'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Βγάζουν φρεγάτες στο κεντρικό Αιγαίο, οι γείτονες τον Ιούλιο...

Ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος προ ημερών σε ομιλία του, είχε αναφερθέι στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, λέγοντας μεταξύ άλλων "Υπάρχει πάντα κρίσιμη απόσταση μεταξύ αισιοδοξίας και ψευδαίσθησης".

Η Τουρκία , μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα έχει μια διαρκή "αυτοκρατορική" ναυτική παρουσία σε όλη τη Μεσόγειο. Το τουρκικό Π.Ν δημιούργησε μια "μίνι" ναυτική αρμάδα, αποτελούμενη από τέσσερις φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, διοικούμενη από υποναύαρχο. Αποστολή της από τις 10 Μαίου "να συμβάλλει στη σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο".

Οι φρεγάτες Turgut Reis, Kemal Reis (φωτο), Gaziantep, Giresum και το πετρελαιοφόρο Akar θα αποπλεύσουν από τη ναυτική βάση του Αξάζ και θα συμμετάσχουν από τις 10 έως τις 20 Μαίου στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση Beyaz Firtina, στο κεντρικό Αιγαίο. Αμέσως μετά, η τούρκικη ναυτική δύναμη θα αρχίσει να πραγματοποιεί ασκήσεις εν πλώ και περιπολίες σ΄όλη τη Μεσόγειο, πλέοντας προς Τυνησία, Αλγερία, Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Αίγυπτο. Ήδη η Άγκυρα συμμετέχει με 4 πλοία σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ στη Μεσόγειο.

Η δημιουργία ναυτικής αρμάδας και η άμεση ενεργοποίηση της ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την ομιλία του στρατηγού Μπασμπούγ , αρχηγού των τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αρχηγείο Στόλου, στο Golcuk, μια ομιλία που είχε προκαλέσει αίσθηση:

"Στις αυτοκρατορίες, η ναυτική δύναμη είναι άκρως σημαντική....Κοιτάξτε τη Μαύρη θάλασσα. Αν η σημασία της είναι σήμερα στο ένα, αύριο θα είναι στο πέντε. Στο Αιγαίο έχουμε ήδη προβλήματα τα οποία, για να τα λύσουμε έχουμε ανάγκη από ισχυρές ναυτικές δυνάμεις. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποια μέρα δεν θα ξεσπάσει κρίση; Σε πόσες ημέρες ξέσπασε η κρίση των Ιμίων;"

(Realnews)

Online-press: Τα σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο είναι πλέον εμφανή... Θλιβόμαστε γιατί οι πολιτικοί που μας κυβερνούν έχουν δώσει γη και ύδωρ, την ίδια στιγμή που και οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος παρουσιάζουν διαλυτικές τάσεις. Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια μπορούμε να το πούμε με γνώση λόγου (και ας μας πονάει) ότι δεν μπορούμε πλέον να έχουμε την πλήρη εμπιστοσύνη στην ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων μας....Κύριοι της πολιτικής ηγεσίας και της στρατιωτικής κάντε κάτι τώρα....

Πηγή:http://online-pressblog।blogspot.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ http://kontiloforos.blogspot.com

Η Τουρκία ανακοίνωσε διεθνώς πως κατέχει το Αιγαίο!!!


  • Η Τουρκία ρίχνει άγκυρα στο Αιγαίο
  • Μηδενική ελληνική εξωτερική πολιτική και ελληνικά σφάλματα - παραχωρήσεις από το 1995 έχουν οδηγήσει σε ένα τετελεσμένο στο οποίο η Αθήνα αρκείται να κάνει απλά διαβήματα!!!
  • Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το Αιγαίο ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν
  • Κρύβονται οι έλληνες πολιτικοί απ΄τις τεράστιες εθνικές τους ευθύνες που αφαιρούν ζωτικό θαλάσσιο χώρο από την Ελλάδα
  • Τα μηδενικά ελληνοτουρκικά προβλήματα προφανώς σημαίνουν μαζική υποχώρηση για τον κύριο Παπανδρέου και τον ανύπαρκτο Δρούτσα
  • Τεράστια οικονομική και ανυπολόγιστη η εθνική ζημία της Ελλάδας
Της Κύρας Αδάμ
Η Αγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και μονομερώς από τις αρχές του χρόνου ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διακίνησης πετρελαίου στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, εναντίον της τρομοκρατίας.
Με τη ναυτική αναγγελία NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία ανέλαβε στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει διεθνώς και επισήμως στην προσπάθεια αυτή της Αγκυρας, αν και έχει ήδη πάρει «πρόγευση» των διαθέσεων της Τουρκίας, με τις πρόσφατες «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Αντιθέτως, από ελληνικής πλευράς, τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν με εμφανή στόχο να ξεχαστούν γρήγορα.
Με τη σχετική NAVTEX 101/10, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, με παράλληλο έλεγχο και πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας. Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι πρέπει -και παρακαλούνται- όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.
Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στην τουρκική NAVTEX101/10, με την οποία καλούνται όλα τα πλοία που κινούνται στην εν λόγω περιοχή να δίνουν πληροφορίες, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε έπειτα από αίτημα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.
Κατ' αυτόν τον τρόπο εξηγείται το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που αρμένιζε έξω από τη Ραφήνα, ζήτησε από το εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του στην περιοχή του Κάβο Ντόρο...
Με την «πρωτοβουλία» της αυτή η Αγκυρα επιχειρεί να αυξήσει τα εθνικά και επιχειρησιακά οφέλη της στην περιοχή, και μάλιστα επικαλούμενη το Συμβούλιο Ασφαλείας. Με τον «μανδύα» του Συμβουλίου, η Αγκυρα όχι μόνον θα μπορεί να εκτελεί αβλαβή διέλευση π.χ. στις ακτές της Κέας, αλλά θα μπορεί και να ελλιμενίζεται με το πρόσχημα των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.
Η Τουρκία ακόμα, προσβλέπει και στα οικονομικά οφέλη από τις επιδιωκόμενες επιχειρήσεις της κατά της τρομοκρατίας για τις θαλάσσιες μεταφορές. Τα οφέλη αυτά θα γίνουν σημαντικότερα όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν οι αγωγοί πετρελαίου στην περιοχή, όπου η κίνηση των πετρελαιοφόρων πλοίων θα αυξηθεί κατακόρυφα. Και τούτο γιατί οι δαπάνες προς την Τουρκία για την παροχή προστασίας των θαλάσσιων μεταφορών δεν θα καταβάλλονται από τις ιδιοκτησίες των εμπορικών πλοίων, αλλά από το Συμβούλιο Ασφαλείας και από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), στους οποίους οι πλοιοκτήτες θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο προστασίας.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι επίσημες «ορατές» αντιδράσεις της Αθήνας δείχνουν να είναι υποτονικές και σε αυτό το ζήτημα.
Πέραν των ανούσιων και αναποτελεσματικών «διαβημάτων» της Αθήνας προς την Αγκυρα, που δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψη, η χώρα βλέπει και πάλι να αμφισβητούνται και να «περικόπτονται» (σ.σ.: αν δεν παραχωρούνται) ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή του FIR Αθηνών, στον εναέριο και στο θαλάσσιο χώρο.
Φυσικά, η Τουρκία έχει μεθοδεύσει από μακρού χρόνου την εξέλιξη αυτή και συγκεκριμένα από το 1995. Τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την κατάργηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ της προηγούμενης ΝΑΤΟϊκής απόφασης MC8604, με την οποία, μέχρι τότε είχε ανατεθεί στον αρχηγό του ελληνικού στόλου, η θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών, ως περιοχή ευθύνης του για κάθε είδους επιχειρήσεις. Η Τουρκία τώρα σπεύδει να καλύψει το κενό.

http://kostasxan.blogspot.com

Επικίνδυνη για τη χώρα η συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν

Τεράστιες και οι ηθικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας, που υπήρξαν οι πρωταίτιοι των χλευασμών που δεχόμαστε σήμερα ως λαός, αλλά ακόμη μεγαλύτερες και τραγικές οι ευθύνες του Παπανδρέου, που όχι μόνο δεν απαντά στις ύβρεις και την γενικότερη προκλητική πολιτική της Άγκυρας, αλλά σκοπεύει πολύ σύντομα (14 και 15 Μαΐου) να συζητήσει -με άγνωστη για τον ελληνικό λαό ατζέντα- με τον τούρκο ομόλογό του εθνικά θέματα (Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη)

Εάν στην χώρα αυτή που λέγεται Ελλάδα, υπήρχε έστω και η ελάχιστη λογική σε κυβερνητικό επίπεδο, μετά τις τελευταίες επιθέσεις χλευασμού κατά της χώρας μας, θα έπρεπε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, να έχει αναβάλει τη συνάντηση κορυφής με τον Ταγίπ Ερντογάν και την δεκαμελή του υπουργική συνοδεία που έρχεται στην Αθήνα για να συζητήσει "εφ' όλης της ύλης" σε θέματα - διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Έρχεται να συζητήσει "φιλικά" με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δεν έχει αποσύρει το casus belli για την υφαλοκρηπίδα!!!...
Τι είδους συζήτηση θα γίνει; Με ποιό σκεπτικό -εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης- ο Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με τον κύριο Ερντογάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε ασθενή θέση; Τι έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας; Οι φωνές της αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΚΚΕ) καλούν σε αναβολή της συνάντησης αυτής και μη υπογραφή της συμφωνίας!!! Ποιά συμφωνία υπάρχει; Τι άλλο κρύβει ο Γιώργος Παπανδρέου από τους έλληνες πολίτες; Μπορεί έστω και την ύστατη στιγμή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρέμβει και να σταματήσει την επικείμενη καταστροφή που πλησιάζει και που θα φέρει την αποκλειστική υπογραφή του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας και ανθύπατου του ΔΝΤ και της Κομισιόν, Γιώργου Παπανδρέου;
Για πόσο ακόμη, η χώρα θα βρίσκεται στις διαθέσεις ενός ιδεοληπτικού, προφανώς χειραγωγούμενου (ο ίδιος ομολόγησε ότι το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα συντάχθηκε από την Κομισιόν και όχι από την κυβέρνησή του) που παίζει με το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της, χωρίς να αναλογίζεται ούτε μία στιγμή, πως η χώρα αυτή ούτε του ανήκει ως κληρονομιά από τους προγόνους του (που με τόσο πάθος υπερασπίστηκε λίαν προσφάτως στην ελληνική Βουλή), ούτε του την παρέδωσε ο ελληνικός λαός για να την καταστρέψει ή να την μικρύνει ηθικά και γεωγραφικά. Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, έχει περάσει την "κόκκινη γραμμή" της ανοχής και ηλιθιότητας -που πολλοί του προσάπτουν- και βρίσκεται πλέον σε θέσεις και πρακτικές που αντίκεινται των ελληνικών συμφερόντων.
Τόσο ο πρόεδρος της Ελληνκής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όσο και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, οφείλουν να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό, αλλά και στην διεθνή κοινότητα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που οδηγούν την Ελλάδα σε μία πολυ-επίπεδη καταστροφή... Αν δεν το πράξουν, αυτοκατατάσσονται και συμπαρατάσσονται με τις λίαν επικίνδυνες θέσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργου Παπανδρέου.


ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://klassikoperiptosi.blogspot.com

Οι δημοκρατίες δεν έχουν αδιέξοδα... Διαθέτουν λύσεις αλλά και εφιάλτες


  • Στόχος της κυβέρνησης και των πολιτικών που αυτή πρεσβεύει, είναι η δική μας εξαθλίωση και εξαφάνιση (έχουν ήδη ετοιμάσει τους επόμενους έλληνες πολίτες, με ειδικό νόμο ιθαγενοποίησης), ενώ δικός μας στόχος είναι η επιβίωση και η διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας... Θα παλέψουμε άραγε γι αυτά ή θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν;
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και αυτό είναι γεγονός. Τί γίνεται όμως σήμερα που η χώρα στενάζει κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ και μίας κυβέρνησης η οποία δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας όταν νομοθετεί κατά των πολιτών, των συμφερόντων τους, της διαβίωσής τους, όταν δεν προέχει γι αυτήν η ασφάλεια και η εσωτερική κοινωνική και εργασιακή ειρήνη; Πώς μπορεί άραγε ο βιαζόμενος (γιατί περί αυτού πρόκειται) πολίτης να αντιταχθεί στο μένος των κυβερνώντων, στις ό,ποιες ιδεοληψίες τους και στην δουλικότητά τους προς την εξυπηρέτηση ξένων κέντρων και συμφερόντων;
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι απολύτως σαφές, αλλά η κυβέρνηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας βάλει κατά πάντων πλην των πραγματικών υπευθύνων. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, πέρα από το ψεύδος που τείνει να γίνει η "σφραγίδα" της, επιβουλεύεται τις αρχές της δημοκρατίας και αρνούμενη να διαισθανθεί τις τεράστιες ιστορικές της ευθύνες αποπειράται να διχάσει τον λαό, τοποθετώντας "λογικές" μέσω των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων της, που βυσοδομούν ακόμη και σε νεκρούς για να στηρίξουν την ανομία και τον παραλογισμό των "αρχόντων"...
Σύμπασα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και αναμένει την πτώση της παρεούλας του Γιώργου Παπανδρέου, γνωρίζοντας πως ο θόρυβος θα είναι μεγάλος, αφού θα προέλθει από λαϊκή αντίδραση, από μία σύγχρονη επανάσταση ενός λαού που κάποιοι αποφάσισαν να βυσοδομήσουν επάνω του (ποικιλοτρόπως) προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Είναι δε τόση η βεβαιότητα της κατακρήμνισης αυτού του πολιτικού-κυβερνητικού κατασκευάσματος, που ακόμη και αρχηγοί ξένων κρατών αναφέρονται σε αυτό. Όλοι είναι βεβαιοι πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αντεξει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αφού ποτέ κανείς πολιτικός δεν τόλμησε να επιβάλει στον λαό που εκπροσωπεί την εξαθλίωση... Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε, παρά τα αρνητικά μηνύματα που είχε από όλες τις πλευρές. Και όλοι γνωρίζουν, ακόμη και ο ίδιος, πως είναι υπόθεση χρόνου να κατανοήσουν οι "καλοπληρωτές" (στους έλληνες πολίτες η αναφορά) πως πρόκειται για ένα ταξίδι στην κόλαση και επαναφορά στο σημερινό σημείο της άθλιας οικονομικής κατάστασης.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, πέρα από το μαθηματικό άτοπο, δημιουργούν πρωτόγνωρο αριθμό ανέργων (περί τα 2,5 εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά), ενώ η ταυτόχρονη αύξηση φόρων καθώς και η βέβαιη αύξηση στις τιμές όλων των αγαθών και δη των βασικών για τη διαβίωση, δημιουργούν ένα σκηνικό κόλασης το οποίο καλείται να αποδεχθεί (χαμογελώντας και ευχαιστώντας) ο έλληνας πολίτης και να στηρίξει τους "εκτελεστές" του πολιτικά, για να συνεχίσουν να του ανακοινώνουν νέα μέτρα εξαθλίωσης, νέα μέτρα πόνου και μιζέριας. "Καλό κουράγιο" μας είχε ευχηθεί ο κύριος Μπαρόζο (αν δεν με απατά η μνήμη μου) και φαίνεται πως γνώριζε πολύ καλύτερα και από εμάς τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουμε...
Μα, προσωπικά, πιστεύω πως το χειρότερο δεν είναι οι θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός για να πληρωθούν τα κλεμμένα και τα χαμένα χρήματα που αποτελούν δική του περιουσία, αφού κλάπηκαν από κρατικά ταμεία... Το χειρότερο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι πως ο ελληνικός λαός καλείται να αποδεχθεί τις αποφάσεις μίας πολιτικής ηγεσίας, η οποία μεταβάλει τη χώρα σε προτεκτοράτο ξένων συμφερόντων. Καλούμαστε ως έλληνες να αποδεχθούμε τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να ενεργεί εκείνη η πολιτική που στην πράξη επιδιώκει τον αφανισμό μας...
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κι έτσι, έχοντας από τη μία πλευρά μία κυβέρνηση υπαλλήλων του ΔΝΤ (περιμένουμε πως το μέλλον θα αναδείξει τα πραγματικά "αφεντικά") και από την άλλη ένα τρομερό χρέος που μας οδηγεί στο μηδέν, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον το δικό μας, αλλά και όλων εκείνων που έρχονται, για τα παιδιά μας... Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν και εσχάτως οι διλληματικές προτάσεις των κυβερνώντων φανερώνουν την μηδενική αντίληψή τους περί δημοκρατίας. Δυστυχώς, μέσα στο πνεύμα του να σκάβουμε τον πάτο, για να δείχνουμε πως εργαζόμαστε (πνεύμα πολιτικής επιβίωσης του Γιώργου Παπανδρέου), οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί φορείς (που υποτίθεται πως εκπροσωπούν την κοινωνία, αλλά προτιμούν να παραμένουν ακίνητοι επειδή γνωρίζουν το επικείμενο φρικτό τους τέλος στην "κινούμενη άμμο" που βρίσκονται αυτή τη στιγμή) καλούνται να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά"...
Πώς όμως; Τι πρέπει να κάνει ο πανταχόθεν βαλλόμενος έλληνας πολίτης για να αποφύγει την αγχόνη που τόσο επιδέξια του στήνουν οι πολιτικοί του ηγέτες; Πώς μπορεί να κινηθεί αναγκάζοντας αυτή την άθλια πολιτική σκηνή να αναλάβει τις ευθύνες της; Πώς μπορεί ο έλληνας πολίτης να φορτώσει στις πλάτες των υπευθύνων αυτά που επιμελώς προσπαθούν να του ρίξουν οι κυβερνώντες;
Μήπως θα έπρεπε να περάσουμε σε μία γενική συνεχόμενη απεργία; Τι έχουμε να χάσουμε αλήθεια σε μία τέτοια περίπτωση; Τον μισθό, το μεροκάματο που σήμερα μας ανακοινώνουν πως δεν θα έχουμε αύριο πολλοί από εμάς;
Μήπως θα έπρεπε να βγούμε στους δρόμους σαν ζωντανά φαντάσματα και μέσα σε μία νεκρική συνεχόμενη πορεία να εξαναγκάσουμε, τα θλιβερά ανθρωπάρια που μας κυβερνούν, να φύγουν τρέχοντας από φόβο για το τι τους περιμένει όταν θα σταματήσει η σιωπή;
Μήπως θα έπρεπε να απέχουμε από κάθε μας υποχρέωση προς την πολιτεία και τις τράπεζες; Μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας προς την εσωτερική αγορά και να ζητάμε την αποστολή τους προς πληρωμή στο Μέγαρο Μαξίμου και στους θλιβερούς υπουργούς αυτής της ανίκανης (αν μη τι άλλο) κυβέρνησης;
Μήπως θα έπρεπε να καλέσουμε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο (αναφέρομαι σε σοβαρούς καλλιτέχνες και όχι στα φλιναφήματα της τέχνης που κυκλοφορούν ελεύθερα ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε ιδρύματα πνευματικής εξισορρόπησης και επανόρθωσης...) και να του ζητήσουμε να πρωτοστατήσει σε ένα νέο αγώνα, με μουσικές και τραγούδια και να ρίξουμε τα τείχη της πολιτικής, με σάλπιγγες τις φωνές μας και με τη δύναμη των στίχων και της καρδιάς μας;
Δεν γνωρίζω τι από όλα αυτά είναι εφικτό και τι ανέφικτο. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορούμε να στεκόμαστε ακίνητοι, αποσβολωμένοι, αναμένοντας την επόμενη ανακοίνωση των δούλων του συστήματος, των πρόθυμων υποτακτικών των διεθνών τραπεζών, των ανίκανων να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρο κυβερνώντων. Πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι δική μας ευθύνη η σημερινή εξέλιξη και πως δική μας ευθύνη είναι η οριστική παύση, ο τερματισμός της αθλιότητας που ανεχτήκαμε ή και που άλλοι από εμάς εκμεταλλευτήκαμε. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, πρόκειται για αγώνα επιβίωσης... Στόχος της κυβέρνησης και των πολιτικών που αυτή πρεσβεύει, είναι η δική μας εξαθλίωση και εξαφάνιση (έχουν ήδη ετοιμάσει τους επόμενους έλληνες πολίτες, με ειδικό νόμο ιθαγενοποίησης), ενώ δικός μας στόχος είναι η επιβίωση και η διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας... Θα παλέψουμε άραγε γι αυτά ή θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν;
Τι μέλλει γεννέσθαι; Για να είμαι σαφής, διαβλέπω πως μόνο ένα μπορεί να γίνει. Θα γίνει αυτό που μας αξίζει... Και αναρωτιέμαι, τι πιστεύουμε τελικά πως μας αξίζει; Να γίνουμε δούλοι κάποιων ηλιθίων; Να στήσουμε χορό στην γέννεση μίας πολιτικής χούντας, ενός σύγχρονου φασιστικού μοντέλου που δεν τολμά να κοιταχτεί ούτε στον καθρέφτη; Μας αξίζει άραγε να χάσουμε την ελευθερία μας, να στερηθούμε της ελπίδας, να παραδώσουμε αυτά που κληρονομήσαμε σε τυχοδιώκτες τυχάρπαστους απατεωνίσκους του διεθνούς τραπεζικού και οικονομικού συστήματος; Αύριο, όταν η πείνα θα φτάσει στο δικό μου τραπέζι, τι θα πω στην οικογένειά μου; Πως προτίμησα να ζήσω πεινασμένος και εξευτελισμένος, παρά να αγωνιστώ για όλα εκείνα που οι ατιμώρητοι κλέφτες ήρθαν ξεδιάντροπα να μου πάρουν;
Άραγε σε μία δημοκρατία που δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αυτό μας αξίζει; Τα αδιέξοδα διλήμματα που επιβάλει ο σύγχρονος φασισμός;
Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.कॉम

Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης του εμπρησμού

H Αστυνομία εμφανίζεται έτοιμη να «τραβήξει» το μαντίλι από το πρόσωπο του ενός από τους τρεις που προκάλεσαν την τραγωδία του μαρτυρικού θανάτου τριών υπαλλήλων της Marfin Bank.
Η πολυάριθμη ομάδα των αστυνομικών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση του απίστευτου εγκλήματος έχει φτάσει στην αναγνώριση του ενός εκ των δραστών του εμπρησμού, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το άτομο αυτό, που κινείται καιρό τώρα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναγνωρίστηκε σε οπτικό υλικό από αυτόπτη μάρτυρα των δραματικών γεγονότων, με ένορκη μάλιστα κατάθεση αναγνώρισής του.
Βήμα βήμα η εξιχνίαση
Ηδη οι αστυνομικοί, που εκφράζουν τη σχεδόν απόλυτη βεβαιότητά τους για τον έναν εκ των εμπρηστών, προχωρούν τις έρευνες γύρω από το περιβάλλον του, στην προσπάθειά τους να αναγνωρίσουν και τους υπόλοιπους.
Στο στόχαστρο των ερευνών είναι και η αποκάλυψη του προσώπου της νεαρής, λεπτοκαμωμένης, όπως έχει περιγραφεί από εμβρόντητους μάρτυρες της τραγωδίας, η οποία φέρεται να βγάζει από ένα σακίδιο και να παραδίδει στους συνεργούς της βόμβες μολότοφ έξω από την τράπεζα!

Η Κρατική Ασφάλεια φτάνει βήμα βήμα στην εξιχνίαση της δολοφονικής ενέργειας, με την εκμετάλλευση οπτικού υλικού, μαρτυριών και πληροφοριών για τα τραγικά γεγονότα, που ξετυλίχθηκαν στην οδό Σταδίου, αλλά και για όσα προηγήθηκαν αυτής της πύρινης επίθεσης.
Κατ’ αρχήν στο βίντεο, που ελήφθη από κάμερα απέναντι από την τράπεζα, οι αστυνομικοί στην ειδική αίθουσα προβολών βλέπουν σε μεγέθυνση την κοπέλα και δύο νεαρούς-σκιές να σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία και να πετάνε βόμβες μολότοφ.
Φοράνε όλοι μαντίλια στα πρόσωπα και χειρουργικά γάντια στα χέρια και φαίνεται ότι κρατούν ένα μπιτόνι και βόμβες μολότοφ. Από την καταγραφή αυτή, οι ερευνητές δεν «έχουν» τα πρόσωπα των δραστών, αλλά μπορούν να διακρίνουν τον σωματότυπό τους και τα ρούχα που φορούσαν τη μοιραία Τετάρτη.
Από τη στιγμή που έγινε αυτή η διαπίστωση, η έρευνα επεκτάθηκε σε όσα συνέβησαν και έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες επί της Σταδίου, πριν από τη μοιραία εμπρηστική ενέργεια της τράπεζας.
Κλήθηκαν αστυνομικοί που πήραν μέρος στα μέτρα από τις ομάδες Δέλτα και τα ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας.
Οι μαρτυρίες από τους αστυνομικούς αλλά και πολίτες αναφέρουν ότι άτομα του ίδιου «μπλοκ» είχαν προκαλέσει νωρίτερα κι άλλες επιθέσεις, ιδιαίτερα όταν το τμήμα της πορείας βρισκόταν στην αρχή της οδού Σταδίου.
Με βάση τον σωματότυπο και την ενδυμασία που προκύπτουν από τα βίντεο, όλη η προσπάθεια των ερευνητών έπεσε στο να «δουν» τους δράστες και χωρίς μαντίλια στα πρόσωπα σε χρονικές στιγμές πριν από τη δολοφονική επίθεση.
Ετσι, έχει ληφθεί όλο το οπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας της Τροχαίας, αλλά και κάμερες καταστημάτων από την οδό Πατησίων, την Ομόνοια και τις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος, ακόμη και μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟ: http://eglimatikotita.blogspot.com

«Ομηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών!...»


Γράφει ο Καφενόβιος

Η πρώτη πράξη του θρίλερ τελείωσε. Η κηδεμονία ήλθε και το, προσωρινά, σωτήριο δάνειο έρχεται με αντάλλαγμα μια πρωτοφανή περικοπή των εισοδημάτων μας. Το χειρότερο: ο κόσμος αισθάνεται ότι θα κάνει και άλλες θυσίες που δεν θα βγάλουν πουθενά.

«Ελληνες, είστε όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street. Σας βίασαν και εσείς αντί να διαμαρτυρηθείτε φωνάζετε την αστυνομία και τους ζητάτε και συγγνώμη», επισημαίνει ο οικονομικός αναλυτής του BBC, Max Keiser. Και προσθέτει:

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε γιατί η διεθνής οικονομική τρομοκρατία έψαχνε μια χωματερή για τα τοξικά της απόβλητα. Να καταγγείλετε τους βιαστές σας, και να ζητήσετε να συλληφθούν οι τραπεζίτες της Goldman Sachs. Σας κορόιδεψαν, σας εξαπάτησαν και πρέπει να ζητήσετε να καταθέσουν και να δικαστούν για απάτη. Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση από τις τράπεζες της Γουόλ Στριτ, για τα χρέη που.........
. δημιουργήθηκαν παρανόμως».

Οι έλληνες πολιτικοί πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, τονίζει ο Max Keiser. Πιάστηκαν όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street και κατηγορούν την ίδια τους τη χώρα και την καταδικάζουν σε αυτομαστίγωση, για τη διαφθορά των άλλων.... Συμφώνησαν το 2002 με την Goldman Sachs τη χάλκευση των στοιχείων του ελληνικού χρέους και σήμερα έχουν αναθέσει την διερεύνηση της υπόθεσης και τη διαχείριση του δημοσίου χρέους σε πρώην στέλεχος της ίδιας τράπεζας.

«Αποζημίωσε μήπως η Goldman Sachs κανέναν ή έχετε μετοχές της;» φωνάζει ο Max Keiser.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και η σιωπή της κυβέρνησης μόνο ενοχή δείχνει!...



http://kafeneio-gr.blogspot.com


Αγωγή Γερμανών ακαδημαϊκών κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Μια ομάδα Γερμανών ακαδημαϊκών κατέθεσαν σήμερα το πρωί αγωγή, αμφισβητώντας τη νομιμότητα του πακέτου βοηθείας της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ζήτησαν, μάλιστα, να μην ξεκινήσει η δανειοδότηση της Ελλάδας από τη Γερμανία πριν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Οι πέντε ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων και ο ευρωσκεπτικιστής οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, κατέθεσαν την αγωγή σε δικαστήριο της Καρλσρούης. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμα πόσο διάστημα θα χρειαστεί το δικαστήριο για να αποφανθεί επί του θέματος.

http://listonplace.blogspot.com

Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών

Αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών, παρά την οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) της Γερμανίας.

«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι ένας ατελείωτος γολγοθάς, στο τέλος του οποίου βρίσκεται η πτώχευση», είπε ο Άντον Φ. Μπέρνερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag...


Το σχέδιο διάσωσης ίσως βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί στην ανάγκη να κηρύξει στάση πληρωμών στις 19 Μαΐου, όμως «απλώς τα προβλήματα θα αναβληθούν και μια μέρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε.

Επίσης, εξέφρασε τον φόβο ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ευρώ.

«Σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε ένα αδύναμο νόμισμα αλλά και αυξημένο πληθωρισμό και ανεβασμένα επιτόκια που φρενάρουν την ανάπτυξη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

http://tiresias-press.blogspot.com

Μεζονέτα 1.5 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι για τον Άρη

Κόκκινο- όπως μαθαίνουμε- έχουν χτυπήσει τα τηλέφωνα από το απόγευμα αφού αύριο Κυριακή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει εκτενές...δημοσίευμα στο σπίτι στο Κολωνάκι που αγόρασε έναντι ενός εκατ. ευρώ περίπου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Η εφημερίδα θέτει ερωτηματικά για το που βρήκε τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού αφήνοντας υπονοούμενα ακόμα και για κατάχρηση δημόσιου χρήματος επί Υπουργίας του. Άνθρωποι που μπορούν να προβλέψουν τις κινήσεις του Άρη δεν αποκλείουν να απαντήσει ακόμα και με αγωγές αν χρειαστεί...


"Εγκέφαλος" πίσω από το δημοσίευμα πληροφορίες θέλουν να είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης αφού η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα από το Δήμο και ήδη οι φήμες λένε ότι αυτός ίσως ήταν ένας τρόπος να "κοντύνουν" πολιτικά κάποιοι τον Σπηλιωτόπουλο, η υποψηφιότητα του οποίου για τη Δημαρχίας της Αθήνας ή την περιφέρεια Αττικής παραμένει ακόμα ανοιχτή στη σκέψη του Αντώνη Σαμαρά.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Άρης στον πόλεμο που έχει ανοίξει έχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι το σπίτι του στο Λυκαβηττό το αγόρασε το 2006, έναν χρόνο δηλαδή πριν γίνει Υπουργός και ενώ μέχρι τότε δεν είχε διαχειριστεί ποτέ του δημόσιο χρήμα! Αυτό λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του οι οποίοι μάλιστα επισημαίνουν ότι η κατοικία του πρώην Υπουργού αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από τη πώληση ακίνητης περιουσίας που είχε στην Πάτρα και "δεν υπάρχει καμία σκιά στο πόθεν έσχες".

Την ίδια στιγμή μέσα στη ΝΔ υπάρχουν κι εκείνοι που επικαλούνται σήμερα την αποκάλυψη της νέας εφημερίδας του Σ. Κοτρώτσου "Αποκαλύψεις" και σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, την ώρα που κόβει μισθούς και συντάξεις, νοικιάζει τη βίλλα του στη Σέριφο έναντι 4.000 ευρώ την εβδομάδα(!!!).

Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καθ' όλα νόμιμο, αλλά είναι άραγε και ηθικό από μέρους του;....


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Με λέιζερ θα προκαλούν βροχή

Στο μέλλον φαίνεται ότι δεν θα μας απασχολεί καθόλου η έλλειψη βροχής αφού Ελβετοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα μπορούν με τη χρήση λέιζερ να την προκαλούν.

Ειδικότερα με αυτή τη μέθοδο θα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να βρέξει χωρίς όμως να επιβαρύνεται το περιβάλλον και η ανθρώπινη υγεία.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που το λέιζερ τίθεται στην «υπηρεσία» των καιρικών συνθηκών αν και όπως δήλωσαν οι ερευνητές η τεχνική βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.


Star.gr

http://www.stizoula.net
Line

Ζόμπι στους δρόμους των Βρυξελλών! (VIDEO)

Πάνω από 500 ζόμπι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βελγικής πρωτεύουσας, σκορπίζοντας τον πανικό στους περαστικούς, αφού από τα στόματα τους έσταζαν αίματα και τα όργανα τους ξεριζώνονταν από τα σωθικά τους…

Η εικόνα ήταν τουλάχιστον φρικιαστική, ειδικά για όσους δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εξ αρχής ότι επρόκειτο απλώς για ηθοποιούς που επιχειρούσαν να διαφημίσουν ένα φεστιβάλ ταινιών!

Οι ζωντανοί – νεκροί συνεργάστηκαν με ειδικούς των σπέσιαλ εφέ και ξεκίνησαν να τρομάζουν τους περαστικούς, αρχικά βγαίνοντας από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο των Βρυξελλών.

Έτρεχαν με την χαρακτηριστική κίνηση των ζόμπι πίσω από τρομοκρατημένους και ανυποψίαστους Βρυξελλιώτες, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, τα «θύματα» τους τα είχαν ξαπλώσει σε πλατεία και τους κατασπάραζαν αργά και βασανιστικά.

Εννοείται βέβαια πως και τα θύματα ήταν ηθοποιοί που απ’ ότι φαίνεται πήγαιναν για Όσκαρ, αφού, σύμφωνα με τους συντελεστές του event, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να τους σώσουν από τα «ζόμπι»!






ΠΗΓΗ: http://greekgalaxy.net
cosmo.gr

Παιδί με 31 δάκτυλα

Ένα παιδί με 31 συνολικά δάχτυλα εντοπίστηκε στην βορειοανατολική Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι που έχει 16 δάχτυλα στα πόδια και 15 στα χέρια, κατά πάσα πιθανότητα πάσχει από κάποια γενετική διαταραχή.
Όπως έγινε γνωστό μάλιστα καταρρίπτει το ρεκόρ των ανθρώπων με πολλαπλά δάχτυλα, καθώς ξεπερνάει δύο άλλα παιδιά στην Ινδία που έχουν το καθένα 12 δάχτυλα στα πόδια και 13 στα χέρια.
Το 6χρονο παιδί πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση των περιττών δαχτύλων.

http://www.stizoula.net

Απαγόρευσαν την είσοδο σε φορτηγό που έγραφε MACEDONIA

Άνδρες στο ΣΤ’ Τελωνείο του Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο σε φορτηγό, το οποίο μετέφερε 1,5 τόνο ξερής μαγιάς, όχι για κάποιο υγειονομικό λόγο, αλλά γιατί το φορτηγό προερχόταν από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τα διακριτικά του ανέφεραν ως χώρα προέλευσης την «MACEDONIA».

Οι γεωπόνοι της νομαρχίας μπλόκαραν το συγκεκριμένο φορτίο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του να αντικαταστήσει τη σήμανση «MACEDONIA» με την επίσημη ονομασία FYROM.

Μέχρι τότε το φορτίο θα παραμείνει δεσμευμένο στους χώρους του Τελωνείου και το «πράσινο φως» θα δοθεί μόνο όταν ο επανέλεγχος της νομαρχίας επιβεβαιώσει την επικόλληση της νέας σήμανσης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ http://www.stizoula.net