'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τέλος ο Ρεχάγκελ από την εθνική

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ
Δεν τίθεται ούτε θέμα συζητήσεων, ούτε οτιδήποτε άλλο. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο αντικαταστάτης του Οτο Ρεχάγκελ και ίσως η πρόσληψή του ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συζητήσεις ανάμεσα.... στον Ρεχάγκελ και τους διοικούντες την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο Γερμανός τεχνικός έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την Εθνική μόλις ολοκληρωθεί γι' αυτήν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν με άλλα λόγια έρθει ο...
... πρόωρος αποκλεισμός, τότε θα έρθει και το... τυπικό διαζύγιο.

Στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση της πρόσληψης του Φερνάντο Σάντος. Με τον Πορτογάλο προπονητή υπάρχει εδώ και καιρό συμφωνία. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη λέγεται ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο Σάντος δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Μαζί με τον Οτο Ρεχάγκελ, παρελθόν για την Εθνική αναμένεται να αποτελέσει και ο Γιάννης Τοπαλίδςη καθώς ήδη ο Σάντος έχει εκφράσει την επιθυμία να συγκροτήσει δικό του τεχνικό τιμ.
pamemundial.gr

trelo kouneli
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝΕ ΣΤΟ: http://tacoalatipota.blogspot.com

Σκοπιανή Εφημερίδα: Η Κίνα θέλει να αγοράσει την Ελλάδα

«Η βοήθεια προς την ελληνική οικονομία μπορεί να φτάσει σε απροσδόκητη εξέλιξη, γράφει η εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times»

Με την παραπάνω παράγραφο αρχίζει το δημοσίευμα της, η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ντρέβνικ’ αναφερόμενη στις τελευταίες οικονομικές ειδήσεις από την Ελλάδα.

« Η Κίνα είναι έτοιμη να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, στις τηλεπικοινωνίες, στις υποδομές και στα αεροδρόμια».

Πριν δύο μέρες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, είχε συνομιλίες στη Λιβύη στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Η Ελλάδα, της οποίας η πιστοληπτική διαβάθμιση έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα, προσπαθεί απεγνωσμένα να προσελκύσει επενδύσεις από χώρες που έχουν μεγάλο πλεόνασμα προϋπολογισμού, τονίζει η λονδρέζικη εφημερίδα.

Χθες ο οίκος αξιολόγησης, Moody, μείωσε περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Η χώρα είναι στην κατηγορία των χωρών που εξακολουθούν να κινδυνεύουν χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η κατάταξη της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά τέσσερις βαθμούς. Από τη Moody ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα αν θα εφαρμοστούν τα εξαγγελθέντα μέτρα από την Κυβέρνηση του πέρασε τον περασμένο Μάιο.

Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι η μείωση των εκτιμήσεων είναι αβάσιμη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε σε όλα αυτά ισχυριζόμενος ότι τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα, έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://echedoros-a.blogspot.com

Μας "κούρεψε" διακριτικά η ΕΚΤ

Με δύο κινήσεις -μία μέρα μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας- η ΕΚΤ και η Moody's βυθίζουν ακόμη περισσότερο στην απαξία οικονομία και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε μείωση 5% (haircut ή "κούρεμα" στην αργκό της αγοράς) στα ελληνικά ομόλογα περικόπτοντας έτσι τα ποσά που μπορούν να αντλήσουν οι τράπεζες, και η Moody's με τη σειρά της υποβάθμισε έξι από αυτές, ως άμεση αντίδραση

Επιπλέον μείωση της αξίας αγοράς (haircut ή "κούρεμα" στην αργκό της αγοράς) ανακοίνωσε η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's.

Η απομείωση είναι της τάξης του 5%, ανακοίνωσε μέσω του Reuters η ΕΚΤ και πρακτικά σημαίνει πως οι τράπεζες που προσκομίζουν ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για άμεση χρηματοδότηση, θα λαμβάνουν μικρότερο ποσό αναλογικά με τα ομόλογα ίσης αξίας άλλης χώρας της Ε.Ε.

Το "κούρεμα" που κατεβλήθη προσπάθεια να περάσει με χαμηλούς τόνους, θεωρείται επιβεβλημένη κίνηση της ΕΚΤ, καθώς οι τρεις βασικοί οίκοι αξιολόγησης (Moody's, S&P και Fitch) έχουν υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα κοντά στο ΒΒΒ που είναι και το όριο κάτω από το οποίο η ΕΚΤ (όπως οποιαδήποτε τράπεζα) επιβάλει το μέτρο.

Το εύρος του "κουρέματος" κυμαίνεται από 0,5% έως και 20% (στην προκειμένη περίπτωση είναι 5%) και όπως ήταν αναμενόμενο έθεσε σε κίνηση τον φαύλο κύκλο και για τις τράπεζες.

Στην ουσία πρώτα οι οίκοι υποβάθμισαν, στη συνέχεια η ΕΚΤ εξάντλησε τα περιθώρια να χαράξει αυτόνομα πολιτική απέναντι στην Ελλάδα επιλέγοντας να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, αλλά στην πορεία ακολούθησε με το "κούρεμα", το οποίο με τη σειρά του έφερε νέα υποβάθμιση για έξι τράπεζες στην Ελλάδα.

Μαστίγιο και στις τράπεζες

Μετά την ελληνική οικονομία και την κανονιά από τον οίκο αξιολόγησης Moody's σειρά είχαν έξι ελληνικές τράπεζες που υποβαθμίζονται, στη βάση, ότι το ελληνικό δημόσιο φέρεται να μην μπορεί να τις στηρίξει σε περίπτωση κρίσης.

Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν από τον οίκο διεθνούς αξιολόγησης είναι η Εθνική Τράπεζα η EFG Eurobank, η Alpha Bank, η Αγροτική Τράπεζα, η Emporiki Bank και η Γενική Τράπεζα.

Παράλληλα, η Moody’s επιβεβαίωσε τη διατήρηση της αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου χρέους και των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς στην κατηγορία "Ba1" και της Τράπεζας Αττικής στην "Ba2".

Τέλος, ο οίκος θέτει υπό επανεξέταση την Marfin Egnatia Bank, χωρίς να προσδιορίσει εάν υπάρχουν πιθανότητες αναβάθμισης ή υποβάθμισης.

Στην ουσία η υποβάθμιση ακολουθεί αυτή της ελληνικής οικονομίας συνολικά, καθώς ο οίκος εκτιμά ότι περιορίζεται το περιθώριο της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα.

Ο οίκος χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό ειδικό δείκτη, αυτόν της "συστημικής στήριξης" (systemic support indicator) και στην προκειμένη περίπτωση υποδεικνύει, ότι μετά την τελευταία υποβάθμιση η ελληνική κυβέρνηση δεν θεωρείται το ίδιο ικανή να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση ανάγκης, γεγονός που σημαίνει ότι ταυτόχρονα αυξάνεται και η επικινδυνότητα των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι η δεύτερη υποβάθμιση στην οικονομία ήταν σχεδόν αναπόφευκτο ότι θα προκαλούσε την ίδια κίνηση και για τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων, τα οποία προμηθεύτηκαν είτε μέσω του περίφημου προγράμματος για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος, είτε με την έμμεση πίεση που ασκούσε η ασφυξία δανεισμού από την αγορά। Η όαση στην έρημο πήρε τη μορφή της ΕΚΤ, με την κίνηση του Ζ.Κ.Τρισέ να ανακοινώσει πως συνεχίζει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για δανεισμό, κάτι που όμως δεν μπορούσε παρά να γίνει στα μέτρα που ορίζουν οι διεθνείς αγορές μέσω του συστήματος αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για να επιβάλει σιωπητήριο στους εσωκομματικούς διαφωνούντες και στην αντιπολίτευση!
ΠΑΝΙΚΟ και αμηχανία μπροστά στις οξύτατες αντιδράσεις που προκαλεί η βαθιά αντιλαϊκή όσο και αδιέξοδη πολιτική τής κυβέρνησης αποκαλύπτουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο που εντέχνως διακινούνται το τελευταίο καιρό από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ενδεχόμενο που, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, φαντάζει αυτήν τη στιγμή ανέφικτο και κινείται περισσότερο στα όρια της «μπλόφας» στην απεγνωσμένη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να προβάλει την εικόνα ενός ισχυρού πρωθυπουργού που δεν φοβάται τη δοκιμασία της κάλπης. Ενώ άλλοι εκτιμούν ότι επισείει την απειλή των πρόωρων εκλογών για να «τρομάξει» τόσο τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, όσο και τη Νέα Δημοκρατία και να τους υποχρεώσει να ρίξουν τους τόνους της κριτικής στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διότι ενδεχόμενες εκλογές το φθινόπωρο θα διεξαχθούν με λίστα (λόγω μη παρέλευσης του 18μήνου από τις προηγούμενες), κατά συνέπεια είναι στη διακριτική ευχέρειά του να τοποθετήσει «δικούς» του ανθρώπους στις προνομιούχες θέσεις. Ταυτόχρονα να αποκλείσει, να θέσει στο περιθώριο όσους τους τελευταίους μήνες εκφράζουν διαφωνίες και... βάζουν προσκόμματα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου!

Η απειλή των πρόωρων εκλογών έχει, όπως προαναφέραμε, αποδέκτη και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που κατά την εκτίμηση του Μαξίμου δεν θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια εκλογική αναμέτρηση, έναν μόλις χρόνο μετά τη βαριά ήττα στις τελευταίες εκλογές. Μπροστά στον... μεγάλο κίνδυνο ο κ. Σαμαράς θα αναγκαστεί να γίνει πιο συναινετικός, εκτιμούν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, οι οποίοι και διακινούν τα εκλογικά σενάρια. «Πρόκειται για κινήσεις απελπισίας», υπογραμμίζουν πολιτικοί παράγοντες.

Πολιτικοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι ακόμη κι αν ο κ. Παπανδρέου σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες (και λόγοι) που ορθώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στους σχεδιασμούς του.

Πρώτον, είναι οι πολιτικές συνθήκες: Η εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δυσαρέσκεια που προϊόντος του χρόνου θα διογκώνεται και θα εκδηλωθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την ώρα της κάλπης. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενήργησε η Rass, όπου το 59,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι αν τον περασμένο Οκτώβριο γνώριζε τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, δεν επρόκειτο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ!

Δεύτερον, είναι το επιχείρημα: Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να επικαλεστεί έναν σημαντικό λόγο, στα όρια του εθνικού ζητήματος, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έναν μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές. Στενοί συνεργάτες του αναφέρουν ότι θα ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη νέου πακέτου μέτρων. Κίνηση αυτοκτονίας, το λιγότερο. Διότι, πόσοι πολίτες θα σπεύσουν να προσφέρουν τη στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα κόψει κι άλλο μισθούς και συντάξεις, θα επιβάλει νέους φόρους και χαράτσια. Ακόμη κι αν το αίτημα επενδυθεί με ισχυρές δόσεις... τρόμου, του στυλ «ψηφίστε να πάρουμε μέτρα, αλλιώς θα βουλιάξει η χώρα». Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που προβάλλουν την... εμπειρία ότι σε περιόδους κρίσης συσπειρώνεται ο κόσμος γύρω απ' την κυβέρνηση. Και σαν... πρόσθετο ατού παρουσιάζουν την ανυπαρξία πειστικής εναλλακτικής λύσης, ξεχνούν όμως ότι όταν είχες άλλα υποσχεθεί και επέμενες και τώρα του κόβεις το εισόδημά του, πάει και με τον... διάολο ο πολίτης.

Τρίτον, η σταδιακή και συνεχής συρρίκνωση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία: Εννιά μόνο μήνες μετά τις εκλογές τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν πάρει την κατηφόρα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα όριά του από το 1981. Κατάσταση που αυτήν τη στιγμή δεν δείχνει αναστρέψιμη και πάντως αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε διάστημα ολίγων μηνών που μας χωρίζουν από τον Νοέμβριο. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου κινείται κοντά στο 30%, σε μια-δυο έχει υποχωρήσει ακόμη χαμηλότερα, με συνέπεια να απομακρύνεται από το καθοριστικό όριο που δίνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Πόσω μάλλον που επίκειται η ψήφιση και του Ασφαλιστικού, που παραπέμπει σε μια... επόμενη ζωή τη χορήγηση των συντάξεων για τους περισσότερους εργαζόμενους. Άρα, προσφεύγοντας σε εκλογές, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία και να χρεωθεί έτσι την ευθύνη τόσο για το κόστος της προεκλογικής μάχης, όσο και για τις συνέπειες του χάους που θα προκληθεί στον τόπο. Από την άλλη κι εφόσον δεν θα έχει αυτοδυναμία θα υποχρεωθεί να προστρέξει στη συνδρομή είτε της Νέας Δημοκρατίας (που δεν είναι βέβαιο ότι θα του την προσφέρει ο κ. Σαμαράς), είτε, ακόμη... χειρότερα, του ΛΑΟΣ, αφού θα βρεθεί στην επαχθέστατη θέση να μοιραστεί την εξουσία με τον κ. Καρατζαφέρη, πιθανόν και με τον κ. Ροντούλη.

Τέταρτον, και σημαντικό, είναι οι... δανειστές: Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να φρενάρουν την υλοποίηση του σκληρού προγράμματος που έχει επιβληθεί στη χώρα μας με το Μνημόνιο, ενδεχομένως και να το τινάξουν στον αέρα। Κάτι που μάλλον δεν θα επιθυμούσαν οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπροστά στον διαγραφόμενο κίνδυνο να χάσουν τα χρήματα που θα έχουν ως τότε δανείσει στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ: http://www.paron.gr

48 ώρες που συγκλονίζουν τη ζωή μας

Με ταυτόχρονη παρέμβαση τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να «εκκαθαρίσει» το κοινωνικό τοπίο εντός του θέρους.
Παρά την απουσία σοβαρών αναλογιστικών μελετών και τη συνακόλουθη αδυναμία των αρμόδιων υπουργών να πιστοποιήσουν το οικονομικό-ταμειακό όφελος για τον δημόσιο κορβανά, το υπουργείο Εργασίας κοινοποιεί αύριο στους κοινωνικούς εταίρους τις οριστικές ρυθμίσεις για την αύξηση του ορίου των απολύσεων ανά μήνα, τη μείωση των αποζημιώσεων, την πρόβλεψη για τη σύναψη κλαδικών συμβάσεων με αμοιβές κάτω του βασικού μισθού (ασφαλείας), την κατάργηση της Διαιτησίας.

23 Ιουνίου στη Βουλή

Ταυτόχρονα «κλείνει» και το Ασφαλιστικό με στόχο στις 23 Ιουνίου να εισαχθεί στη Βουλή και να έχει ψηφιστεί από το αρμόδιο κοινοβουλευτικό τμήμα εντός του μήνα. Και τα δύο αυτά ζητήματα επικυρώνονται σήμερα και αύριο με την τρόικα των επιτηρητών.

Συνολικά, το Ασφαλιστικό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα όρια των εργαζόμενων μητέρων και των ενστόλων, των απασχολουμένων στα Βαρέα (ΒΑΕ) και όσων έχουν διπλή ή διαδοχική ασφάλιση όσο και το Εργασιακό θα έχουν «διευθετηθεί» μονομερώς μέχρι τις 13 Ιουλίου. Ημερομηνία κατά την οποία κλείνει η ολομέλεια της Βουλής για το καλοκαίρι.

Το  υπουργικό δίδυμο του Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Το υπουργικό δίδυμο του Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κατά συνέπεια, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην εργασία ή, καλύτερα, στην απασχόληση.

Σε ορισμένα δε κομβικά σημεία για την εργασία (δουλειά και ασφάλιση) όπως τη γνωρίσαμε θα υπάρχει έως και αντεστραμμένη εικόνα.

Για παράδειγμα, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος από το βήμα της ετήσιας συνόδου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη Γενεύη περιέγραψε το αναδιανεμητικό σύστημα των εγγυημένων παροχών (συντάξεων), το «pay as you go», ως μία από τις αιτίες που οδηγήθηκε σε ταμειακό αδιέξοδο το σύστημα. Δηλαδή ότι ενυπήρχε στο «DNA» του συστήματος το γονίδιο της αυτοκαταστροφής του. Ετσι, η κυβέρνηση προωθεί τώρα ένα σύστημα ανταποδοτικό με πολλά στοιχεία κεφαλαιοποίησης (των εισφορών).

Η παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας στο κεφάλαιο Εργασία θα γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

α) Ενα προεδρικό διάταγμα για τη διευκόλυνση των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις (αύξηση ορίου - μείωση αποζημιώσεων). Υστερα από επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δημοσιευθεί αρχές Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Κατάργηση Διαιτησίας

β) Δύο υπουργικές αποφάσεις (θα δημοσιευθούν μέσα σε 10 ημέρες στο ΦΕΚ) για τις αμοιβές κάτω του βασικού μισθού και την κατάργηση της Διαιτησίας.

γ) Δύο νομοσχέδια για τις συντάξεις. Ενα από τον Α. Λοβέρδο και ακολούθως το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και μεταξύ ανδρών και γυναικών (δημοσίων υπαλλήλων). Για το θέμα αυτό οι κ. Λοβέρδος και Παπακωνσταντίνου είχαν χθες βράδυ συνεργασία.

Οι εν λόγω ανατροπές αναμένεται να προκαλέσουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις (ήδη οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος) και νέα κοινωνική ένταση. Πόσω μάλλον που, στη συγκυρία, το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό συμπίπτουν με την άρνηση των εργοδοτών να συναινέσουν όχι μόνο σε οριακές αυξήσεις (ΣΕΒ) στις διαπραγματεύσεις με τη ΓΣΕΕ, αλλά ούτε καν στην κατοχύρωση-ενσωμάτωση του 13ου και του 14ου μισθού (έμποροι).

Ποιο το όφελος;

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη νέα (;) εργασία, η άρον άρον προώθηση εντός του καλοκαιριού και, κυρίως, η αδυναμία το υπουργείο Εργασίας να πείσει για το «ποιο είναι το όφελος στα μαστιζόμενα δημόσια οικονομικά από τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης;», εκτός φυσικά από το επιχειρηματικό κέρδος, αναμένεται να προκαλέσουν ρωγμές στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει, επί παραδείγματι, θυσίες από τον άνεργο (να χάσει την αποζημίωσή του ή το εφάπαξ -40% έως 50% της νόμιμης αποζημίωσης- σε περίπτωση συνταξιοδότησης) ο οποίος θα λάβει «επίδομα» ανεργίας 454 ευρώ. Και μόλις για 12 μήνες, προκειμένου να σωθεί το αφεντικό του, το οποίο προσδοκά σε πρόσθετα κέρδη προσλαμβάνοντας, στη θέση του 55χρονου απολυμένου, έναν νέο με αποδοχές κάτω του βασικού (αφορά τις ηλικίες έως 24 ετών).

Ετσι, σε μια περίοδο που κανείς δεν προσλαμβάνει (άρα δεν αποτελεί εμπόδιο η ιδέα μιας «υψηλής» αποζημίωσης μελλοντικά) και η πλειονότητα των επιχειρήσεων σχεδιάζει απολύσεις, η κυβέρνηση καθιστά αυτές φθηνές και εύκολες.

Οταν η οικονομική ιστορία έχει δείξει (έξοδος από την κρίση του 1929 κ.ά.) ότι μόνο με κεϊνσιανές πολιτικές, δημόσια έργα και τόνωση της ζήτησης αντιμετωπίζεται η ύφεση. Οχι με μείωση του διαθέσιμου εργατικού εισοδήματος υπέρ των ελβετικών ή (και) κυπριακών καταθέσεων (έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα με το πρόσχημα του φόβου για τη διατήρηση του ευρώ).

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΛΟΓΩ... ΒΛΑΚΕΙΑΣ!

Η ιστορία είναι πραγματική και την άκουσε άνθρωπός μας με τα ίδια του αυτιά. Το τηλεφώνημα έγινε από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στον διευθυντή ειδήσεων Στ. Μαλέλη τη Δευτέρα το πρωί και αφού η Ελ. Μελέτη είχε εκφωνήσει το δελτίο ειδήσεων την...
Κυριακή το βράδυ. Μόλις ενημερώθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας ότι η Ελ. Μελέτη συμμετείχε στη δεξίωση που ξεσηκώθηκε σάλος για το θωρηκτό "Αβέρωφ" τηλεφώνησε στον Στ. Μαλέλη και του ζητούσε επιτακτικά να διώξει την Μελέτη από τον σταθμό. Ο Μαλέλης προσπαθούσε επί μισή ώρα να πείσει τον επιχειρηματία, ότι "δεν το έκανε επίτηδες η Μελέτη και ότι λόγω βλακείας δεν κατάλαβε τι θα ακολουθούσε της δεξίωσης που έγινε στο "Αβέρωφ"! Παράλληλα του επισήμανε ότι πριν από δυο μήνες ανανεώθηκε το συμβόλαιό της με το Star και ότι θα έπρεπε να αποζημιωθεί με χιλιάδες ευρώ. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήταν αποφασισμένος να πληρώσει την αποζημίωση. Τελικά πείστηκε από τον Μαλέλη, ο οποίος ήξερε την αδυναμία του και τον σεβασμό που δείχνει ο επιχειρηματίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Και έτσι η Μελέτη γλύτωσε με το επιχείρημα ότι δεν ήξερε και ότι έκανε το έκανε λόγω... βλακείας.

ΠΗΓΗ: FIMOTRO

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των Αστυνομικών στην Τρυγώνα Καλαμπάκας

Έσπασαν τον σταυρό, έσκισαν τις φωτογραφίες και γέμισαν με χώμα το μνημείο

Είναι από τα γεγονότα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο νους ενός υγιή ανθρώπου.
Κάποιος ή κάποιοι για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής κατέστρεψαν το μνημείο των δυο Αστυνομικών που είχαν χάσει την ζωή τους πάνω στο καθήκον.
Είχαν δολοφονηθεί πριν 5 χρόνια από τον Ρώσο κακοποιό Μαξίμ Μιλίν, όταν ο τελευταίος απέδρασε κατά την διάρκεια της μεταγωγής του με κλούβα της Αστυνομίας.
Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005, όταν κατά την μεταγωγή των κρατουμένων από το τμήμα μεταγωγών Ιωαννίνων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, λίγο έξω από την Τριγώνα Καλαμπάκας με πρόφαση ατομική ανάγκη, ο Μαξίμ Ζιλίν ζήτησε να κάνει στάση το αυτοκίνητο που τον μετέφερε. Οι δυο Αστυνομικοί θέλησαν να βοηθήσουν το κρατούμενο και αυτό τους στοίχισε την ζωή. Ο Μαξίμ Ζιλή άρπαξε το περίστροφο του ενός εκ των δυο Αστυνομικών και τους σκότωσε εν ψυχρώ.
Οι δολοφονηθέντες Αστυνομικοί ήταν ο 45χρονος Δημήτρης Κώτσης, πατέρας τριών παιδιών και ο 47χρονος Κων/νος Βλαχοπάνος, πατέρας δυο παιδιών.
Στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι δυο Αστυνομικοί στήθηκε μνημείο όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται μνημόσυνο δέηση στην μνήμη τους.
Δυστυχώς όμως κάποιοι αποφάσισαν να ξαναδολοφονήσουν τους Αστυνομικούς που θυσιάστηκαν για το καθήκον.
Οι βέβηλοι σπάσαν τον σταυρό του μνημείου, έσκισαν τις φωτογραφίες και έριξαν χώμα παντού.
Κάτοικος της περιοχής που μας μετέφερε την είδηση δάκρυσε κατά την αναφορά του.
Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας που προσπαθεί από την έρευνα να αποκαλύψει τους δράστες της αποτρόπαιης πράξης.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχει αποδώσει αφού είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν οι ένοχοι μιας και από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται πολλοί.
Από την Αστυνομία γίνονται και οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι βέβηλοι στο μνημείο.


Του Βαγγέλη Γκιάτα

ΠΗΓΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ 16 Ιουνίου 2010, αρ. φύλλου
15525, σελίδα 11

http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=90740.0000
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kamposnews.blogspot.com

Σοβαρός τραυματισμός για την Αθηνά Ωνάση

Εκτός των ιππικών αγώνων θα παραμείνει για τρεις μήνες η Αθηνά Ωνάση μετά από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια τουρνουά ιππασίας στη Γαλλία.
Η Αθηνά, που αγωνιζόταν στο τουρνουά ιππασίας στο Μπουργκ αν Μπρες, έχασε την ισορροπία της και έπεσε από το άλογο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η 25χρονη Αθηνά έπαθε κάταγμα στον ώμο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η απαραίτητη εγχείρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, έγινε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας σε κλινική του Λονδίνου και τώρα αναρρώνει έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της σύζυγο Αλφόνσο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο.

Ο τραυματισμός της αυτός ενδέχεται να την κρατήσει μακριά από πολλά τουρνουά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας που διοργανώνεται στο Κεντάκι από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Αυτό θα την κρατήσει αρκετά πίσω και στην προετοιμασία της για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όπου οι πληροφορίες την ήθελαν να κατεβαίνει με την ελληνική ομάδα.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Συγχωνεύσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα ακολουθήσει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα αρκετά να καταστρέφονται κατά τις επιδρομές αναρχικών. Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

«Με εξαίρεση την Αθήνα και τον Πειραιά, που θα έχουν περισσότερα Τμήματα, στους υπό λοιπους δήμους της Αττικής θα αντιστοιχεί συνήθως ένα Αστυνομικό Τμήμα. Ενδεχομένως να υπάρξουν 2- 3 εξαιρέσεις για περιοχές με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Εκεί θα υπάρχει και δεύτερο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ Τμήμα θα διατηρήσει και κάθε νησί που ανήκει διοικητικά στην Αττική», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η εισήγηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι η δημιουργία Τμημάτων με προσωπικό 150-200 αστυνομικών. Τα κτίρια δεν θα έχουν εξωτερική φρουρά, όπως είχε δεσμευτεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η φύλαξή τους θα γίνεται με κάμερες και περιπολίες αστυνομικών, στα πρότυπα των Τμημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, μεγάλοι χώροι κρατητηρίων και υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των αστυνομικών οχημάτων στο πρότυπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από τα 25 ιδιόκτητα Αστυνομικά Τμήματα κανένα δεν πληροί τις προδιαγραφές των νέων Τμημάτων και για τον λόγο αυτό σταδιακά θα αντικατασταθούν και αυτά. Προτεραιότητα όμως θα δοθεί στη δημιουργία των νέων κτιρίων και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία μέσω του προγράμματος Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι σπατάλες
Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ πληρώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία για τη χρήση γραμμών του ΟΤΕ για αποστολή και λήψη τηλετύπων. Μόνο που η χρήση τέλεξ έχει πρακτικά καταργηθεί στην Αστυνομία εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αν και πρόκειται για... μουσειακό είδος, στον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονταν σταθερά έξοδα 700.000 ευρώ.

Αλλο ένα εκατομμύριο ευρώ θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την κατάργηση 350 Αστυνομικών Σταθμών στην επαρχία. Πρόκειται για Σταθμούς με προσωπικό 1-2 αστυνομικών, συνήθως σε χωριά, τα οποία όμως με τον «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών εντάσσονται σε μεγαλύτερους δήμους. Ηδη έχουν καταργηθεί 217 Αστυνομικοί Σταθμοί, οι οποίοι αν και δεν είχαν προσωπικό εδώ και αρκετά χρόνια, η Αστυνομία συνέχιζε να πληρώνει ενοίκια 650.000 ευρώ κάθε χρόνο. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι Αστυνομικοί Σταθμοί- φαντάσματα χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες ιδιωτών, με ενοίκιο πληρωμένο από το κράτος!

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται στη φύλαξη και σε γραφεία

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr