'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Λογοκρισία σε ρωσικό site;

Μυστήριο καλύπτει το γεγονός, ότι από την Παρασκευή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας δασών, τον οργανισμό που αποκάλυψε ότι περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία.

Η Roslesozachtchita είχε αποκαλύψει την Τετάρτη ότι περίπου 40.000 στρέμματα γης που έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια κάηκαν τον Ιούλιο, κυρίως στην επαρχία Μπριάνσκ, μία περιοχή που έχει μολυνθεί από ραδιενεργό σκόνη εξαιτίας της καταστροφής του αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ το 1986, προκαλώντας ανησυχίες για εξάπλωση της μόλυνσης. 

Αυτή η πληροφορία που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο της υπηρεσίας www.rcfh.ru, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση αυτή τη στιγμή, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων που διαβεβαιώνει ότι καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια δεν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. 

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πια» δήλωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας. «Δεν μπορώ να μαντέψω τι μπορεί να συνέβη» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας όμως ότι ο Σεργκέι Σόιγκου, υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας την Παρασκευή. 

Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδοθεί από την τηλεόραση, ο υπουργός είχε επικρίνει «τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός το σκοτεινό site». 

Ένας υπεύθυνος της υπηρεσίας προστασίας των δασών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, από τη μεριά του, ότι είναι «σχεδόν βέβαιος ότι ο ιστότοπος έκλεισε, έπειτα από διαταγή που σχετίζεται με τις δηλώσεις του Σόιγκου


zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://neamadata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου