'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μεγάλο σκάνδαλο: Έκλεβαν τα ρολόγια της ΔΕΗ τουλάχιστον 600 επιχειρήσεις

Η αποκάλυψη έγινε έπειτα από καταγγελίες αλλά και έλεγχο στους λογαριασμούς ρεύματος όπου παρατηρήθηκαν μεγάλες αυξομοιώσεις.Μετά από έρευνες σε 600 εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και επιχειρήσεις της Αττικής και της περιφέρειας εντοπίστηκαν μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2009 μετά από έρευνα της ΔΕΗ ότι είχαν πειραχτεί τα ρολόγια με αποτέλεσμα να εμφανίζουν έως και κατα 2/3 τις καταναλώσεις ρεύματος.

Όπως διαπιστώθηκε από τα συνεργεία της ΔΕΗ κάποιοι σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων είχαν επέμβει στα ρολόγια συνδέοντας το ρεύμα πριν από τις ασφάλειες ή πετυχαίνοντας να μην γράφει το σύστημα μέτρησης πράγματικές καταναλώσεις.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://manier-manier.blogspot.com

Θέλει να μην φυλάμε το Αιγαίο ο τουρκαλάς.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και την παρουσιάστριά του Μαρία Χούκλη. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλά για την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, τα μαχητικά πάνω από το Αιγαίο, μια θάλασσα που ενώνει όπως λέει τους δύο λαούς.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Συμφωνείτε όμως, κύριε Πρόεδρε, ότι οι πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο, εντείνουν τα προβλήματα, διατηρούν την ένταση και δεν την αποκλιμακώνουν, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το έδαφος, ώστε πράγματι οι δύο χώρες να μπορέσουν να συνεργασθούν και να έχουν σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας; Τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας;

Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ορισμένες φορές συμβαίνουν αυτά. Όμως, αυτά τα μαχητικά αν πρέπει να υπερίπτανται του Αιγαίου, δεν πρέπει να φέρουν πυραύλους ή άλλα όπλα. Να υπερίπτανται χωρίς αυτά. Τότε τα αεροσκάφη δεν θα είναι μαχητικά, αλλά ειρηνικά. Να υπερίπτανται άοπλα και έτσι να συμμετέχουν στις ασκήσεις. Εάν το καταφέρουμε αυτό θα έ-χουμε επιτύχει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά θα είναι και η μείωση των εξοπλισμών, διότι και οι δύο χώρες έχουν τεράστιες αμυντικές δαπάνες και μ' αυτό τον τρόπο θα πε-τύχουν μεγάλη εξοικονόμηση. Όταν ανέλαβα την εξουσία η Τουρκία διέθετε τεράστια ποσά για τις αμυντικές της δαπάνες και αποτελούσαν την προτεραιότητα στις κρατικές δαπάνες. Τώρα όμως δεν κατέχει την πρώτη θέση στις δαπάνες, έχει υποχωρήσει αισθητά. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσει ανάλογα και η Ελλάδα.

Ο κανόνας ότι «δεν διαπραγματεύεσαι ποτέ όταν είσαι αδύναμος», ισχύει και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, (με συνοδεία 10 υπουργών και 100 επιχειρηματιών!) στην Ελλάδα, για την υπογραφή-όπως διέρρευσε- περισσοτέρων από 20 μνημονίων συνεργασίας... Η αδυναμία βεβαίως, αφορά στην Ελλάδα। Οι ειδικοί λένε, ότι δεν υπάρχει διεθνές προηγούμενο για ευρεία επιχειρηματική συνεργασία δύο χωρών, όταν ισχύει μεταξύ τους Casus Belli (αιτία Πολέμου), όπως ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με ευθύνη της δεύτερης.


ΠΗΓΗ: http://ixnos1.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Με κυβερνητική σφραγίδα οι Τούρκοι κυκλώνουν την Ελλάδα με αεροναυτικές ασκήσεις !

Οι Τούρκικές αεροναυτικές ασκήσεις θα φθάσουν τώρα δυτικά της Κρήτης και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων!

Την ίδια στιγμή η Τουρκία απέρριψε Ελληνική ΝΟΤΑΜ για άσκηση στην Λήμνο !

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του Ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου !


Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών (!)

Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου, νότια του Καστελόριζου και εκεί που εφάπτεται η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ!

Η έγκριση δόθηκε από Ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε απάντησή τους ότι τα ο ελληνικός ΕΕΧ είναι τα 6 ν.μ.!

Η Ελληνική πλευρά δεν επανήλθε με άρνηση έγκρισης κι έτσι θα δούμε Τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία να ασκούνται νότια της … Καλαμάτας και να παραβιάζουν τον εθνική εναέριο χώρο "στην πλάτη" των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Γιατί όμως η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση;

Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: Η περιοχή που θα ασκηθούν οι Τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις βρίσκεται στην έξοδο του κρίσιμου στρατηγικά διαύλου Κυθήρων-Κρήτης, που αποτελεί την δίοδο από τα Δαρδανέλλια και το Αιγαίο προς την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην σοβιετικός στόλος της Μεσογείου διατηρούσε μέχρι το 1990 μόνιμο αγκυροβόλιο ανοικτά των Κυθήρων στα διεθνή ύδατα.

Όποιος ελέγχει εκείνη την έξοδο ελέγχει ένα από τα δύο στρατηγικά «μονοπάτια» του Αιγαίου (το δεύτερο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου-Ρόδου) τα οποία ελέγχουν την έξοδο το ένα προς την δυτική και το άλλο προς την ανατολική Μεσόγειο. Έχει μεγάλη σημασία για τις Τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις να γνωρίσουν έναν πιθανό χώρο επιχειρήσεων τους στο μέλλον.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι δυνάμεις που θα μετάσχουν στις ασκήσεις θα «διατρήσουν» το Αιγαίο από την μικρασιατική ακτή μέχρι νότια της Πελοποννήσου.

Προχωρούν σε μία προβολή ισχύος που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και «ψυχολογικά» δείχνουν ότι «μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ακόμα και δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου»!

Μάλιστα έτσι όπως διεξάγονται οι TASMO, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ταυτοχρόνως, δείχνουν να θέλουν να δοκιμάσουν κάποιο σενάριο πολύ «ειδικό».

Ας δούμε τη NOTAM που εξέδωσε η ΥΠΑ για την έγκριση της Τουρκικής άσκησης:

A0908/10 - TURKISH NAVY AND AIRFORCE WILL MAKE A WITHOUT FIRING TASMO AND SEARCH AND RESCUE EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS DESCRIBED BELOW:

1.- EXERCISE AREA (WITHOUT FIRING) : 351500N0225400E 351500N0215000E
351023N0215000E 344022N0225400E.
AWYS P32 (NEVIK-PIDAS), M728 (PIDAS-ANASA) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
DATES AND TIMES: MAY 23 0745-1015, JUN 28 0745-1015.
2.- EXERCISE AREA (SEARCH AND RESCUE): 345300N0282200E
342000N0293200E 342000N0282400E.
AWYS A14 AND M872 (KAVOS-GUDIS) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
DATES AND TIMES: MAY 23 0745-1015, JUN 28 0745-1015.
3.- PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:
3.1.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL FLY VFR AND SHALL DISPLAY NAVIGATION
AND ANTI-COLLISION LIGHTS CONTINUOUSLY.
3.2.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL NOT AFFECT HELLENIC NATIONAL AIRSPACE
LESS THAN 10NM ACCORDING TO AIP-GREECE RAC 0-1, PARA 2.
3.3.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL SUBMIT FLIGHT PLANS ACCORDING TO
AIP-GREECE, RAC 1-1.1, PARA 2.1.4.1.
3.4.- CONCERNING AERONAUTICAL AND MARITIME SAR OPERATIONS WITHIN THE
ATHINAI FIR BOUNDARIES, THE RCC RESPONSIBLE IS THE ATHINAI RCC-
PIRAEUS JRCC AND THEREFORE TRAINING MEANS ARE KINDLY REQUESTED TO
TAKE APPROPRIATE MEASURES TO AVOID PURPOSELESS ALERT OF SAR SERVICES. 00000FT
AMSL - FL100, DATES AND TIMES AS ITEM E, 23 MAY 07:45 2010 UNTIL 28 JUN 10:15
2010. CREATED: 13 MAY 10:43 2010
___________________________________

Μας "δουλεύουν" οι Τούρκοι

Σε «ευχαριστήρια» απάντηση προς την Ελλάδα που ενέκρινε τη ΝΟΤΑΜ η Τουρκία απέρριψε δική μας ΝΟΤΑΜ για άσκηση στην Λήμνο στις 18/05 για τους συνήθεις λόγους: (αποστρατικοποιημένη)

Δείτε την:

"GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND ' THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY(WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)'.LEMNOS MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS.THUS LEMNOS MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENERIO/CONCEPT OF ANY TRANING OR EXERCISE'. SFC - UNL".


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Τον πρωθυπουργό επιστρατεύει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας!!!

Ο Σαντορινιός γράφει το σενάριο

Τον πρωθυπουργό επιστρατεύει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας
ενώ σύμφωνα με τις πάντοτε αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας η φωτογράφηση καθώς και τα βίντεο του εν λόγω του dvd θα γυριστούν στην Σαντορίνη!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα γυρίσματα θα κρατήσουν 1 μήνα κατά την διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί πολλά καταστήματα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προκειμένου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το σενάριο ο πρωθυπουργός θα βιντεοσκοπηθεί τρώγοντας μουσακά και φρέσκα ψάρια και κολυμπώντας -χωρίς βατραχοπέδιλα- στα καταγάλανα νερά της Περίσσας ενώ δίπλα του παιδάκια θα παίζουν με τα κουβαδάκια τους, αλλά χωρίς να τον πιτσιλάνε με άμμο.

Σαφώς, και πάντοτε βάση σεναρίου, δεν θα προβληθούν κλειστές επιχειρήσεις, ούτε ακίνητα που δεν έχουν μισθώσει τουριστικές δημόσιες υπηρεσίες, ούτε σκουπιδότοποι, ούτε χωματερές, ούτε κατεστραμμένες παιδικές χαρές, ούτε τον αγώνα και την αγωνία των ψαράδων εκεί που ........
έχει φτάσει το πετρέλαιο, ούτε θορυβώδεις εξατμίσεις δικύκλων, ούτε κλειστά μουσεία, ούτε τίποτε που να μπορεί να αμαυρώσει την τουριστική εικόνα της ελλάδας προς τα έξω, με αποτέλεσμα οι ξένοι να έχουν μια εξαιρετική εικόνα για την πατρίδα μας, καμιά σχέση δηλαδή με αυτήν που έχουμε εμείς που την ζούμε κάθε μέρα.


Το dvd θα κυκλοφορήσει μόνο στα Αγγλικά, γιατί στα ελληνικά τα ξέρουμε από μόνοι μας, που ούτως ή άλλως τα μιλάει φαρσί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας αντίστοιχη προσπάθεια που είχε γίνει στο παρελθόν, ναυάγησε, διότι το προφίλ του πρώην πρωθυπουργού δεν σύναδε με το επιθυμητό μοντέλο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό…
Σαντορινιός

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Τα γιουσουφάκια μοιράζουν το Αιγαίο ala ΔΝΤ - Τουρκικές φρεγάτες εγκλώβισαν και απείλησαν με κατάρριψη Ελληνικά μαχητικά.

Οι πορεία Ελληνικών μαχητικών που πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν έλεγχο απο Τουρκική φρεγάτα που τα εγκλώβισε στο ραντάρ με την απειλή της κατάρριψης!

Ντουμπεκί η κυβέρνηση εν όψη της επίσκεψης του Σουλτάνου στην Αθήνα !

Τουρκική λίμνη το Αιγαίο αφού οι Τούρκοι έχουν περάσει σε στάδιο ελέγχουν διέλευσης απο την "ιδιοκτησία" τους , ελέγχοντας ακόμη και Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Το ΓΕΕΘΑ προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός και ζητά να πέσουν οι τόνοι εν όψη επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα....


Σειρά αεροναυτικών επεισοδίων είχαμε τα ξημερώματα στο Αιγαίο με τις Τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς Ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ Τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη.

Την σκυτάλη ανέλαβαν στη συνέχεια και ώρα 09.14π.μ. τα Τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Προκλητική και η στάση του ΓΕΕΘΑ που ακολουθώντας την πάγια τακτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει μονίμως οτιδήποτε συμβαίνει στο Αιγαίο υπηρετώντας ουσιαστικά τη βούληση της κυβέρνησης που εδώ και μήνες προσπαθεί να αποκρύψει απο το φώς της δημοσιότητας τα όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο για να μην χαλάσει όπως λένε το κλίμα της επίσκεψης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Τα πλέον σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα σημειώθηκαν γύρω από την Λέσβο και την Χίο.Χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αη Στράτη πετούσε ένα C-130 της Π.Α. εκτελώντας δρομολόγιο ρουτίνας, όταν δέχθηκε σήμα από Τουρκική φρεγάτα ότι παραβίαζε δεσμευμένη περιοχή και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα γιατί «κινδύνευε η ασφάλεια του αεροσκάφους» !

Το C-130 ενημέρωσε το ΑΤΑ και συνέχισε την πορεία του μέχρι να βρεθεί εκτός του βεληνεκούς των Α/Α συστημάτων της Τουρκικής φρεγάτας (κλάσης Ο.Η.Perry με βλήματα SM-1).

Στις 21.05, η Πολεμική Aεροπορία έστειλε στο βόρειο Αιγαίο ένα σχηματισμό μαχητικών κρούσης και συγκεκριμένα 4 F-4E Peace Icarus 2000, τα οποία ενώ πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη κατάρριψή τους (!) από Τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή.

Σε βοήθειά τους έσπευσαν δύο Ελληνικά F-16C τα οποία πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος από τα F-4 «για τον φόβο των Ιουδαίων».

Στις 22.16 κι ενώ τα F-4 είχαν αποχωρήσει, τα Ελληνικά F-16 πήραν σήμα ότι είχαν εγκλωβιστεί από τα αντιεροπορικά ραντάρ δύο φρεγατών και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα!

Σε όλες τις περιπτώσεις τα Ελληνικά αεροσκάφη εκινούντο σε μη δεσμευμένες περιοχές του Αιγαίου απο την Τουρκία.

Τα Τουρκικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας S-70 εκτελώντας συνδυασμένες ασκήσεις με τα Τουρκικά υποβρύχια που σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κινήθηκαν, όπως μας αναφέρθηκε, περιμετρικά και μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα, προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ.!

Ιδού οι ακριβείς ώρες και τα σημεία που έγιναν οι παραβιάσεις οι οποίες απεκρύβησαν επιμελώς:

12:24 Χίο- Σάμο
1:47 ΒΔ Ικαρίας
3:37 ΒΑ Σκυρου
3:50 Σάμο-Κω
5:00 Νότια Σάμου
5:21 Λήμνο Λέσβο
6:34 Δυτικά Λέσβου
6:38 Νότια Σάμου
8:10 Χίο- Σάμο
8:43 Λήμνο-Λέσβο

Από τις 08:00 μέχρι τις 08:50 σήμερα υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων από όλα τα Τουρκικά αεροπορικά μέσα οι οποίες ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό να καταμετρηθούν!

Πάντως στις 9:14 δύο Τουρκικά F-16 μεταξύ Λήμνου-Λέσβου, στις 9:19 δύο άλλα F-16, επίσης σε Λήμνο-Λέσβο και στις 10:40 ελικόπτερο μάλλον S-70 μεταξύ Σάμου-Κω, παραβίασαν τον Ε.Ε.Χ.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απόλυτα ακριβείς, αλλά τονίζουμε την δυσχέρεια στην συλλογή των πληροφοριών λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί στα Επιτελεία από την κυβέρνηση.

Το σίγουρο είναι πια οτι σύμφωνα με τη βουβή στάση της Ελληνικής κυβέρνησης όλες αυτές οι παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου και Εθνικών χωρικών υδάτων τείνουν σιγά-σιγά να μην ονομάζονται καν παραβιάσεις αλλά ...
Τουρκικές βόλτες στο Αιγαίο.


Δείτε τι γράφει η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ !

Υπαγορευμένη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ προσπαθώντας να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» για την απόκρυψη των αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν την νύκτα στο Αιγαίο από επιθετικές κινήσεις των Τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων.

Επιβεβαιώνει πλήρως τις Τουρκικές κινήσεις σε βάρος των δύο σχηματισμών των μαχητικών αεροσκαφών και του ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130:

«Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».»

Αναγκάζεται βέβαια, από τον υποβολέα της ανακοίνωσης να σημειώσει ότι

«Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, Ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, Τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση»!


Και τονίζουμε τη λέξη «υποβολέα» γιατί η ανακοίνωση υπαγορεύθηκε από μη ένστολο…

Παραμερίζουμε την κωμική προσπάθεια της ανακοίνωσης να ... δικαιολογηθούν οι Τουρκικές κινήσεις "λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, Ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, Τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση"!

Η δικαιολογία δεν αντέχει σε κριτική και το ξέρουν και αυτοί που την συνέταξαν.

Γιατί με αυτή την δικαιολογία κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα: Όταν θα βρίσκονται στην ίδια περιοχή Τουρκικά πολεμικά πλοία και Ελληνικά μαχητικά τα πρώτα θα πρέπει να ελέγχουν τα δεύτερα!

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το περιεχόμενο της παραπάνω πρότασης σημειώνουμε τα εξής:

Οι Τουρκικές δυνάμεις όχι απλώς δεν είχαν καμία αρμοδιότητα, αλλά προχώρησαν σε παραβίαση των ισχυόντων κανονισμών. Στην μέση του Αιγαίου, ζητούσαν στοιχεία από τα Ελληνικά αεροσκάφη σε μία πειρατική ενέργεια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Επρόκειτο περί ενός «τσαμπουκά» τον οποίο η Ελληνική πλευρά τον «κατάπιε αμάσητο» κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας. Δεν υπήρχε καμία δέσμευση της περιοχής για τα εναέρια μέσα, ούτε καν η συνήθης παράνομη δέσμευση που κάνει η Αγκυρα.

Στην περιοχή εκτελείτο ανθυποβρυχιακή άσκηση από τους Τούρκους και το μόνο που είχε εκδοθεί ήταν ένα sub-note για την ύπαρξη Τουρκικών υποβρυχίων.

Το παιχνίδι είναι καθαρά πολιτικό: Ερωτήθηκε η C-130 «Ποιες είναι οι προθέσεις του» (!) την στιγμή που φαινόταν καθαρά στα ραντάρ ότι επρόκειτο για μεταφορικό αεροσκάφος!


Αλλά πέρα από αυτό δεν είχαν κανένα δικαίωμα να προχωρήσουν σε έλεγχο, όχι στρατιωτικών μεταγωγικών, ούτε καν πολιτικών αεροσκαφών και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους σχηματισμούς των 4 F-4E Peace Icarus και των δύο F-16 που εκλήθησαν να δηλώσουν την «ταυτότητά τους», επίσης πρόκειται για πειρατική ενέργεια και επιπροσθέτως.

Για να μην αναφέρουμε την απόκρυψη των δεκάδων παραβιάσεων για τις οποίες δεν μιλάει καθόλου η ανακοίνωση.

Ξέρουμε ότι "χαλάμε το κλίμα" εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε για ύπαρξη εγκληματικών ευθυνών σε επίπεδο εθνικών θεμάτων, πέρα από την Οικονομία;

Εκτός και αν το Αιγαίο έχει μοιραστεί de facto με σκεπτικό ala ΔΝΤ και δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μυστικής διαβούλευσης.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

«Οι βουλευτές είμαστε λίγοι και δεν... κοστίζουμε πολλά»

Τη διαφωνία του με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος , παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το συνολικό κόστος λειτουργίας του Κοινοβουλίου ανέρχεται σε 3,5 τοις χιλίοις επί του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ για τις αμοιβές των βουλευτών η επιβάρυνση είναι της τάξεως του 1 τοις χιλίοις.


Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία επικύρωσε τις αποφάσεις για τις περικοπές των αμοιβών των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι η συνολική μείωση των δαπανών στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ (από ένα σύνολο 218 εκατ. ευρώ που ήταν οι αρχικές δαπάνες).

Με αυτή την αφορμή ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στα περί μείωσης του αριθμού των βουλευτών, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά θα μπορούσε να περιοριστούν από 300 σε 200, παραθέτοντας στοιχεία από άλλες χώρες- στις περισσότερες από τις οποίες υπάρχουν δύο ή περισσότερα νομοθετικά σώματα, με τη μορφή της Ανω Βουλής ή της Γερουσίας, καθώς και των περιφερειακών κοινοβουλίων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχει αναλογικά περισσότερους βουλευτές.

Αναγνωρίζοντας ωστόσο την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στάθηκε στις επερχόμενες αλλαγές στον θεσμό του «πόθεν έσχες» που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη και αφορούν τον έλεγχο των δηλώσεων που θα υποβάλλουν εφεξής οι πολιτικοί από Επιτροπή, την πλειοψηφία της οποίας δεν θα απαρτίζουν, όπως γίνεται ως τώρα, βουλευτές. Α ίσθηση ωστόσο προκάλεσε το χειροκρότημα με το οποίο συνοδεύθηκε η επισήμανση του Προέδρου της Βουλής ότι θα υπάρχουν έλεγχος και δημοσιότητα- με ανάρτηση στο Διαδίκτυο- για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από μη πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν και τη μεγαλύτερη μήνιν των βουλευτών που έλαβαν τον λόγο ή παρενέβησαν στη συζήτηση.

Η πλειονότητα πάντως των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε εξωχώριες χώρες, καθώς και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται, δεν συνάντησε την ομοφωνία των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επέστησε την προσοχή στη διάταξη της αμνηστίας που χορηγείται σε όσους αποκαλύπτουν στοιχεία εις βάρος πολιτικών που χρηματίζονται, λέγοντας ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε επειδή «η αρένα θέλει αίμα».

Την αντίδραση εξάλλου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσή προκάλεσε η πρόταση του ΚΚΕ - το οποίο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής- για κατάργηση των συντάξεων των βουλευτών, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί βουλευτέςοι οποίοι είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε υπάλληλοι των κομμάτων ή των διαφόρων επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων».


ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/

Νομίζετε ότι ο Ερντογάν ήρθε να τείνει χείρα ειρήνης; Αν ναι διαβάστε παρακάτω....

Σειρά αεροναυτικών επεισοδίων είχαμε σήμερα τη νύχτα στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν σήμερα το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Όλα τα επεισόδια, τα σοβαρότερα και περισσότερα εδώ και πολλούς μήνες κρατήθηκαν μυστικά από την κυβέρνηση, προφανώς για να μην «χαλάσει το κλίμα» της επίσκεψης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σε δύο ημέρες.

Τα πλέον σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα σημειώθηκαν γύρω από την Λέσβο και την Χίο. Χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αη Στράτη πετούσε ένα C-130 της Π.Α. εκτελώντας δρομολόγιο ρουτίνας, όταν δέχθηκε σήμα από τουρκική φρεγάτα ότι παραβίαζε δεσμευμένη περιοχή και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα γιατί «κινδύνευε η ασφάλεια του αεροσκάφους» !

Το C-130 ενημέρωσε το ΑΤΑ και συνέχισε την πορεία του μέχρι να βρεθεί εκτός του βεληνεκούς των Α/Α συστημάτων της τουρκικής φρεγάτας (κλάσης Ο.Η.Perry με βλήματα SM-1).

Λίγο αργότερα στις 21.05, η Πολεμική Aεροπορία έστειλε στο βόρειο Αιγαίο ένα σχηματισμό μαχητικών κρούσης και συγκεκριμένα 4 F-4E Peace Icarus 2000, τα οποία ενώ πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη κατάρριψή τους από τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή.

Σε βοήθειά τους έσπευσαν δύο ελληνικά F-16C τα οποία πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος από τα F-4 «για τον φόβο των Ιουδαίων». Στις 22.16 κι ενώ τα F-4 είχαν αποχωρήσει, τα ελληνικά F-16 πήραν σήμα ότι είχαν εγκλωβιστεί από τα αντιεροπορικά ραντάρ δύο φρεγατών και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα!

Σε όλες τις περιπτώσεις τα ελληνικά αεροσκάφη εκινούντο σε μη δεσμευμένες περιοχές.

Η νύχτα που ακολούθησε ήταν πραγματικά έντονη και κράτησε σε κατάσταση υψηλού συναγερμού τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα τουρκικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας S-70 εκτελώντας συνδυασμένες ασκήσεις με τα τουρκικά υποβρύχια που σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κινήθηκαν, όπως μας αναφέρθηκε, «κοντά ή μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα», προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ.!

Ιδού οι ακριβείς ώρες και τα σημεία που έγιναν οι παραβιάσεις οι οποίες απεκρύβησαν επιμελώς:

12:24 Χίο- Σάμο

1:47 ΒΔ Ικαρίας

3:37 ΒΑ Σκυρου

3:50 Σάμο-Κω

5:00 Νότια Σάμου

5:21 Λήμνο Λέσβο

6:34 Δυτικά Λέσβου

6:38 Νότια Σάμου

8:10 Χίο- Σάμο

8:43 Λήμνο-Λέσβο

Από τις 08:00 μέχρι τις 08:50 σήμερα υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων από όλα τα τουρκικά αεροπορικά μέσα οι οποίες ακόμα δεν έχει γίνει δυνατό να καταμετρηθούν!

Πάντως στις 9:14 δύο τουρκικά F-16 μεταξύ Λήμνου-Λέσβου, στις 9:19 δύο άλλα F-16, επίσης σε Λήμνο-Λέσβο και στις 10:40 ελικόπτερο μάλλον S-70 μεταξύ Σάμου-Κω, παραβίασαν τον Ε.Ε.Χ.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απόλυτα ακριβείς, αλλά τονίζουμε την δυσχέρεια στην συλλογή των πληροφοριών λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί στα Επιτελεία από την κυβέρνηση.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 18.18): Υπαγορευμένη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ προσπαθώντας να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» για την απόκρυψη των αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν την νύκτα στο Αιγαίο από επιθετικές κινήσεις των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων. Επιβεβαιώνει πλήρως τις τουρκικές κινήσεις σε βάρος των δύο σχηματισμών των μαχητικών αεροσκαφών που αποκάλυψε το defencenet.gr και του ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130:

«Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».»

Αναγκάζεται βέβαια, από τον υποβολέα της ανακοίνωσης να σημειώσει ότι «Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση»! Και λέμε «υποβολέα» γιατί η ανακοίνωση υπαγορεύθηκε από μη ένστολο…

Παραμερίζουμε την κωμική προσπάθεια της ανακοίνωσης να ... δικαιολογηθόύν οι τουρκικές κινήσεις "λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση"! Η δικαιολογία δεν αντέχει σε κριτική και το ξέρουν και αυτοί που την συνέταξαν.

Γιατί με αυτή την δικαιολογία κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα: Όταν θα βρίσκονται στην ίδια περιοχή τουρκικά πολεμικά πλοία και ελληνικά μαχητικά τα πρώτα θα πρέπει να ελέγχουν τα δεύτερα!

Αυτό ούτε ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν θα τολμούσε να το γράψει!

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το περιεχόμενο της παραπάνω πρότασης σημειώνουμε τα εξής:

Οι τουρκικές δυνάμεις όχι απλώς δεν είχαν καμία αρμοδιότητα, αλλά προχώρησαν σε παραβίαση των ισχυόντων κανονισμών. Στην μέση του Αιγαίου, ζητούσαν στοιχεία από τα ελληνικά αεροσκάφη σε μία πειρατική ενέργεια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Επρόκειτο περί ενός «τσαμπουκά» τον οποίο η ελληνική πλευρά τον «κατάπιε αμάσητο» κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας. Δεν υπήρχε καμία δέσμευση της περιοχής για τα εναέρια μέσα, ούτε καν η συνήθης παράνομη δέσμευση που κάνει η Αγκυρα.

Στην περιοχή εκτελείτο ανθυποβρυχιακή άσκηση από τους Τούρκους και το μόνο που είχε εκδοθεί ήταν ένα sub-note για την ύπαρξη τουρκικών υποβρυχίων. Το παιχνίδι είναι καθαρά πολιτικό: Ερωτήθηκε το C-130 «Ποιες είναι οι προθέσεις του» (!) την στιγμή που φαινόταν καθαρά στα ραντάρ ότι επρόκειτο για μεταφορικό αεροσκάφος!

Αλλά πέρα από αυτό δεν είχαν κανένα δικαίωμα να προχωρήσουν σε έλεγχο, όχι στρατιωτικών μεταγωγικών, ούτε καν πολιτικών αεροσκαφών και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους σχηματισμούς των 4 F-4E Peace Icarus και των δύο F-16 που εκλήθησαν να δηλώσουν την «ταυτότητά τους», επίσης πρόκειται για πειρατική ενέργεια.

Για να μην αναφέρουμε την απόκρυψη των δεκάδων παραβιάσεων για τις οποίες δεν μιλάει καθόλου η ανακοίνωση.

Ξέρουμε ότι "χαλάμε το κλίμα" εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε για ύπαρξη εγκληματικών ευθυνών σε επίπεδο εθνικών θεμάτων, πέρα από την Οικονομία;

Όντως το περιστατικό από «στρατιωτικής πλευράς δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα». Από «πολιτικής πλευράς» όμως, η βαρύτητα είναι τέτοια που μπορεί να πέσει και στο κεφάλι των πολιτικών που δέχονται τέτοιες συμπεριφορές, παραμονή της άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν στη Αθήνα.

Εκτός και αν το Αιγαίο έχει μοιραστεί de facto και δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μυστικής διαβούλευσης. Η φράση «Εθνική Μειοδοσία», πάντως, ανήκει στον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, τον Ανδρέα Γ.Παπανδρέου…

Τμήμα εδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://koukfamily.blogspot.com


Μια χώρα-κουνούπι, με πολλά κιλά θράσος


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Είναι προκλητικοί και αμετανόητοι οι γείτονές μας στα Σκόπια

Μια χώρα μικρή, με πρωτόγονες υποδομές, εν πολλοίς εξαρτώμενη οικονομικά, πολιτικά και ενεργειακά, από την Ελλάδα. Σε μια κακόφημη γειτονιά, στα Δυτικά Βαλκάνια, εθνολογικά ανομοιογενής, με τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα, με χαμηλό επίπεδο ζωής. Κι όμως, η ΠΓΔΜ θεωρεί πως έχει την πολυτέλεια να προκαλεί τους πάντες: την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Το μεγάλο πρόβλημα στα Σκόπια, είναι η απίστευτη αμετροέπεια των πολιτικών τους, που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι (και λόγω της γεωπολιτικής τους περιοχής), βρίσκονται στη μέγγενη. Καυγάδες με τη Βουλγαρία, καυγάδες με την Ελλάδα, καυγάδες με τα Τίρανα και το διεθνές προτεκτοράτο, το Κοσσυφοπέδιο, καυγάδες (και δη ένοπλοι) με την οικεία αλβανική μειονότητα.
Επίδειξη αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδας, με προκλητική οικειοποίηση ιστορίας και συμβόλων, καταπίεση της ελληνικής μειονότητας και τώρα νέα πρόκληση και δη στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δομών.
Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός νέος πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο «πολύς» Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο άνθρωπος που σπούδασε με ελληνικά χρήματα στις ΗΠΑ και την έκανε «γυριστή», χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονική Προεδρία», προκαλώντας όλους τους Έλληνες. Και πώς να μην αποθρασυνθούν οι εκπρόσωποι της γειτονικής μας χώρας, όταν η Αθήνα προτίθεται να μοιράσει ελληνικές υπηκοότητες αφειδώς σε σλαβόφωνους εγκληματίες πολέμου, αφήνει τα αεροπλάνα με τα προκλητικά εθνικά λογότυπα να προσγειώνονται στην Κέρκυρα (έτσι δεν είναι κυρία μου;) και βάζει πλάτη σε πολλά «αιτήματα» των Σκοπιανών;
Η δε αντίδραση της Αθήνας, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ήταν μάλλον νερόβραστη: «Λυπούμαστε που οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να χρησιμοποιούν επισήμως τον όρο “μακεδονικός”, για να προσδιορίσουν την προεδρία που αναλαμβάνει η χώρα τους εκ περιτροπής», είπε μεταξύ άλλων. «Λυπούμαστε»! Οι τζαμαρίες στα Σκόπια έτριξαν, οι δε σοβινιστές πολιτικοί τους χαμογέλασαν...
Είναι καιρός η Ελλάδα να αναπροσαρμόσει την πολιτική της. Να μιλήσει με τους Αλβανούς των Σκοπίων, να ζητήσει αυτά που εγγυώνται οι διεθνείς συμβάσεις για την ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ (δεν έχουν μάλλον «ακούσει» κάτι για τους εκεί ομοεθνείς μας στο ελληνικό ΥΠΕΞ;) και να πιέσει τη σλαβική ηγεσία να αφήσει κατά μέρος τους αλυτρωτισμούς και να συζητήσει σοβαρά με την Ελλάδα για τη λύση του ζητήματος του ονόματος.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Πέταξε το...αόρατο πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας

Την πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς πραγματοποίησε επιτυχώς την Παρασκευή η Ρωσία.
Το συγκεκριμένο μαχητικό παρουσιάζεται ως ένα αεροσκάφος αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και κατασκευάστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η πτήση ήταν επιτυχημένη. Το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα 47 λεπτά. Ο,τι έπρεπε να γίνει σε αυτήν την πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε με επιτυχία», δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας Σουχόι.

Η κρατική ρωσική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες εικόνες του αεροσκάφους να προσγειώνεται στην περιοχή Κομσομόλσκ στη Ρωσική Άπω Ανατολή.
Σύμφωνα με το Ιντερφαξ, το αεροσκάφος αυτό έχει τη δυνατότητα να εκτελεί μεγάλες πτήσεις σε υπερηχητική ταχύτητα και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους.

ΠΗΓΗ: hellenicrevenge.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Ασκήσεις πολέμου

Λίγo πριν από την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, οι Τούρκοι, προβαίνουν σε επίδειξη ισχύος με γυμνάσια από τη μια άκρη του Αιγαίου έως την άλλη!
Ούτε μια, ούτε δύο αλλά…τρεις ασκήσεις των Τούρκων βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Έχοντας προηγουμένως δεσμεύσει τεράστιες περιοχές για τα γυμνάσια τους, οι Τούρκοι πραγματοποιούν διαφόρων τύπων ασκήσεις, αποβατικές, αεροναυτικές και ναρκαλιείας.

Με τον τρόπο αυτό επιδεικνύουν πέρα από τη σημαία τους και την ισχύ τους, θέλοντας ουσιαστικά να επιβάλλουν δια των στρατιωτικών γυμνασίων την παρουσία τους στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com