'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κλέφτρα ετών … 3!

Ένα απίστευτο περιστατικό κλοπής με πρωταγωνίστρια ένα τρίχρονο κοριτσάκι συνέβη στη Βρετανία.

Η μικρή έγινε η νεότερη κλέφτρα της χώρας όταν με τη βοήθεια ενός ενήλικου συνεργού κατάφερε να κλέψει μετρητά από το σπίτι μίας ηλικιωμένης γυναίκας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το κοριτσάκι συνοδευόμενο από έναν 30 ρονο που υποδυόταν τον πλασιέ χτύπησαν την πόρτα που διέμενε η 69χρονη με σκοπό δήθεν να της πουλήσουν διάφορα προϊόντα.

Κάποια στιγμή ο «πλασιέ» ζήτησε από την γυναίκα να του δείξει που βρίσκεται η τουαλέτα γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η μικρούλα αδειάζοντας το πορτοφόλι της. Μάλιστα εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό το οποίο είναι πρωτοφανές.


Πηγή : star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές

Αυξάνεται ο αριθμός των φυσικών καταστροφών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, ο οποίος προειδοποίησε για...


ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας καταστροφών.

«Στις σχετιζόμενες με καιρικά φαινόμενα καταστροφές υπάρχει μια αυξητική τάση που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Η τάση είναι υπαρκτή, με όρους πλημμυρών, κυκλώνων και ξηρασίας», δήλωσε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse, ο Τζον Χολμς ο οποίος βρίσκεται στη Αυστραλία για συνομιλίες υψηλού επιπέδου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Το ιδιαίτερα προφανές είναι ο αριθμός και η ένταση των κυκλώνων και το μέγεθος των πλημμυρών. Συμβαίνει, όμως και με πιο αθέατους τρόπους, με την επέκταση της ξηρασίας και της ερημοποίησης στην Αφρική», υπογράμμισε ο Χολμς. «Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχούν είναι ότι οι "μεγα-πόλεις" μπορούν κάποια στιγμή να δώσουν μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφή», επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι αν και πριν από μια δεκαετία η κλιματική αλλαγή δεν αποτελούσε αντικείμενο προσοχής των αξιωματούχων, «τώρα είναι στην ημερήσια διάταξη του οποιοδήποτε».

«Για μας, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάποιος μελλοντικός ακαθόριστος κίνδυνος, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Μπορούμε να τη δούμε», είπε ο Τζον Χολμς.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε 17χρονη μαθήτρια για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε μια 17χρονη μαθήτρια αλβανικής καταγωγής, στην προσπάθειά της να σώσει τη μητέρα της από την επίθεση του πατέρα της, ο οποίος της είχε καταφέρει ήδη τρία χτυπήματα με μαχαίρι στον τράχηλο.

Ο 48χρονος άνδρας που ετοιμαζόταν να καταφέρει στην εν διαστάσει σύζυγό του το τελειωτικό χτύπημα, βρέθηκε στο έδαφος όταν η μαθήτρια της β΄ τάξης του Λυκείου, που έντρομη παρακολουθούσε από το... μπαλκόνι τις προσπάθειες του πατέρα της να σκοτώσει την 37χρονη μητέρα της, του πέταξε στο κεφάλι ένα τηγάνι.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στη Χερσόνησο Ηρακλείου , όταν ο 48χρονος συναντήθηκε με την εν διαστάσει σύζυγό του στις σκάλες του σπιτιού τους και ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να τη χτυπά θεωρώντας ότι τον απατά. Τη σκηνή παρακολουθούσαν οι δύο ανήλικες κόρες του ζευγαριού που δεν έμειναν αμέτοχες.

Η 37χρονη σώθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σήμερα πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και για τον πατέρα ασκήθηκε η αναμενόμενη ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Αίσθηση όμως προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κόρης του για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Προσπάθησε να περάσει αρχαία νομίσματα από το τελωνείο του Έβρου

Ολόκληρο θησαυρό από αρχαία νομίσματα, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένας νεαρός Βούλγαρος, ο οποίος προσπάθησε να τα περάσει στη χώρα μας προερχόμενος από Τουρκία, μέσω του τελωνείου Καστανεών Έβρου.

Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στο όχημά του, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν την ύπαρξη 130 αρχαίων νομισμάτων, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανάγονται στην Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τελωνείου Καστανεών, Δημήτρη Χοτζίδη, ο Βούλγαρος ανέφερε ότι βρήκε τα νομίσματα μαζί με Τούρκο συνεργάτη του, χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης.

Τα νομίσματα δεσμεύτηκαν για να εξεταστούν από την Αρχαιολογική υπηρεσία Κομοτηνής, ενώ ο Βούλγαρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και τα ανάκτορα των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Μία πολυτελής βίλα με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα στην Κάτω Κηφισιά αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του πρώην τσάρου της Ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο τριών επιπέδων που αποτελείται βάσει συμβολαίου από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικά 544 τ.μ. μαζί με όλους τους βοηθητικούς χώρους.

Η σημερινή αξία αγοράς του ακινήτου, σύμφωνα με κτηματομεσίτρια της περιοχής...


...αγγίζει τουλάχιστον το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το 1998 το ζεύγος Παπαντωνίου αγόρασε στην κοσμοπολίτικη Κηφισιά ένα οικόπεδο 447,55 τ.μ. με μια ισόγεια κατοικία, αναφέροντας τιμή αγοράς στο συμβόλαιο 40 εκατ. δραχμών, τιμή που σύμφωνα με κτηματομεσίτες ήταν πολύ κοντά στην αντικειμενική αξία του κτήματος, αλλά πολύ μακριά από την πραγματική τιμή της αγοράς.

Από τα 40 εκατ. δραχμές της αναφερόμενης τιμής αγοράς, κατέβαλαν τα 30 μέσω δανείου από τη Eurobank και τα υπόλοιπα από προσωπικές καταθέσεις. Μεταβιβάστηκε κατά 80% εξ αδιαιρέτου στον πρώην υπουργό και κατά 20% στη σύζυγό του κυρία Σταυρούλα Κουράκου.
Η υπάρχουσα κατοικία κατεδαφίστηκε και τη θέση της πήρε μια πολυτελής κατοικία τριών επιπέδων με εσωτερική πισίνα και φυσικά το ακριβό γούστο των ιδιοκτητών της.

Οι εργασίες οικοδόμησης ξεκίνησαν το 1999. Το σπίτι αποτελείται από τρία πατώματα. Το υπόγειο που περιλαμβάνει μια αποθήκη 89 τ.μ. και έναν χώρο που έχει δηλωθεί ως γκαράζ 188 τ.μ. Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 145,27 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 122 τ.μ. Ολα τα επίπεδα επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Αυτό που δίνει περισσότερη αίγλη στη μόνιμη κατοικία του κ. Παπαντωνίου είναι η 16 τ.μ. θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα που βρίσκεται στο ισόγειο.

Το 2002 με γονική παροχή η ψιλή κυριότητα του ακινήτου, αντικειμενικής αξίας 258.493 ευρώ, μεταβιβάζεται στον γιο του πρώην υπουργού, ενώ ο πρώην υπουργός και η κυρία Κουράκου κρατούν την επικαρπία. Για τη χρηματοδότηση πάντως της κατασκευής της κατοικίας στο συμβόλαιο δεν γίνεται αναφορά για χορήγηση νέου δανείου. Το 1999, παράλληλα με την κατασκευή της νέας οικίας του, ο κ. Παπαντωνίου εκποίησε ένα άλλο ακίνητο.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της Κηφισιάς, η εμπορική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Οπως λένε οι ίδιοι, το κόστος αγοράς στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει τις 4.000 ευρώ/τετραγωνικό και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για μια ακριβή περιοχή και παρά το γεγονός ότι το ακίνητο δεν είναι νεόδμητο, η εμπορική του αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Εχει τρία επίπεδα, πισίνα και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς. Οταν το αγόρασε ο ιδιοκτήτης η τιμή απόκτησής του πρέπει να ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ»

Παλάτι 2 εκατ. ευρώ με θέα το απέραντο γαλάζιο

Μια εξοχική έπαυλη αξίας 2 εκατ. ευρώ στη Σύρο κατασκεύασε για να περνάει ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές με θέα το απέραντο γαλάζιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμύνης κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

Πρόκειται για μια υπερπολυτελή κατοικία 224 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Τρία Λαγγόνια του κυκλαδίτικου νησιού, διαθέτει μεγάλη πισίνα, βοηθητικούς χώρους, ακόμη και σκαλάκια για άμεση πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτη του νησιού, η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Μόλις φτάσει κάποιος στη Σύρο και αντικρίσει τα παλιά αρχοντικά καταλαβαίνει τη μεγαλοσύνη του τόπου αλλά και των ανθρώπων εκεί.

Αυτή την αρχοντιά φαίνεται πως ζήλεψε ο πρώην υπουργός και πήρε την απόφαση να χτίσει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την εξοχική του κατοικία. Τέλη του 2002 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο προχωράει στην αγορά πέντε στρεμμάτων και ενός ημιτελούς ακινήτου στα Τρία Λαγγόνια τα οποία βάσει αδείας ανήκουν στη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου κυρία Σταυρούλα Κουράκου.

Την ίδια ώρα, αποφασίζουν από κοινού ότι θέλουν να κάνουν και δικές τους παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθεί η εξοχική τους κατοικία σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Γίνεται λοιπόν αμέσως αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας για κατασκευή πισίνας και άλλων εξωτερικών βοηθητικών χώρων. Οι εργασίες για την ανακατασκευή της συγκεκριμένης οικίας ολοκληρώθηκαν το 2006. Πρόκειται για μια υπερπολυτελή διώροφη παραδοσιακή κατοικία 224 τ.μ., με δυνατό σημείο του σπιτιού φυσικά την πισίνα όπου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης ο πρώην υπουργός με τη σύζυγό του ατενίζοντας το Αιγαίο και απολαμβάνοντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Σημαντικό κομμάτι αποτελούν επίσης οι υπαίθριοι χώροι. Πέτρινες κατασκευές, απέραντη θέα, βοηθητικοί χώροι, αλλά και σκαλάκια για πρόσβαση στην παραλία. Η αρχιτεκτονική του κτίσματος ακολουθεί τα κυκλαδίτικα πρότυπα, αφού υπερισχύουν το λευκό και το μπλε.

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Πρώτο Θέμα

Παίρνει "σάρκα και οστά" η ελληνορωσική εταιρεία του South Stream

Υπογράφεται σήμερα Δευτέρα η τελική συμφωνία για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου.

Την ίδρυση της μεικτής ελληνορωσικής εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream έχουν αποφασίσει η ρωσική Γκαζπρόμ και η ελληνική ΔΕΣΦΑ, στελέχη των οποίων καθαρογράφουν τη σχετική συμφωνία, που θα υπογραφεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα έως χθες προβλεπόμενα, το κείμενο του ιδρυτικού καταστατικού της εταιρείας θα υπογράψουν στη Μόσχα ο... πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ Πάνος Μαυροκέφαλος και ο αντιπρόεδρος της Γκαζπρόμ Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ, παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη και του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη. Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό, η μεικτή εταιρεία θα ιδρυθεί με ισοδύναμη ελληνική και ρωσική συμμετοχή (50%-50%) και θα αναλάβει την κατασκευή και την εκμετάλλευση της ελληνικής διακλάδωσης του αγωγού.

Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία και την Κασπία μέσω Ρωσίας στην Ευρώπη από το 2008, ενώ η ρωσική κυβέρνηση και ο ιταλορωσικός όμιλος ΕΝΙ και Γκαζπρόμ έχουν εξασφαλίσει ως τώρα συμμετοχή ή συνεργασία με τον αγωγό από τουλάχιστον άλλες οκτώ χώρες των Βαλκανίων και τη Δυτικής Ευρώπης, διεκδικώντας την υποστήριξη αρκετών ακόμη “ταλαντευόμενων”.

Ο διαγκωνισμός του South Stream με τον αμερικανικής έμπνευσης Nabucco διαρκώς οξύνεται, καθώς πλησιάζουν οι τελικές ημερομηνίες έναρξης κατασκευής των έργων, που διακηρύσσονται ως μη ανταγωνιστικά, όμως ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρούν να ελέγξουν τις ροές φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη. “Τα έργα είναι συμπληρωματικά”, συνηθίζουν να λένε οι εκπρόσωποι των ελληνικών κυβερνήσεων, ενώ μόλις προχθές το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωνε ότι οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται ούτε στον South ούτε στον Nord Stream, που δεν έχoυν άλλο σκοπό από το να ανοίξουν ενεργειακούς διόδους προς την Ευρώπη, παρακάμπτοντας προβληματικές, έως πρόσφατα τουλάχιστον, χώρες διαμετακομιστές, όπως η Ουκρανία.

Αναβαθμίζει την παρουσία της η Αθήνα

Μετά από αρκετές αντικειμενικής και υποκειμενικής φύσης ταλαντεύσεις η Αθήνα φαίνεται πως αποφάσισε να αναβαθμίσει την παρουσία της στη φετινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής συνεργασίας, που έρχεται να καλύψει το κενό της τελευταίας διετίας από την προηγούμενη συνεδρίαση στην Αθήνα το 2008. Από τα πράγματα πλέον επιβεβαιώνεται η αραίωση των ελληνορωσικών επαφών και συνεργασιών τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που οι αντίστοιχες διακυβερνητικές επιτροπές συνεργασίας της Ρωσίας με γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, καλπάζουν σε ρυθμούς και διεξάγονται πλέον σε επίπεδο πρωθυπουργών και προέδρων των χωρών, όταν οι δικές μας συνέρχονται πλέον ανά δύο και όχι ανά ένα έτος, ελλείψει περιεχομένου.

Πνοή στη διμερή συνεργασία θα προσπαθήσουν να εμφυσήσουν οι συμπρόεδροι της διυπουργικής επιτροπής, Σπύρος Κουβέλης από την ελληνική πλευρά και Ίγκορ Λεβίτιν (ο ρώσος υπουργός Μεταφορών) από πλευράς Μόσχας, οι οποίοι θα συνοδεύονται αυτή τη φορά από επιχειρηματίες, αξιωματούχους του τουρισμού των δύο χωρών, με τον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Πουσσαίο να επιχειρεί να σώσει την παρτίδα για τον ελληνικό τουρισμό, που διανύει, όπως πάντα στη Ρωσία, δρόμο μετ’ εμποδίων.

Όταν καταλάβουμε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος και πόσο αλληλοεξαρτώμενες είναι για τη Ρωσία οι διαφορετικοί τομείς της οικονομικής συνεργασίας και πόσο κοντά είναι η ενέργεια με τον τουρισμό, ενδεχομένως να είναι πλέον για άλλη μια φορά πολύ αργά.

Πηγή:http://www.makthes.gr/news/economy/56337/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://kontiloforos.blogspot.com

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Ένα θεαματικό κοσμικό τρίο ξεκινά αυτή την εβδομάδα, περίπου μία ώρα μετά από κάθε ηλιοβασίλεμα, καθώς η Αφροδίτη πλησιάζει τον Άρη και τον Κρόνο στον δυτικό ουρανό.

Η λαμπερή Αφροδίτη
γνωστή ως Αποσπερίτης στις βράδυνες εμφανίσεις της και ως Αυγερινός όταν εμφανίζεται πρωί, θα παρουσιάζεται λίγο δεξιά από το σημείο όπου δύει ο Ήλιος. Ακριβώς από πάνω της θα βρίσκονται τα άστρα Πολυδεύκης και Κάστορας του αστερισμού των Διδύμων, αναφέρει το Space.com. Καθώς ο ουρανός σκοτεινιάζει, ο Άρης θα εμφανίζεται αριστερά της Αφροδίτης, εντός του αστερισμού του Λέοντα, ενώ ακόμα πιο αριστερά, στον αστερισμό της Παρθένου, θα κάνει την εμφάνισή του και ο Κρόνος. Τελικά οι τρεις πλανήτες θα φαίνονται να παρατάσσονται σχεδόν στην ίδια ευθεία. Η φαινόμενη απόσταση ανάμεσα στα τρία σώματα θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι τον Αύγουστο, οπότε ο Δίας και ο Κρόνος θα αρχίσουν να γίνονται δυσδιάκριτοι, καθώς απομακρύνονται από τη Γη. Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ο Κρόνος θα φαίνεται να έχει μετακινηθεί ανάμεσα στους δύο άλλους πλανήτες. Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Κρόνος θα εμφανίζονται πολύ κοντά μεταξύ τους και για τους παρατηρητές στο νότιο ημισφαίριο, θα είναι όμως διατεταγμένοι σε μια σχεδόν κατακόρυφη γραμμή.

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Ομολογία σοκ από ανήλικες δολοφόνους

Δύο ανήλικες, ηλικίας μόλις 15 και 16 ετών, ομολόγησαν τη Δευτέρα (07/06) τη δολοφονία ενός 80 χρονου άνδρα στην Κερκίνη του νομού Σερρών.

Ο άτυχος 80χρονος βρέθηκε μία ημέρα πριν άγρια δολοφονημένος, μέσα στο σπίτι του, φέροντας πολλαπλές μαχαιριές.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, οι ανήλικες εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, προσπάθησαν να τού αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με την ομολογία τους, υποσχέθηκαν ερωτικές περιπτύξεις έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη.

Οι κοπέλες δεν δέχθηκαν την πρόταση του 80χρονου κι όταν εκείνος επιχείρησε να τις θωπεύσει, αντέδρασαν βίαια. Η 16χρονη έβγαλε ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο στήθος και την κοιλιά τον 80χρονο, τον οποίο κρατούσε ακινητοποιημένο η 15χρονη φίλη της.

Ο άτυχος ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ήταν αργά. Τα χτυπήματα που είχαν καταφέρει τα κορίτσια ήταν τελειωτικά. Παρ' όλ' αυτά, οι φωνές του θύματος ακούστηκαν στα διπλανά σπίτια και κάποιοι γείτονες έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.

Τα κορίτσια, που αντιλήφθηκαν τους γείτονες, κλείδωσαν την πόρτα του σπιτιού και αφού πήραν από το πορτοφόλι του 80χρονου τα 10 ευρώ που περιείχε, το έσκασαν από ένα παράθυρο. Τις δύο κοπέλες είδαν να διαφεύγουν κάποιοι από τους γείτονες, οι οποίοι έδωσαν τις περιγραφές τους στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των κοριτσιών και τα συνέλαβαν.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο κοπέλες ομολόγησαν την πράξη τους. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς των δύο κοριτσιών για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.

Οι δύο ανήλικες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Ομπάμα ο... ράπερ!

Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο καθώς φημολογείται ότι χόρευε σε τραγούδι ράπ μαζί με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ το 1993.
Μέλη διαφόρων μουσικών σάιτ και φόρουμ είναι πεπεισμένοι ότι εντόπισαν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα και τη πρώτη κυρία Μισέλ να χορεύουν ραπ.
Όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν ότι ο πρόεδρος το 1993 είχε συμμετάσχει στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού Whoomp! (There It Is), των Tag Team καθώς ένας άνθρωπος του μοιάζει πάρα πολύ.



Η φήμη, αναμεταδόθηκε από το σάιτ Gawker.com και έχει γυρίσει όλο τον κόσμο. Όπως βλέπουμε στο βιντεοκλίπ στο 48 δευτερόλεπτο φαίνεται μια γυναίκα που μοιάζει στην πρώτη κυρία. Λίγο πιο κάτω στο 1.01 βλέπουμε κάποιον που είναι ολόιδιος ο Ομπάμα.
Ο νεαρός "Ομπάμα" φοράει μαύρα γυαλιά ηλίου και χρυσά δακτυλίδια…
Λέτε να είναι τυχαία η ομοιότητα η πραγματικά έλαβαν μέρος στο βιντεοκλίπ;





ΠΗΓΗ: http://news247.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ierosagon.org

Διπλωματική σουίτα 28.000 δολαρίων

Ακούγεται αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει με την ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Από το 2009, ο μόνιμος αντιπρόσωπος δεν χρησιμοποιεί την κατοικία που ανήκει στο ελληνικό κράτος και παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόσωπο, αλλά επιλέγει διαμέρισμα υπερπολυτελούς συγκροτήματος σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους.

Ο Αναστάσιος Μητσιάλης τοποθετήθηκε στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου του ΟΗΕ πριν από μερικούς μήνες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, δεν μένει στην κατοικία που προβλέπεται διότι, όπως μας αναφέρουν ανεπίσημα πηγές, έχει κριθεί ακατάλληλη λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει στον κλιματισμό και τα υδραυλικά. Όπως φαίνεται, η αμέσως επόμενη λύση ήταν να βρεθεί το διαμέρισμα ενός συγκροτήματος. Το συγκρότημα βρέθηκε και βρίσκεται στο μεγαλειώδες και εντυπωσιακό κτίριο «Trump tower», που ανήκει στον μεγιστάνα Donald Τrump. Παρεμπιπτόντως, το όνομά του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο πριν από λίγες ημέρες, όταν ακούστηκε ότι η δούκισσα Sarah Ferguson, μετά το σκάνδαλο του χρηματισμού της, μάλλον θα βρει καταφύγιο στην Αμερική στο πλευρό του πολυεκατομμυριούχου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και πολυτελή οικοδομήματα της Ν.Υόρκης, που προσφέρει χλιδάτες υπηρεσίες στους ενοίκους του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το μηνιαίο κόστος του διαμερίσματος, το οποίο πληρώνει το ελληνικό κράτος, αγγίζει τα 28.000 δολάρια. Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, από όπου μας παρέπεμψαν στις τεχνικές υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διπλωματική κατοικία. Τα βασικά ερωτήματα, ωστόσο, μένουν αναπάντητα. Κανείς δεν γνωρίζει πως χρειάζεται να περάσουν περισσότερο από τέσσερις μήνες, για να επιδιορθωθούν υδραυλικές βλάβες, ενώ σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να έχει χτιστεί από την αρχή μια ολόκληρη κατοικία.

Με δεδομένο ότι στις διπλωματικές αντιπροσωπείες έχει πέσει μαχαίρι σε έξοδα και μισθούς, λόγω της κρίσης, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατό να εγκρίνεται μια τέτοια σπατάλη και να κωλυσιεργεί η αποκατάσταση των βλαβών της διπλωματικής κατοικίας.

Αντώνης Μπιδέρης

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr