'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Σε τρεις αιώνες αποκατάσταση του οικοσυστήματος....

EΩΣ και 300 χρόνια θα χρειαστεί το οικοσύστημα της Ρωσίας για να επιστρέψει σε ισορροπία, αν και τα δάση που έχουν πληγεί θα χρειαστούν περίπου 15 έτη για να αποκτήσουν τη μορφή που είχαν πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, εκτίμησε κορυφαίος Ρώσος περιβαλλοντολόγος. 

«Θα χρειαστούν 15 χρόνια στις καμένες περιοχές να ξαναγίνουν δάση. Oμως για να αποκατασταθεί η πλήρης ισορροπία θα χρειαστούν σχεδόν 300», τόνισε ο Αλεξάντρ Ισάγεφ, επικεφαλής του Center for Forest Ecology and Productivity με έδρα στη Μόσχα.

Αρκετές, δε, ανησυχίες έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι αρκετά εκτάρια γης που έχουν εκτεθεί σε ραδιενεργά απόβλητα έχουν καεί. Πάντως εμπειρογνώμονες του γερμανικού Yπ. Περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον η υπόλοιπη Ευρώπη δεν πρέπει να ανησυχεί για τυχόν «απελευθέρωση» ραδιενεργών σωματιδίων από αυτές τις περιοχές.

Oσο για τη Μόσχα σταδιακά το τοξικό νέφος απομακρύνεται, αλλά οι μετεωρολόγοι για μία ακόμη φορά δεν είναι αισιόδοξοι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Υδρομετεωρολογικού Κέντρου Ρομάν Βίλφαντ, όσο καίνε στα περίχωρα της Μόσχας οι πυρκαγιές, ο κίνδυνος ρύπανσης του αέρα της πρωτεύουσας παραμένει υψηλός και η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα εξαρτάται μόνο από τον άνεμο. Ο κ. Βίλφαντ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το νέφος θα μπορούσε να επιστρέψει εντός των επόμενων ημερών, έστω και σε λιγότερο πυκνή μορφή», καθώς ο καύσωνας δεν βιάζεται να εγκαταλείψει τη ρωσική πρωτεύουσα και η θερμοκρασία διατηρείται σε επίπεδα άνω των 30° C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου