'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Λουκέτο έβαλαν 300 πρατήρια βενζίνης

Περίπου 300-350 πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τους τελευταίους μήνες καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις εταιρείες εμπορίας και αυτές σταμάτησαν να τα εφοδιάζουν με καύσιμα. Την ίδια ώρα η κατανάλωση καυσίμων εμφανίζει πτώση άνω του 20%, ενώ στη σούπερ αμόλυβδη, που είναι το ακριβότερο καύσιμο, η μείωσή της φθάνει στο 60%.
Τα στοιχεία ανέφεραν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, επισημαίνοντας ότι η αγορά καυσίμων βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας την αύξηση των τιμών, τη μείωση της κατανάλωσης, τη σημαντική αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους σε περίοδο που τα δανειακά κεφάλαια είναι δυσεύρετα και ακριβά και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επισφαλειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ΣΕΕΠΕ η αύξηση των τιμών από τον Φεβρουάριο στην αμόλυβδη υπερβαίνει τα 40 λεπτά το λίτρο (ή ποσοστό 37%) και οφείλεται αποκλειστικά στους φόρους και την άνοδο των διεθνών τιμών. Συγκεκριμένα η μέση λιανική τιμή στις 5 Φεβρουαρίου ήταν 1,101 ευρώ και έφτασε στις 14 Μαΐου στο 1,509 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 40,8 λεπτά. Από αυτά τα 26 λεπτά ήταν η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, 8,6 λεπτά η αύξηση του ΦΠΑ, 0,2 λεπτά λοιπές εισφορές και 6,1 λεπτά ανέβηκε η τιμή διυλιστηρίου. Το μικτό περιθώριο κέρδους εταιρειών και πρατηριούχων, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΕΠΕ, μειώθηκε κατά 0,2 λεπτά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κ. Σ. Χριστογιάννης άσκησε ιδιαίτερη κριτική στο θέμα της απελευθέρωσης των μεταφορών, λέγοντας ότι με τον τρόπο που γίνεται ουσιαστικά συνιστά μη απελευθέρωση αφού το κόστος αγοράς μιας άδειας βυτιοφόρου καθορίζεται σε 200.000 ευρώ, όσο περίπου έχει διαμορφωθεί η τιμή αγοράς για υπάρχουσες άδειες.


ΠΗΓΗ: http://www.adesmeytos.gr

Σιωπηρά Τουρκεύουν οι βραχονησίδες στο Αιγαίο - Απαγορεύεται να πλησιάζουν Έλληνες στη Λαδόξερα !

Καταγγελίες σοκ φθάνουν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο κατοίκους στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται από ειδικό σήμα, του Λιμενικού.

Πρόκειται για την απαγόρευση ανάρτησης Ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα καθώς και το δικαίωμα να αποβιβαστούν Έλληνες στην αδιαμφισβήτητα Ελληνική βραχονησίδα !

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, το Λιμενικό απαγόρευσε τη μετάβαση, με την απίστευτη δικαιολογία ότι η ανάρτηση του ιστού της σημαίας ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στο φάρο που υπάρχει στο έδαφος του νησιού...


Μήπως χρειαζόμαστε διαβατήριο για να επισκεφθούμε τις Ελληνικές βραχονησίδες;

Μήπως καμιά ειδική άδεια απο το Τουρκικό προξενείο κ.Πρωθυπουργέ;

Για όσους δεν γνωρίζουν η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δείτε τι σκαρφίστηκαν !

Το Λιμενικό εκτελώντας άνωθεν εντολές στην προσπάθεια να αποτρέψει τους Έλληνες να πλησιάζουν την Ελληνική βραχονησίδα απαγόρευσε ακόμη και την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο.

Οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν στη Λαδόξερα καταγγέλουν όμως ότι παρενοχλούνται συχνά από την Τουρκική Ακτοφυλακή, τη στιγμή όπου οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν εκεί ανενόχλητοι υπό την προστασία των Τούρκων.

Μήπως τελικά ο Παπανδρέου συνεχίζει το έργο του Σημίτη ;

Σε αντίθεση με τα Ίμια, το σημείο όπου βρίσκεται η βραχονησίδα Λαδόξερα , δεν αποτέλεσε ποτέ «γκρίζα ζώνη», δηλαδή η κυριότητα επί της νησίδας δεν έχει επισήμως αμφισβητηθεί ποτέ στο παρελθόν από την Άγκυρα.

Τι αλλάζει σιωπηρά στο Αιγαίο ;;;

Θυμάστε τη διαβεβαίωση Παπανδρέου οτι πετρέλαιο δεν έχουμε;;

Το όνομα Λαδόξερα δεν είναι καθόλου τυχαίο , όπως τυχαία δεν είναι και η ξαφνική έγνοια του Λιμεναρχείου για τον πλούσιο αυτό ψαρότοπο.

Η Λαδόξερα πήρε το όνομα της επειδή στο σημείο αυτό η θάλασσα "λαδώνει" κατα περιόδους αφού η "φλέβα" πετρελαίου που βρίσκεται εκεί είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα που το πετρέλαιο αναβλύζει περιοδικά απο μόνο του !!!

Το γεγονός είναι γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη περιοχή , αφού πάνω στη βραχονησίδα έχουν βρεθεί υπολείμματα αρχαίου οικισμού.

Η βραχονησίδα Λαδόξερα αποτελεί, υπόλειμμα αρχαϊκού ηφαιστειογενούς συμπλέγματος τεσσάρων νησιών, και λόγω του τεραστίου κοιτάσματος πετρελαίου το νησί βυθίζεται σταδιακά.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν είναι το ενδιαφέρον της Τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολεί εκει προστατεύοντας δήθεν τους Τούρκους ψαράδες ... την ίδια στιγμή που το Ελληνικό Λιμενικό εκτελεί εντολές της κυβέρνησης απαγορεύοντας στους Έλληνες να πλησιάσουν !

Εάν όλα αυτά δεν είναι προδοσία και σιωπηρή παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας , τότε τί είναι ;

Που είναι τώρα η δήθεν αντιπολίτευση της ΝΔ; ... Ξεπλένει σκάνδαλά;
Ο "πατριωτικός" ΛΑΟΣ ; ... Η "εργατική" Aριστερά;

Που κρύβονται τώρα όλοι αυτοί οι δήθεν "αποκαλυπτικοί " δημοσιογράφοι που γράφουν επώνυμα ;;;

Σιωπηρά παίζουν όλοι το παιχνίδι τους για να κερδίσουν απο κάθε σπιθαμή Ελλάδας που ξεπουλιέται σιωπηρά...

Δείτε με τι πατριωτισμό φωνάζει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ

"Συνέλληνες ξυπνάτε" λέει "Μπήκε λύκος στο μαντρί"

Μπράβο ρε "εθνοτσοπάνηδες" όλοι σας που προστατεύεται τα "προβατάκια" σας απο τους "λύκους" !!!!

Την άλλη μέρα βέβαια... πιστός στη γραμμή Καρατζαφέρη ... ο κ.Βελόπουλος ... Χέρι χέρι.... Σιωπηρά !!!

Και μετά αναρωτιέστε γιατί τα "πρόβατα" φωνάζουν "Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή"

Θα "βελάζουν" γιατί φαίνεται οτι ΞΥΠΝΑΝΕ κ.Βελόπουλε...



ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Στα 7 χρόνια η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

Αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλαγές, που σύμφωνα με το υπουργείο, στοχεύουν στην “πλήρη αποκατάσταση της αρχής του κράτους δικαίου και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού δικαίου της ιθαγένειας”

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν κατ' αρχάς στην μείωση του απαιτούμενου χρόνου διαμονής στη χώρα μας από τα 10 στα 7 χρόνια, με ειδικές ρυθμίσεις με ειδικές ρυθμίσεις για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε., τους συζύγους Ελλήνων με τέκνο, τους έχοντες τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, τους αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, τους ανιθαγενείς, τους ομογενείς κλπ».

Επίσης, τροποποιήσεις έγιναν «στα δικαιολογητικά της πολιτογράφησης, στη διαδικασία της πολιτογράφησης, στην καθιέρωση υποχρέωσης αιτιολογίας της απόφασης επί αίτησης πολιτογράφησης, στην ορκωμοσία του πολιτογραφηθέντος αλλοδαπού μετά την ενηλικίωσή του, στη σύσταση Επιτροπής Πολιτογράφησης σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας, στη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ιθαγένειας και στην καθιέρωση προθεσμιών για όλα τα στάδια έως την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης πολιτογράφησης».

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

ΧΑΣΤΟΥΚΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ!

Το 73,9% είναι πεπεισμένο ότι κυβερνάει το ΔΝΤ!
Το 63,7% εκτιμά ότι μόνο ο... κανένας μπορεί να λύσει τα προβλήματα

Απογοητευμένο από την κυβέρνηση το 73,7% και από τη ΝΔ το 85,5%!

«ΗΧΗΡΟ χαστούκι» για κόμματα, πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και επιχειρηματίες αποτελούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «RASS» (17-21 Μαΐου) για το «ΠΑΡΟΝ», καθώς σ' αυτήν αποτυπώνεται η αποδοκιμασία τους συνολικά από την ελληνική κοινωνία και η κρίση εμπιστοσύνης έναντι όλων. Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλον, δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ικανούς και τους επιχειρηματίες να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.
Διαπιστώσεις οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα θα ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα και σε κοινωνικό επίπεδο, οι μεταβολές προβλέπονται ραγδαίες –ήδη έχουν ξεκινήσει– και κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις. Εκτός από την κοινωνία διεργασίες έχουν αρχίσει και στο εσωτερικό όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών σχηματισμών.
Κάτι περισσότερο από ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου. Οκτώ, μόνο, μήνες μετά τις εκλογές, η αξιοπιστία της κυβέρνησης φθίνει με γεωμετρική πρόοδο, ενώ ισχυρό πλήγμα δέχεται και το προφίλ του πρωθυπουργού, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών αμφισβητεί την ικανότητά του να διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο τις τύχες της Ελλάδας. Τα ίδια και χειρότερα είναι τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία με την αντιπολιτευτική της τακτική να αμφισβητείται συνολικά, ενώ και η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Σε μια χρονική περίοδο όπου οικονομικοί παράγοντες αμφισβητούν την ικανότητα των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, οι πολίτες από την πλευρά τους δεν βλέπουν στο πρόσωπο των επιχειρηματιών τους... σωτήρες του έθνους.
Αντιθέτως, τους θεωρούν συνυπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (σύμφωνα με τη δημοσκόπηση) εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο λήψης νέων ακόμη πιο επώδυνων οικονομικών μέτρων. Που σημαίνει, πέραν των άλλων, ότι παρά τις δικές τους θυσίες η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το τούνελ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αποκαλυπτικό του κλίματος απογοήτευσης που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 63,7% (πίνακας 1) πιστεύουν ότι κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (οικονομία, ανεργία ασφάλεια κ.ά.).
Ένα 21,8% θεωρεί ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 5,7% η ΝΔ. Η κατάσταση δείχνει «εφιαλτική» και για τα δυο μεγάλα κόμματα, τη στιγμή μάλιστα που τίποτα δεν φανερώνει ότι μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, αν όχι χρόνια. Ωστόσο, εκτός από τα κόμματα στη συνείδηση των πολιτών έχουν χρεοκοπήσει και οι πολιτικοί που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στην κεντρική σκηνή. Στο ερώτημα κατά πόσο πιστεύουν ότι «οι πολιτικοί είναι ικανοί να δώσουν μάχη για τη σωτηρία της χώρας;» (πίνακας 2) το 70% λέει όχι και μάλλον όχι, ενώ το 28,8% ναι και μάλλον ναι. Κατά την άποψη των πολιτών, τα κόμματα με τη σημερινή τους μορφή δεν μπορούν και οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν είναι ικανοί.
«Λίμιτ ντάουν» καταγράφουν οι μετοχές της κυβέρνησης (πίνακας 3) καθώς το 73,7 των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη διακυβέρνηση της χώρας και μόνο το 26% απαντά αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.
Ελαφρώς καλύτερη, χωρίς να εμπνέει αισιοδοξία, είναι η εικόνα για τον πρωθυπουργό (πίνακας 4), αφού στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από το τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα το 43,3% απαντά ναι και μάλλον ναι, σε αντίθεση με το 56% που απαντά όχι και μάλλον όχι.
Η κατάσταση... επιδεινώνεται για τον Γ. Παπανδρέου όταν οι πολίτες ερωτώνται αν μπορεί να γυρίσει σελίδα και να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή (πίνακας 5): Το 66,4% λέει λίγο και καθόλου, ενώ το 33% πολύ και αρκετά. Συμπέρασμα: Οι πολίτες δεν τρέφουν πλέον ψευδαισθήσεις ως προς τις ικανότητες του πρωθυπουργού, του αναγνωρίζουν ενδεχομένως καλές προθέσεις, αλλά αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητά του.
Αλλά και στη Ρηγίλλης δεν πρέπει να επικρατεί καλύτερη ατμόσφαιρα. Επτά μήνες μετά την εκλογή νέου αρχηγού, η Νέα Δημοκρατία, αντί να κερδίζει, χάνει δυνάμεις, που σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς έχει μακρύ δρόμο μπροστά του να διανύσει. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Rass», (πίνακας 6) το 85,5% των πολιτών δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και μόλις το 13,6% αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο. Στάσιμη παραμένει η κατάσταση προσωπικά για τον Αντώνη Σαμαρά (πίνακας 7), με το 33,8% να λέει ότι έχει βελτιωθεί τελευταία η γνώμη του για εκείνον και το 32,8% πως έχει χειροτερέψει.
Με το μέλλον τους –λόγω της οικονομικής κρίσης– να διαγράφεται ζοφερό, οι πολίτες εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στη λήψη νέων μέτρων και κατηγορηματικά αρνητικοί στο ενδεχόμενο να κληθούν να υποβληθούν σε νέες θυσίες.
Κάτι που δείχνει ότι οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, αλλά και διότι κατά βάθος πιστεύουν ότι δεν θα αποδώσουν. Στο ερώτημα αν είναι έτοιμοι για επιπλέον θυσίες (πίνακας 8) το 74,9% απαντά όχι και μάλλον όχι, ενώ μόλις το 24,2% πολύ και αρκετά.
Το... χειρότερο (για τα κόμματα, αλλά όχι μόνον...) είναι ότι οι πολίτες θεωρούν ότι από τις 25 Μαρτίου, οπότε και συμφωνήθηκε ο μηχανισμός στήριξης, έχει αλλάξει άρδην το... σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.
Αφού στο ερώτημα «ποιος ασκεί (πλέον) την διακυβέρνηση της χώρας;» (πίνακας 9) το 73,9% λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (!), το 15,5% η κυβέρνηση και το 8,1% και οι δύο μαζί. Στην ουσία «αποδέχονται» την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους γραφειοκράτες του ΔΝΤ.


ΠΗΓΗ: http://www.paron.gr

Οι μισθοί στον γύψο

Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης είναι ορισμένα από τα 10 μέτρα- φωτιά που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με βάση το δεσμευτικό μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) για την οικονομική στήριξη της χώρας.

Oι ανατροπές που θα γίνουν ύστερα από σύντομο διάλογο θα ανατρέψουν βασικούς τομείς των εργασιακών σχέσεων και προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία θα απέχει από τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς που αρχίζει τη Δευτέρα ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο έως το τέλος του έτους, τις τελικές αλλαγές.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση όλου του πλέγματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν κατοχυρωθεί με ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου και με διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιαν. Παναγόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι καθαρή πρόκληση η πρόσκληση του υπουργού και πρέπει να την απορρίψουμε. Με ωμό τρόπο παρεμβαίνει υπέρ των ισχυρών. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος. Χρειάζεται πολιτική καταγγελία και παρέμβαση. Δεν έχουμε περιθώρια παζαρέματος και διαπραγμάτευσης. Εχει κοπεί κάθε γέφυρα».

Τα επιχειρήματα
Νέο τοπίο δημιουργείται στο Ασφαλιστικό καθώς το ΔΝΤ «άδειασε» τον κ. Α. Λοβέρδο. «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της στο Ρώυτερ η εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Ωστόσο, στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ηγεσία του υπουργείου προβάλλει και τα παρακάτω επιχειρήματα:

1Στην τεσσαρακονταετία (που ζητεί η τρόικα και αναφέρεται στο μνημόνιο) συνυπολογίζονται στις άλλες χώρες και πλασματικά χρόνια, όπως ο χρόνος των σπουδών, της ανατροφής των παιδιών και η στρατιωτική θητεία. Γι΄ αυτό ζητείται να συνυπολογίζεται όπως ήδη ισχύει στην Ε.Ε. ο χρόνος των σπουδών, της ανατροφής παιδιών και του στρατού (πλασματικά χρόνια που, όμως, θα πρέπει να εξαγοράζονται ώστε να συνυπολογιστούν ως χρόνος ασφάλισης). Επίσης να ισχύει χωρίς εξαιρέσεις η διαδοχική ασφάλιση.

2Για τους παλαιούς ασφαλισμένους που έχουν χρόνια εργασίας χωρίς ασφάλιση και μέσο χρόνο πραγματικής ασφάλισης 28 χρόνια οι άνδρες και 22 οι γυναίκες, η επιβολή της 40ετίας είναι απαγορευτική, αφού θα τους προσθέσει έως και 14 χρόνια επιπλέον εργασίας κατά μέσον όρο.

Απεργιακό μπαράζ
Απεργιακό μπαράζ κατά του Ασφαλιστικού αρχίζουν τα συνδικάτα ενώ συνεχίζεται η «μάχη του 40» μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας ώστε να μην επιβληθεί η 40ετία και το 60ό έτος ως νέα όρια για την καταβολή πλήρους σύνταξης (χωρίς δηλαδή την ποινή της μείωσης, κατά 6% τον χρόνο) σε όλους σταδιακά από το 2011 έως το 2015, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Οι κλέφτες κατήγγειλαν κλοπή!


Δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για πραγματικότητα. Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα διαρρηκτών όταν ένα από αυτούς κατήγγειλε κλοπή των…κλοπιμαίων!
Οι δράστες αποθήκευαν τα κλοπιμαία σε δεύτερο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να το εντοπίσουν και να παραβιάσουν με τη βοήθεια κλειδαρά την πόρτα του διαμερίσματος στους Αμπελοκήπους και να αδειάσουν τον χώρο.

Όταν το βράδυ της Δευτέρας, ο ένας εκ των δραστών, υπήκοος Αλγερίας, αντίκρισε την πόρτα ανοικτή και τα κλοπιμαία να λείπουν επικοινώνησε με την Άμεση Δράση για να αναφέρει τη διάρρηξη। Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, ενώ ως συνεργοί του κατηγορούνται ένας Ιρακινός, μια Πολωνή, και ένας Ελληνοαιγύπτιος. Οι δράστες εκτιμάται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον 70 αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές στα Μεσόγεια και στην νοτιοανατολική Αττική.

ΠΗΓΗ: http://thenewsbus.blogspot.com

Μαγνήτης για μικρούς η Σάρον Στόουν

Μπορεί να έχει πατήσει τα 52 χρόνια αλλά η Σάρον Στόουν δεν παύει να αποτελεί… μαγνήτη για τους άντρες, ακόμα και τους μικρούς σε ηλικία. Μπορεί να μην έχει την πέραση του παρελθόντος αλλά οι επιτυχίες δεν λείπουν.

Η Σάρον Στόουν που έγινε γνωστή μέσα από το Βασικό Ένστικτο παραδέχεται ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν παιδιά στην ηλικία των 20 που την προσεγγίζουν χωρίς όμως η ίδια να γνωρίζει τις προθέσεις τους। «Η ζωή και η αγάπη είναι σαν έναν ωκεανό. Κάποιες φορές η παλίρροια είναι μέσα και κάποιες άλλες είναι απ’ έξω. Άλλες είναι σαν τον κύμα. Μία έξω και μία μέσα. Εγώ πάντως είναι ένα λουλούδι της ερήμου», δήλωσε αρκετά… φιλοσοφικά η Σάρον Στόουν

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com