργεί το σύστημα.

Τα αποτελέσματα

Σημειώστε το χρόνο που συνέβησαν όλα αυτά. Το 2009! Μέσα σε 12 μήνες. Τα αποτελέσματα σήμερα; Το πεντάμηνο ως το τέλος του 2009 ανακυκλώθηκαν 1.080 τόνοι από όλα τα υλικά που αναφέραμε πιο πάνω. Κάθε κάτοικος δηλαδή συνεισέφερε με 9.5 κιλά ανακύκλωσης το μήνα. Το πρώτο πεντάμηνο του 2010 ο μέσος όρος ανέβηκε στα 11.5 κιλά.

Μέσα σε αυτή την αλυσίδα δεν είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς πόσο λιγότερο επιβαρύνουν τον ΧΥΤΑ τους οι Συριανοί. Ξέρουν ότι είναι μικρός και τον προστατεύουν. Δεν τον κλείνουν πάντως!

Γι’ αυτό λοιπόν και η διαφήμιση στους τουρίστες. Είναι επείγον να ανακυκλώσουν και εκείνοι. Σε πόσα μέρη αυτής της χώρας μπορούν αλήθεια οι Έλληνες να ζητήσουν από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να προσαρμοστούν στους ήδη θεσπισμένους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος; Όχι πάντως στα Γιάννενα.

Όχι εδώ

Τα Γιάννενα γεμίζουν ξανά μέσα σε λίγες εβδομάδες στις γωνιές των οικοδομικών τους τετραγώνων με σκουπίδια. Οι κάτοικοι σταμάτησαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ενώ η Χωματερή σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι αποκλεισμένη ξανά. Η ανακύκλωση είναι φυσικά ανύπαρκτη. Οι πολιτικοί παπαγαλίζουν ότι η λύση δεν είναι ο ΧΥΤΑ, αλλά ο ΧΥΤΥ. Αυτό δηλαδή που γίνεται ήδη στη Σύρο, αφού στον μικρό ΧΥΤΑ φτάνουν στην ουσία μόνο τα υπολείμματα. Τώρα, ξαφνικά εμφανίστηκαν τα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Τα παρουσίασε ως μαγική λύση ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δύο τρία μηχανήματα που δωρίζουν κουπόνια για συμμετοχές διαγωνισμούς δώρων (!) σε όσους ανακυκλώνουν θα λύσουν το πρόβλημα των Ιωαννίνων. Αστεία πράγματα.

Στη Σύρο μέσα στον Ιούλιο στη αίθουσα του δικού τους συμβουλίου διοργάνωσαν τεχνική ημερίδα για την ανακύκλωση με τη συμμετοχή των επίσημων συλλογικών συστημάτων ανακύκλωσης στην Ελλάδα και εκπροσώπων των δήμων και κοινοτήτων από όλες τις Κυκλάδες.

Πόσα χρόνια μας χωρίζουν με μια άλλη πόλη της Ελλάδας; Δυστυχώς ακόμη πολλά. Ας το γνωρίζουμε όμως όλοι: λύσεις υπάρχουν, δίπλα μας και πρέπει να τις τρέξουν άνθρωποι ικανοί. Το σχέδιο υπάρχει. Φορέας, ΧΥΤΑ, ανακύκλωση, ευαισθητοποίηση κατοίκων. Γίνεται. Έγινε! Αρκεί να υπάρχουν πολιτικοί που να δουλέψουν με σύστημα και αποτελεσματικότητα. Όχι πάντως πολιτικοί που διαγωνίζονται στην ψευτο-ίντριγκα και τις μεγαλοστομίες. Με αυτούς τα σκουπίδια θα γεμίσουν την πόλη, όπως συνέβη ήδη.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/

Τα αλμυρά παγωτά...!!!!

Πόσοι απο εσάς δεν θέλατε ο καλοκαίρι να φάτε ενα μουσακά, ενα παστίτσιο, μια φασολάδα, αλλά λόγο ζέστης φοβόσασταν οτι θα βαρύνετε και θα υποφέρετε.?!

Ναι δεν αστειευόμαστε τα αλμυρά παγωτά είναι γεγονός!
Το παγωτό φάβα είναι γεγονός, δεν μοιάζει με τα άλλα, γιατί δεν είναι γλυκό αλλά αλμυρό, δεν αποτελεί επιδόρπιο αλλά προσφέρεται ως ορεκτικό σαν καλωσόρισμα!

Προσωπικά το θεωρώ μια πολύ έξυπνη, γαστρονομική ιδέα, που θα τονώσει τον τουρισμό.

Για το λόγο αυτό, το spam' πλάκα προτείνει μερικές ακόμη γεύσεις παγωτών:


Το παγωτό φακές, ένα παγωτό που θα έχει μια ιδιαίτερη αλμυρή γεύση και αντί για σιρόπι θα σερβίρετε με μπαλσάμωσα ξύδι.

Έπειτα το παγωτό Φασολάδα ή αλλιώς ice Fasolad! Ενα παγωτο που θα έχει την γέυση της αγαπημένης μας φασολάδας και τα συνοδεύετε με σιρόπι ταγμένης φέτας. (προσοχή το παρόν παγωτό προκαλεί αέρια).

Ακόμα το μπορούμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, και να πάμε στα ice Shoes (παγωμένα παπουτσάκια), παγωτό ρεβίθι, παγωτό καρμπονάρα, και άλλα πολλά.

Τα παγωτά αυτά θα προσφέρουν την δροσιά και την ικανοποίηση.

Μια είναι η λύση ... αλμυρό παγωτό.!

(το άρθρο, που αντλήσαμε τις πληροφορίες μας είναι από το Gamato.biz) και.....
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://spamplaka.blogspot.com

Οικογενειακή τραγωδία στη Ροδόπη

Ένα νέο τραγικό περιστατικό συγκλονίζει από χθες την τοπική κοινωνία της Φιλύρας Ροδόπης, λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία μίας 26χρονης κοπέλας.

Δύο άνθρωποι, ένας 73χρονος και η 67χρονη σύζυγός του, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, ενώ βρίσκονταν στην οικία τους.

Η γυναίκα υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ βρισκόταν στο μπάνιο της. Στη συνέχεια το ρεύμα «χτύπησε» και τον σύζυγό της, ο οποίος έσπευσε να τη βοηθήσει.

Το ανδρόγυνο βρέθηκε νεκρό, μέσα στο σπίτι τους, από τον γιο τους, ο οποίος είχε επιστρέψει από τις αγροτικές δουλειές. Αυτός ήταν και ο πρώτος που αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα και ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας.


ΠΗΓΗ:εφ. Χρόνος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.zougla.gr

3 δισ. ευρώ, ως τώρα, οι "θυσίες" μισθωτών και συνταξιούχων!

Κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ φτωχότεροι έγιναν μισθωτοί και συνταξιούχοι στους έξι πρώτους μήνες μόλις του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο α΄ εξάμηνο του 2010 η κυβέρνηση μείωσε κατά 3,5 δισ. ευρώ τις πρωτογενείς δαπάνες, ήτοι από 28 δισ. στο α΄ εξάμηνο πέρυσι σε 24,5 δισ. ευρώ φέτος.

Ταυτόχρονα αύξησε κατά 1,2 δισ. τα έσοδα από φόρους, εξοικονομώντας έτσι συνολικά 4,7 δισ.
Για να το καταφέρει όμως βασίστηκε κυρίως στις "πλάτες" μισθωτών και συνταξιούχων. Οι μεγάλοι χαμένοι των μέτρων της κυβέρνησης είναι:

οι δημόσιοι υπάλληλοι: κατά 1,5 δισ. ευρώ έκοψε η κυβέρνηση τις δαπάνες για μισθούς στο δημόσιο, αφού οι εργαζόμενοι έβαλαν ως τώρα στην τσέπη μόλις 6,2 δισ. έναντι 7,7 δισ. στο α΄ εξάμηνο πέρυσι. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.
οι συνταξιούχοι που είδαν "δώρα" και επιδόματα να εξαφανίζονται: παρότι οι κρατικές δαπάνες παρέμειναν για συντάξεις σταθερές ή και αυξήθηκαν φέτος (από 3,05 δισ. το α΄ εξάμηνο πέρυσι σε 3,13 δισ. φέτος), αυτό οφείλεται στο "κύμα φυγής" από το δημόσιο και στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης που υπεβλήθησαν στα τέλη του 2009 και τις αρχές του 2010. Άρα, τα ίδια χρήματα έφτασαν για να πάρουν σύνταξη περισσότεροι.
οι Έλληνες καταναλωτές που, παρά την κάθετη πτώση της κατανάλωσης τον τελευταίο ένα χρόνο, στο σύνολό τους πλήρωσαν ως τώρα 1,1 δισ. ευρώ περισσότερα σε έμμεσους φόρους (14,8 δισ. ευρώ φέτος από 13,7 πέρυσι): 200 εκατ. ευρώ επιπλέον σε ΦΠΑ (χωρίς ακόμα να έχει επιβληθεί η αύξησή του στο 23%), 450 εκατ. ευρώ σε Ειδικό Φόρο Καυσίμων (ΕΦΚ), 300 εκατ. ευρώ σε φόρους για ποτά και τσιγάρα κλπ κλπ.
Την ίδια στιγμή όμως που η χώρα βυθιζόταν στην κρίση και οι πολίτες "μάτωναν" για να βάλει χρήμα η κυβέρνηση στα κρατικά ταμεία και να ικανοποιήσει τους δανειστές της Τρόικας, η Ελλάδα έδινε περισσότερα χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από όσα έπαιρνε!
Τα κοινοτικά κονδύλια που εισέρρευσαν στη χώρα μας στο α΄ εξάμηνο δεν ξεπέρασαν τα 360 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο εισέφερε 1,4 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά ταμεία. "Μπήκε μέσα" δηλαδή και 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αντί να δει τις "κάνουλες" της κοινοτικής χρηματοδότησης να ανοίγουν, την ώρα της μεγάλης ανάγκης που απειλείτο με ύφεση και χρεοκοπία.

Τις αιματηρές θυσίες των πολιτών πάντως "καταπίνουν" και πάλι οι τόκοι από δάνεια και χρέη του παρελθόντος (5,7 δισεκατομμύρια πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο ως τώρα φέτος).
Επιπλέον -και κατ’ επιταγήν της Τρόικας- η κυβέρνηση ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναθεωρήσει και πάλι επί τα χείρω τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ενσωματώνοντας σε αυτόν και άλλες "κρυφές δαπάνες" (1,8 δισ. ευρώ για περίθαλψη, έκτακτες επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν συντάξεις κλπ).

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr