'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.

Θα πάρει μόλις 37 δευτερόλεπτα να το διαβάσεις και θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.


Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα, για να κατέβουνε τα υγρά από τα πνευμόνια του.

Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου.

Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος.

Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες αδιάκοπα. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στο στρατό, πού πήγαν διακοπές.


Κάθε απόγευμα, όταν ο άνδρας δίπλα στο παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί, περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον «συγκάτοικό» του όλα όσα μπορούσε να δει έξω από το παράθυρο.

Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου μπορούσε να ανοιχτεί και να ζωογονηθεί ο δικός του κόσμος από όλη τη δραστηριότητα και χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.


Το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα.
Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ειδωθεί στο βάθος.


Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλο αυτό με θεσπέσια λεπτομέρεια, ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό.

Ένα ζεστό απόγευμα, ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε.


Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική - μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.


Μέρες, βδομάδες και μήνες πέρασαν.

Ένα πρωί, η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερά για το μπάνιο τους μόνο για να δει το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του.
Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα.

Όταν θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή, και εφ' όσον σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο.


Σιγά, επώδυνα, στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο.
Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι.

Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο.

Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να ανάγκασε το συχωρεμένο συγκάτοικό του ο οποίος περιέγραφε τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο.


Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο.

Πρόσθεσε, 'Ίσως ήθελε απλά να σου δώσει θάρρος.'



Επίλογος:

Υπάρχει πελώρια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, παρά τη δική μας κατάσταση.

Μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, αλλά η ευτυχία, όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται.


Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.


'Το σήμερα είναι ένα δώρο, γι' αυτό αποκαλείται ' Το παρόν.'

Όταν η στιγμή αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία

ΠΗΓΗ: http://pentapostagma.blogspot.com

Επιμένετε να κλείσετε και άλλα στρατόπεδα στην Ήπειρο;

Τι έχει αλλάξει στις στρατιωτικές συμφωνίες Τουρκίας-Αλβανίας:

Η Άγκυρα έχει αναλάβει:
-Την εκπαίδευση των Αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, η οποία προβλέπει την εκπαίδευση ενός τάγματος των Αλβανικών δυνάμεων από Τούρκους στα Τίρανα. Επίσης αναδιοργάνωση της τξιαρχείας Ειδικών Δυνάμεων, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας από την Τουρκία. Ένα τάγμα Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύτηκε για αποστολές στο εξωτερικό.
-Ανακατασκευή ναυτικών βάσεων σε Δυρράχιο και Αυλώνα.
-Εκσυγχρονισμό εργοστασίου Όπλων.
-Αναβάθμιση ακαδημίας αεροπορίας.
-Ανακατασκευή υγειονομικών κέντρων.
-Εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στους σπουδαστές του στρατιωτικού πανεπιστημίου Τιράνων.
-Συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύντομα η Αλβανία θα διαθέτει πιλότους οι οποίοι θα μπορούν να πετάνε F-16! Αλβανοί αεροπόροι εκπαιδεύονται στη Τουρκία στα F-16. Τίρανα και Άγκυρα βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια σε συζητήσεις για την παραχώρηση από τη Τουρκία 30 μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-16 block 30. Η εκπαίδευση των Αλβανών χειριστών στην Τουρκία,δείχνει ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των αεροσκαφών δεν είναι μακρυά.

Εκτός από όλα αυτά υπάρχει και ο UCC. (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς)
UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK.
-Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία.
Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής.
-O UCC ελέγχεται πλήρως από τις Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

Έχει ήδη συγκεντρώσει οπλισμό σε δεκάδες κρυφά σημεία σε όλη την Βόρειο και Δυτική Ελλάδα.
Στρατολογεί μέλη από τους 1.500.000 Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά οι «επαγγελματίες» και τα ηγετικά στελέχη είναι Αλβανοί από το Κόσσοβο.

Ο UCC δίνει οδηγίες σε Αλβανούς που μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες.Είναι τρόπον τινά το χρονοδιάγραμμα του καλού μετανάστη σε 5 φάσεις:
1. Πρόσφυγας αξιολύπητος.
2. Ορθοποδίζει,ησυχάζει, κάνει παιδιά.
3. Απαιτεί ανθρώπινα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την χώρα υποδοχής.
4. Βρίσκει συμμάχους στο εξωτερικό.
5. Απελευθερώνει μαζί με τους συμμάχους του την χώρα υποδοχής εξοντώνοντας τον πληθυσμό της.

Επιμένετε να κλείσετε και άλλα στρατόπεδα στην Ήπειρο;
Πληροφορίες από Ελληνικές γραμμές - Εν κρυπτώ - Ας μιλήσουμε επιτέλους - HeLLeNiCReVeNgE - News It
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epirus-ellas.blogspot.com/

Η ομάδα του Ηρακλή έχει δεχτεί πρόταση από τα Σκόπια να συμμετάσχει στο εθνικό τους πρωτάθλημα

Ντροπή και μόνο που ακούστηκε…!

Πραγματικά και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχουμε με την Μακεδονία, αλλά και της άριστης συμπεριφοράς των φιλάθλων του Ηρακλή μέσα στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα αυτή μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής και σαφέστατα την στηρίζουμε στην προσπάθεια της να παραμείνει εκεί που ανήκει. Όμως αυτό που ακούστηκε από τους εκπροσώπους των φιλάθλων του Ηρακλή στην εκπομπή του κ। Τριανταφυλλόπουλου ήταν με επιείκεια ατυχές και εσφαλμένο!

Είναι αδιανόητο σε καιρούς εθνικά και οικονομικά δύσκολους να ακούγεται από Έλληνες ............
και μάλιστα Έλληνες Μακεδόνες, ότι η ομάδα του Ηρακλή έχει δεχτεί πρόταση από τα Σκόπια να συμμετάσχει στο εθνικό τους πρωτάθλημα, και μάλιστα να λένε χαρακτηριστικά « Αφού το κράτος δεν νοιάζεται για αυτήν την ομάδα, εμείς γιατί να νοιαστούμε για το κράτος;» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα έβλεπαν αρνητικά το ενδεχόμενο με την στάση που τηρεί η Ελληνική κυβέρνηση!!
Το έθνος αγαπητοί συνέλληνες και φίλαθλοι του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με τους κυβερνώντες και τις πολιτικές αυτών. Ελλάδα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι 300 εκλεγμένοι του κοινοβουλίου. Ελλάδα είναι αυτοί που έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι, για να μπορούν κάποιοι να ξεπωλούν οτιδήποτε ελληνικό, οτιδήποτε εθνικό, οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα, και να οδηγούν στην παγίδα της ανθελληνικής αντίδρασης λόγω μη εξασφάλισης και υλοποίησης των υποχρεώσεων τους προς όλους εμάς, τους υπόλοιπους Έλληνες! Δεν είναι δυνατόν Έλληνες Μακεδόνες να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα, της προσπάθειας του ανθελληνισμού μας, από τους κυβερνώντες, τόσο εύκολα! Δεν είναι δυνατόν για μια αθλητική ομάδα, ανεξάρτητα από την ιστορική της συνέχεια, να βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας ταυτότητα. Σκεφτήκατε συνέλληνες τι συνέπειες και τι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κίνηση, την οποία δεν φάνηκε να αντικρούετε, στο υπόλοιπο Ελληνικό Έθνος, δηλαδή στους συνέλληνες σας; Σκεφτήκατε μια ενδεχόμενη τέτοια υποτιθέμενη προσχώρηση σας σε γειτονικό πρωτάθλημα τι γεωγραφικές και κοινωνικές μεταβολές θα προκαλούσε στο Ελληνικό έθνος; Ένα ελληνικό έθνος το οποίο επαναλαμβάνουμε πως είναι, και αν δεν είναι πρέπει να ξανά γίνει, η υπέρτατη ιδέα όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να το συγχέουμε με τους εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά με αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να μπορείτε σήμερα και εσείς και εμείς να ζούμε ως Έλληνες. Η ιδέα του έθνους, της Ελλάδος είναι πιο σημαντική από ομάδες, από κόμματα, από χρώματα…! Ελπίζουμε οι συγκεκριμένες εκφράσεις σας να ήταν απόρροια του δικαιολογημένου θυμού σας απέναντι στους κυβερνώντες του τόπου, και όχι απέναντι στον τόπο των προγόνων μας, και να μην επαναληφτούν. Ας αγαπήσουμε το έθνος μας, την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας ξανά, διώχνοντας όσους την πληγώνουν και όχι ακολουθώντας το παράδειγμα τους ξεπουλώντας τα πάντα!
http://hellenicspace.wordpress.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://wwwaristofanis.blogspot.com

Σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων Σκοπιανής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα

Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν "Σιγά η πατρίδα κοιμάται" αφού φαίνεται πως αυτή χώρα έχει ξεφύγει εντελώς και η ανθελληνική προπαγάνδα που ψάχνει για μειονότητες στη Ελλάδα μοιάζει να παίρνει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις υπο τη βουβαμάρα και αυτής της κυβέρνησης.

Είναι τώρα αρκετοί μήνες που έχουμε αναφερθεί στην έδρα που σχεδίαζαν και τελικά εγκαθίδρυσαν οι Σκοπιανοί μέσα στην Ελλάδα ή πιο σωστά μέσα στη Μακεδονία.

Τότε βέβαια όπως και τώρα τα ΜΜΕ δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στο θέμα και η κυβέρνηση έβγαλε τη "μαύρη μούγκα" για να μην το πάρει χαμπάρι ο κόσμος...


Σήμερα η έδρα της αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής μειονότητας" αποτελεί πια γεγονός αφού στεγάζεται και λειτουργεί κανονικά μέσα στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Έδεσσα.(Δείτε εδώ)

Στο συμπλήρωμα του πρώτου εξαμήνου επίσημης λειτουργίας εντός Ελληνικού εδάφους , το κινήμα "Ουράνιο Τόξο" δηλαδή οι αυτοαποκαλούμενοι "Εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα" (ομιλούντες την "Μακεδονική" γλώσσα !!!) σε συνεργασία με το Maknews και τον "Πυρήνα του Μακεδονικού φόρουμ" περνάνε πλέον στην ενεργό δράση με την οργάνωση σειράς εκδηλώσεων φεστιβάλ Σκοπιανής προπαγάνδας μέσα στην ίδια την Μακεδονία.

Οι κάποτε γελοιότητες περί αλύτρωτης πατρίδας και Μακεδονικής μειονότητας, παίρνουν πλέον σάρκα και οστά στο κίνημα των φανατικών Σκοπιανών που εγκαταστάθηκαν επισήμως στη Ελλάδα με έδρα την Έδεσσα.

Με δεδομένο πως δεν πρόκειται να υπάρξει αντίδραση απο πλευράς επίσημου κράτους και με τη σιωπηρή συγκατάθεση της κυβέρνησης οι Σκοπιανοί προχωρούν στην ενεργό δράση προγραμματίζοντας σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων προπαγάνδας.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει περιοδεία στη Μακεδονία έχει ώς εξής :

Embore (Kajlarsko) : Saturday July 10
Έμπορε-Εμπόριο (Ν. Κοζάνης) : 2ο Σάββατο Ιουλίου

Tiolishta (Kostur) : July 13
Τιόλιστα-Τοιχιό (Ν. Καστοριάς) : 13 Ιουλίου

Crvorinovo (Negushko) : July 14 to 15
Τσαρβορίνοβο-Μαρίνα (Ν. Ημαθίας) : 14-15 Ιουλίου

Bituse (Lerin) : July 14 to 15
Μπίτουσε-Παρόρι (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Ιουλίου

Ofcharani (Lerin) : July 19 to 20
Οφτσάρανι-Μελίτη (Ν. Φλώρινας) : 19 και 20 Ιουλίου

Sheshtevo (Kostur): July 19 to 20
Σεστέβο-Σιδηροχώρι (Ν. Καστοριάς) : 19 και 20 Ιουλίου

Aposkep (Kostur) : July 19 to 20
Άποσκεπ-Απόσκεπος (Ν. Καστοριάς) : 19-20 Ιουλίου

Gorna Kotori (Lerin) : July 25 to 26
Γκόρνο Κότορι-Άνω Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 25-26 Ιουλίου

Patel (Lerin) : July 26 to 27
Πάτελε-Άγιος Παντελεήμωνας (Ν. Φλώρινας) : 26-27 Ιουλίου

Setoma (Kostur) : July 26 to 27
Σέτομα-Κεφαλάρι (Ν. Καστοριάς) : 26-27 Ιουλίου

Spanakopita (Lerin) : 1 to 2 August
Μπάνιτσα-Βεύη (Ν. Φλώρινας) : 1-2 Αυγούστου

Krpeshina (Lerin) : August 5 to 6
Καρπέσινα-Ατραπός (Ν. Φλώρινας) : 5 και 6 Αυγούστου

Pochep (Maglensko) : August 6 (for Mirko Ginova)
Πότσσεπ-Μαργαρίτα-Ν.Πέλλας) : 6 Αυγούστου (για τη Μίρκα Γκίνοβα)

Dolno Kotori (Lerin): 14 to 15 August
Ντόλνο Κότορι-Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Αυγούστου

Brandy (Kajlarsko) : 15 August
Ράκιτα-Ολυμπιάδα (Ν. Κοζάνης) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

Neret (Lerin) : 15 August
Νέρετ-Πολυπόταμος (Ν. Φλώρινας) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

C’cgas (Giannitsa): 15 to 16 August
Τσ’τσγκας-Σταυροδρόμι (Ν. Πέλλας) : 15-16 Αυγούστου

Kroncelevo (Voden) : August 23-24-25
Κροντσέλεβο-Κερασιά (Ν. Πέλλας) : 23,24,25 Αυγούστου

Fire (Maglensko): Last weekend of August
Πόζαρ-Λουτράκι (Ν. Πέλλας) : Τελευταίο Σαβ / κύριακο Αυγούστου

Mokren (Lerin) : August 15
Βαρυκό (Φλώρινας) : 15 Αυγούστου

H λίστα των φεστιβάλ προπαγάνδας εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο : Μacedoniahellenicland


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tiresias-press.blogspot.com

Απάτη αλά ελληνικά σε βάρος του ΙΚΑ

Τρεις λογιστές συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι μεγάλης απάτης εις βάρος του ΙΚΑ. Τώρα και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ακόμα και αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Καλοστημένη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ αποκάλυψε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προηγήθηκε καταγγελία των διοικούντων του Ιδρύματος προς την ΕΛ.ΑΣ και τελικά, συνελήφθησαν τρεις λογιστές ηλικίας 47, 44 και 33 ετών ως εγκέφαλοι της απάτης, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε δεν κατέβαλαν εργοδοτικές εισφορές.

Πώς ακριβώς λειτουργούσε η απάτη; Οι λογιστές είχαν έρθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτες μεγάλων εταιρειών, προκειμένου στις αναλυτικές καταστάσεις που απέστελναν κάθε δίμηνο στο ΙΚΑ να μην δηλώνεται το σύνολο του προσωπικού, αλλά αριθμός μικρότερος του πραγματικού.

Τους υπόλοιπους υπαλλήλους, τους εμφάνιζαν ως εργαζομένους κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία Grecon A.E η οποία ωστόσο είχε κηρύξει πτώχευση τον Ιανουάριο του 2006. Έτσι, οι εταιρείες δεν κατέβαλαν στο ΙΚΑ εργοδοτικές εισφορές για το σύνολο των εργαζομένων τους και ως αντιστάθμισμα πλήρωναν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στους λογιστές.

Συνεπώς, εάν για παράδειγμα μια επιχείρηση απασχολούσε 50 υπαλλήλους πλήρωνε εισφορές στο ΙΚΑ για τους 30 και οι υπόλοιποι εμφανίζονταν στις καταστάσεις του ΙΚΑ ως υπάλληλοι εταιρείας που είχε πτωχεύσει. Έτσι, το ΙΚΑ έχανε εισφορές που αντιστοιχούν σε 197 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τη δραστηριότητα των τριών λογιστών μόνο για του χρονικό διάστημα 12 μηνών το ΙΚΑ έχασε 411.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημιά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της διοίκησης του ΙΚΑ.

Ακολούθησε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ από την οποία εντοπίστηκαν ότι οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις απεστάλησαν ηλεκτρονικά προς το ΙΚΑ και βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των τριών λογιστών. Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ επάγγελμα και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Μουντιάλ 2010 - Αυτά είναι όλα τα σενάρια για την εθνική σήμερα

Πίνακες για να ξέρετε τι θα γίνει

Πολλά είναι τα σενάρια γιατην εθνική μας σήμερα, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα με την Αργεντινή, αλλά και του άλλου παιχνιδιού του ομίλου. Τα σενάρια είναι εννιά, και σας τα παρουσιάζουμε σε πίνακες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

































































ΠΗΓΗ : http://odysseaschios.blogspot.com

Απογραφή από την 1η Ιουλίου

Στην πρώτη συστηματική και οργανωμένη απογραφή των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα της χώρας από καταβολής του ελληνικού κράτους, προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η απογραφή ξεκινά την Πέμπτη 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου και είναι υποχρεωτική για όλους.

Κάθε δημόσιος υπάλληλος (απογράφονται όλοι οι απασχολούμενοι που λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία αμοιβές από το δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ. α’ κ β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στους ανωτέρω ΟΤΑ) θα απογραφεί ατομικά, δηλαδή θα συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν μπορούν να απογραφούν λόγω ασθένειας ή αιφνίδιου κωλύματος, καθώς και οι υπόχρεοι που πρόκειται να απουσιάσουν με προγραμματισμένες άδειες ή δεν δύνανται να απογραφούν μόνοι τους.
Απογραφή από την 1η Ιουλίου

Ποιοι υποχρεούνται να απογραφούν

Απογράφονται όλοι οι απασχολούμενοι που λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία αμοιβές από το δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. α’ κ β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στους ανωτέρω Ο.Τ.Α. Ειδικότερα, απογράφονται:

  • Το μόνιμο προσωπικό, δηλαδή όλοι οι δόκιμοι και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι
  • Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου
  • Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είτε υπηρετεί σε οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις, είτε αποτελεί έκτακτο και εποχιακό προσωπικό που υπηρετεί εκτός οργανικών θέσεων.
  • Οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.
  • Οι επί θητεία υπάλληλοι.
  • Οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων, όπως Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς
  • Οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή.
  • Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.
  • Οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος
  • Το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο προσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (π.χ στρατιωτικοί πενταετούς θητείας, εποχιακοί πυροσβέστες, κλπ)
  • Οι Ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.
  • Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία αυτής
  • Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το διπλωματικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, καθώς επίσης και το προσωπικό που έχει προσληφθεί ως επιτόπιο προσωπικό στις Υπηρεσίες του εξωτερικού.
  • Οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου
  • Οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. δεν υποχρεούνται σε απογραφή, καθόσον η απασχόλησή τους δεν είναι μόνιμη ούτε πλήρης.
  • Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών
  • Τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού

Χρόνος απογραφής

Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010. Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, οι υπόχρεοι απογράφονται, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους, από την 1η Ιουλίου έως και τις παρακάτω ημερομηνίες ως εξής:

  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 απογράφονται έως και τις 12 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 2 απογράφονται έως και τις 13 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 3 απογράφονται έως και τις 14 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 4 απογράφονται έως και τις 15 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 5 απογράφονται έως και τις 16 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 6 απογράφονται έως και τις 19 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 7 απογράφονται έως και τις 20 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8 απογράφονται έως και τις 21 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 9 απογράφονται έως και τις 22 Ιουλίου
  • Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 απογράφονται έως και τις 23 Ιουλίου

Διαδικασία απογραφής

Η απογραφή θα διενεργηθεί μέσω διαδικτύου από τους ίδιους τους υπόχρεους (στην ιστοσελίδα http://apografi.gov.gr). Οι εν λόγω υπάλληλοι δύνανται να απογραφούν από οποιοδήποτε τόπο, εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι υπόχρεοι υποβοηθούνται από τις ομάδες υποστήριξης των υπηρεσιών. Τα βήματα για τη διαδικασία της απογραφής είναι τα εξής:

Οι υπόχρεοι καλούνται να έχουν στη διάθεσή τους τα παρακάτω δικαιολογητικά, δεδομένου ότι στα δικαιολογητικά αυτά περιέχονται απαραίτητα στοιχεία για την απογραφή:

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας
  • Εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με το ΑΦΜ από το 2002 και μετά
  • Βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • Αστυνομική/ Στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Λογαριασμό ΔΕΗ κατοικίας, ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου
  • Τίτλος σπουδών (πτυχίων, ξένων γλωσσών κ.λπ)

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα στοιχεία που συμπλήρωσε και στη συνέχεια αφού τα επιβεβαιώσει, να υποβάλλει την προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα απογραφής. Η ηλεκτρονική σελίδα της απογραφής επέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης. Ως εκ τούτου, η ψευδής δήλωση στοιχείων διώκεται.

Μετά την υποβολή των στοιχείων, ο υπόχρεος λαμβάνει αποδεικτικό κωδικό απογραφής, τον οποίο σημειώνει ή εκτυπώνει και λήγει η διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο υπόχρεος λαμβάνει κωδικό πρόσβασης στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα για την απογραφή, ο οποίος αποστέλλεται στα στοιχεία επικοινωνίας που ο ίδιος έχει υποβάλλει κατά την απογραφή. Με τον κωδικό αυτό, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης της σελίδας απογραφής του, αλλά όχι μεταβολής των στοιχείων που έχει καταχωρήσει.

Σε περίπτωση λάθους, ο υπόχρεος μπορεί να ξανακάνει εισαγωγή των στοιχείων από την αρχή. Το σύστημα θα συγκρίνει τις δύο εγγραφές και αν η μία επικαλύπτει την άλλη (πχ. απλά προστέθηκαν στοιχεία που δεν είχαν εισαχθεί την πρώτη φορά), τότε το σύστημα αποθηκεύει την πληρέστερη εγγραφή. Εάν γίνει μεταβολή στοιχείων, τότε ο υπόχρεος θα ενημερωθεί προκειμένου να επιλέξει μία από τις εγγραφές ως ορθή. Διόρθωση μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία απογραφής, ανάλογα με το ΑΦΜ του υπόχρεου.


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr


Έρχεται ισχυρή κοινωνική έκρηξη !! H καταστολή από Σεπτέμβριο και μετά, θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

«Θα έχουμε ταραχές. Και αυτή τη φορά, αυτές δεν θα έχουν ως πρωταγωνιστές βαριεστημένα παιδιά των βορείων προαστίων, τους λεγόμενους «μεσολογγίτες», που αρέσκονται στα μπάχαλα, αλλά μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, κοινώς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν τίποτα πλέον να χάσουν, εκτός από την αξιοπρέπειά τους».

Η διασάλευση της έννομης τάξης είναι προ των πυλών. Τα μηνύματα που στέλνει η...

κοινωνία είναι ηχηρά. Άραγε, τα λαμβάνουν υπόψη τους οι διάφοροι φωστήρες της κυβέρνησης, ή μέσα στην καθεστωτική αλαζονία τους που εδράζεται στην αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ στο Μαξίμου, αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα;
Ο λόγος για την εξαμηνιαία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης από την εταιρεία MRB, που διεξήχθη στο χρονικό διάστημα 3-11 Ιουνίου 2010. Οι πολίτες δεν κρύβουν την απαισιοδοξία τους: μόνο το 31,6% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να τιθασεύσει την κρίση. Το 52,6% θεωρεί πλέον πιθανή τη χρεοκοπία της χώρας.

Όσο για τα συναισθήματα του κόσμου: 70,1% διακατέχεται απογοήτευση, 57,9% από οργή, 49,2% από φόβο και 37,3% από ντροπή. Και προσέξτε τώρα: το 86,7% θεωρεί ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε γενικευμένη κοινωνική έκρηξη.
Κοινώς, θα έχουμε ταραχές. Και αυτή τη φορά, αυτές δεν θα έχουν ως πρωταγωνιστές βαριεστημένα παιδιά των βορείων προαστίων, τους λεγόμενους «μεσολογγίτες», που αρέσκονται στα μπάχαλα, αλλά μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, κοινώς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν τίποτα πλέον να χάσουν, εκτός από την αξιοπρέπειά τους.
Μια αξιοπρέπεια, που η κυβέρνηση της υποτέλειας προσπαθεί να τους στερήσει, καθώς θεωρεί ότι πια δεν τους χρειάζεται και τους αφαιρεί τα πάντα για να τα δώσει στους νέους προστατευόμενούς της, τους αλλοδαπούς (κλασικό παράδειγμα το επίδομα αλληλεγγύης, που οι Έλληνες φορολογούμενοι, παρά τη θέλησή τους, πληρώνουν στον κάθε τυχάρπαστο λαθρομετανάστη). Αυτούς που εγγράφονται σωρηδόν στα δημοτολόγια κυρίως των «πράσινων» δήμων, όπου οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι.

Την ίδια ώρα βέβαια που η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Έλληνες και δίνει στους αλλοδαπούς, τα κόμματα της αριστεράς αναλίσκονται σε γενικόλογη κριτική κατά της κυβέρνησης. Όσον αφορά στην όποια ελπίδα για ανάκαμψη, αυτή χάθηκε μετά την υπονόμευση εκ μέρους της αμερικανόφιλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης («διασφαλίζουν τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς», έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά).
Προσέξτε εδώ τώρα: η αριστερά, λαβωμένη, ιδιαίτερα μετά τη διάσπαση του ΣΥΝ αλλά και την κοινωνική κατακραυγή για την (εσκεμμένα) καταστροφική για τον τουρισμό πρακτική των ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, περιμένει στη γωνία για να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία της στις «λαϊκές κινητοποιήσεις».
Ήτοι εστί μεθερμηνευόμενον ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία και θα χρησιμοποιήσει τη λαϊκή οργή χειραγωγώντας την για να ανανήψει και να ανασυνταχθεί. Επίσης, θα ριζοσπαστικοποιήσει τη ρητορική της αλλά και την πολιτική της πρακτική, ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν πλέον φίλα προσκείμενοι στους αριστεριστές αξιωματικοί-καριερίστες.
Κοινώς, θα βιώσουμε ταραχές, μπάχαλα, επεισόδια... Οι αριστεροί δεν θα διώκονται και το ξέρουν, ακόμα και όταν διαπράττουν κακουργήματα (βλέπε υποθέσεις Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας). Γι’ αυτούς, υπάρχει ασυλία. Για τους πολίτες με άλλη ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα, προσαγωγές, συλλήψεις και προφυλακίσεις. Ελέω αριστεριστή υφυπουργού...

Όλα αυτά, προμηνύουν ένα πολύ θερμό φθινόπωρο, με κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα: στην Παιδεία, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς να κατεβαίνουν στους δρόμους, στη γεωργία με τους αγρότες να ετοιμάζουν τα τρακτέρ, έτοιμοι να μπλοκάρουν τους μεγάλους εθνικούς κόμβους, στις συγκοινωνίες στις μεγάλες πόλεις, με τους εργαζόμενους να φρενάρουν οχήματα και συρμούς, μεταξύ άλλων.
Κοινώς, βρισκόμαστε εν αναμονή του... (ηθικού) χάους! Κοινωνία «ανοχής» θέλει εξάλλου το ΠΑΣΟΚ... Εδώ, θα ήθελα να σημειώσω κάτι: η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες αναμένουν ταραχές και θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή τους προετοιμάζει ψυχολογικά, ώστε όταν έρθει η ώρα, να αποδεχθούν «παθητικά» τα συμβάντα. Αμ δε...
Η κυβέρνηση δεν δείχνει να πήρε το μάθημά της από τα τραγικά συμβάντα του περασμένου Μαΐου στην Αθήνα. Επιμένει δογματικά σε μια αποκρουστική νεοταξίτικη πολιτική, στο πλαίσιο των διεθνιστικών αντιλήψεων του πρωθυπουργού για την «παγκόσμια διακυβέρνηση».

Και δείχνει το Μαξίμου των καλοταϊσμένων μεγαλοαστών ότι δεν θα κάνει πίσω, παρά το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία. Η τελευταία, πρέπει να «εξημερωθεί» κατά τα διεθνή κέντρα και την εδώ κυβέρνηση που επέβαλλαν και να πάψει να αντιδρά.
Μην έχετε αυταπάτες: η καταστολή από Σεπτέμβριο και μετά, θα είναι σκληρή και αμείλικτη. Σε λίγο καιρό, θα σας χτυπούν, αν διανοηθείτε να διαμαρτυρηθείτε, αλλοδαποί αστυνομικοί, που φυσικά δεν θα φέρουν εθνόσημο. Θα έχει και αυτό καταργηθεί.
Με λίγα λόγια: κάποιοι επιθυμούν, πατώντας πάνω στην «κρίση» και χρησιμοποιώντας την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να «ενσωματώσουν» την Ελλάδα στο corpus της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους έδωσε το πάτημα, από την προεκλογική περίοδο κιόλας. Τους παρείχε και τις εγγυήσεις, ότι θα μπορέσουν απρόσκοπτα να ελέγξουν την ελληνική οικονομία.

Σιγά μην άφηναν οι της Goldman Sachs και οι άνθρωποί της στο ΔΝΤ την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καθήκον των πολιτών πλέον είναι να στείλουν στο ΠΑΣΟΚ και πέρα από αυτό, ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Νίκος Χιδίρογλου
elora

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Γαλλία: απαγορεύεται ... ο θάνατος!!!!!!!

Γαλλία: απαγορεύεται ... ο θάνατος

Ο δήμαρχος μιας γαλλικής πόλης απαγόρευσε στους δημότες να πεθάνουν μέχρι να βρεθεί σημείο να ταφούν, καθώς ... το νεκροταφείο της πόλης έχει γεμίσει.

Ο Ζιλ Μπερναρντί, δήμαρχος της πόλης Λε Λαβαντού 25 χλμ δυτικά του Σεν Τροπέ, προχώρησε στην απαγόρευση μετά την απόφαση δικαστηρίου να μην του επιτραπεί η χρησιμοποίηση έκτασης σε ήσυχη περιοχή δίπλα στην θάλασσα γιά δημιουργία νέου νεκροταφείου.

''Αρχικά, η υπακοή στο διάταγμα ήταν αξιοσημείωτη'', είπε ο Μπερναρντί, αλλά πρόσθεσε ότι ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μέρος να ταφεί ένας άστεγος άνδρας που απεβίωσε στην πόλη πρόσφατα.

Πηγές: ΑΠΕ
ΦΩΤΟ: http://mnodaros.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

"Οι νόμοι που πρέπει απαραίτητα να ξέρετε..."!!!!!!

"1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

2. Νόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα...κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.

3. Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.

4. Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.

5. Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.

6. Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.

7. Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.

8. Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.

9. Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.

10. Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.

11. Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.

12. Νόμος του Καφέ - Με το που καθίσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει ο καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.

13. Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.

14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.

15. Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.

16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.

17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.

18. Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.

19. Νόμος επιστροφής από super market - Έχεις όλες τις σακούλες με τα ψώνια στο ένα χέρι ώστε με το άλλο να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας σου και τα κλειδιά βρίσκονται στην ίδια πλευρά που κρατάς τα ψώνια."

http://clopyandpaste.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://odysseaschios.blogspot.com

Oι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου

Τζέισον και Τζένη Κερνς Λόρενς



Ο Τζέισον και η Τζένη Κερνς Λόρενς έχουν πέσει θύματα μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης περισσότερες φορές και από τον Τζον ΜακΚλέιν στο Die Hard.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.

Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.

Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!

Βάιολετ Τζέσοπ

Στη ναυτική παράδοση, η παρουσία μιας γυναίκας εν πλω είναι κακός οιωνός. Καμιά, όμως, γυναίκα εν πλω δεν ήταν χειρότερος οιωνός από την Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλο της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγηησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό.

Η καριέρα της Τζέσοπ άρχισε στο Ολυμπικό, αδερφάκι του Τιτανικού, που στις 20 Οκτωβρίου 1910 συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή για τον Τιτανικό με τα γνωστά αποτελέσματα. Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη.

Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.

Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν

Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865.

16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.

Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.

Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.

Αν Χότζες

Η Αν Χότζες έγινε γνωστή στο παγκόσμιο όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.

Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες. Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατέσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν αν τον ξεφορτωθεί άρον άρον.

Ρόι Σάλιβαν

Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.

Τζιν Ρότζερς

Η ζωή της Τζιν Ρότζερς μοιάζει με σαπουνόπερα ατυχίας: Όταν ήταν 18 χρονών έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Η φίλη της που πήγε να φωνάξει βοήθεια γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε τον καπετάνιο που γύρισε το καράβι για να ψάξει τη ναυαγό Τζιν.

Μερικά χρόνια αργότερα, μια νυχτερίδα της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πρόσωπο. Πανικοβλημένη χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων για να τη βοηθήσουν αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Οι φωνές της είχαν ως αποτέλεσμα η νυχτερίδα να μπερδευτεί και να αρχίσει να της γδέρνει το πρόσωπο και να την κατουράει. Τελικά, μια φίλη της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να πάει στον κοντινότερο κτηνίατρο. Για να οδηγήσει η ίδια ούτε λόγος.

Σαν οι ατυχίες της να μην έχουν τέλος, η Ρότζερς χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό, έπεσε θύμα ληστείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός την πυροβόλησε και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Λίγο αργότερα έπεσε σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης.

Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι

Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, τα επιχειρήματα έσκασαν δύο χιλιόμετρα πιο μακριά: Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.
Crazy Greek blogger

Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

Προφυλακτικά με δόντια!!!

Πριν πέντε χρόνια η 57χρονη Σονέτ Ελερς πούλησε όλη τις την περιουσία για να δημιουργήσει έναν νέο τύπο προφυλακτικών, τα "προφυλακτικά με δόντια" που δίνουν πολλές ελπίδες στις γυναίκες ότι θα γλυτώνουν το βιασμό.
Το προφυλακτικό κυκλοφόρησε στη Νότια Αφρική και θα κοστίζει 2 δολάριο το ένα, όπως μεταδόθηκε από ραδιοσταθμό της πόλης Κίμπερλι.
Στη Νότια Αφρική οι βιασμοί είναι συχνό φαινόμενο. Η 57χρονη με τον νέο αυτό προφυλακτικό προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το "προφυλακτικό με δόντια" που το ονόμασε "Rapex".
Το Rapex που χάριν αστειότητας τα νοτιαφρικανικά ΜΜΕ ονομάζουν "πεο-παγίδα", είναι ένας ασφαλής μηχανισμός για γυναίκες που για να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί χρειάζεται ένα απλό σύστημα εφαρμογής όπως ακριβώς και τα ταμπόν.
Το Rapex είναι φτιαγμένο από λάτεξ και έχει πολλές σειρές δοντιών. Εάν τυχόν κάποιος επιτεθεί σε μια γυναίκα, αυτό δαγκώνει το ανδρικό μόριο με τέτοιον τρόπο που για να απελευθερωθεί ο δράστης χρειάζεται η επέμβαση χειρουργού.
Η Ελερς για να δημιουργήσει το Rapex συμβουλεύτηκε μηχανικούς, γυναικολόγους και ψυχολόγους έτσι ώστε το προφυλακτικό της να είναι όσο περισσότερο ασφαλές γίνεται.
Στη Νότια Αφρική πέρυσι καταγράφηκαν επισήμως 55 χιλιάδες βιασμοί, περίπου χίλιοι κάθε εβδομάδα.
thegreekz.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com/

O Obama βρήκε λύση για την μόλυνση στον κόλπο του Μεξικό!!!!!!!!


ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!!!!






ΠΗΓΗ: http://www.ipanicmag.com