'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σύριος μοίραζε πλαστά πενηντάρικα στην Κρήτη

Στη Χερσόνησο συνελήφθη ένας 24χρονος Σύριος την Κυριακή, επειδή πλήρωνε με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε διάφορα καταστήματα της περιοχής.

Η τακτική του 24χρονου ήταν να παραγγέλνει ποτά σε μπαρ και καφετέριες, να δίνει το πλαστό 50ευρώ, να παίρνει τα ρέστα και να εξαφανίζεται. Ήταν, μάλιστα, και προσεκτικός αφού δεν επισκεπτόταν ποτέ το δεύτερο κατάστημα.

Με τον τρόπο αυτό είχε μοιράσει συνολικά 14 πλαστά χαρτονομίσματα.

Τέλος στην «καριέρα» του έβαλε ένας καταστηματάρχης, ο οποίος όταν διαπίστωσε ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό, ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν.

Πηγή: ΕΡΑ Ηρακλείου

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://eglimatikotita.blogspot.com

"Άθικτοι" οι εμπλεκόμενοι στα πολιτικά σκάνδαλα

Δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύς ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών, διεμήνυσε τη Δευτέρα (14/6) ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, επιβεβαιώνοντας τις “υποψίες” όλων ότι οι εμπλεκόμενοι βουλευτές και υπουργοί των σκανδάλων Siemens, Βατοπεδίου, κ.ό.κ δεν πρόκειται να “ενοχληθούν”.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου, ο νέος νόμος, όπως κάθε ποινικός νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όμως ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι για τα μεγάλα σκάνδαλα, των οποίων οι ευθύνες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί, η ελληνική δικαιοσύνη έχει “τεράστιο νομικό οπλοστάσιο” για να αντιμετωπίσει την παραγραφή των αδικημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα πράγμα: Ότι για να ασκηθεί δίωξη σε κάποιον εμπλεκόμενο υπουργό για τις υποθέσεις της Siemens ή του Βατοπεδίου πρέπει να προκύψουν νέα στοιχεία και να κατηγορηθεί με βάση αυτά.

Ο υπουργός παρ' όλα αυτά θέλησε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες, πως ο πολιτικός κόσμος θέλει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι:

“Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι πολίτες είναι εάν ο πολιτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος της εξερεύνησης των σκανδαλωδών υποθέσεων। Θα ήθελα να υπενθυμίσω την εμμονή του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου της κυβέρνησης ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστική διάθεση να ριχθεί φως σε κάθε υπόθεση"

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: “Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές, Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με

Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη…. Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα… Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες 2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας 3. υλοποίηση του Καλλικράτη Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.

Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.

Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ.

Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας – υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες.

Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις.

Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.

Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής – οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.

Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια; Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν; Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια; Όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία;

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν.

Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους; Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία.

Τι θα κάνει τότε ο λαός; Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια “made in USA” ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες;

Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων

1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.

2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:

Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας.

Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν.

Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ’ όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω!!! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται !

Πώς έγινε το μεγάλο κόλπο; Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 – από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάτακηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια

- με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων. Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο;

Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις. Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα !

Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ΄ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη – και μάλιστα με περισσή αναίδεια – ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν απο αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση;

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.

Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις “λαμογιές” όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8% που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ενα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.

Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;

Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.

Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικες κινήσεις – εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση πρoτεραιότητα της. Και όχι μονο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που

φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη – ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία.

Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.

ΕΛΕΟΣ κύριοι Κυβερνώντες!!!

+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος

xryshaygh.wordpress.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.elnews.gr

"Χρυσές δουλειές"--Ιρακινός αρχαιοκάπηλος και έμπορος ραδιενεργού υλικού

Με 17 αρχαία αντικείμενα και μικρή ποσότητα κοινού υδραργύρου συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Κόσμου ένας 36χρονος Ιρακινός, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.Τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν όλα πήλινα (αγγεία, ειδώλια κ.λπ.), τα οποία κατά τους αρχαιολόγους είναι σημαντικής αξίας και χρονολογούνται μεταξύ 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. Σχετικά με τον υδράργυρο, αξιωματικός της Ασφάλειας δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ραδιενεργό υλικό. Ο 36χρονος δεν έδωσε καμιά εξήγηση για τον λόγο που κατείχε αυτό το υλικό, εκτιμάται, όμως, ότι πιθανόν να επεδίωκε να το πωλήσει στην παράνομη αγορά ως κόκκινο υδράργυρο που είναι υλικό ραδιενεργό.

ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.com

Προκήρυξη για 500 θέσεις ειδικών φρουρών

Προκήρυξη για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών αναμένεται να εκδώσει εντός του Ιουνίου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ανάψει ήδη το πράσινο φως για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών. Για τον σκοπό αυτό κατατέθηκε για επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά 500 οι οργανικές θέσεις των ειδικών φρουρών.

Η σχετική προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ώστε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να αρχίσει εντός του μήνα. Ηδη για το έτος 2010 η δαπάνη για τους ειδικούς φρουρούς ανέρχεται σε 4.050.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν οι έλληνες πολίτες (άνδρες, γυναίκες), οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

Επίσης θα πρέπει να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, καθώς και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης και να μην υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Δεν πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών τους δικαιωμάτων, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και να μην έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Με την προκήρυξη θα ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις:

- Η γνώση ξένης γλώσσας.

- Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης.

- Ο υποψήφιος να είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

- Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου.

- Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

- Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Υψηλότερα ασφάλιστρα για τους παραβάτες της ασφάλτου

Με τις ασφαλιστικές εταιρείες από το 2011 να βρίσκονται σε on line σύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ – point system), οι οδηγοί που είναι επιρρεπείς σε κλήσεις θα καλούνται να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”, πριν από την έκδοση ενός ασφαλιστηρίου θα συμβουλεύονται το point system για να εξετάσουν την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού και να διαμορφώσουν το ποσό χρέωσής του.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του καλοκαιριού, θα υπάρχει και ρύθμιση που θα προβλέπει ότι στο εξής δεν θα επιτρέπεται η ασφάλιση των οχημάτων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους.

Ειδικότερα, για να εκδοθεί ένα καινούριο ασφαλιστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Με το πρόστιμο της Τροχαίας για ένα όχημα που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ να ανέρχεται στα 400 ευρώ και τον ιδιοκτήτη να καλείται να πληρώσει διπλάσιο παράβολο (40+40= 80 ευρώ) μόλις το πάει για έλεγχο, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο ύψος και τη διαδικασία πληρωμής του προστίμου.

Δεδομένου ότι καταγράφονται αρκετά περιστατικά στα οποία αντί για παράβαση ΚΤΕΟ βεβαιώνεται κάποια παράβαση χαμηλότερου προστίμου, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώνεται στο μισό το ποσό της παράβασης εάν πληρωθεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Βασική προϋπόθεση για τη μείωση του προστίμου θα είναι στο διάστημα αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος να το έχει περάσει από ΚΤΕΟ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, αναμένεται να υλοποιηθεί παλαιότερη εξαγγελία του υπουργείου για υποχρεωτικό έλεγχο από ΚΤΕΟ όλων των δικύκλων άνω των 50 κυβικών, με τις σχετικές μετατροπές στα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ να έχουν ολοκληρωθεί και τις νομαρχίες να έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα απαραίτητα μηχανήματα.

Η Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων (ΚΤΕΔ), βάσει του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, θα ισχύει τέσσερα χρόνια για τα καινούργια δίκυκλα και θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Για τα μεταχειρισμένα θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, ενώ για τα επαγγελματικά δίκυκλα (σχολών οδήγησης, κούριερ, διανομών φαγητού) κάθε χρόνο. Άγνωστο παραμένει ακόμα το ύψος του παραβόλου, το οποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί πως δεν θα ξεπερνούσε τα 12-15 ευρώ

ΠΗΓΗ:
http://cosmo.gr

"Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" τα Σκόπια


Προς συμφωνία φαίνεται πως οδεύουν Ελλάδα και Σκόπια για το όνομα της γειτονικής χώρας, καθώς οι διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποδίδουν καρπούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα..
«Καθημερινή της Κυριακής», το όνομα στο οποίο καταλήγουν οι δύο πλευρές είναι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».
Η συμφωνία, υπό την πίεση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., φαίνεται ότι ικανοποιεί την ελληνική απαίτηση για γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από τους Σκοπιανούς.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Κοντά σε συμφωνία για το θέμα του ονόματος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές καταλήγουν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», υπό την πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η εν λόγω ονομασία φέρεται να καλύπτει την ελληνική απαίτηση περί γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ από την άλλη πλευρά χρησιμοποιείται ευρέως και από τους πολίτες της γειτονικής χώρας.
...
Και εμείς στο taxalia, σας λέμε ότι οι "πηγές", το "πληροφορίες" δηλαδή είναι ευχές και όχι "πηγές". Μυστική διπλωματία και αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού, σε αυτό το θέμα δεν χωράνε.
Επίσης, "τεστ αντοχής της κοινής γνώμης" και "ζύγισμα αντιδράσεων", είναι πεπαλαιωμένες τακτικές, που τις αναγνωρίζουν πλέον όλοι!
Και τελικά; Θα μας ρωτήσετε: "πώς βλέπετε εσείς την ιδέα για "Μακεδονία του Βαρδάρη".
Aντί απαντήσεως θα ρωτήσουμε:
Και πώς θα λέγονται οι κάτοικοί της; Τόσο απλό και τόσο
δύσκολο...
Στο Αμερικανικό topix πάντως, γνωστό για άλλες γελοίες ψηφοφορίες, στήθηκε ήδη ψηφοφορία, με το ερώτημα :
What do you think about "Republic of Vardar Macedonia"?
Περιττό να σας πούμε, ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ σε τέτοες ψηφοφορίες στο topix. Αλλού ΝΑΙ, στο topix ΌΧΙ!
Και αν πάρουμε κάποιο e-mail, από τους συνήθεις ηλίθιους, που παίζουν το παιχνίδι των "επικοινωνιολόγων" και μας προτρέπουν με spam mail "να ψηφίσουμε γιατί οι Σκοπιανοί μας κερδίζουν", θα είμαστε πολύ σκληροί και πολλοί ..αγενείς με τον σπάμερ.
Από τέτοιες εξαλλοσύνες κι από τέτοιους ανεγκέφαλους "υπερπατριώτες" χάνουμε τη μάχη για το όνομα।

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://taxalia.blogspot.com/

Τους άνοιξε η όρεξη...

Στο κρατητήριο, φορώντας μόνο τα ψηλοτάκουνά της, κατέληξε μια στριπτιζέζ μετά από ξέφρενο χορό σε πολυσύχναστο εστιατόριο της Βρετανίας.
Η 25χρονη Ζαινάμπ Αλκατίμπ όντας μεθυσμένη ανέβηκε σε μια εξέδρα και άρχισε να χορεύει πετώντας ένα ένα τα ιμάτιά της μέχρι που ήρθε η αστυνομία και την περιμάζεψε.
Οι πελάτες του εστιατορίου είχαν μείνει έκπληκτοι με το θέαμα και κοιτούσαν αποσβολωμένοι καθώς η 25χρονη τους άνοιξε την όρεξη για άλλα πράγματα...Δύο μέρες πριν η ασυγκράτητη στριπτιζέζ... έσκισε τα ρούχα της σε ένα κλαμπ της περιοχής και κατέληξε να κλωτσάει βίαια τους δύο αστυνομικούς που ήθελαν να την σκεπάσουν πριν την συλλάβουν. Μάλιστα τους ρώταγε συνέχεια “γιατί δεν σας αρέσει η θέα;”
Η ίδια ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά της αφού της ανακοινώθηκε το πρόστιμο που έχει να πληρώσει. Η 25χρονη τώρα πρέπει να πληρώσει 500 λίρες και 100 λίρες αποζημίωση στους δύο αστυνομικούς που ξυλοφόρτωσε.
Στο δικαστήριο η Ζαινάμπ ισχυρίστηκε πως δεν ήταν σε συναισθηματική κατάρρευση γιατί μόλις της είχε ανακοινωθεί ότι η δίδυμη αδερφή της ήταν έγκυος και συνειδητοποίησε όπως είπε ότι θα έμενε μόνη.
Η 25χρονη και η αδερφή της έγιναν γνωστές στη Βρετανία όταν πριν από δύο χρόνια διέρρευσε η φήμη ότι ήταν συνοδοί κυριών και πως δραστηριοποιούνται σε ταινίες μόνο για ενηλίκους.
thenewsbus
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Καλλονή... κατάσκοπος αναστατώνει την Ρωσία!

Μια καλλονή… κατάσκοπος έχει φέρει τα πάνω – κάτω στο Κρεμλίνο! Η γαλανομάτα «μάγισσα» παγιδεύει τους αντιπάλους του Πούτιν, προσφέροντας τους κόκα και σεξ, βιντεοσκοπεί τις ερωτικές τους περιπτύξεις και στην συνέχεια τους ξευτυλίζει δημόσια ανεβάζοντας τα βιντεάκια στο ίντερνετ!!!

Τελευταίο «θύμα» της ήταν ο δημοσιογράφος και σκληρός επικριτής του Πούτιν, Βίκτωρ Σεντέροβιτς, ο οποίος είναι παντρεμένος με παιδί. Ο Σεντέροβιτς αναγκάστηκε να το παραδεχτεί όταν είδε την μούρη του (και όχι μόνο) να φιγουράρει στο διαδίκτυο.

Η Κάτια, όπως την αποκαλούν έχει ξελογιάσει πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες για συνομωσία.

Οι σκηνές με όλους τους συμμετέχοντες έχουν φόντο το ίδιο διαμέρισμα από διάφορες μεριές, ενώ ανάμεσα στους παρτενέρ της είναι ο Έντουαρντ Λιµόνοφ, αρχηγός του Εθνικιστικού - Μπολσεβικικού Κόµµατος και ο Αλεξάντερ Μπέλοφ-Πότκιν, αρχηγός ενός ακροδεξιού κινήµατος κατά των µεταναστών και ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος DDΤ Γιούρι Σεβτσούκ, ο οποίος ενημέρωσε ήδη τους θαυμαστές του ότι σύντοµα µπορεί να κυκλοφορήσει και δικό του βίντεο µε την ωραία Κάτια!!!

Δείτε ένα από τα επίμαχα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο ιντερνετ εδω: VIDEO

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.star.gr

Επιστρέφουν τα «φρουτάκια» με τον νόμο και ως… επιμορφωτικά

Τα γνωστά τυχερά παιχνίδια με τα «φρουτάκια» επιστρέφουν στη ζωή μας και με το νόμο, με στόχο να φέρουν στα δημόσια ταμεία περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ. Όμως αυτή τη φορά ο παίκτης δεν θα βλέπει κεράσια και 7αρια να γυρίζουνε, αλλά θα παίζει ηλεκτρονικό πόκερ, black jack και θα απαντάει σε ερωτήσεις γνώσεων, για να κερδίζει. Για να κερδίζει το υπουργείο Οικονομικών όμως, δεν αρκεί να μην ξέρει ο παίκτης να απαντά. Πρέπει να διασφαλιστούν τα έσοδα που προσδοκά το υπουργείο και γι’ αυτό θα υπάρχει και... τραπεζική κάλυψη.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών μελετά την υιοθέτηση ενός συστήματος όμοιου με τις πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα, για να παίξει κανείς τα νέα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια, θα προμηθεύεται μία κάρτα και θα καταθέτει σε αυτήν ένα ποσό μέσω ΑΤΜ. Στη συνέχεια στο κατάστημα που θα πάει να παίξει, θα εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα του παιχνιδιού, το οποίο δεν θα δέχεται κέρματα ή χαρτονομίσματα και θα επιλέγει το παιχνίδι και το ποσό που θέλει να παίξει. Σε περίπτωση κερδών ο παίκτης δεν θα τα εισπράττει από το κατάστημα, αλλά θα μπαίνουν αυτομάτως στην κάρτα του, με την οποία θα πάει και πάλι στο ΑΤΜ, για να τα πάρει.

Άδειες για τα νέα τεχνικά παίγνια θα μπορούν να πάρουν ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, καφετεριών, αλλά και αυτόνομων καταστημάτων ηλεκτρονικών παίγνιων. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι οι παραδοσιακοί παίκτες τυχερών παιχνιδιών θα δυσκολευτούν να αλλάξουν συνήθειες. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλη
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=41996

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://laikoyra.blogspot.com/

Οι άνδρες διαλέγουν τις γυναίκες σε... κλάσμα δευτερολέπτου!

Ενα κλάσμα του δευτερολέπτου είναι αρκετό για να αποφασίσει ένας άνδρας αν τον ελκύει μια γυναίκα. Ωστόσο ας μη βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τους άνδρες «ρηχούς», αφού, όπως δείχνει μια νέα μελέτη, είναι γενετικώς προγραμματισμένοι να φέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Οι άνδρες κάνουν τόσο γρήγορα την επιλογή της υποψήφιας συντρόφου τους με βάση την εξωτερική εμφάνισή της επειδή η «πανάρχαιη» γενετική κληρονομιά τους τούς οδηγεί προς τις ελκυστικές γυναίκες, υποστηρίζουν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Αμστερνταμ στην Ολλανδία και του Κεντ στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Social Cognitive and Αffective Νeuroscience», όταν ένας άνδρας βλέπει μια γυναίκα με ελκυστικό πρόσωπο, το ένστικτο της επιβίωσης τον οδηγεί στο να σκεφτεί υποσυνείδητα ότι η γυναίκα αυτή είναι... γόνιμη και κατάλληλη για τη διαιώνιση του είδους.
Αντιθέτως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους για έναν άνδρα, αφού είναι πιο αναλυτικές και «ζυγίζουν» τα υπέρ και τα κατά του. Υποσυνείδητα οι γυναίκες σκέφτονται κυρίως αν θα είναι ένας πιστός σύντροφος που θα τους παρέχει τα απαραίτητα- και η συγκεκριμένη διεργασία είναι αυτόματη και γίνεται στο πλαίσιο του ενστίκτου επιβίωσης.
Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν ύστερα από τη διεξαγωγή τεστ σε 20 άνδρες και σε 20 γυναίκες. Οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες του αντίθετου φύλου τις οποίες έκριναν από ελκυστικές ως άσχημες. Οπως προέκυψε, οι άνδρες επέλεγαν γρήγορα τα ελκυστικά πρόσωπα γυναικών και αφαιρούνταν όταν έβλεπαν ένα όμορφο πρόσωπο. Αντιθέτως οι γυναίκες είχαν κύριο στόχο τους να φέρουν εις πέρας το καθήκον που τους είχε ανατεθεί.
Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Μαρκ βαν Βογκτ, «οι άνδρες έχουν σίγουρα μάτι που “παίζει”, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή στο πλαίσιο της εξέλιξης είναι προγραμματισμένοι ώστε να προσέχουν τα σήματα που δείχνουν γονιμότητα της γυναίκας- ένα από αυτά τα σήματα είναι η ομορφιά του προσώπου ».
almyrosinfo.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com

Προς... απαγόρευση οι βουζουζέλες!

Μετά τις έντονες και παρατεταμένες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους δημοσιογράφους η χρήση της βουβουζέλας κατά τη διάρκεια του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει επίσημη απόφαση για απαγόρευσή τους εντός του σταδίου.
Την είδηση αυτή έδωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ντάνι Τζόρντααν, ο οποίος με σημερινές του δηλώσεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείου του "BBC" δήλωσε:
"Εάν κριθεί πως είναι απαραίτητο να σταματήσει η χρήση τους, τότε θα απαγορευτούν. Είχαμε πει πως αν δημιουργείτο πρόβλημα θα παίρναμε μέτρα", τόνισε ο Τζόρντααν και συνέχισε:
"Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια τάξη. Ζητήσαμε να μην ακούγονται οι βουβουζέλες κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των ομάδων ή την ώρα που υπάρχουν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου.
Είναι δύσκολο αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είχαμε μερικά τηλεοπτικά δίκτυα και άτομα μεμονωμένα που διαμαρτύρονταν, και έτσι εξετάζουμε αυτό το θέμα. Εγώ θα προτιμούσα να τραγουδάω για παράδειγμα.
Δημιουργείται πάντα με αυτό τον τρόπο μία υπέροχη ατμόσφαιρα στα στάδια και θα προσπαθήσω να τους ενθαρρύνω να τραγουδούν. Την εποχή των δυσκολιών (κόντρα στο απαρτχάιντ) τραγουδούσαμε, είναι κομμάτι της ιστορίας μας το τραγούδι, καθώς μας εμπνέει και κινεί τα συναισθήματά μας".

www.sport24.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com

Τώρα η Ε.Ε θελει να κατάργησει και την θρησκεία μας!!!!

Οι «πιέσεις» που ασκούνται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δρομολογούν εξελίξεις και στο θέμα του θρησκευτικού όρκου. Αιχμή του δόρατος, η εναρμόνιση της χώρας με την ευρωπαϊκή πρακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανοίγει το κεφάλαιο «ορκοδοσία», που προβλέπεται στη νομοθεσία μας για τους μάρτυρες στα δικαστήρια, τους ενόρκους και διαδίκους, τις ανακριτικές διαδικασίες, τους πραγματογνώμονες, αλλά και τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν θέσεις και αξιώματα στο Δημόσιο.

Εξακολουθεί να υφίσταται ζήτημα, ωστόσο, για όλα τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα και κυρίως για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Πάντως και με το ισχύον Σύνταγμα η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης επιτρέπει τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στους βουλευτές να αρνηθούν τον θρησκευτικό όρκο, όπως, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια αρκετοί πράττουν.

Παράλληλα, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη με πλούσια παράδοση θρησκευτικής επιρροής, έχουν επιβληθεί συνθήκες διαχωρισμού σε όλα τα επίπεδα .

Η ισχύουσα νομοθεσία παρέχει τη δυνατότητα στους Ελληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους –αν θέλουν– να μη δίνουν θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια ή στις υπηρεσίες, όπως και σε όσους δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία (άθεοι).

Η αποκάλυψη όμως της θρησκευτικής ταυτότητας θεωρείται για το ευρωπαϊκό δικαστήριο παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου.

Τι λέει η Εκκλησία

«Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία», έχει διαμηνύσει ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

«Αντιθέτως, είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το ναι πρέπει να είναι ναι και το όχι, όχι», λέει ο κ. Ιερώνυμος, απαντώντας στο ερώτημα αν η Εκκλησία πρέπει να επανεξετάσει το θέμα του θρησκευτικού όρκου που δίνουν πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com