'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μαύρες μέρες, «ιδανικές» για αυτόχειρες....

Η κρίση μεγαλώνει τον αριθμό των αυτοκτονιών: άνθρωποι γονατισμένοι από χρέη επιχειρούν το απονενοημένο
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας χάθηκαν τα ίχνη ενός 58χρονου επιχειρηματία από την Κρήτη. Την επομένη τον βρήκε η γυναίκα του νεκρό κάτω από μια ελιά, λίγα μέτρα μετά το σημείο όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ο 58χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στο σημείωμα που άφησε προς τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά- με τον γιο του διατηρούσε κατάστημα στη νέα λαχαναγορά του Ηρακλείουέκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα και «παγίδες» του τραπεζικού συστήματος.

Στην ίδια θέση βρέθηκε μία ημέρα πριν, ξημερώματα Κυριακής, άλλος επιχειρηματίας «πνιγμένος» στα χρέη. Ο άνδρας πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για να «ξεμπερδέψει» μια και καλή απ΄ όλα...

Αναστάτωση είχε προκαλέσει τον Μάιο στη Βόρεια Ελλάδα η είδηση ότι δύο άνδρες, 45 ετών και 49 ετών, τερμάτισαν τη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο 45χρονος εργαζόταν ως οδηγός ταξί. Οι δικοί του τον περιγράφουν ως ένα χαμογελαστό άνθρωπο, ο οποίος όμως απέφευγε να μιλήσει για τα προβλήματά του. Την καρδιά του είχε
ανοίξει μόνο σε έναν φίλο του, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τις προθέσεις του. Ο φίλος του δεν κατάφερε να τον μεταπείσει και λίγες ημέρες μετά απαγχονίστηκε. Τον ίδιο τρόπο επέλεξε για να τελειώσει τη ζωή του ένας 49χρονος αγρότης από την Αμφίπολη Σερρών, ο οποίος δεν άντεξε το βάρος των χρεών. Φίλοι και συγγενείς κάνουν λόγο για έναν ήσυχο οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών. Ο 49χρονος είχε μιλήσει σε φίλους του για το τι σκόπευε να κάνει, στη συνέχεια όμως τους καθησύχαζε λέγοντάς τους ότι υπερβάλλει. Οπως αποδείχθηκε έλεγε την αλήθεια. Το πτώμα του εντοπίστηκε σε ένα αντλιοστάσιο.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ένας 40χρονος άνεργος οικογενειάρχης, από την Καλλιθέα, σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έπεσε από το μπαλκόνι αγκαλιά με τα δύο του μωρά. Ή όταν ένας 37χρονος μουσικός, από τα Ιωάννινα, παντρεμένος με δύο παιδιά, αυτοκτόνησε πέφτοντας σε χαράδρα κοντά στο σπίτι του.

Δεκάδες άνθρωποι γράφουν πλέον οι ίδιοι τον επίλογο της ζωής τους, καθώς βρίσκονται σε απόγνωση. Στην Κρήτη ιδιαίτερα, τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Δεκατρείς αυτοκτονίες καταγράφηκαν μόνο μέσα στους τελευταίους 18 μήνες. Ειδικοί μιλούν για αύξηση κατά 70% των περιστατικών, κυρίως με απόπειρες αυτοκτονίας. Το 2008 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 370 αυτοκτονίες, ενώ το 2009 ξεπέρασαν τις 400. «Εκτιμώ ότι το 2010 ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος» δηλώνει ο υπεύθυνος της Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018) κ. Κ. Κατσαδώρος . Περισσότερες είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας. «Ο αριθμός των αποπειρών είναι 15πλάσιος των αυτοκτονιών», αναφέρει. Δηλαδή αν το 2009 καταγράφηκαν 400 αυτοκτονίες, άλλοι 6.000 άνθρωποι επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Την τελευταία τριετία οι τηλεφωνικές κλήσεις από ανθρώπους σε απόγνωση εξαιτίας κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων έχουν τετραπλασιαστεί. «Πριν από δύο με τρία χρόνια δεχόμασταν πέντε με έξι κλήσεις την ημέρα. Σήμερα οι κλήσεις ξεπερνούν τις 40. Το 60% των ατόμων που τηλεφωνούν είναι άνδρες, οι οποίοι βάζουν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα και μετά τα συναισθηματικά, σε αντίθεση με τις γυναίκες» αναφέρει ο κ. Κατσαδώρος. Στη Γραμμή 1018 καλούν καθημερινά άνθρωποι από όλη τη χώρα. «Μας τηλεφωνούν από την Ιθάκη, τη Ρόδο, μέχρι και από χωριά της Μακεδονίας. Σήμερα (σ.σ.:χθες) είχαμε κλήσεις από τη Ρόδο, την Εύβοια και τα Ιωάννινα. Προσπαθούμε από το τηλέφωνο να καταλάβουμε την προσωπικότητα του καθενός, πώς σκέφτεται, και να τον προσεγγίσουμε ανάλογα» σημειώνει.
ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sourta-ferta.blogspot.com

"Εξαφανίσου απο προσώπου γης.."

..ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Οι αποκαλύψεις για τον ημίγυμνο Διεθυντή που τοποθέτησε ο κ. Γερουλάνος στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Μιχάλη Λούπη βάρυναν το κλίμα στους διαδρόμους του γράφειου για το στενό συνεργάτη του υπουργού.

Ο κ. Γερουλάνος υπό την πίεση των αρνητικών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, τον τύπο και την τηλεόραση, που άφηναν πλήθος ερωτηματικών για τα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα του κ. Λούπη, τον ανάγκασαν να πάρει μέτρα. Από χθες το τηλέφωνο στο.. γραφείο Τύπου του Υπουργείου έχει πάψει να το σηκώνει ο κ. Λούπης. Ο ίδιος μάλιστα χαμήλωσε τους τόνους στα μηνύματα που αναρτούσε στο facebook και προς το παρόν η εντολή που έχει πάρει είναι να εξαφανιστεί για λίγο καιρό από προσώπου γης, επ αφορμή και των καλοκαιρινών διακοπών μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι τουλάχιστον ένα πρώτο θετικό βήμα αντίδρασης από τον κ. Γερουλάνο σε μία επιλογή του, που όπως όλα δέιχνουν έγινε στη βάση προσωπικών και όχι τόσο επαγγελματικών κριτηρίων. Αλλα εμείς θέτουμε ένα ακόμα ερώτημα: οταν ζητάμε από τους πολιτικούς να παραιτούνται αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, η ίδια ευθυξία δεν πρέπει να διακρίνει και τους συνεργάτες τους είτε δημοσιογράφοι είναι αυτοί είτε οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα έχουν;

Έστω και αυτή του κοσμικογράφου μη μέλος της Ένωσης Συντακτών στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου ενός Υπουργείου; Λέμε εμείς τώρα...


ΠΗΓΗ: http://trelokouneli.blogspot.com

Ολη μαζι στην Οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών!!!!

Περισσότερα από 200 κιλά χασίς εντόπισαν αστυνομικοί σε πατάρι διαμερίσματος πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νίκαιας παρακολουθούσαν εδώ και αρκετό καιρό μια ομάδα Αλβανών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας ναρκωτικών.

Το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε η ώρα της τελικής επιχείρησης στο διαμέρισμα τετραώροφης πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πύρλα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και λίγο μετά τις 20:45 προχώρησαν στη σύλληψη 7 Αλβανών – 4 ανδρών και 3 γυναικών – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν και συγγενικές σχέσεις.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο υπόλοιπο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.
Εμεις εχουμε μια απορια ,καθε ημερα ακουμε και διαβαζουμε για σπειρες με ναρκωτικα!καθε ημερα πιανουν ,μα ποσες ειναι τελικα?και αν εινει τοσες πολλες πουλανε ολες?δηλαδη εγινε τις μοδας η απλα για να πανε τα φαρμακια κατω...


ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Και πάλι απόδραση...

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής ενώ έχει διαταχθεί τόσο σε βάρος του ιδίου όσο και δόκιμου αστυφύλακα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Όπως λένε τα στοιχεία, γύρω στις 03.15’ και ενώ ο ανθυπαστυνόμος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας έχοντας ως βοηθό το δόκιμο αστυφύλακα, αλλοδαπός ο οποίος κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, απέδρασε από τα κρατητήρια, αφού παραβίασε τις κλειδαριές της εσωτερικής και εξωτερικής πόρτας κρατητηρίων.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν είδα τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα!!!

Ως... «συνταξιούχος βουλευτής» που διαμένει σε ένα ταπεινό διαμέρισμα 80 τ.μ. εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Λιάπης.

Αποποιούμενος κάθε προσωπική ευθύνη για τις συμβάσεις που υπεγράφησαν επί υπουργίας του με τη γερμανική εταιρεία, ο... κ. Λιάπης- «με διάθεση υπεκφυγής και πλήρουςαποστασιοποίησης» , όπως σχολίαζαν βουλευτές απαντούσε σχεδόν στερεότυπα: «Ο υπουργός δεν υπογράφει.

Αυτά τα κάνουν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Κι εγώ εμπιστεύθηκα τις διοικήσεις μου, εμπιστεύτηκα τις νομικές υπηρεσίες των οργανισμών, εμπιστεύτηκα τις τεχνικές υπηρεσίες, εμπιστεύθηκα, κυρίες και κύριοι, την έννομη τάξη της πατρίδας μας, εμπιστεύθηκα τους ελέγχους της διοίκησης» .

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι απαντήσεις που έδωσε και στα ερωτήματα βουλευτών- όχι της ΝΔ, οι οποίοι περιορίστηκαν σε ρόλο... ακροατών- για τις συμβάσεις της Siemens με τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. «Το κράτος έχει συνέχεια κι εγώ συνέχισα το έργο του προκατόχου μου με όραμα τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων. Με ενδιέφερε οι συνεργάτες μου να είναι άξιοι και έντιμοι. Κοίταγα μόνο μπροστά. Γι΄ αυτό και κράτησα σε πολύ υψηλές θέσεις ανθρώπους που δεν ανήκαν στην παράταξή μου».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον πρώην «ισχυρό άνδρα» της Siemens στην Ελλάδα κ. Μ. Χριστοφοράκο , τις απέδωσε σε «φιλικές συναναστροφές που είχαν τα παιδιά μας», ενώ για το κοινό ταξίδι που έκαναν το 2006 στη Γερμανία υποστήριξε ότι ήταν «τυχαίο» και ότι ο ίδιος πλήρωσε τα εισιτήριά του. Συμπλήρωσε ότι γνωρίστηκε μαζί του το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι το 2001, όπως αναφέρεται στα ημερολόγια της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, υποστηρίζοντας ότι οι καταγραφές της τελευταίας αφορούν συνεπώνυμό του δικηγόρο που είναι «ο καλύτερος στα θέματα διαζυγίων» και είχε παράσχει νομικές συμβουλές και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Χαρακτήρισε εξάλλου «αβάσιμα» τα όσα λέγονται για την περιουσιακή του κατάσταση, δηλώνοντας ότι τα τελευταία επτά χρόνια που είναι διαζευγμένος διαμένει σε διαμέρισμα 80 τ.μ.

Μετά την κατάθεση του κ. Λιάπη η Εξεταστική διέκοψε τις εργασίες της, τις οποίες θα επαναλάβει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο κ. Βαλυράκης γνωστοποίησε ότι ανετέθη στον εφέτη κ. Γ. Χριστοδούλου η προεργασία του επικείμενου ταξιδιού αντιπροσωπείας της Εξεταστικής στη Γερμανία για να εξετάσουν πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας, και μεταξύ αυτών τον κ. Χριστοφοράκο. Στόχος της Επιτροπής είναι να πιεστεί η Siemens ώστε να αποδεσμεύσει τα στελέχη της να δώσουν κατάθεση στις ελληνικές Αρχές κατ΄ εφαρμογή του «νόμου Καστανίδη» που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση για όσους συμβάλλουν στο έργο των ανακριτικών υπηρεσιών.


Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Πώς φθάσαμε σε αυτή την κατάντια - Δείτε και διαδώστε ένα αποκαλυπτικό βίντεο!

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου....


....δεν εννοούσε ακριβώς για επενδύσεις.

Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "νόμιμους και μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 35ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.

Δεν θα βρείτε κανέναν από τους Έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε, μη λερωθούν...

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται...

Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν...

Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.




ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Τυχαίο; Μακάρι ναι...

Τα γεγονότα μπορεί να εμφανίζονται ως «τυχαία», αλλά μπορεί και να μην είναι. Ακολουθούν, όμως, την ίδια εξέλιξη.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1995, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι μελετούσε νομοσχέδιο, ώστε να αποκτήσουν οι υφαλοκρηπίδες στο Αιγαίο εγκαταστάσεις για οικονομική εκμετάλλευση. Το καθαρό μήνυμα ήταν ότι οι βραχονησίδες με οικονομική ζωή επάνω τους αποκτούν αυτομάτως υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Στην Αγκυρα χτύπησε κόκκινο, η Αθήνα δεν προχώρησε στο νομοσχέδιο, η Αγκυρα, όμως, προχώρησε στην κρίση των Ιμίων στις 30 Ιανουαρίου 1996.

ΤΥΧΑΙΟ; Ισως ναι, ίσως όχι.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ του 2010, και πάλι από «διαρροές», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε νομοσχέδιο για τον ενιαίο φορέα υδρογονανθράκων και ακόμα, ότι περιοχές του Αιγαίου έχουν χωριστεί σε τμήματα προς έρευνα.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, η Αγκυρα έστειλε το ωκεανογραφικό της πλοίο «Τσεσμέ» σε «ερευνητική βόλτα» στην περιοχή του Β. Αιγαίου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΜΕΤΑ τα σχετικά άκαρπα ελληνικά διαβήματα, η Αγκυρα ανακοίνωσε επισήμως ότι για έναν χρόνο θα πραγματοποιήσει έρευνες σε μεγάλη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και πριν πάρει ανάσα η Αθήνα, η Τουρκία, με διεθνή αγγελία NAVTEX, την πληροφόρησε ότι από χθες μέχρι και τις 20 Αυγούστου το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε περιοχή, που «παίρνει σβάρνα» το χώρο από τα ανατολικά της Ρόδου και το Καστελόριζο, μέχρι τα δυτικά παράλια της Κύπρου.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι, μέχρι να οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα, δεν αναγνωρίζει «εθνική» υφαλοκρηπίδα πέραν των χωρικών υδάτων (σ.σ. σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η υφαλοκρηπίδα αρχίζει από το όριο των χωρικών υδάτων και πέρα).

ΝΑ ΕΙΝΑΙ και αυτά τα δύο γεγονότα τυχαία; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι η Αγκυρα και η Αθήνα «ξυπνούν τον γίγαντα μέσα τους» και εκδηλώνουν και πάλι το ενδιαφέρον τους για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σ' αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι τέτοιου είδους μεγαλεπήβολα «ερευνητικά» σχέδια υποκρύπτουν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Και τούτο γιατί οι δύο χώρες, με αντιδιαμετρικές απόψεις για τη βάση αντιμετώπισης του ακανθώδους θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν πρόκειται να το λύσουν στην πράξη με ερευνητικά πλοία.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ κάποιος «ευφάνταστος» να θεωρήσει ότι όλη αυτή η «αναμπουμπούλα» ευνοεί τα σχέδια ή τα σενάρια κάποιων για συνολική ρύθμιση του θέματος της υφαλοκρηπίδας, με συνεκμετάλλευση «κυρίων» στα άφαντα για την ώρα κοιτάσματα στο Αιγαίο.

ΤΥΧΑΙΟ το σενάριο; Μακάρι...
ΠΗΓΗ: http://radar-gr.blogspot.com

Εδειραν τοκογλύφο σε καφενείο στη Χαλκίδα !

Αγρίεψαν τα πραγματα μετά τους 3 φόνους στην Ερέτρια

Το οτι η Χαλκίδα υποφέρει από τοκογλύφους είναι κρυφό μυστικό! Πολλοί επιχειρηματίες που δεν έχουν "πρόσωπο" στις τράπεζες έχουν καταφύγει σε εξωτραπεζικό δανεισμό!Η κατάσταση όμως φαίνεται να φεύγει εκτός ελεγχου! Νωρίτερα άγνωστοι εισέβαλαν σε καφενείο στη Νεάπολη και έβγαλαν σηκωτό ένα θαμώνα!Τον πήραν σηκωτό και στη μέση του δρόμου γρονθοκοπήθηκε και αιμόφυρτοςπαρελήφθη από το ασθενοφόρο που ειδοποίησαν οι θαμώνες του καφενείου σε κατάσταση αναισθησίας! Η κατάσταση του είναι σοβαρή.

http://www.halkida.tv/article/1938

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://adena-gr.blogspot.com

Ο καφές σερβιρίστηκε με μύγα γίγας !!

ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ

«Πήγα να πιω ένα καφέ όπως πολλοί άλλοι στην καφετέρια και ο καφές μου ήρθε με μια μύγα μέσα. Δεν ήθελαν και αυτοί από ότι κατάλαβα να υπάρχει η μύγα, απλά έγινε, πως μπήκε μέσα δεν ξέρω. Αυτό σηκώνει μήνυση, αν είχα τα κότσια θα την έκανα γιατί είναι επαγγελματίες και πρέπει να προσέχουν».

Η αφήγηση ανήκει σε γυναίκα επαγγελματία οπλίτη που πήγε να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα γαλλικό καφέ σε πολύ γνωστή καφετέρια της Κομοτηνής. Τα στοιχεία της είναι στην διάθεση της εφημερίδας μας.

«Ο καφές ήταν Γαλλικός, η μύγα κολυμπούσε… Ανακάτεψα τον καφέ και σκέφτηκα ότι θα είναι κάποιος κόκκος. Είδα με έκπληξη ότι ήταν μια μυγάρα γίγας. Την βγάζω και πήγα να διαμαρτυρηθώ. Κάποια υπεύθυνη που δεν έδειξε να θορυβείται και ιδιαιτέρως μου έδωσε τα χρήματα και προσφέρθηκαν να με κεράσουν ένα καινούργιο καφέ. Είχα όμως αναστατωθεί και έφυγα.

Προσπάθησα να είμαι ήρεμη αλλά με πείραξε, γιατί, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα παιδί, να την κατάπινε και να πάθαινε τίποτα»…

Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του καταστήματος που απάντησε σχεδόν αδιάφορα. «Εγώ δεν ήμουν το πρωί και δεν γνωρίζω το περιστατικό. Τυχαίο συμβάν θεωρώ ότι ήταν. Περνάει πολύ κόσμος κάθε μέρα από το μαγαζί και κάτι τέτοιο μας συμβαίνει πρώτη φορά. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Έτυχε να γίνει στα πέντε χρόνια μια φορά σε αυτή την κυρία, ήταν η τυχερή της ημέρα, δεν ξέρω τι άλλο να πω»…

Μ. Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.xronos.gr

Χορός εκατομμυρίων από παράνομα στοιχήματα στο Μουντιάλ!

Εκτεταμένη επιχείρηση της Ιντερπόλ σε 4 χώρες. Συνελήφθησαν περισσότερα από 5.000 άτομα!

Περισσότερα από 5.000 άτομα συνελήφθησαν στην Ασία, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των παράνομων στοιχημάτων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ανακοίνωσε η Ιντερπόλ.

Η επιχείρηση κράτησε ένα μήνα και στο διάστημα αυτό κατασχέθηκαν σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια σε Κίνα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη.

Παράλληλα κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, τραπεζικές κάρτες, υπολογιστές , κινητά και αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε σχεδόν 800 χώρους στις παραπάνω χώρες όπου εκτελούνταν παράνομα στοιχήματα αξίας άνω των 155 εκατομμυρίων δολάρια

Καταλήγοντας, η Ιντερπόλ εκτιμά ότι η επιχείρηση θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το οργανωμένο έγκλημα

ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

«Πριμ» για τις συντάξεις σε ένστολους

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς τριών επιπλέον πλασματικών ετών σε ειδική κατηγορία ένστολων που είχαν καταταγεί σε μεγάλη ηλικία προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή με την ψηφοφορία επί των άρθρων η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το ασφαλιστικό του δημοσίου.

Η ρύθμιση αφορά κυρίως αστυνομικούς, κατά δεύτερο λόγο λιμενικούς και πυροσβέστες καθώς και μικρό αριθμό στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, μετά τη θετική γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκανε δεκτή τροπολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται τρία επιπλέον χρόνια -πέραν των πέντε πλασματικών- για τους ένστολους που μπήκαν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε μεγάλη ηλικία (μέχρι την ηλικία των 32 ετών) και τη στιγμή της συνταξιοδότησής τους δεν συμπληρώνουν 40 έτη με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται πλήρη σύνταξη.

Πρόκειται για ένστολο προσωπικό προερχόμενο κυρίως από την αστυνομία που είχε καταταγεί πριν από το 1996, όταν ξεκίνησαν οι προσλήψεις στην αστυνομία μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή, πλέον για όσους έχουν καταταγεί μέχρι την 31-12-1995 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από την 1-1-2015 και μετά, ο συντάξιμος χρόνος προσαυξάνεται κατά τρία έτη με την καταβολή της προβλεπόμενης εισφοράς για τη συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, με επεξηγηματική προσθήκη, προβλέπεται ότι το τελικό ποσό της αναλογικής σύνταξης και των δημοσίων υπαλλήλων (όπως θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα) υπολογίζεται για όλα τα έτη με βάση τον συντελεστή που αντιστοιχεί στο τελευταίο πλήρες έτος ασφάλισης. Αν κάποιος φύγει με 40 έτη και άνω ο συντελεστής είναι 1,50%, αν φύγει με 35 έτη είναι 1,31%, με 30 έτη 1,14%. Οσο λιγότερα τα χρόνια τόσο μικρότερο και το ποσοστό αναπλήρωσης.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «τα Ιουλιανά νομοσχέδια φέρνουν την κόλαση στο ασφαλιστικό», προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «σφαγείο» ειδικά για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα, με την εξίσωση των ορίων ηλικίας.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα, παραπέμποντας σε δηλώσεις υπουργών και ότι ψηφίζει τα νομοσχέδια εκβιάζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υποτιμάτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν ισχυρίζεστε ότι εκβιάζονται» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, αφήνοντας αιχμές για τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις. Τα άρθρα 2, 3, 4, 6, 7 και 10 για τα οποία ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ ψηφίστηκαν με 156 ναι, 128 όχι και ένα παρών.

Η AΔEΔY
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Bουλή πραγματοποίησε χθες η AΔEΔY σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. H κορυφαία δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν σκοπεύει να παραδώσει τα «όπλα» και ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δίκιο της στα δικαστήρια (με προσφυγές).

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

Απαγορεύεται η διαφήμιση τζόγου από ξένες εταιρείες!

Aπόφαση του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων ορίζει ότι απαγορεύει την διαφήμιση ιντερνετικού τζόγου από εταιρίες που έχουν διαφορετική έδρα από την χώρα διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε o ΟΠΑΠ, Τo Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) με απόφασή του στις 8 Ιουλίου 2010 επιβεβαίωσε το σουηδικό κρατικό μονοπώλιο τυχερών παιγνίων προκαλώντας ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στη βιομηχανία τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι «η σουηδική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την προώθηση (διαφήμιση) τυχερών παιγνίων που οργανώνονται στο διαδίκτυο από ιδιώτες λειτουργούς για κερδοσκοπικούς σκοπούς σε άλλα κράτη μέλη, είναι σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο».

Με αυτή την απόφαση, το Δικαστήριο επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη νομολογία του, όπως και στην υπόθεση Liga Portuguesa de Futebol το Σεπτέμβριο του 2009.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ότι τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να «αποκλείσουν τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα από τον κλάδο των τυχερών παιγνίων» και «να περιορίζουν τη λειτουργία τυχερών παιγνίων σε δημόσιους και κοινωφελείς φορείς».


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Μειώθηκαν στο μισό οι ακάλυπτες επιταγές

Μείωση που αγγίζει το 50% παρουσιάζουν οι ακάλυπτες επιταγές το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του 2009 είχαν εκδοθεί 166.089 ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας 1,66 δισ. ευρώ ενώ για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους οι ακάλυπτες επιταγές ανέρχονται σε 85.969, συνολικής αξίας 797,5 εκ. ευρώ.

Η μείωση του ποσοστού των ακάλυπτων επιταγών δεν οφείλεται μονάχα στην οικονομική κρίση και στη δυσπραγία της αγοράς αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να σφραγίζεται μια επιταγή στις 30 μέρες (αντί των 8 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα).

Μείωση σημειώθηκε, εξάλλου, και στις απλήρωτες συναλλαγματικές. Η αξία τους ανήλθε σε 108,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους, ποσό μειωμένο κατά 20,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 117,2 εκατ. ευρώ.

Οικονομικοί κύκλοι εντούτοις επισημαίνουν πως η μείωση στα ποσά των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών δε συνιστά βελτίωση στις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς αλλά μάλλον είναι ενδεικτικό της μείωσης του τζίρου αλλά και της φθίνουσας αποδοχής που τυγχάνουν οι επιταγές από επαγγελματίες αλλά και τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σε χθεσινή συνέντευξη του στο πρωινό του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε ότι οι επαγγελματίες έμποροι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η αγορά λειτουργεί με το 10% της ρευστότητας σε σχέση με πέρυσι ενώ οι τράπεζες έχουν σχεδόν σταματήσει να εκδίδουν μπλοκ επιταγών.


ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Δεν τους έκατσε η Lopez και θέλουν τη Shakira!!

Ψάχνουν star για τα κατεχόμενα!

Μετά την άρνηση της Jennifer Lopez να εμφανιστεί στα εγκαίνια του ξενοδοχείου “Cratos Premium” στην κατεχόμενη Κύπρο, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έριξαν τα δίχτυα τους σε ένα άλλο μεγάλο όνομα της showbiz. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικαταστάτρια της Lopez φαίνεται να είναι η λαμπερή Shakira.

Αρχικά, το ξενοδοχείο είχε ζητήσει από την Λατίνα star να τραγουδήσει στα εγκαίνια του “Cratos Premium”, οι αντιδράσεις που όμως προκλήθηκαν ήταν πολλές και έτσι η Jennifer Lopez αποφάσισε να αθετήσει την συμφωνία που είχε κάνει, με αποτέλεσμα τώρα να την απειλούν με αγωγή σαράντα εκατομμυρίων ευρώ

Ελπίζουμε η Shakira να έμαθε από το πάθημα της συναδέλφου της και να είναι περισσότερο προσεκτική!

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Βίασε τον 6χρονο γιο της φίλης του!

Η φρικτή υπόθεση, ήλθε στο φως μετά από έρευνα, την οποία ξεκίνησε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παιδική πορνογραφία. Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα», που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα, αποκαλύφθηκε, ότι ένας 35χρονος άνδρας φέρεται ότι αποπλάνησε και βίασε τον 6χρονο γιο της φίλης του, στο σπίτι της οποίας μπαινόβγαινε με μεγάλη άνεση καθημερινά..

Η επιχείρηση «Σφυροκόπημα» ξεκίνησε τον Μάιο. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 20 άτομα ενώ υπάρχουν ύποπτα ηλεκτρονικά ίχνη για τουλάχιστον 202 περιπτώσεις! Σχεδόν όλοι οι ύποπτοι είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.

Εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ακόμα και στρατιωτικοί εμπλέκονται σε αυτή την φρίκη. Στην Καλαμάτα, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, έναν απόστρατο ταξίαρχος ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο με βιασμούς ανηλίκων!

Με πληροφορίες από: tlife.gr

zougla.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη πριν από λίγο στην εθνική οδό...

Ένα AUDI κλεμμένο που κατευθυνόταν προς Αθήνα δεν σταμάτησε σε σήμα της Α΄ Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε κινηματογραφική καταδίωξη, αρχικά με 2 οχήματα της Τροχαίας και στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα 2,
που μπλόκαραν τα διόδια της Τραγάνας...

Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Άρης Κυριαζόπουλος.
Το κλεμμένο όχημα ακινητοποιήθηκε λίγο πριν τα διόδια και επί τόπου συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός και οι 6 παράνομοι λαθρομετανάστες που μετέφερε.
Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο κ. Κυριαζόπουλος θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο σε λίγο.


ΠΗΓΗ: http://www.lamiareport.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com

Δείτε τι γράφουν οι Αιγύπτιοι στα διόδια πριν την Αλεξάνδρεια!

ΔΙΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΚΑΪΡΟ.

Η αναγραφή του ονόματος της πόλεως και στα Ελληνικά ήταν συλλογική απαίτηση των Αιγυπτίων Δημάρχων της περιοχής της Αλεξάνδρειας, προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Μία αιχμηρή απάντηση όχι μόνο απέναντι στους ανιστόρητους γείτονες αλλά και στους γηγενείς μας.. Αλλά εδώ οι Ευρωλιγούρηδες ντρέπονται γι΄αυτό που είναι, καταργώντας την ιστορία τους ακόμα και την γλώσσα τους.
Πάλι καλά που υπάρχουν οι Αιγύπτιοι που είναι περήφανοι τουλάχιστον για τους δικούς μας προγόνους.

Σύμπραξη πολιτών. ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.
ΠΗΓΗ: http://epirus-ellas.blogspot.com

"Συγνώμη, Έλληνας είμαι, όχι μ@@@"

"Γύρισα πριν από μια βδομάδα από Κωνσταντινούπολη. Ξενοδοχείο 4* 69 Ευρώ το βράδυ, δωρεαν σπα - χαμαμ.

Ας δούμε λίγο τιμές.
Νερό 0.5lt (0.50 YTL) 25 λεπτά Ευρώ,
Νερό 1,5 lt (1 YTL( 50 λεπτά Ευρώ.

2 μεγάλα τσάι, 2 γλυκά στο Saray 10 YTL (5 Ευρώ).

Φαγητό για 2 άτομα με μπύρα μέσος όρος 40 YTL (20 Ευρώ) Συνολικά.

Και βέβαια δεν μιλάμε για ευγένεια και εξυπηρέτηση. Κλάσεις ανώτεροι.

Για ποιο λόγο να δώσω τα λεφτά μου σε καφρο έλληνες που θέλουν σε 2 μήνες να βγάλουν τα έξοδα ολόκληρης χρονιάς;

Συγνώμη, Έλληνας είμαι, όχι μαλ@@@"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


troktiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://apolitistosteki.blogspot.com

Θα μπούνε καμιά ώρα μέσα οι Τούρκοι και δεν θα προλάβουμε να πάρουμε ούτε τα πράγματα μας

Η Τουρκία έχει βρει το κενό που υπάρχει στην χώρα μας και προκαλεί κάθε μέρα και με διαφορετικό τρόπο. Την μια με τις φρεγάτες και την άλλη με τα μαχητικά. Η αντίδραση της χώρας μας είναι ανύπαρκτη. Θα μπούνε καμιά ώρα μέσα και δεν θα προλάβουμε να πάρουμε ούτε τα...πράγματα μας. Τουλάχιστον κ.Δρούτσα αν γίνει κάτι τέτοιο αν μας ενημερώσει κάποιος να κάνουμε ένα μπανάκι πριν μπουκάρουν! Και είναι και υπουργός εξωτερικών ο Παπανδρέου και θέλει να μας εξευτελίζουν έτσι οι Τούρκοι; Μέσα στο Καστελόριζο έχουν μπει...

ΠΗΓΗ: http://odysseaschios.blogspot.com

Η ΕΛΑΣ δηλώνει αναρμόδια για τα διόδια!!

Διαφωνία μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Αρχηγείου Αστυνομίας

Δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη καταβολή αντιτίμου στα διόδια από τους οδηγούς, ούτε απαγορεύεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκτιμά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Κατά τη συνεδρίαση εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, προέκυψε διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των οδηγών που περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφουν τα στοιχεία του και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά σε νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποια διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τη μη καταβολή αντιτίμου και δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα. Για το λόγο αυτό, το Αρχηγείο θεωρεί ότι οι υπάλληλοι των διοδίων πρέπει -εφόσον το επιθυμεί η κοινοπραξία- να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος και, στη συνέχεια, να βρίσκουν μέσω του υπουργείου Μεταφορών σε ποιον ανήκει το Ι.Χ. και να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

H Aldi αποχωρεί από την ελληνική αγορά !

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αldi η οποία έχει 38 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 700 εργαζόμενους θα αποχωρήσει από την Ελλάδα έως το τέλος του 2010.

Η απόφαση για αποχώρηση από την ελληνική αγορά, οφείλεται στο ότι η διοίκηση του μητρικού ομίλου έκρινε ως μη συμφέρουσα την επένδυση στην Ελλάδα καθώς η Aldi δεν κατάφερε να κερδίσει την εταιρεία «Lidl» που είναι πλέον εδραιωμένη στον χώρο των χαμηλού κόστους σουπερμάρκετ.

Ο μητρικός όμιλος ξεκίνησε στα τέλη του 2008 με στόχο να επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ και η Αldi είχε προγραμματίσει την δημιουργία άλλων 20 καταστημάτων στην Ελλάδα με στόχο να ξοδέψει μέσα στο 2010, 2 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/

Ελλάδα 2010: 4,5 εκατομμύρια μη ενεργός οικονομικά πληθυσμός.....

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα τον Απρίλιο..

Στο 11,9% ανήλθε τον Απρίλιο
το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας έναντι 9,4% τον Απρίλιο 2009 και 11,6% το Μάρτιο 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατα τον Απρίλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα και οι άνεργοι σε 596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.288.462 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (μείωση 1,5%) και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (μείωση 0,2%).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (αύξηση 27,9%) και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (αύξηση 3,2%).

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Mαρτυρία σοκ απο τον πατέρα του παιδιού που μαχαιρώθηκε απο Αλβανό με σπασμένο μπουκάλι στην Κάρπαθο. (Δείτε το βίντεο)

Πήγε στις αρχές για να ζητήσει βοήθεια και έλαβε την απάντηση πως "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα οι Αλβανοί έχουν καταντήσει να έχουν περισσότερα δικαιώματα απο σας"

Σηκώνει τα χέρια η Αστυνομία. Πολίτες αναγκάστηκαν να συλλάβουν μόνοι τους τον Αλβανό δράστη !!!

Συνεργάτης του ΤΕΙΡΕΣΙΑ στην Κάρπαθο βρήκε τον κ.Βασίλειο Μουστακάκη πατέρα του θύματος οπού εξομολογείται πως τώρα δέχεται απειλές απο Αλβανούς του νησιού...







ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...!!

Καλά, ότι η Ντόρα αγαπάει τόσο πολύ το ΠΟΝΤΙΚΙ που ακόμη δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στα περίπτερα και το επιβεβαίωσε πλήρως, δεν το φανταζόμασταν…

Δήλωσε λοιπόν ευθαρσώς, χωρίς φόβο και με αμφισβητούμενο πάθος, ότι σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, ότι τα σημερινά κόμματα είναι πεπαλαιωμένα (ευτυχώς που το δικό της θα είναι τζόβενο) και ότι το εγχείρημά της είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο…

Κι επειδή την έπιασε και κρίση αυτοκριτικής βρήκε στην πολιτική της πορεία ότι έκανε όλο κι όλο ένα μεγάλο λάθος, κι αυτό ήταν ότι δεν …ύψωσε το ανάστημά της όταν έβλεπε να εφαρμόζονται λάθος πολιτικές… (Διότι αν το ύψωνε μπορεί και να δημιουργούνταν ρωγμές στα πολιτικά ταβάνια.)

Τώρα όμως που διαγράφηκε από τη ΝΔ μπορεί να φορέσει και …πολιτικά τακούνια διότι, όπως λέει, απελευθερώθηκε, αλλά και πολύ στενοχωρήθηκε που αναγκάστηκε να την κάνε διότι ασφυκτιούσε, ενώ αντίθετα, επί Έβερτ και Καραμανλή οι βουλευτές μπορούσαν να μιλήσουν (ειδικά επί των ημερών του τελευταίου μπορούσαν σίγουρα, διότι απλώς δεν τους άκουγε).

Είπε και πολλά άλλα η Ντόρα, αλλά λέμε να μην κάνουμε και μεγάλη ανάλυση, γιατί όπως δήλωσε και η ίδια, τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει να τάζει κάποιος πράγματα…

Α, ναι, μην ξεχαστούμε: η Ντόρα έκανε τις δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ την 15η Ιουλίου, 45 χρόνια μετά την ημέρα αποστασίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος»....

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ο πιλότος ιδιωτικού αεροσκάφους που ξεκίνησε από τη Μύκονο με προορισμό το αεροδρόμιο των Σπάτων, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι είχε ένδειξη για πρόβλημα στους τροχούς.

Το ιδιωτικό jet με τους τέσσερις επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο πριν τις 19:40, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός....

πηγη: http://www.zougla.gr

Πωλείται η μπάλα του Μουντιάλ!!!!!!!!!!!!!

Η μπάλα Jo bulani της εταιρίας adidas που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 δημοπρατείται στο eBay.

Η τιμή εκκίνησης που ήταν μόνο 99 λίρες μετά από 155 προσφορές έχει φτάσει το ποσό των 52.100 λιρών που μεταφράζεται περίπου σε 62.400 ευρώ!

Η δημοπρασία λήγει την Παρασκευή στις 16 Ιουλίου 2010 στις 17.00 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Νέλσον Μαντέλα 46664».

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Ο Σίλβιο πουλάει τη «βίλα των οργίων»!!!!!!!!!!!!!

Στη Σαρδηνία βρίσκεται η βίλα του ΜπερλουσκόνιΗ Βίλα Τσερτόζα, όπου στο παρελθόν έκαναν παρέλαση δίμετρες, νεαρές καλλονές και απολάμβαναν τη χλιδή και την πολυτέλεια κάνοντας γυμνές μπάνιο στην πισίνα, πωλείται έναντι 450 εκατ. ευρώ.

Η έπαυλη απλώνεται σε μια έκταση 19 στρεμμάτων σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Σαρδηνίας. Στην έκταση αυτή υπάρχουν τρεις κατοικίες συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. με δέκα σαλόνια, 35 υπνοδωμάτια και 27 μπάνια. Η βίλα διαθέτει και δική της μαρίνα για να δένουν τα πολυτελή σκάφη των καλεσμένων των ιδιοκτητών.

Πρόκληση: Επιπλέον 11,5 εκατ. ευρώ επιχορήγηση στα κόμματα!!

Φαίνεται τελικά πως λεφτά όντως υπάρχουν. Aπλά… μόνο για τους λίγους και καλούς. Η κυβέρνηση σε μια απόφαση-πρόκληση δημοσίευσε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποίηση στην μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων -στην οποία είχε προχωρήσει πριν από μήνες- επιβαρύνοντας τα κρατικά ταμεία με επιπλέον 11,5 εκατομμύρια ευρώ!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση διακηρύσσει περικοπές και περιφέρει το μότο «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», φαίνεται πως βάρος στον κρατικό κορβανά αποτελούν μονάχα οι συντάξεις και οι χαμηλόμισθοι καθώς κατά τ’ άλλα οι ίδιοι που αποφάσισαν πως πρέπει να περικόψουν όλους τους μισθούς του δημοσίου, έκριναν ότι στο κρατικό ταμείο περισσεύουν 11,5 εκατομμύρια ευρώ για μοίρασμα στα κόμματα της Βουλής!

Έτσι, η κυβέρνηση με απόφαση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδώρας Τζάκρη και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλεί την απόφαση της για μείωση στην επιχορήγηση τοων κομμάτων που είχε αποφασιστεί το Μάιο και δημοσιεύτηκε επίσης σε φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως».

Με τη νέα λοιπόν απόφαση τα 37,2 εκατομμύρια που θα εισέπρατταν τα κόμματα της Βουλής μετατρέπονται σε 48,8 εκ., δηλαδή 11,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα! Μεγάλοι «κερδισμένοι» της νέας τροποποίησης το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που θα λάβουν αντίστοιχα 4,2 και 4,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα. Ακολουθεί στη λίστα το ΚΚΕ με 1,2 εκ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ με 900.000 και το ΛΑΟΣ με 700.000 ευρώ. Παραπονούμενοι δεν έμειναν ούτε οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι ωστόσο θα λάβουν μόλις 35.000 ευρώ.

Αρχικά το ποσό που θα μοιραζόντουσαν τα κόμματα της Βουλής ανερχόταν στα 58 εκ. ευρώ. Με απόφαση πρώτα του Υπουργού Οικονομικών για περικοπή του 10% και εν συνεχεία της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση της κρατικής επιχορήγησης, το συνολικό ποσό έφθασε στα 37.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της μείωσης των κρατικών δαπανών. Όπως φαίνεται, όμως, το ξανασκέφτηκαν και είδαν ότι αρκούν και περισσεύουν οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού οπότε είπαν να μην περικόψουν ιδιαίτερα από τα «δικά» τους έσοδα.

ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκαλύπτεται!!!!!!!!

Τα άκρως προσωπικά του έβγαλε στη φόρα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, απαντώντας σε ερωτήσεις φανατικών θαυμαστών του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Yahoo.

Ο Ντέιβιντ αποκάλυψε όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες για το πώς γνώρισε τη σύζυγό του και πώς τελικά κατάφερε να την… ρίξει.

«Ο μάνατζέρ μας είναι φανατικός θαυμαστής της Μάντσεστερ. Ήταν και μάνατζερ των Spice Girls. Έτσι έφερε τη Βικτόρια και τη Μέλανι σε ένα ματς στο Λονδίνο εναντίον της Τσέλσι κι εγώ έβαλα ένα γκολ. Και μετά η μαμά μου και ο μπαμπάς μου ήταν στο σαλόνι των παικτών και μπήκα μέσα και τότε άκουσα ότι ήταν εκεί και η Βικτόρια», είπε ο Μπέκαμ.

Ο super star των γηπέδων όμως αποδείχθηκε πολύ ντροπαλός και καθόλου θαρραλέος, κι έτσι σ’ αυτήν την πρώτη τους συνάντηση δεν κατάφερε και πολλά! Απλά τη χαιρέτησε από μακριά και απογοητευμένος επέστρεψε στο ξενοδοχείο με την ομάδα του.

Όμως η Βικτόρια που είναι γάτα φαίνεται ότι κατάλαβε το ενδιαφέρον του ντροπαλού Ντέιβιντ και επειδή τον γλυκοκοίταξε κι αυτή πήγε και πάλι σε αγώνα της Μάντσεστερ.

Ε… ο Ντέιβιντ δεν θα ξαναέκανε το ίδιο λάθος. Όπως αποκαλύπτει της έδωσε να πιει λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα εκείνη να… λυθεί κυριολεκτικά και στο τέλος να του δώσει και το τηλέφωνό της!!!!

Από εκεί λοιπόν ξεκινά η… «δυναστεία» των Μπέκαμ!!!! Τη συνέχεια την ξέρετε. Τρία παιδιά, ένα σκάνδαλο απιστίας, πολλές κοινές φωτογραφίσεις και μια ζωή μέσα στη χλιδή και τα πλούτη.

Δείτε τι εξομολογήθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στους fans του.!




ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Σκοπιανή τηλεόραση: Οι Έλληνες τρέχουν για βενζίνη και τσιγάρα σε Σκόπια και Βουλγαρία…

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της σκοπιανής τηλεόρασης για τους Έλληνες καταναλωτές.

«Οι Έλληνες τρέχουν για βενζίνη και τσιγάρα στα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν με την επιβολή του νέου ΦΠΑ στη χώρα. Οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας και Έβρου, να καταφεύγουν στην σκοπιανή και βουλγαρική αγορά.

Το τηλεόραση επικαλείται και το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών πηγαίνουν στις δύο γειτονικές χώρες να αγοράσουν βενζίνη, τσιγάρα, αλκοόλ, κηπευτικά είδη καθώς και αλλαντικά.

Σε κάθε φουλάρισμα ενός ρεζερβουάρ οι έλληνες πολίτες κερδίζουν μέχρι 20 Ευρώ, ενώ μια κούτα τσιγάρα κοστίζει 16 ευρώ και στην Ελλάδα η ίδια κούτα έχει 38 ευρώ.

Σημαντικές, εξάλλου, είναι και οι διαφορές στα αλκοολούχα ποτά με κέρδος για τους καταναλωτές από 5 έως 6 ευρώ ανά μπουκάλι (ουίσκι, βότκα κ.ά.)

Όπως επισημαίνει η σκοπιανή τηλεόραση, το ελληνικό κράτος χάνει ανά εβδομάδα περίπου 150.000 ευρώ από τους πολίτες του ψωνίζουν στις γειτονικές χώρες.

Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα, σε τρία βενζινάδικα στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας, που είναι τρία χιλιόμετρα από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα πωλήθηκαν 150.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης…

Το ελληνικό υπουργείο εμπορίου, ανακοίνωσε μετά τις εξελίξεις αυτές, να προβεί σε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, ώστε να περιορίσει την αγοραστική δυνατότητα των ελλήνων καταναλωτών σε Σκόπια και Βουλγαρία.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


ΠΗΓΗ: http://echedoros-a.blogspot.com

"Διώξαμε τον χρυσό απ' τη χώρα - Τώρα όμως τι...;"

"Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί και Σαουδάραβες αυξάνουν συνεχώς τα αποθέματά τους σε χρυσό κι εμείς δεν θέλουμε να θυμηθούμε ότι κάποια σαΐνια πούλησαν ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών αποθεμάτων το 2004 στα 300 τόσα δολάρια η ουγκιά, πανηγυρίζοντας για το «κατόρθωμά» τους. Η άνοδος της τιμής του...

χρυσού αντανακλά μόνο την αμφισβήτηση στο νομισματικό σύστημα ή προμηνύει αλλαγές;

Είναι σίγουρο ότι ο χρυσός οφείλει σ΄ ένα μεγάλο βαθμό την επιστροφή του στα σαλόνια των επενδύσεων στην ανασφάλεια που γέννησε η κρίση. Δεν είναι μόνο ο φόβος των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά το γεγονός ότι το νομισματικό σύστημα δεν χαίρει εκτίμησης. Ο κόσμος θέλει να κρατά στα χέρια του αξίες και όχι χαρτιά και «υποσχετικές».

Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος. Έχουμε κρίση και οι επενδυτές σπεύδουν να αναζητήσουν ένα καταφύγιο που το θεωρούν ασφαλές γι΄ αυτή την περίοδο. Μήπως υπάρχει και μία άλλη ανάγνωση;

Το γεγονός ότι η Κίνα αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία την παντοδυναμία του δολαρίου και κάνει αναφορές στην ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου αποθεματικού νομίσματος, είναι κάτι που μας πονηρεύει. Σε τι θα μπορούσε να στηρίζεται αυτό το νέο νόμισμα; Που θα είχε σημείο αναφοράς; Μήπως στο χρυσό; Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτό το σενάριο ως ευσεβή πόθο των οπαδών του κίτρινου μετάλλου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που δήθεν στερείται σοβαρότητας.

Ακόμη κι αν δεν καταλήξουμε σε αυτό το σενάριο, της επανασύνδεσης του νομισματικού συστήματος με τον χρυσό, η απειλή και μόνο της υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου από έναν και μόνο μεγάλο παίκτη θα έκανε τους υπόλοιπους να σκεφτούν σοβαρά να υποχωρήσουν στις όποιες άλλες απαιτήσεις του.

Από την άλλη πλευρά, μία τέτοια εξέλιξη, της επαναφοράς του χρυσού κανόνα, θα συνέφερε χώρες που έχουν μεγάλα αποθέματα σε χρυσό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες! Μπορούμε να φανταστούμε την πιθανότητα της δημιουργίας ενός νέου δολαρίου, του χρυσού δολαρίου, που θα έσβηνε το παλιό παρατυπωμένο νόμισμα και μαζί και ένα σημαντικό μέρος των σημερινών χρεών της υπερδύναμης; Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς χρυσό έχουν οι Αμερικανοί στις αποθήκες τους. Νομίζουμε ότι έχουν μεγάλα αποθέματα, αλλά δεν μπορούμε και να είμαστε σίγουροι. Επίσημη καταμέτρηση έχει να γίνει εδώ και δεκαετίες και τα αποθέματα χρυσού είναι ένα από τα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ.

Επίσης δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πωλητής χρυσού, πέραν του ΔΝΤ, το οποίο ελέγχεται από τους Αμερικανούς. Ξέρουμε ότι η Ρωσία αγόρασε μόνο τον Μάιο 32 τόνους, αυξάνοντας τα αποθέματά της κατά 5%. Ξέρουμε την μεγάλη αγορά που έκανε η Ινδία από το ΔΝΤ, ξέρουμε ότι η Σαουδική Αραβία υπερδιπλασίασε τα αποθέματά της μέσα σε δύο χρόνια και τα έφτασε στους 320 τόνους. Ξέρουμε, επίσης, ότι οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν πουλήσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μόλις 1,8 τόνους. Ένα καλό ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος πουλάει για να αγοράζουν όλοι αυτοί...

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τιμή ξεκίνησε από τα 300 δολάρια η ουγκιά και βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ιστορικά υψηλά. Αν η εμπιστοσύνη στις Οικονομίες επανέλθει με κάποιον τρόπο ή αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα νέο νόμισμα με σημείο αναφοράς τον χρυσό, τότε οι αγοραστές στα παρόντα επίπεδα τιμών είναι πιθανόν υποστούν μία αληθινή πανωλεθρία. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περίφημοι αγοραστές; Η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που αγοράζουν τις μεγάλες ποσότητες. Πόσες πιθανότητες πιστεύετε ότι έχουν για να χάσουν; Ή πόσο ανόητους τους έχετε για να πετάνε την πολύτιμη, αυτή την εποχή, ρευστότητά τους από το παράθυρο;

Προσέξτε το εξής: Αγοράζουν εκείνοι που έχουν σήμερα την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν. Εκείνοι που είναι απαλλαγμένοι από τον πονοκέφαλο των μεγάλων δημοσίων ελλειμμάτων. Είναι χώρες που δεν δείχνουν διατεθειμένες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν με τα δικά τους χρήματα τα ελλείμματα του... παλαιού κόσμου! Μία επόμενη λογική κίνηση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα είναι να κάνουν την παρουσία τους περισσότερο αισθητή. Να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη που έχουν σήμερα οι Οικονομίες τους. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πατώντας πάνω στις παλιές αξίες, όπως είναι το δολάριο. Αλλά δημιουργώντας νέες αξίες και μάλιστα στα δικά τους μέτρα. Να δημιουργήσουν, δηλαδή, τον δικό τους «χρυσό κανόνα»."

http://apolitistosteki.blogspot.com/


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://dinatos.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΥΠΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ... ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!

Σύμφωνα με αποκάλυψη του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου, η Κα Διαμαντοπούλου έδωσε εντολή στον καθηγητή Πανεπιστημίου, Κο Κολλιόπουλο να γράψει ένα βιβλίο για την ΣΤ Δημοτικού. Επειδή όμως το βιβλίο που έγραψε ο Κος Κολλιόπουλος καλλιεργούσε την εθνική συνείδηση των παιδιών, δηλαδή έλεγε την αλήθεια για το τι έγινε στην Σμύρνη, για την γενοκτονία των Ποντιών και άλλα, η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδίας και η κυρία Διαμαντοπούλου, με την αιτιολογία ότι το βιβλίο περιέχει στοιχεία "αμφισβητούμενα" αποφάσισε το βιβλίο αυτό να ΜΗΝ ΤΥΠΩΘΕΙ..

ΠΗΓΗ: http://efenpress.blogspot.com

Έπιασαν λαβράκι!!

Επιτυχία της ΕΛΑΣ καθώς άντρες της μπόρεσαν και συνέλαβαν επτά άτομα, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην Αθήνα. Τα κιλά των ναρκωτικών ήταν συσκευασμένα σε σπίτι.

Διακόσια κιλά χασίς εντόπισαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας στα Κάτω Πατήσια. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες τις οποίαν είχαν συλλέξει.

Εκτός από την κάνναβη εντοπίσθηκαν επίσης ποσότητες ηρωίνης και κοκαϊνης.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά Αλβανοί, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά κρυμμένα στο πατάρι σπιτιού.

Για να πω την αλήθεια, την περίπτωση του Καραγκιόζη τη θεωρώ λίγο πολύπλοκη, καθώς δε γνωρίζω πολλά πράγματα για την καταγωγή του. Ότι άποψη και να εκφέρω, σίγουρο είναι πως κάποιοι θα διαφωνήσουν.
Η εκδοχή που μάλλον θα υιοθετήσω, είναι πως ο Καραγκιόζης έχει δύο… versions. Την Τουρκική και την Ελληνική στην οποία έχουν προστεθεί ελληνικότατοι χαρακτήρες και αναπτύχθηκε με βάση τη δική μας παράδοση.
Προφανώς μπορούμε κι εμείς να προσφύγουμε στην Unesco και να οικειοποιηθούμε το δικό μας Καραγκιόζη. Αν είναι έτσι, ας το πράξουμε και να μην καθόμαστε σαν μαλάκες…



Απίστευτο! Βρέθηκε πλοίο στο σημείο των δίδυμων πύργων!!!!

ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Σε ενα πολύ περίεργο εύρημα έπεσαν οι εργάτες κατα τη διάρκεια ανασκαφών στο σημείο των δίδυμων πύργων προκειμένου να ανεγερθεί το νέο εμπορικό κέντρο. Βρήκαν ένα....


πλοίο μήκους 10 μέτρων του 18ου αιώνα! Συγκεκριμένα βρήκαν μέρη αυτου τα οποία όμως ειναι τόσο καλα διατηρημένα που δεν αφήνει καμία αμφιβολία οτι πρόκειται για πλοίο. Το εύρημα ήδη το μελετούν οι αρχαιολόγοι.



http://troktiko.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ «ΑΓΚΩΝΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ανεκμετάλλευτα ακόμη τα κοιτάσματα σε Καλπάκι Τσαμαντά

• Eπιστημονική έρευνα δείχνει ότι πετρέλαια στην Ήπειρο υπάρχουν, παρότι οι κυβερνώντες κατά καιρούς δεν έχουν την πολιτική βούληση να τα εκμεταλλευτούν, από τα χρόνια της αρχαιότητας. Την ίδια στιγμή στη γειτονική Αλβανία γίνεται εδώ και χρόνια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία εκμεταλλεύονται δύο Ιταλικές εταιρίες και μια Καναδική. Η Αλβανία είναι αυτάρκης σε πετρέλαιο, το οποίο διυλίζει με δικό της διυλιστήριο. Αν και η γεωλογία του Αλβανικού υπεδάφους είναι ίδια με αυτή της Ηπείρου, εντούτοις εδώ δεν προχωρά καμία έρευνα. Η Ήπειρος έχει κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία, αν ....αξιοποιούνταν, θα αποτελούσαν σωτηρία της τοπικής οικονομίας ή τουλάχιστον θα ήταν το «αγκωνάρι» της.Όμως αν και ξεκινούν κάποιες προσπάθειες εντοπισμού πετρελαίου, μένουν ημιτελείς.

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
• Μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι και αυτή του Καλπακίου.
Η κ. Τερέζα Φωκιανού -τότε Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ, αναφέρθηκε πρόσφατα στο άδοξο τέλος της γεώτρησης στο Καλπάκι. Τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης παραχωρήθηκαν στην «Enterprise oil», που έκανε δύο γεωτρήσεις, μία κάθετη και μία οριζόντια. Όταν το γεωτρύπανο έφτασε στα 4 χιλιόμετρα βάθος σταμάτησε γιατί συνάντησε ισχυρές πιέσεις που -σύμφωνα με την κ. Φωκιανού -είναι ισχυρή ένδειξη ύπαρξης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Και πρόσθεσε: «Η εταιρία μας ειδοποίησε πως δεν είχε το κατάλληλο γεωτρύπανο να προχωρήσει και στη συνέχεια μάθαμε πως μία εβδομάδα νωρίτερα είχε πουλήσει τα δικαιώματα στην «Shell». Η νέα εταιρία ισχυρίστηκε ότι είχε υποχρεώσεις για άλλες έρευνες σε άλλες χώρες του πλανήτη κι όλα σταμάτησαν» περιγράφει η κ. Φωκιανού, για να καταλήξει με νόημα: «αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων...».
Τα ίδια ισχυρίζεται και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Γεωλογίας, Αβραάμ Ζεληλίδης. Υποστηρίζει, με αρκετή δόση ειρωνείας, πως αν στην Ήπειρο «χτυπούσε άλλο γεωτρύπανο», θα μας… έπνιγε το πετρέλαιο. Από τη στιγμή που τα Ελληνικά Πετρέλαια μετοχοποιήθηκαν κι έπαψε να κατέχει την πλειοψηφία το κράτος, κάθε έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταματούσε πριν ολοκληρωθεί.


Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΑ
• Πετρέλαιο υπάρχει και στη Θεσπρωτία. Όμως κι εκεί μένει ανεκμετάλλευτο. Ο Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας, μίλησε πριν μερικές ημέρες για ένα περιστατικό που συνέβη το 1981. Όπως είπε, μια μέρα ειδοποιήθηκε από τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Ηλία Βεζδρεβάνη -ο οποίος τότε ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικά Νέα»- πως κάτι περίεργο συμβαίνει στην περιοχή της Μουργκάνας και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Οι δύο άνδρες πήγαν στην περιοχή του χωριού Τσαμαντάς και διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα, ενώ από τα βράχια ανάβλυζε πίσσα. Οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι και ο Νομάρχης ειδοποίησε το ΙΓΜΕ, που έστειλε δύο ειδικούς επιστήμονες για να ελέγξουν την περιοχή. Και εντόπισαν άφθονο πετρέλαιο. Ο κ. Αθηναίος τηλεφώνησε στο Υπουργείο Ενέργειας, αλλά «η απάντηση που πήρα ήταν, στην ουσία, κάτσε φρόνιμα Νομάρχη κι άσε τα πετρέλαια». Και τα άφησε...


ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
• Πρώτες υποψήφιες σήμερα για νέες έρευνες πετρελαίου, που είχαν διακοπεί πριν χρόνια, είναι η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίζεται κατʼ αρχάς θετική σε μια τέτοια εξέλιξη και αναμένεται για το σκοπό αυτό να ληφθούν και οι πολιτικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα θα συγκροτηθεί ένας φορέας, που θα έχει σκοπό το συντονισμό των ενεργειών και την προετοιμασία των διαγωνισμών για την εκχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας. Καλές οι υποσχέσεις, αλλά όλοι στην Ήπειρο περιμένουν, αυτή τη φορά, να προχωρήσουν τα πράγματα και να μη μείνουν στάσιμες οι έρευνες. H Ήπειρος, παραμένει μία από τις πλέον ανεξερεύνητες περιοχές της Mεσογείου, αναφέρει η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» των Πατρών. Διάφορες σκοπιμότητες, αποθάρρυναν στο παρελθόν μεγάλης κλίμακας έρευνες. Ας μη συμβεί το ίδιο και τώρα…


ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
• Έως και οκτώ εκατ. δολάρια θα επενδύσει Αμερικάνικη εταιρία για έρευνα πετρελαίου στον άξονα που περιλαμβάνεται μεταξύ των Αγίων Σαράντα- Αργυροκάστρου και Αυλώνα. Παράλληλα θα αναζητήσει και φυσικό αέριο στην περιοχή. Η αλβανική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» στην Αμερικάνικη εταιρία «Sky Petroleum», να αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στη Νότιο Αλβανία. Για το σκοπό αυτό έχουν καταρτιστεί δύο ερευνητικές ομάδες για γεωλογικές μετρήσεις. Ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Ντριτάν Πριφτί, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και ότι οι Αμερικανοί θα αναζητήσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε μια περιοχή που αντιμετώπιζε προβλήματα στο παρελθόν για την προσέλκυση επενδύσεων του είδους αυτού.


Πρωινός λόγος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://efenpress.blogspot.com