'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Mε δαπάνη του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό!

Με το γκρέμισμα της περίφραξης και την καταστροφή ενός βενζινάδικου και ενός λιπαντηρίου του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν πριν δύο ώρες στον Βοτανικό οι εργασίες κατεδάφισης των εγκαταστάσεων του Κλάδου, προκειμένου να κτιστεί το ... τζαμί. Το εντυπωσιακό σε όλα αυτά είναι ότι οι προαναφερόμενες εργασίες, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου, γίνονται με δαπάνες του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίες δεν προβλέπονται από καμία συμφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων!
Δηλαδή την ώρα που τα σκάφη επιφανείας του Π.Ν. λόγω οικονομικών περικοπών βρίσκονται δεμένα στους ναυστάθμους Σαλαμίνας ή Κρήτης (σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε λιπαντικά για την κίνησή τους), εν τούτοις διατίθενται κονδύλια για να κτιστεί στο τζαμί και μάλιστα σε εγκαταστάσεις του Π.Ν. Το δεύτερο που σημειώνεται είναι ότι η καταστροφή της περίφραξης ενώ στο εσωτερικό εξακολουθούν να υπάρχουν εγκαταστάσεις με φορητά όπλα, υπηρεσίες με απόρρητα έγγραφα κλπ, δημιουργεί μείζονα προβλήματα ασφάλειας και αποτελεί ακόμα μία ελληνική παραδοξότητα των ημερών.

Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι ότι παρά τα σεισμικά γεγονότα των ημερών η σκέψη των ιθυνόντων ήταν η έναρξη της κατασκευής του τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Μαϊου που κυκλοφορεί υπάρχουν δύο τεκμηριωμένες αναλύσεις για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον ελληνικό εθνικό κορμό τo κύμα των λαθρομεταναστών και ειδικότερα αυτών που είναι μουσουλμανικής καταγωγής και εξακολουθούν να παραμένουν «ξένα στοιχεία» αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αφομοίωσής του, όπως έχει συμβεί άλλωστε και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, η Γαλλία κλπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://lalei-kairia.blogspot.com/

Η κληρονομιά του Ομπάμα και η Ιρανική Βόμβα

Μια σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα είναι ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα Ιράν. Από όλα τα έθνη που μπορούν να παράγουν πυρηνικά όπλα, το Ιράν είναι το μόνο που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε εχθρό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα. Ο πρώτος είναι με τη ρίψη μιας ατομικής βόμβας στο Ισραήλ, δεδομένου ότι οι ηγέτες του έχουν επανειλημμένα απειλήσει ότι θα το κάνουν. Ο Hashemi Rafsanjani, ένας πρώην Πρόεδρος του Ιράν, καυχήθηκε το 2004 ότι μια ιρανική επίθεση θα σκότωνε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια Εβραίους. Ο κ. Rafsanjani υπολόγισε ότι ακόμα κι αν το Ισραήλ εκδικούνταν με τις πυρηνικές του βόμβες, το Ιράν πιθανόν να έχανε περίπου 15 εκατομμύρια ανθρώπους, μια μικρή «θυσία», όπως είπε, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια μουσουλμάνων στον κόσμο.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα θα ήταν να τα παραδώσει στους αναπληρωτές του, τη Χιζμπολλάχ και τη Χαμάς. Ένας τρίτος τρόπος θα ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως η Αλ Κάιντα, να βάλει χέρι στο ιρανικό πυρηνικό υλικό. Θα μπορούσε να το κάνει με τη συγκατάθεση του Ιράν ή δουλεύοντας με κακοποιά στοιχεία εντός του ιρανικού καθεστώτος.

Τέλος, το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα χωρίς να πυροδοτήσει ποτέ ούτε μια βόμβα. Με το να απειλεί συνεχώς το Ισραήλ με πυρηνικό αφανισμό, θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο φόβο ανάμεσα στους Ισραηλινούς ώστε να υποκινήσει μαζική μετανάστευση, μια διαρροή εγκεφάλων, ή μια σημαντική πτώση στην κίνηση ανθρώπων προς το Ισραήλ.

Αυτοί είναι οι συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα, πρώτιστα ενάντια στο εβραϊκό κράτος. Αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα Ιράν θα έθετε τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατ' αρχάς, θα προκαλούσε μια κούρσα εξοπλισμού στην οποία κάθε έθνος στη Μέση Ανατολή θα επιδίωκε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Δεύτερον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε το Ισραήλ να εμπλακεί σε μια προειδοποιητική ή αντεκδικητική επίθεση, κι έτσι να υποδαυλίσει ολόκληρη την περιοχή ή να υποκινήσει περαιτέρω επιθέσεις ενάντια στο Ισραήλ από τη Χεζμπολλά και τη Χαμάς.

Τρίτον, θα παρείχε στο Ιράν μια πυρηνική ομπρέλα κάτω από την οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τις προσπάθειές του στην περιφερειακή ηγεμονία. Αν το Ιράκ είχε κάνει τις επιχειρήσεις του κάτω από μια πυρηνική ομπρέλα, όταν εισέβαλε στο Κουβέιτ το 1990, οι δυνάμεις του Σαντάμ Χουσεΐν θα ήταν ακόμα στο Κουβέιτ.

Τέταρτο, θα ενθάρρυνε τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία στη Μέση Ανατολή να συνεχίσουν τον πόλεμο των λέξεων και πράξεων ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της.

Και τελικά, θα εξαπέλυε αναπόφευκτα το νόμο των απρομελέτητων συνεπειών: Με απλά λόγια, κανείς δεν ξέρει την έκταση της ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα Ιράν.

Από αυτή την άποψη, το να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι κάπως ανάλογο με την απόφαση των νικητών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου να επιτρέψει στη ναζιστική Γερμανία να επανεξοπλιστεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '30. Ακόμη και οι Ναζί εξεπλάγησαν με αυτόν τον εφησυχασμό. Ο Τζόζεφ Γκέμπελς ανέμενε ότι οι Γάλλοι και οι Βρετανοί θα απέτρεπαν τους Ναζί από το ανοικοδομήσουν την πολεμική μηχανή της Γερμανίας.

Το 1940, ο Γκέμπελς είπε σε μια ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων πως, αν ήταν αυτός πρωθυπουργός της Γαλλίας όταν ανήλθε ο Χίτλερ στην εξουσία, θα είχε πει, «ο νέος καγκελάριος του Ράιχ είναι το άτομο που έγραψε τον ‘Αγώνα μου’, στο οποίο λέει αυτό και αυτό. Αυτό το άτομο δεν μπορούμε να το ανεχτούμε στην περιοχή μας. Είτε αυτός εξαφανίζεται είτε εμείς προελαύνουμε!»

Αλλά, συνέχισε ο Γκέμπελς, «δεν το έκαναν. Μας άφησαν ήσυχους και μας επέτρεψαν να γλιστρήσουμε μέσα από την επικίνδυνη ζώνη, και καταφέραμε να πλεύσουμε γύρω από όλους τους επικίνδυνους σκόπελους. Και όταν τελειώσαμε, και οπλιστήκαμε καλά, καλύτερα από αυτούς, τότε αυτοί άρχισαν τον πόλεμο!»

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν σήμερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλαιν βοήθησε στην αποκατάσταση της σταθερότητας της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης και πέρασε επίσης νομοθεσία για την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας, για την πληρωμή συντάξεων σε συνταξιούχους εργαζομένους και γενικά βοήθησε εκείνους που κτυπήθηκαν σκληρά από την κατρακύλα της οικονομίας. Όμως η ιστορία θυμάται την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ. Αυτή είναι η διηνεκής κληρονομιά του Τσάμπερλαιν.

Έτσι ακριβώς, η κατασκευή πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αν το κατορθώνει αυτό στα επόμενα λίγα χρόνια, θα γίνει και για τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα η κληρονομιά του. Ανεξάρτητα από τη ψήφιση νομοσχέδιου ιατροφαρμακευτικής μεταρρύθμισης και ανεξάρτητα από το αν θα αποκαταστήσει εργασίες και βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει, τον κ. Ομπάμα θα τον θυμούνται ως αυτόν που επέτρεψε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Η ιστορία δεν θα φερθεί ευγενικά στον οποιοδήποτε ηγέτη επιτρέψει τη συσσώρευση τόσο μεγάλης δύναμης από το πρώτο παγκόσμια έθνος αυτοκτονίας – ένα έθνος του οποίου οι ηγέτες όχι μόνο έχουν εκφράσει αλλά, κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, κατέδειξαν και προθυμία να θυσιάσουν εκατομμύρια δικών τους ανθρώπων σε μια αποστολή καταστροφής τύπου Αποκάλυψης.

Εάν το Ιράν γινότανε μια πυρηνική δύναμη, μια αφθονία μομφής θα κυκλοφορούσε. Μια Έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της θητείας του Προέδρου George W. Bush, διαστρέβλωσε την αλήθεια, υποδεικνύοντας ότι το Ιράν είχε σταματήσει την αναζήτησή του για πυρηνικά όπλα. Απέκρυψε επίσης το γεγονός ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ανακαλύψει πυρηνικές εγκαταστάσεις κοντά στο Qum του Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Και ο Τσάμπερλαιν δεν ευθυνόταν εξ ολοκλήρου για τις αρχικές νίκες του Χίτλερ. Έγινε πρωθυπουργός μετά που οι προκάτοχοι του είχαν επιτρέψει στη Γερμανία να επανεξοπλιστεί. Παρόλα αυτά, ο Τσάμπερλαιν ήταν αυτός που κατέληξε να συμβολίζει την αποτυχία να αποτραπεί η υπεροχή του Χίτλερ. Έτσι και ο κ. Ομπάμα θα καταλήξει να συμβολίζει την αποτυχία της Δύσης, αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα στη διάρκεια της θητείας του.


Του Alan M. Dershowitz*
Wall Street Journal
*Ο κ. Το Dershowitz είναι καθηγητής νομικής στο Χάρβαρντ. Το πιό πρόσφατο βιβλίο του είναι «Η Περίπτωση για Ηθική Σαφήνεια» (Camera, 2009).

ΠΗΓΗ: http://geopolitics-gr.blogspot.com

Δείτε κάτι που δεν το έδειξαν τα ΜΜΕ.!!

Η αγάπη θέλει τόλμη.Ο καλόγερος ,φαίνεται αυτό από την όψη του προσώπου του,"τα δίνει όλα" με την ψυχή του για να αποτρέψει κακό σε βάρος των αδελφών του.Εν προκειμένω των Αστυνομικών των ΜΑΤ.Πολύ φυσιολογικά "εκτελεί το καθήκον του",που απορρέει από τις επιταγές (όχι νόμων , διαταγών ,διατάξεων και διαταγμάτων του κράτους ή κάποιας Υπηρεσίας) αλλά από το Ευαγγέλιο του Χριστού που είναι φωλιασμένο στην καρδιά του ,στην ψυχή του!!
Μήπως τελικά,αντί να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα-πλην βεβαίως του εαυτού μας-πρέπει να ασχοληθούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την διόρθωση του εαυτού μας και ........
μόνον;Διορθώνοντας τον εαυτό μας ,τότε δεν θα διορθώσουμε και την κοινωνία μας,της οποίας αποτελούμε μέλη;
Με συγχωρείτε.Βλέποντας την φωτογραφία -που μιλάει από μόνη της- σκέφθηκα ότι είναι χρήσιμο να σας την στείλω ,αφού ο Τύπος και ηT.V το έκριναν επουσιώδες (ή και γραφικό ακόμη) για την ενημέρωση-πληροφόρηση

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΤΟΥΛΑΣ

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

ΔΝΤ: Σε 10 χρόνια το χρέος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2009..


Απίστευτο. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ενώ το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ, το 2013 θα ανέβει στο 149% και αν όλα πάνε καλά, τότε το 2020 θα μειωθεί στο 120%.
Αν όμως αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού ή αν δεν υπάρξει ανάπτυξη τότε μπορεί το χρέος να φτάσει το 2020 μέχρι και στο 166% του ΑΕΠ, παρά τη σκληρή λιτότητα.
Από αυτό συμπεραίνουμε τρία πράγματα:
1)Τουλάχιστον μέχρι το 2020, τα κεφάλια μέσα. Σκληρή λιτότητα, εξαθλίωση και όποιος αντέξει.
2) Το 2020 θα είμαστε,...

από άποψη χρέους, όπως ακριβώς είμαστε σήμερα και πάντως χειρότερα από το 2009 και
3) Ποιος ο λόγος να υποφέρουμε όλα αυτά, που δεν οδηγούν πουθενά;
Γιατί λοιπόν δεν μηδενίζουμε το κοντέρ σήμερα και να αρχίσουμε από την αρχή από σήμερα κιόλας;
Γιατί να υποφέρουμε μέχρι να πάρουν όλοι οι τοκογλύφοι τα χρήματά τους;
Ποιοι είναι αυτοί, χάριν των οποίων θα πρέπει να υποφέρει ένας ολόκληρος λαός για τόσα χρόνια;
Και στο κάτω κάτω και πάλι αν όλα πάνε καλά, ποιος μας λέει ότι το 2020 με ένα νέο δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, δεν θα μας ανεβάζουν και πάλι τα spreads, όπως και σήμερα, για να συνεχίσουμε στην υποδούλωση;;
Αφού βρε Έλληνες θα πτωχεύσουμε που θα πτωχεύσουμε κάποια στιγμή. Αφού κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ.
Γιατί δεν το κάνουμε από τώρα που έχουμε κάποιες οικονομικές δυνάμεις στην άκρη πριν εξαθλιωθούμε εντελώς;
Εξάλλου σήμερα που κινδυνεύει ολόκληρο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μπορεί και να μας βοηθήσουν.
Αύριο όμως, όταν θα έχουν εξασφαλιστεί οι άλλοι, τι θα γίνει;
Μόνο μια σωτηρία υπάρχει.
Μεγάλη ανάπτυξη.
Όμως, πιστεύει κανείς σας ότι η κρατικοδίαιτη οικονομική μας ολιγαρχία θα φέρει κεφάλαια για να τα ρίξει σε επικίνδυνες παραγωγικές επενδύσεις; ή θα ρίξει τις τιμές των όποιων προϊόντων της;;;
Κούνια που μας κούναγε !!!


http://taxalia.blogspot.com/

Τάζουν θέσεις στους 600.000 μετανάστες.!

Προσοχή, δεν πρόκειται για ανέκδοτο έγραφε ο Γ. Φράγκος: "Πακιστανός υπάλληλος του ελληνικού Δημοσίου"!
Αν νομίζετε ότι σας περιπαίζω με ένα ακόμη κακόγουστο αστείο, σας ενημερώνω ότι βουλευτής της Β’ Αθηνών του Pasok, που έχει συγγενικούς δεσμούς με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έχει τάξει σε υπηκόους της συγκεκριμένης τριτοκοσμικής χώρας που οσονούπω θα ελληνοποιηθούν, θέσεις εργατών καθαριότητας σε "πράσινους" δήμους της Αττικής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι συνάδελφοί της αλλά και δήμαρχοι που ετοιμάζονται να αλιεύσουν ψήφους στα θολά νερά των οικονομικών μεταναστών.
Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνών κόμμα δίνει τα ρέστα του προκειμένου να λάβει τη "μερίδα του λέοντος" από τους περίπου 600.000 αλλοδαπούς που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του επί μακρού διαμένοντος ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτούς που θα ψηφίσουν στις δημοτικές – περιφερειακές της 14ης Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαθέτουν πλαστά έγγραφα διαμονής, τα οποία αποτελούν πιστά αντίγραφα των 21.000 κενών δικαιολογητικών τύπου Α που έχουν κλαπεί την τελευταία πενταετία από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και απροσδιόριστο αριθμό βεβαιώσεις τύπου Β’ που ισχύουν μόνο για ένα μήνα.
Τα συγκεκριμένα "μαϊμού" δικαιολογητικά δεν μπορούν να εντοπισθούν σε αστυνομικό έλεγχο, ούτε ακόμη και από τα αστυνομικά τμήματα γιατί βασίζονται σε γνήσιες «φόρμες» ενώ έχουν σφραγισθεί με καθ’ όλα (φαινομενικά) νόμιμες - κλεμμένες κι αυτές - σφραγίδες των δήμων και των περιφερειών.
Μόνο με τη διασταύρωση του αύξοντα αριθμού από τις παραπάνω αρχές είναι δυνατή η εξεύρεση των παραποιημένων βεβαιώσεων παραμονής.
Η κυβέρνηση όμως, αν και γνωρίζει σε βάθος το θέμα, αποφεύγει για εύλογους λόγους να διατάξει έρευνα σε βάθος.
Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη τους, αλλά κι όσων απέκτησαν με άλλα πλαστά πιστοποιητικά το καθεστώς του μακρού διαμένοντος, απαγορεύει, με εγκύκλιο Ραγκούση, στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ’χουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία έχουν καταγραφεί οι νόμιμοι μετανάστες. Αντιθέτως, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια του ΠαΣοΚ για αλλοίωση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Στις επικείμενες τοπικές εκλογές δίνονται με διαδικασίες – εξπρές το δικαίωμα ψήφου στους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.
Η μοναδική προϋπόθεση είναι να δύναται να αποδείξουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Για να μη μπορέσουν οι ΟΤΑ να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, ο χρόνος εγγραφής των αλλογενών στους ειδικούς εκλογικού καταλόγους συμπυκνώθηκε σε λιγότερες από 35 εργάσιμες ημέρες!
Η εγγραφή τους πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών διατηρεί το δικαίωμα να την επεκτείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ολα αυτά τα παιχνίδια και κυρίως το παζάρεμα θέσεων, γίνονται ερήμην των Ελλήνων πολιτών που με την ελληνοποίηση των ανιθαγενών χάνουν κάθε δυνατότητα πρόσληψης σε συγκεκριμένες ειδικότητες του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης.
Κι αυτό γιατί για τις περισσότερες θέσεις των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης,σημαντικότατο ρόλο παίζει η οικογενειακή κατάσταση.
Ετσι, οι αλλοδαποί που κατά κανόνα προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες θα έχουν προβάδισμα έναντι των γηγενών, όπου πλέον σπανίζουν οι οικογένειες άνω των τεσσάρων ατόμων.
Δυστυχώς, τα αστεία τελείωσαν για τους εξ αίματος Ελληνες, αφού αν δεν αντιδράσουν θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στο πολυχώρο που θα ονομάζεται: Ελλάς.
politis

ΠΗΓΗ : http://gianniotis.blogspot.com

Μας τη φόρεσε ο πιστολέρο - Αποκαλύφθηκε το σχέδιο, το ΔΝΤ ήταν ΜΟΝΟ για την Ελλάδα !

Τελικά σημάδευε την Ελλάδα!
Το πιστόλι του Παπανδρέου...

Αμέσως μετά την "πιστολιά" η Ευρωπαική Ένωση άλλαξε τους κανόνες χρηματοδότησης των χωρών που θα βρεθούν με πρόβλημα δανεισμού (αυξημένα spreads) και δημιουργεί μηχανισμό στήριξης χωρίς βέβαια... το ΔΝΤ.

Το σχέδιο ήταν στημένο και η δήθεν μπλόφα Παπανδρέου με το πιστόλι στο τραπέζι αποδείχθηκε οτι μόνο μπλόφα δεν ήταν αφού όλα αυτά τα ταξίδια της αεροπορικής διακυβέρνησης , γινόταν τελικά ...


...για να εμφανιστεί το ΔΝΤ ώς πιστόλι που δήθεν θα απειλούσε την Ευρώπη.

Όλα αυτά βέβαια... μόνο για εγχώρια κατανάλωση , γιατί η Ευρώπη , έπιασε απο το χεράκι το Γιώργο Παπανδρέου και του έδειξε ποιούς να σημαδέψει με το πιστόλι του....


Ακριβώς μόλις ο Παπανδρέου τράβηξε τη σκανδάλη του πιστολιού επικυρώνοντας την συμφωνία στην βουλή με τη βοήθεια του ΛΑΟΣ , για την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , ο μηχανισμός χρηματοδότησης άλλαξε ξαφνικά για όλα τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης εκτός βέβαια της Ελλάδος που η συμφωνία έκλεισε οριστικά !

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των Ευρωπαϊκών κρατών που θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα παρόμοιο με της Ελλάδος (υψηλά spreads) τα κράτη αυτά θα χρηματοδοτούνται στο εξής απο καθαρά Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που δεν θα περιλαμβάνει Διεθνές Νομισματικό Ταμείο !

Θυμίζουμε οτι μόλις πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός τόνιζε συνεχώς πως είναι μονόδρομος , και πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα αφού άλλη λύση δεν υπάρχει.

Μόλις όμως μας έριξε την πιστολιά, και ολοκληρώθηκε το σχέδιο κατοχής της χώρας, αυτομάτως η Ευρώπη και μέτρα πήρε (για τους άλλους) και άλλαξε το μηχανισμό σωτηρίας των υπολοίπων οικονομιών αφήνοντας εκτός... την Ελλάδα του πιστολέρο.

Η "επιτυχίες" μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής διακυβέρνησης Παπανδρέου ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση της συμφωνίας παράδοσης της χώρα στους νέους κυβερνήτες. Η σχέδιο "σωτηρίας" ήταν αποκλειστικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ελλάδος.

Kalo Kouragio Έλληνες !!! κι όπως είπε κι o πλανητάρχης "Zeto e Hellas" !

Εεερε δούλεμα που μας κάνουν όλοι τους !!!!

Τώρα... ο "υπερπατριώτης" Καρατζαφέρης που υπερψήφισε το μνημόνιο παράδοσης της χώρας για το "καλό" της πατρίδος και τη "σωτηρία" της οικονομίας , προετοιμάζετε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει υπουργεία στην "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" που ετοιμάζουν στην περίπτωση έντονων κοινωνικών εκρήξεων. (προς το παρόν το σχέδιο επεξεργάζεται στο συνεχώς)

Το "πατριωτικό" σχέδιο θα έχει στόχο να κάνει τους Έλληνες να ηρεμίσουν και νιώσουν οτι δεν είναι αιχμάλωτοι της εξουσίας του ΔΝΤ αφού θα φαίνεται οτι θα κυβερνά ένα πατριωτικό κοκτείλ πολιτικών.

Στην περίπτωση βέβαια που... το "βόδι" δεν ηρεμίσει ούτε κι έτσι ενδέχεται να συνδράμουν και τα ξένα κέντρα σε μια δόση "τρομοπατριωτικής ένωσης", με.... κανένα "επεισοδιάκι"..... ξέρετε... θα το αναλάβει ο Σουλτάνος.

Περισσότερα δε λέμε (προς το παρόν) και τα αινίγματα είναι για όσους είναι σε θέση να τα καταλάβουν, εμείς πάντως θα "φωτογραφίζουμε" βήμα βήμα τις εξελίξεις και όσοι καταλάβουν .... κατάλαβαν.

Έτσι κι αλλιώς... εκείνοι που φοβούνται το φώς... πάντα θα τρομάζουν να ανοίξουν τα μάτια τους.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Επιβεβαιώνει το υπουργείο τη μαζική άρση απορρήτου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε δημοσίευμα της «Ε», σύμφωνα με το οποίο η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει ακόμη και σε αναδρομική άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, σε ολόκληρα οικ"Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που αναφέρεται σε μαζικές άρσεις απορρήτου δεδομένων κλήσεων πολιτών, διευκρινίζεται ότι οι έρευνες των Αρχών πραγματοποιούνται με απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους (ν.2225/1994, Π.Δ. 47/2005) και τελούν υπό την εγγύηση της δικαστικής αρχής", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
"Σε κάθε περίπτωση που διατάσσεται άρση απορρήτου, η σχετική διάταξη κοινοποιείται και στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών", καταλήγει.


http://pentapostagma.blogspot.com

Οι Γερμανοί «Πούλησαν» στην Τουρκία τα Δωδεκάνησα

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί βιάζονται να πουλήσουν τα ελληνικά νησιά ή ...να τα χαρίσουν στην Τουρκία!

Αυτό προκύπτει από έντυπο που κυκλοφόρησε στη Γερμανία, με δαπάνες μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Στο συγκεκριμένο έντυπο τα Δωδεκάνησα και γενικότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δίνονται στην Τουρκία.

Σε “αντάλλαγμα” ή προφανώς για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, οι Γερμανοί χαρίζουν στην Ελλάδα την Ίμβρο.




Ο χάρτης αυτός, που είναι μελετημένος από επαγγελματίες, είναι μια απόδειξη ότι η Τουρκία έχει τους “συμμάχους” της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο χάρτης αυτός δεν είναι άσχετος με τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών της Γερμανίας που προέτρεπαν την Ελλάδα να πουλήσει μερικά νησιά για να ξεπληρώσει τα χρέη της!

Οπως μάλιστα επεσήμαναν την προηγούμενη εβδομάδα αρκετοί αναλυτές, η αναφορά αυτή ...μόνο τυχαία δεν έγινε!

Ελπίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης, που τυπώθηκε με δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέκυψε τυχαία, αλλά δεν βλάπτει να έχουμε γενικά το νού μας.


ΠΗΓΗ: http://pablo-namaste.blogspot.com

Ο Παπανδρέου, ο Ερντογάν, το Νταβός και τα πετρέλαια (;) του Αιγαίου

Επενδύσεις στον ενεργειακό, τον τραπεζικό, τον τουριστικό και τον κατασκευαστικό τομέα, συνεργασίες σε θέματα μεταφορών και παιδείας, θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα (την Παρασκευή και το Σάββατο). Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία τουρκικής τράπεζας επενδύσεων, προς ανταπόδοση του μεγάλου ανοίγματος της Εθνικής στην Τουρκία. Οι δύο ηγέτες θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το μοντέλο της “διπλωματίας των σεισμών” του 1999 στη σημερινή συγκυρία, αξιοποιώντας τις ανάγκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Η ατμόσφαιρα αναμένεται εντυπωσιακή, ως προς την ουσία δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, ανεξαρτήτως της ρητορικής του κ. Ερντογάν όσο θα βρίσκεται στην Αθήνα. Η απόφασή του να μην επισκεφθεί τη Θράκη είναι μία χειρονομία καλής θέλησης και ακολούθησε την κυβερνητική ανακοίνωση για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό. Ο Ερντογάν εμφανίζεται ως προστάτης και ηγέτης όλων των μουσουλμάνων των Βαλκανίων και “παίζει” με τις μειονότητες στο όνομα της αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως την φαντάζεται ο νεοθωμανιστής ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη Ερντογάν θα δώσει αφορμή για το ξύπνημα του πατριωτικού μετώπου εκτός αλλά και εντός ΠΑΣΟΚ που ήδη φοβάται παρασκηνιακές υποχωρήσεις και εθνικές εκπτώσεις.
Διπλωματικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο Παπανδρέου προχωρά στο δικό του Νταβός, δηλαδή στην επιτάχυνση και αναβάθμιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου εφόλης της ύλης, με τα μεγάλα θέματα (Αιγαίο, κυπριακό) στο ράφι। Είναι τέτοια η δυσπιστία κάποιων κύκλων έναντι των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου που ορισμένοι προβλέπουν απόφαση Αθήνας-Αγκυρας για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου στο πολύ κοντινό μέλλον. Μα υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο;

ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Εφοριακός «μπουμπούκι» αντί τιμωρίας...αναβάθμιση….

Άγνωστη είναι η τύχη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος εφοριακού της Α΄ Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, η οποία εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές ενημερότητες για εκλεκτούς της! Τα μεγάλα μέσα φαίνεται ότι έπεσαν και στην περίπτωση αυτή, η οποία απασχολεί την υπηρεσία εδώ και τέσσερις μήνες περίπου.

Η εν λόγω εφοριακός χρησιμοποιούσε τους κωδικούς άλλων συναδέλφων της για να εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, πλαστογραφούσε ακόμη και τις υπογραφές τους και έτσι συναλλασσόμενοι με οφειλές έφευγαν ως κύριοι από την Εφορία, αφού είχαν φορολογική ενημερότητα.

Όταν η απάτη αυτή αποκαλύφθηκε η εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση και συνάμα άλλαξε αντικείμενο στο χώρο εργασίας της.

Τώρα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντί να τιμωρηθεί αναβαθμίζεται, αφού μετακινείται στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, σε μία υπηρεσία που έχει την ευθύνη των Ανώνυμων Εταιριών!

Μία από τις υποθέσεις που χειρίστηκε στα Γιάννινα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο συναλλασσόμενος εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα παρότι οι οφειλές του ξεπερνούσαν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος δεν κατάγεται από την περιοχή, αλλά από πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάζονταν ως χρηματιστής και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι με την ιδιότητα αυτή είχε καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά από κατοίκους των Ιωαννίνων με την υπόσχεση ότι θα τα επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Σε μία περίοδο λοιπόν όπου γίνεται πολύς λόγος για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς είναι περίεργο αν θα υπάρξει υπεύθυνος και ποιος να δικαιολογήσει την υπόθεση αυτή....


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Παπακωνσταντίνου: Γλιτώσαμε στο «παρά πέντε» τη στάση πληρωμών

«Η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα από τη στάση πληρωμών, αλλά στάθηκε τυχερή γιατί με τη δουλειά που προηγήθηκε και την προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού καταφέραμε να στηθεί ένας μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας με 110 δισ. ευρώ».
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας εχθές το απόγευμα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου περιέγραψε τρεις προϋποθέσεις για να πετύχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών: οι πολίτες να δουν το «φως στο....
.

βάθος του τούνελ», δηλαδή τις προοπτικές, την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας, να αισθανθούν ότι υπάρχει ένα βασικό αίσθημα δικαίου και να υπάρξει συλλογική προσπάθεια από την οποία, όπως είπε, δεν περισσεύει κανείς.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο σκέλος στήριξης του τραπεζικού συστήματος που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, και κάλεσε τις τράπεζες να δουν τις στρατηγικές επιλογές τους.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει ποσοτικά και ποιοτικά ελλείμματα (δημοσιονομικό, έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας) ενώ η κυβέρνηση αντιμετώπισε και έλλειμμα χρόνου καθώς από τον Οκτώβριο το «παράθυρο» του χρόνου έκλεινε όλο και πιο γρήγορα.

Ανέφερε επίσης ότι πολλές χώρες έχουν υψηλό έλλειμμα, χρέος και άνοιγμα στο ισοζύγιο πληρωμών αλλά καμία δεν συνδυάζει και τα τρία, συν το έλλειμμα αξιοπιστίας.


http://ksipnistere.blogspot.com

H τρέλλα δεν πάει τα βουνά, πάει στη ΔΕΗ και στους τελωνειακούς!

Φόρος υπέρ των... τελωνειακών στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος
Υπολογίζεται στα 30 - 40 εκατ. ετησίως, μετά την υπουργική απόφαση της Τρίτης

Tης Xρυσας Λιαγγου
Mε 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως καλούνται να χρηματοδοτήσουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τον κλάδο των... τελωνειακών. Tο υπουργείο Oικονομικών μπορεί από τη μια πλευρά να περιέκοψε επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, από την άλλη, όμως, εμφανίζεται έτοιμο να προσθέσει νέα, διασφαλίζοντας απρόσμενα έσοδα της τάξης των 30 - 40 εκατομμυρίων τον χρόνο. Εν προκειμένω, νέα πηγή εσόδων θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβλήθηκε για πρώτη φορά από τις 2 Mαΐου στο ηλεκτρικό ρεύμα. H σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό την περασμένη Tρίτη, ενώ η ΔEH, που είχε ήδη επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, εν όψει της έκδοσης και της εφαρμογής της, υποχρεώθηκε, πέραν της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, να επιβάλει στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και τη χρέωση ΔETE (Δικαιωμάτων Eκτέλεσης Tελωνειακών Eργασιών).

Στο 5 τοις χιλίοις η χρέωση
H χρέωση αυτή ανέρχεται σε ποσοστό 5 τοις χιλίοις επί της αξίας του ρεύματος που καταναλώνεται, προσαυξημένης με τη χρέωση του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης. Πώς, όμως, επιβάλλεται τέλος ΔETE σε ένα προϊόν που δεν έχει καμία σχέση με τα τελωνεία, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα; Διά της μεθόδου της επαγωγής και της λογικής του παραλόγου. Tο άρθρο 9 (παράγραφος 5, 6, 7) του νόμου 2093/92 προέβλεψε την καθιέρωση τέλους ΔETE σε ποσοστό 5 τοις χιλίοις επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης ως κίνητρο στους τελωνειακούς υπαλλήλους για τον περιορισμό της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Ετσι, με την επιβολή, για πρώτη φορά, ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθιερώνεται πλέον, λόγω της ενεργοποίησης της σχετικής νομοθεσίας, και η επιβολή του τέλους υπέρ ΔETE και για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Απόλυτος παραλογισμός
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό, αφού για την περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής, καθώς το προϊόν δεν αποθηκεύεται. H ΔEH, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών, έθεσε το θέμα προκειμένου στην υπουργική απόφαση που αναμενόταν να εκδοθεί να υπάρξει ειδική αναφορά που να εξαιρεί την επιβολή του σχετικού τέλους από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο ρεύμα. Tο τέλος αυτό θα επιβαρύνει τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος στο σύνολό τους. Κατά συνέπεια και το ελληνικό Δημόσιο, αφού δεν εξαιρείται από τη σχετική ρύθμιση.
Eν αναμονή της υπουργικής απόφασης που τελικά υπεγράφη δύο ημέρες μετά την εφαρμογή βάσει του νόμου του μέτρου για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ρεύμα, η ΔEH προχώρησε και στην επιβολή χρέωσης ΔETE. Aυτό γιατί στην Επιχείρηση είχε γίνει σαφές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Oικονομίας ότι όταν θα κληθεί να παραδώσει τον λογαριασμό των αντίστοιχων εσόδων στο Δημόσιο, αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα έσοδα από το ΔETE. Προκειμένου, λοιπόν, να μην τα χρεωθεί η ίδια, τα μετακύλισε ήδη στην κατανάλωση από τις 2 Mαΐου, μαζί με τον ειδικό φόρο.

Συνολική επιβάρυνση
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιχείρησης, η συνολική επιβάρυνση από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέρχεται σε ετήσια βάση γύρω στα 150 - 200 εκατ. ευρώ. Tο ειδικό τέλος ΔETE, ο «μποναμάς», δηλαδή, για τους τελωνειακούς, υπολογίζεται σε 30 - 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. H χρέωση ΔETE, όπως ανακοίνωσε η ΔEH, υπολογίζεται επί της αξίας του καταναλισκόμενου ρεύματος προσαυξημένης με τη χρέωση του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΔETE δεν θα αποφύγουν ούτε καταναλωτές που εξαιρούνται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όπως κάποιες πρεσβείες. Mπορεί, δηλαδή, το Δημόσιο σε αυτές τις περιπτώσεις να μην εισπράξει, οι τελωνειακοί, όμως, θα εισπράξουν σίγουρα. Oσο για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε 1.000 KWh που καταναλώνουν θα πληρώνουν 50 λεπτά για την ενίσχυση του ταμείου των τελωνειακών. Σε ετήσια βάση θα συνδράμουν το ταμείο αυτό με το ποσό των 30 - 40 εκατομμυρίων ευρώ.


http://infognomonpolitics.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ5 ανοίγει τις πόρτες της στους ερευνητές!


Όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών περιβάλλονται από μυστικότητα. Κι η ΜΙ5 δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα, καθώς προσελκύει τους προβολείς της δημοσιότητας μονάχα όταν ξεσπάνε σκάνδαλα. Κι όμως, πρόσφατα η υπηρεσία άνοιξε τις πόρτες της σε ερευνητές οι οποίοι περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τη λειτουργία και την ιστορία της. Πρόκειται για μια επιχείρηση διαφάνειας που πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε στις αντίστοιχες υπηρεσίες των περισσότερων χωρών...
Του ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόνης Jean Claude Sergeant από τη Le Monde, μετάφραση Ελευθεροτυπία, 9/5/2010
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών -η Security Service, γνωστότερη ως Military Intelligence section five (ΜΙ5)- η οποία ήταν επιφορτισμένη με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με υπηρεσία φάντασμα, καθώς ελάχιστοι γνώριζαν τον τρόπο λειτουργίας της. Υποστήριζαν, δε, ότι αυτό αποτελούσε τη σημαντικότερη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της δράσης της.
Καθώς αυξάνονταν οι απαιτήσεις για διαφάνεια, η οργάνωση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ζώνη της μυστικότητας όπου λειτουργούσε, σε σημείο που ο γενικός διευθυντής της, ο Τζόναθαν Εβανς, θεώρησε καλό να δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Daily Telegraph», στις 12 Φεβρουαρίου του 2010, ένα εντυπωσιακό άρθρο με το οποίο προσπαθούσε να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή εικόνα για την υπηρεσία: «Ποτέ δεν έχουμε κακομεταχειριστεί κάποιον, ποτέ δεν έχουμε καταφύγει σε βασανιστήρια, όπως, εξάλλου, δεν συμμετέχουμε σε παρόμοιες ενέργειες με έμμεσο τρόπο και δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες για λογαριασμό μας».
Δύο ημέρες νωρίτερα, τρεις δικαστές είχαν εκδικάσει την έφεση ενός Αιθίοπα, του Μπίνγιαμ Μοχάμεντ, κατοίκου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πακιστάν το 2002, είχε κρατηθεί και βασανιστεί σε διάφορες φυλακές στο Αφγανιστάν και στο Μαρόκο, και στη συνέχεια είχε εγκλειστεί στο Γκουαντάναμο. Οταν η ΜΙ5 ενημερώθηκε για τη σύλληψή του από τη Central Intelligence Agency (CIA), έστειλε έναν πράκτορά της για να αναλάβει την ανάκρισή του και, φυσικά, δεν μπορούσε να αγνοεί τις μεθόδους που εφάρμοζαν οι συνάδελφοί της.
Βέβαια, η υπηρεσία πληροφοριών, της οποίας το πεδίο δράσης είναι η επικράτεια της Βρετανίας, θα προτιμούσε να είχε αποφύγει τη δημοσιότητα που προκάλεσε η υπόθεση που ξέσπασε μόλις έναν χρόνο μετά τον εορτασμό της επετείου των εκατό χρόνων από την ίδρυσή της, ο οποίος συνοδεύθηκε από την έκδοση δύο πολυσέλιδων βιβλίων(1).
Το πρώτο γράφτηκε από τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό Κρίστοφερ Αντριου κι εμφανίζεται ως η επίσημη ιστορία της υπηρεσίας. Γι' αυτόν, ακριβώς, τον λόγο, ο συγγραφέας του είχε ευρύτατη πρόσβαση στα αρχεία της υπηρεσίας. Επιπλέον, προλογίστηκε από τον σημερινό γενικό διευθυντή της. Το δεύτερο βιβλίο, το «Spooks»(2), είναι καρπός της συνεργασίας δύο νεαρών ιστορικών και επιχειρεί μια «μη εγκεκριμένη» βιογραφία αυτής της υπηρεσίας. Οπως είναι φυσικό, οι συγγραφείς της διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία γραφής, η οποία, όμως, δεν μπορεί να αντισταθμίσει την περιορισμένη πρόσβαση στις πηγές που χρονολογούνται πριν από το 1960.
Η κρυφή της ιστορία
Ο καθηγητής Αντριου εξιστορεί με ακρίβεια την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε χωρίς κανέναν έλεγχο, καθώς και την εξέλιξη των αποστολών της. Ενώ από το 1909 έως το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου η κυριότερη αποστολή της ήταν η αντικατασκοπία, στη συνέχεια η δράση της ΜΙ5 προσανατολίστηκε στον έλεγχο των δυνητικά ανατρεπτικών δραστηριοτήτων -δηλαδή όσων συνδέονταν με την κομμουνιστική επιρροή- για να επανέλθει και πάλι στην αντικατασκοπία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Μετά το 1945, η προτεραιότητα δόθηκε στην καταπολέμηση της διείσδυσης πρακτόρων των ανατολικών χωρών στο πολιτικό προσωπικό της χώρας και, στη συνέχεια, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η αντιτρομοκρατική δράση, η οποία αρχικά επικεντρώθηκε στις ενέργειες του Προσωρινού Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (PIRA) στο αγγλικό έδαφος (εξαιρουμένης της Βόρειας Ιρλανδίας)(3), στράφηκε, στη συνέχεια, στην κατεύθυνση των ισλαμιστικών κινημάτων, με τα οποία και ασχολείται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων της υπηρεσίας.
Η ΜΙ5, η οποία επισήμως ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών, χρησιμοποιήθηκε από διάφορους πρωθυπουργούς -την αρχή έκανε ο Κλίμεντ Ατλι (που διαδέχτηκε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, το 1945)- κυρίως κατά τη διάρκεια των εξάρσεων του συνδικαλιστικού ακτιβισμού, από την απεργία των ναυτικών, το 1966, μέχρι την απεργία των ανθρακωρύχων, το 1984. Παρά τις διαμαρτυρίες των γενικών διευθυντών της, η υπηρεσία μετατράπηκε σε υποχείριο της κυβέρνησης. Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έφθασε στο σημείο να παρακολουθεί πολλά μέλη της οργάνωσης Campaign for Nuclear Disarmament (VND), η οποία κάθε άλλο παρά ανατρεπτικό χαρακτήρα είχε.
Το 1952, ο υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μάξγουελ Φάιφ, ανέθεσε στην ΜΙ5 την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων κάθε προσώπου ή οργάνωσης που θα μπορούσε να ανατρέψει το κράτος, είτε είχε επαφές και λάμβανε ενίσχυση από το εξωτερικό είτε όχι. Αντίθετα, από την πλευρά της, η υπηρεσία εκτιμούσε ότι ο εργατικός ακτιβισμός που είχε παραλύσει τη χώρα κατά τη διάρκεια του «χειμώνα της οργής» (1978-1979, «winter of discontent») δεν είχε ανατρεπτικό χαρακτήρα και δεν ανήκε στην αρμοδιότητά της.
Παρ' όλα αυτά, οι «κοριοί» που τοποθετήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Λονδίνο επέτρεψαν στην υπηρεσία να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κόμματος και με φιλικά προσκείμενους συνδικαλιστές, στους οποίους περιλαμβάνονταν και ο Αρθουρ Σκάργκιλ, ο ηγέτης του συνδικάτου ανθρακωρύχων National Union Mineworkers (NUM).
Σύμφωνα με τον καθηγητή Αντριου, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, τις οποίες συστηματικά επέτρεπε το υπουργείο Εσωτερικών, αφορούσαν μονάχα τους κομμουνιστές και τροτσκιστές ηγέτες(4), στους οποίους περιλαμβανόταν ο Σκάργκιλ, που θεωρούνταν απειλή για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιπλέον, διαψεύδει τη συμμετοχή της ΜΙ5 στην παρακολούθηση των ομάδων περιφρούρησης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Κατά τη γνώμη του, το σύνολο της δράσης της υπηρεσίας εστιάστηκε στην παρακολούθηση των μελών των οργανώσεων που θεωρούνταν ανατρεπτικές και στην ενημέρωση της κυβέρνησης για τη στρατηγική που σκόπευε να ακολουθήσει το NUM.
Αποσιωπά, βέβαια, άλλα γεγονότα, όπως για παράδειγμα την πηγή της είδησης που δημοσιεύθηκε από τους «Sunday Times» της 28ης Οκτωβρίου 1984, η οποία αποκάλυπτε τις επαφές που υπήρχαν ανάμεσα στον Σκάργκιλ και τον συνταγματάρχη Καντάφι. Η αποκάλυψη κλόνισε σε μεγάλο βαθμό το προφίλ του επικεφαλής του NUM ως χαρισματικού ηγέτη.
Ξέχασαν τις αποτυχίες
Φυσικά, η επίσημη ιστορία, που δίνει έμφαση στην ανάδειξη των επιχειρησιακών επιτυχιών της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των δύο μεγάλων πολέμων του 20ού αιώνα, δεν φωτίζει τις αποτυχίες του θεσμού. Η ΜΙ5 αποδείχθηκε ανίκανη να εντοπίσει τη διάβρωση του βρετανικού κατεστημένου από την «Ομάδα των πέντε», η οποία δημιουργήθηκε όταν, τη δεκαετία του 1930, η υπηρεσία στράφηκε στη στρατολόγηση αποφοίτων του Κέιμπριτζ. Η «ομάδα» παρέδωσε στις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες σχεδόν 20.000 σελίδες απόρρητων εγγράφων και, όταν αποκαλύφθηκε το 1951, οι διπλωμάτες Γκι Μπέρτζες και Ντόναλντ Μακ Λιν διέφυγαν στις ανατολικές χώρες.
Θεωρήθηκε ότι αυτή η αποτυχία οφειλόταν στη χαλαρότητα των διαδικασιών στρατολόγησης, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έφταναν σχεδόν στο σημείο της «προώθησης των κολλητών», δεδομένου ότι η ΜΙ5 έδινε προτεραιότητα στις υποψηφιότητες των νεαρών γόνων της καλής κοινωνίας και των πρώην στρατιωτικών. Μονάχα το 1997, για τη διαδικασία των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε δημοσίευση προσκλήσεων, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το κοινωνικό πεδίο στο οποίο απευθυνόταν για τη στρατολόγηση του προσωπικού της και να εγκαταλείψει το καθεστώς της απόλυτης αδιαφάνειας που είχε ακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη αποτυχία της, την οποία επισημαίνουν τόσο ο καθηγητής Αντριου όσο και οι συγγραφείς του «Spooks», είναι ότι συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση την απειλή που αντιπροσώπευαν οι ισλαμιστές. Κατά τη γνώμη τους, εάν είχε κινητοποιηθεί έγκαιρα, ίσως και να είχαν αποτραπεί οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, που προκάλεσαν πενήντα δύο νεκρούς και περίπου επτακόσιους τραυματίες, παρά το γεγονός ότι η ΜΙ5 ήταν πεπεισμένη, ήδη από το 2004, ότι σχεδιαζόταν η διάπραξη μιας τρομοκρατικής ενέργειας στην Αγγλία.
Στην επιστολή που έστειλε στην «Daily Telegraph», ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αναγνωρίζει και μια άλλη παράλειψη, ηθικής φύσης αυτή τη φορά: την αμέλεια που επιδείχθηκε απέναντι στη μεταχείριση της οποίας έτυχαν από τους Αμερικανούς οι συλληφθέντες μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
(1) Christopher Andrew, «The Defense of the Realm: The Authorized History of ΜΙ5», Allen Lane, Λονδίνο, 2009. Thomas Hennessey και Claire Thomas, «Spooks. The Unofficial History of ΜΙ5», Amberley Publishing, Stroud, 2009.
(2) (Σ.τ.μ.): Μυστικοί πράκτορες.
(3) Αυτή η πλευρά της δράσης της ΜΙ5 περιγράφεται με λεπτομέρειες στο «Spooks».
(4) Στο έργο του «The Enemy Within: The Secret War Against the Miners» (Verso Books, Λονδίνο, έκδοση αναθεωρημένη, 2004) ο Seumas Milne καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι παρακολουθήσεις αφορούσαν το σύνολο των εθνικών και τοπικών ηγετικών στελεχών, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα των συμπαθούντων τους κομμουνιστές και τους τροτσκιστές.
tvxs.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com

Ομάδα ''ΕΨΙΛΟΝ''


Τι είναι τελικά η "ομάδα Έψιλον"...;
Σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ειπωθεί, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ύπαρξη της.
Πολλοί λενε πως δεν είναι παρά δημιούργημα της φαντασίας ορισμένων που σκοπίμως εκμεταλλεύονται το όνομα της με σκοπό την πνευματική καταστολή των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα…
Έχουν γίνει αναφορές σχετικά με την δράση της και έχει ειπωθεί μεταξύ άλλων πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιστημονική ομάδα ξένων συμφερόντων (NASA) στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες που απλά υιοθέτησε το όνομα της θρυλικής "ομάδος Έψιλον"…. Λέγεται ότι τα μέλη της είναι Έλληνες με ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό επίπεδο.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η "ομάδα Έψιλον"...;
Ποιοι είναι τα μέλη της...;
Ποιος ο σκοπός της...;.......................



Η "ομάδα Έψιλον" χρονολογείται τουλάχιστον από τους Μινωικούς χρόνους (1500 - 1700 πχ).Ακούγοντας σήμερα κανείς περί "ομάδος Έψιλον" σχηματίζει αυτόματα στο νου την εικόνα μιας πανάρχαιας απόκρυφης αλλά πανταχού παρούσας Ελληνικής οργάνωσης η οποία χρησιμοποιώντας διαχρονικά την την προχωρημένη ακόμα και για την εποχή μας κρυμμένη γνώση των αρχαίων προγονών μας που μεταφέρετε με απόλυτη μυστικότητα στα μέλη της από εποχή σε εποχή και εικάζεται πως έχει σκοπό:
** Να διασφαλίσει με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
** Να αποκαταστήσει στην διεθνή κοινή γνώμη με αδιάσειστα στοιχεία τις παραποιημένες από τους εκάστοτε εξουσιαστές, ιστορικές και επιστημονικές αλήθειες που σκόπιμα αποκρύφτηκαν ή αλλοιώθηκαν για να μειώσουν τον χαρακτήρα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
** Να επιτύχει μέσο δημοκρατικών διεργασιών και ελευθέρας βουλήσεως κάθε έλλογου όντως του πλανήτη μας, την πνευματική αποδοχή και ανάδειξη του Ελληνικού ιδεώδους ως τρόπου ζωής σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, σε αντίθεση με τις προθέσεις των Σιωνιστών που μεθοδικά εξασκώντας πάσης φύσεως βία με ύπουλα σκοταδιστικά μέσα, προσπαθούν να ασκήσουν ένα είδος παγκόσμιας δικτατορίας που έχει σκοπό την πνευματική και οικονομική υποδούλωση του ανθρώπινου γένους.
** Να αποκαλύπτει εκ τον προτέρων οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια κατά του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα.
Ορισμένοι λένε πως η "ομάδα Έψιλον" στις μέρες μας διεξάγει ένα μυστικό πόλεμο που τα πεδία των μαχών του σήμερα περιλαμβάνουν όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής όπως Πολιτική, οικονομία, επιστήμη, κοινωνία, περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή η "ομάδα Έψιλον" έχει απλωθεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο με πολυάριθμα "μυημένα μέλη" και ένα ευρύτατο δίκτυο ροής πληροφοριών, ενώ χρησιμοποιεί κάθε υπερσύγχρονο μέσο ή άγνωστες πήγες ενέργειας καθώς και ασύλληπτες επιστημονικές μεθόδους, γνωστές από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια που για τον μέσο άνθρωπο και τα σημερινά δεδομένα αγγίζουν τα όρια μεταφυσικής ή τον χώρο επιστημονικής φαντασίας…
Η τήρηση πλήρους μυστικότητας ήταν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της περασμένης 10ετιας νόμος απαράβατος.
Για λόγους στρατηγικής τα τελευταία 10 χρόνια κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μια πλήρως ελεγχόμενη ροή πληροφοριών προς το ευρύ κοινό γύρο από την ύπαρξη και της δραστηριότητες της "ομάδος Έψιλον", ιδίως μέσω συγγραφέων , (Φουράκης - Κεραμιδάς κ.α) ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ιδεολογικό περιεχόμενο και δράση της οργανώσεως, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα αφ' ενός την προσέλκυση νέων μελών και αφετέρου την Εθνική αφύπνιση στα απλά στρώματα του λαού.
Στην πρώτη φάση ροής πληροφοριών, ορισμένες ξένες μυστικές υπηρεσίες ανησύχησαν από το γεγονός ότι γρήγορα η ομάδα Ε απέκτησε ερείσματα στον απλό λαό και για αντιπερισπασμό άρχισαν να διαδίδουν μέσο εντολοδόχων πρακτόρων ή αφελών δημοσιογράφων ότι η ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" είναι ένα προϊόν φαντασίας που κατασκευάσθηκε απλός για να καλύψει τους ευσεβείς πόθους κάποιων υπεραισιοδοξιών εθνικοφρόνων.
Αλλοι πράκτορες η ακόμα παραπλανημένοι αρθρογράφοι υποδυόμενοι τον ρόλο του υπερπατριώτη προσπάθησαν να προκαλέσουν αποστροφή της κοινής γνώμης προς την οργάνωση και συγχρόνως σύγχυση γύρο από το θέμα, υποστηρίζοντας δολίως ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξη της διαχέονται έντεχνα από ανθελληνικούς κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εφησυχασμού στην χώρα μας, ώστε μοιραία ο Ελληνικός λαός ξεχνώντας το "Συν Αθηνά και Χείρα κίνει" να καταστεί αδρανής και να οδηγηθεί σε πλήρη πνευματική καταστολή και παθητικότητα μπροστά σε οποιεσδήποτε σχεδιαζόμενες για την περιοχή εξελίξεις, επαναπαυμένος στις πατριωτικές παρεμβάσεις μιας φανταστικής, κατά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, που ως από μηχανής Θεός ανελάμβανε να τον προστατεύσει από οποιονδήποτε επερχόμενο κίνδυνο….
Οι ίδιοι κύκλοι άρχισαν να υποστηρίζουν ανυπόστατες θεωρίες εξ ονόματος της με σκοπό να φέρουν σε αντίθεση τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία διασπείροντας διχόνοια διαμορφώνοντας 2 αντιμαχόμενα στρατόπεδα (Ελληνιστές - Ορθόδοξοι) ώστε στο μέλλον να αποτελούν εύκολη λεία στα χέρια των εξουσιαστών…
"Μέλη" της υποστηρίζουν πως η ίδρυσε το 1970 δυο τοπικές "θυγατρικές ομάδες", Στην Ρωσία την "ομάδα 68" ή "ΜΗΔΕΙΑ" και στην Γιουγκοσλαβία την "ομάδα 69" ή "ΑΘΗΝΑ".
Οι αριθμοί 68 και 69 προέρχονται από το άθροισμα των γραμμάτων σύμφωνα με την συνήθεια των Ελλήνων να μετατρέπουν τα γράμματα σε αριθμούς (λεξαριθμικό άθροισμα).
Το όνομα της "ομάδος Έψιλον" προέρχεται από το σύμβολο "Ε" που υπήρχε στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα σημαίνει "ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ". ΔΙΑΜΑΧΗ " ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ - ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ". Ακόμη "μέλη της ομάδας" παίρνουν θέση στην διαμάχη Ελληνιστών - Εκκλησίας σχετικά με το παρελθόν των Ελλήνων.
Οι Εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες πράγμα που σύμφωνα με την "ομάδος Έψιλον", με συγγραφείς και σοφούς Έλληνες ακόμα και με Αποστόλους δεν ισχύει … Τώρα ποιος έχει δίκιο είναι άγνωστο.
Η "Διαμάχη" αυτή κρατάει αιώνες και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει συγκρούσεις και φυσικά ορισμένοι επωφελούνται από αυτήν την "εσωτερική αντιπαράθεση".
Μεταξύ άλλων έχουν κατά καιρούς ειπωθεί τα αληθή ή αναληθή στοιχεία πως οι Έλληνες ανέμεναν τον ερχομό του Ιησού όχι μόνο επειδή είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" αλλά γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες προφητείες των προγονών τους, που ανέφεραν το γεγονός της έλευσης του.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" όπως αναφέρει ο Παυσανίας.
Λέγεται πως η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ν. Σμύρνη είναι κτισμένη (1870) πάνω από ένα αρχαίο κτίσμα το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελούσε τμήμα βωμού προς τον άγνωστο Θεό.
Στην αρχαιότητα από εκείνη την περιοχή περνούσε δρόμος που ένωνε το Φάληρο με την Αθήνα. Από εκεί πέρασε ο Απόστολος Παύλος κατά την επιστροφή του από την Μακεδονία ( 1 αιώνα μ.χ ) και από την ύπαρξη του Ναού εμπνεύστηκε την ομιλία του προς τους Αθηναίους στον Αρειο Πάγο.
Ο Σόλων γράφει για κάποιον Θεό που θα προέλθει από θνητή γυναίκα θα υβρισθεί και θα σταυρωθεί.Η Σίβυλλα η Κυμαία προφήτευσε τον 3ο πχ αιώνα πως ο Υιός του Θεού θα έρθει στην γη με ανθρώπινη σάρκα, το όνομά του θα έχει 4 φωνήεντα και 2 σύμφωνα και το άθροισμα του ονόματός του σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα θα είναι 888.
Πράγματι το όνομα ΙΗΣΟΥΣ δίνει άθροισμα 888. Έτσι σε πολλά κτίσματα (μεταξύ αυτών και σε βυζαντινά όπως της Αγ. Σοφίας) υπάρχει το "οκτάκτινο αστέρι" που συμβολίζει τις εκατοντάδες , τις δεκάδες , και τις μονάδες του αριθμού 888. (…)
Οι ιερείς του ΔΙΑ φορούσαν σταυρούς και έτσι λέγεται πως ο σταυρός είναι ελληνικό σύμβολο.
Ο Σωκράτης σε συζήτηση του με τον μαθητή του Αλκιβιάδη αναφέρει πως περιμένει κάποιον απεσταλμένο από τον ουρανό που θα διδάξει τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους και Θεούς. Με αυτή τη θεωρία καταδικάστηκε και ήπιε το κώνειο.
Όταν ο Ιησούς είδε τους Αχαιούς Κρήτες είπε "Ελήλυθεν η ώρα να δοξασθή ο Υϊος του ανθρώπου" (Ιωαννης ΙΒ, 20-23 Παλαια Διαθηκη).
Πράγματι οι Κρήτες Αχαιοί είχαν μεταναστεύσει στην Παλεστίνη το 1500 πχ. Η Παλαιστίνη όπως αναφέρει ο Έλληνας εκεί πρέσβης Γ. Τσομπαρτζής το 1905, πήρε το όνομα της από τον Ηρόδοτο.
Το Νότιο τμήμα της ονομαζόταν "νεγέβ των Χερεθί" δηλαδή "νοτος των Κρητών". Πόσο αληθεύουν όλα αυτά όμως ;
Γεγονός είναι πάντως πως οι Έλληνες δέχθηκαν εύκολα τις διδασκαλίες του Ιησού που προσομοίαζαν με το θρησκευτικό - ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Κλείνοντας:
** ΑΝ υπάρχει η "ομάδος Έψιλον" αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Ελληνισμός θα πρέπει να επαναπαυτεί και να εναποθέσει την τύχη του στις ενέργειες αυτής. Ουδέποτε επήλθε λύση στα εθνικά ζητήματα μέσο κάποιων οργανώσεων (περίπτωση ΚΥΠΡΟΥ , καταστροφή ΣΜΥΡΝΗΣ κ.α).
Ο ελληνισμός πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση η τυχόν ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" να αποτελέσει όπλο στα χέρια ανθελλήνων και μέσο εφησυχασμού του Ελληνικού έθνους.
** ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει η ομάδα Ε αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επικρατήσει ηττοπάθεια και να κυριαρχήσει το πνεύμα της υποταγής.
Ο Ελληνισμός ανέκαθεν διέθετε πρότυπα ηρωισμού και πατριωτικής αυτοθυσίας όπως μας έχει διδάξει η ιστορία.

-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, το ζήτημα εντοπίζεται στην δική μας δράση, και στον προσωπικό αγώνα του καθενός μας.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς προς ανατροπή της υφισταμένης παρακμιακης καταστάσεως.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, ας μην αναμένουμε ούτε από αυτή ούτε από κανένα άλλο την "εξ ουρανού σωτηρία μας", εάν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε την βούληση και την δύναμη να αγωνισθούμε για την Εθνική μας κυριαρχία και Αξιοπρέπεια…
-- Αφελείς όσοι πιστεύουν πως η ομάδα Ε κατέχει το "υπερόπλο" που "θα προστατεύσει την Ελλάδα την ύστατη στιγμή…."
-- Μέλη της Ομάδος Ε είναι ο καθένας μας ξεχωριστά, δηλαδή οποίος αγωνίζεται έστω και από μέσα του για την διάσωση του Ελληνισμού ανεξάρτητου πολιτικής ή θρησκευτικής πεποιθήσεως…

Δυστυχώς η ΘΡΥΛΙΚΗ βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κάηκε. Μέσα εκεί υπήρχαν έγγραφες αποδείξεις για την δημιουργικότητα και την σημαντικότητα της Ελληνικής αξίας … Υπάρχουν όμως στοιχεία στις αποθήκες του Βατικανού όπου δυστυχώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος στους πάντες με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας.
Σύντομα όμως θα αποκαλυφθεί λένε ορισμένοι (... ) η αλήθεια η οποία θα αναβλύσει από τις προσπάθειες όλων μας… "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

http://i-diadromi.blogspot.com