'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Έτοιμοι για έρευνα και εξόρυξη στο Αιγαίο οι Τούρκοι...

Ο Ερντογάν προχωράει στην εκμετάλλευση του Αιγαίου και ο Γιώργος προχωράει στη εκμετάλλευση του κανό και της "μακαριότητας" των Ελλήνων πολιτών...
 
Έληξε την περασμένη Τρίτη η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΤΡΑΟ για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών σε ευρύτατη θαλάσσια περιοχή συμπεριλαμβανομένων και «νερών» του Αιγαίου.
Ο κρατικών συμφερόντων τουρκικός πετρελαϊκός όμιλος προχωρά άμεσα στην τρίτη φάση σχεδιασμού, που ανοίγει το δρόμο για την τελική προκήρυξη των παραχωρήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές. Πρακτικά, από τις αρχές του 2011 ξένοι πετρελαϊκοί όμιλοι θα μπορούν να διενεργούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και με τη... βούλα. Δηλαδή, τα πετρέλαια του Αιγαίου τα οικειοποιούνται χωρίς καν να μας ρωτήσουν οι καλοί μας γείτονες. Αλλά, έχουν και το δίκιο τους. Με ποιόν να συζητήσουν τι; Με τον Γιώργο που τριγυρίζει στα νησιά πάνω σε ένα κανό παριστάνοντας τον πρωθυπουργό ή μήπως με τον κύριο Σκιόπα, που έχει αναλάβει πρωθυπουργικός "σύμβουλος", ενώ είναι γνωστό πως είναι διευθυντής του ΔΝΤ στην χώρα; Μπροστά στο δίλημα αυτό, η Άγκυρα προτίμησε να μην ρωτήσει κανέναν...!
Όσο για την ελληνική πλευρά, προς ώρας καθεύδει στις παραλίες.

Το Αιγαίο δεν είναι κοινό σπίτι Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά η Τραπεζούντα

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Δρούτσας, καλό θα ήταν, όταν ο κ. Νταβούτογλου, με φόντο τις ισλαμικές μαντήλες της γυναίκας και της κόρης του αναφερόταν από τη Ρόδο με αξεπέραστη αναίδεια σε “ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ” Ελλήνων και Τούρκων, εννοώντας το ελληνικότατο Αιγαίο, να αναφερθεί στο πραγματικό ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Ελλήνων και Τούρκων, που είναι η Θράκη, η Πόλη, ο Πόντος, η Καππαδοκία και η Ανατολή και στο θέμα του Εκατόμνου και όχι του Εκαταίου (αυτός ήταν μια άλλη μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, που γεννήθηκε και έδρασε λίγο πιο βόρεια, σε έναν άλλο κοινό χώρο, την θρυλική Μίληττο της Ιωνίας), δίνοντάς του την πραγματική διάσταση του θέματος και αλλάζοντας πρόσημα στη θεωρία του στρατηγικού βάθους, που προπαγανδίζεται πανελληνίως.
Έτσι αντιδρούν οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι μια πλούσιας και βαριάς παρακαταθήκης και ιστορίας.
Έτσι πρέπει να αντιδρά ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να οριοθετούνται και τα όρια που πρέπει να περιφέρει την αναίδειά του ο τουρκομάνος κ. Νταβούτογλου.
Αλλά είπαμε, νέοι καιροί, νέα ήθη!


ΠΗΓΗ:   http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου